Użytkownik croaker edytował ten post 08.03.2009 - |03:03|
Odcinek 074 - S04E18 - Islanded in a Stream of Star
Napisano 08.03.2009 - |03:02|
Napisano 08.03.2009 - |03:16|
Napisano 08.03.2009 - |09:34|
Ja jak pierwszy raz oglądałem to też mi się wydawało, że mówiła coś żeby zamknął drzwi. Natomiast drugi raz oglądałem z subami i tam było pomóż mi. Z kolei scena wygląda tak, że jej przed nosem drzwi zamyka, a ona krzyczy ze strachem.
Witam
Mój pierwszy post tutaj - nie ma to jak być lurkerem
Jeżeli w napisach jest "Help me" to ktoś zrobił błąd. Szóstka krzyczy, żeby zamknąć drzwi, a potem żeby je zablokować - popatrz na ręce które obracają kółko blokady drzwi - to są ręce Szóstki.
Owszem - krzyczy ze strachem - bo kto by się nie bał w takiej sytuacji - ale robi swoje mimo to.
Peter
Over&Out
Napisano 08.03.2009 - |10:06|
PLUSY:
+ wreszcie scena Baltara i Starbuck
+ Anders w roli hybrydy
+ genialna scena pogrzebów (cylońskich, cywilnych i wojskowych)
+ Boomer i jej mocno wykręcona psychika
MINUSY:
- FF - wydaje mi się, że jakoś nie mają pomysłu na nich (oprócz Andersa)
- wszystkie tajemnice zostawiają na finał
- Roslin jeszcze zipie (chociaż już wygląda jak w tej wizji z Eloshą z sezonu 4.0, więc mam nadzieję że wkrótce padnie)
- kompletny brak scen z Szefem
P.S. Mam nadzieję, że te wszystkie sceny ze Starbuck z tego odcinka były po to, żebyśmy darowali sobie bezsensowną teorię, że ona jest hybrydą, córką Daniela itd. oby tak było
Ogólnie 9/10 i jedziemy z finałem
Użytkownik leviathan edytował ten post 08.03.2009 - |10:20|
Napisano 08.03.2009 - |10:42|
Potwierdzam. Krzyczy "help me!"do tych dwóch kiedy ciągnie człowieka do drzwi, następnie kiedy oni wciągają go do siebie ona pomaga zamknąć i zablokować drzwi, krzyczy "lock it!". Poświęca siebie dla reszty i nie ma się co doszukiwać jakichś morderczych teorii.Jeżeli w napisach jest "Help me" to ktoś zrobił błąd. Szóstka krzyczy, żeby zamknąć drzwi, a potem żeby je zablokować
Down:
Również nie do końca się zgodzę... spójż na jego twarz kiedy patrzy na tę szóstkę przez szybę, chciałby jej pomóc, ale nie może.
Użytkownik Sirhan edytował ten post 08.03.2009 - |11:29|
Napisano 08.03.2009 - |10:58|
Choć z drugiej strony to mogłoby narazić kolejne sekcje, podobnie było zresztą na początku BSG kiedy to Tigh kazał Tyrolowi odciąć sekcje w których wybuchł pożar aby nie narażać kolejnych mimo, że w niej byli jeszcze ludzie.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 08.03.2009 - |11:44|
NOta jak narazie 6.5 - no chyba ze to prolog do jakis super extra zwrotow akcji i wydarzen
Plus tazke za motyw Kara-Baltar
Napisano 08.03.2009 - |11:46|
Liczę na to że finał da niezłego kopa, bo przy kilku ostatnich odcinkach to powoli zasypiam.
+ Sam
+ Kara
+ scena pogrzebu
+ poświęcenie szóstki
+ Baltar i anioły lubie gościa
+ Tigh
- Ósemki - powinni wyłączyć cała serie - nie mogę już patrzeć na te azjatyckie mordki
- Ellen - wkurza mnie od samego początku
- Akcja "Cały okręt czyta Roslin" i "Chcę mieć domek nad jeziorem"
- 'eurodeputowani' czy kto to tam w ogóle jest... rasa ludzka na skraju wymarcia a ci się o świeże powietrze proszą...
Na forum przebywam od niedawna, BSG też już jakiś czas temu widziałem i trochę rzeczy mi umknęło. Stąd pytanie: Czy kwestia widzeń Six przez Baltara i na odwrót została już wyjaśniona?
Napisano 08.03.2009 - |12:10|
Na forum przebywam od niedawna, BSG też już jakiś czas temu widziałem i trochę rzeczy mi umknęło. Stąd pytanie: Czy kwestia widzeń Six przez Baltara i na odwrót została już wyjaśniona?
Nie i mam nadzieję, że to zostanie wytłumaczone chociażby w pobieżny sposób.
Napisano 08.03.2009 - |18:35|
Napisano 08.03.2009 - |19:43|
Nie i mam nadzieję, że to zostanie wytłumaczone chociażby w pobieżny sposób.
Ta, Baltar jest po prostu nawiedzonym schizofrenikiem
Po obejrzeniu zwiastuna następnego odcinka nie nastawiam się na żadne objawienia w przyszłym tygodniu, widać jak na dłoni do czego dążą scenarzyści.
Zaraz po finalnym odcinku zabieram się za oglądanie od początku - będzie można poszukać nowych niuansów mając całość historii przed oczami...
Użytkownik Myszaqu edytował ten post 08.03.2009 - |19:43|
Napisano 08.03.2009 - |20:19|
Oj, zabierz się, zabierz bo chyba zapomniałeś, że to nie tylko Baltar miał swoją HeadSix ale również i inne osoby miały swoich własnych "aniołów" nie wspominając już o czasach kilka tysięcy lat temu jak Final Five też zostali przez nich ostrzeżeni na Ziemi o zbliżającej się zagładzie.Ta, Baltar jest po prostu nawiedzonym schizofrenikiem
Zaraz po finalnym odcinku zabieram się za oglądanie od początku - będzie można poszukać nowych niuansów mając całość historii przed oczami...
Użytkownik biku1 edytował ten post 08.03.2009 - |20:28|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 08.03.2009 - |21:35|
O tutaj
Niby jak? Od początku serialu się nad tym zastanawiam...
Może Bóg 'wskrzesza' tych którzy potrzebni mu są w jego 'planie'?
Użytkownik Rufusik edytował ten post 08.03.2009 - |21:37|
Napisano 08.03.2009 - |21:51|
+ Anders jako hybryda i słowa: "Jesteś zwiastunem śmierci, Karo Thrace" - doskonała kwestia... po raz kolejny z resztą
+ Bear McCreary ponownie przechodzi samego siebie. Doskonały soundtrack...
+ Przygnębiony i zawiedziony "Staruszek", którego coraz bardziej mi szkoda
+ Ostatnia scena, zabija, jeszcze trochę i bym się popłakał
+ O co chwilowych ciarach nie wspomnę
+ No i świetne ujęcie kolonii Cyclonów
- Zawsze lubiłem gadki Baltara, ale teraz trochę przegiął
- Szkoda, że Kara nie uderzyła go pięścią ; p
- Coraz bardziej zaczyna denerwować mnie "polityk" Lee Adama...
9.5/10
10 zostaje na Daybreak, którego już nie mogę się doczekać
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries
Napisano 08.03.2009 - |21:55|
Odcinek spokojny, ale nie monotonny - choć beż żadnego cliffhangera.
Ta planeta, przed którą skoczyła Boomer, rzeczywiście wyjątkowo podobna do Jowisza..... coś się świeci... i kto nad tym wszystkim czuwa?
Enyłej...za 2 tygodnie wszystko będzie jasne, a za wszystkim i tak stoi Michał Listkiewicz....
Napisano 08.03.2009 - |22:30|
Ten odcinek to wstęp do wielkiego finału.
Dowiadujemy się też że dom to nie miejsce fizyczne a miejsce gdzie czujemy się dobrze lub kochani.
Może Bóg 'wskrzesza' tych którzy potrzebni mu są w jego 'planie'?
Całkiem trafnie wywiedzione poparte głownym zdaniem tego serialu
Przez cały film przemyka się ten tekst "To już raz się zdarzyło i zdarzy się ponownie"
Zostały dwa wątki
Kara Trace I Hera i wilki finał z udziałem wszystkich pozostałych.
Oby "Wielki" kibicuje scenarzystom
Ps Rufusik przydał my mi się taki plakat w dużej rodzielczości
Użytkownik cardax edytował ten post 08.03.2009 - |22:34|
Napisano 09.03.2009 - |08:25|
Tydzień czekania w napięciu, potem 40 minut filmu - a gdyby tego odcinka nie było nic by się nie stało. Zero treści, zero posunięcia fabuły naprzód, zero wyjaśnień.
W sumie jak dla mnie jedyną jakoś istotną rzeczą było zbadanie DNA krwi na nieśmiertelniku (dotąd dziwiłem się czemu od razu spaliła te zwłoki zamiast takiego badania) i fakt, że to jednak była Kara. W jakikolwiek sposób jest to możliwe - zobaczymy.
Poza tym miałkie nic
- kolonia Cylonów - wiedzieliśmy, że coś takiego istnieje, więc nic szczególnego;
- coraz bardziej porąbana Boomer - też mam już dość jej schiz;
- Baltar przeszedl tu samego siebie - gość całkiem odleciał, bredzi tak niemiłosiernie że aż żal słuchać.
W sumie też mnie zniechęca ciut aż takie zwalnianie przed samym finałem - qrde, człowiek siedzi w napięciu co dalej, głodny jakichkolwiek info co, kto, po co i dlaczego, koniec całej historii za pasem - a dostaje parę odcinków flakowatych w stylu "żóóóółwie uciekły" - w których nie ma prawie nic ciekawego i istotnego dla historii jako całości...
Napisano 09.03.2009 - |08:56|
+ Postać "starego" Adamy - pięknie zagrana, widać to napięcie, te emocje bijące od niego,
+ Anders jako hybrada i jego możliwości używania FTL.
+ Kara , jej wątpliwości kim ona jest "What am I ?."
+ Rozpadająca się Galactica, statek zrobił swoje i musi iść naprwawdę na emeryturę .
Natomiast do głównych minusów zaliczam :
- Boomer - ładna jesteś , ale wredna i niestabilna psyhicznie.
- Lee Adama - to jest pilot Vipera , a nie polityk . O wiele lepiej się spisywał jako pilot i CAG i za to go lubiłem .
- Kiczowata , a raczej Atlantisowata baza Cylonów. Nie podobała mi się ta stylistyka. Nie pasuje do Cylonów .
- Baltar - jego gadki, religia i zachowanie, a lubiłem go , teraz od 4 sezonu zrobili z niego świra .
- Roslin - Nieśmiertelny 5 .
Ogólna ocena 9 . Dyszka będzie na finał ( chyba, że będzie w stylu tego odcinka to będzie 2 ).
Użytkownik karbon edytował ten post 09.03.2009 - |08:57|
Napisano 09.03.2009 - |10:52|
Batlar faktycznie mógł zostać ożywiony jak Kara przez trzecią siłę.
"Anioły" w głowie mieli Baltar, Six, prezydentowa, chyba też Kara...
Nie rozumiem ludzi, którzy za minus odcinka określają Baltara. Zachowuje się tak jak zawsze się zachowywał. Jest chamem i egoistą. Chcielibyście, żeby w serialu były same wybielone osobniki? To nie oglądajcie BSG. W BSG ludzie dobrzy i szlachetni umierają pierwsi - pokazano to bardzo szybko na przykładzie Billa.
Dam głowę, że zanim BSG opustoszeje, Anders powie znaczące: "Jump", pewnie na początku finału. Pod koniec odcinka czekałem aż to zrobi.
Użytkownik Magnes edytował ten post 09.03.2009 - |10:53|
Napisano 09.03.2009 - |11:04|
Wróciłaby nówką Galactiki tak samo jak viperem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych