A teraz mam pare pytan bo widze tutaj gruuuube odwolanie do wiary.Apollo jako bog przemierza swiat gory morza etc...Hera jako klucz do wszelkiej cylonsko/ludzkiej wiedzy.Jestem ciekaw co sie stalo z tymi cylonami co odlecieli na baseshipie , co sie z nimi stalo...nie pokazano tez sama ze wlatuje w slonce moze odlecial i bedzie ta hybryda z Razora...kto wie...Tak samo co z tamta baza cylonow co byla blisko dziury ? Przeciez nie wszystkie modele zginely oraz ich maszyny.
I teraz mega HIT calego BSG , nie wiem jak dla was ale Baltar a raczej jego aniol to typowy wyslannik diabla , tak jak bylo na caprice rozpustnik dbajacy tylko o siebie i swoje interesy , ktory daje kody cylonom bedac w pelni swiadomy.Six jako aniol wyslanniczka samego boga , pomaga jego ojcu doradza mu same dobre uczynki i naciskajaca na niego by zlitowal sie i oddal chodz kawalek czasu by pomagac innym.
I teraz Six doradza dobre rzeczy typowemu baltarowi , a Baltar od poczatku doradza jak myslec o sobie i tylko o sobie Six.
Wiem ze to jest troche pokrecone ale spojrzcie potem jak przechadzaja sie i rozmawiaja , Six jest nastawiona optymistycznie i wierzy ze wszystko ok podczas gdy baltar to totalny pesymista czekajacy z niecierpliwoscia na powtorzenie sie historii.
(Tak na marginesie mi sie to skojarzylo z Scientology , bo w ich wierze bog zeslal dusze nasycajac wszystkich wiedza sztuka etc , ksztaltujac historie.Ale to jest gruuubo teorytyczne spostrzezenie )
A i bym jeszcze zapomnial , jestem totalnie zmartwiony tym jak zginela moja ulubiona wrecz postac (Cavil).To bylo poprostu niewybaczalne.
Użytkownik Dellirium edytował ten post 21.03.2009 - |17:13|