Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 162 - S08E08 - Covenant

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (105 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (6 głosów [6.38%])

Procent z głosów: 6.38%

2. 9.5 (6 głosów [6.38%])

3. 9 (10 głosów [10.64%])

Procent z głosów: 10.64%

4. 8.5 (16 głosów [17.02%])

Procent z głosów: 17.02%

5. 8 (19 głosów [20.21%])

Procent z głosów: 20.21%

6. 7.5 (16 głosów [17.02%])

Procent z głosów: 17.02%

7. 7 (6 głosów [6.38%])

8. 6.5 (4 głosów [4.26%])

Procent z głosów: 4.26%

9. 6 (5 głosów [5.32%])

Procent z głosów: 5.32%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (2 głosów [2.13%])

Procent z głosów: 2.13%

12. 4.5 (1 głosów [1.06%])

Procent z głosów: 1.06%

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [1.06%])

15. 3 (1 głosów [1.06%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [1.06%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.03.2006 - |01:16|

rewelacja :)
bardzo mi sie odcinek podobal :)
mila odmiana od planetarnych strzelanek z jaffa i byl to jeden z lepszych odcinkow sezonu nr 8 :)
poza tym - nie wiedzialem ze pojawienie sie obcych statkow (czy cos tam) powoduje zaklocenia w pracy satelit :)
  • 0

#42 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.05.2006 - |06:34|

Jak dla mnie 7.5. odcinek mi się podobał ... z początku. Myślałem że znajdą jakieś ciekawsze rozwiązanie. Zupełnie nie rozumiem zdradzenia jakiemuś napalonemu miliarderowi tejemnicy wrót.
  • 0
don't try

#43 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.05.2006 - |21:41|

Odcinke dobrze się oglądało... i tyle można o nim powiedzieć... Troche Asgardu mamy. no i "The Trust" ponownie. Ocena 7/10
  • 0

#44 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 10.04.2007 - |13:46|

Całkiem niezły odcinek, bardzo dobry pomysł, duże zaskoczenie z Asgardczykiem (klonem). Daję 7,5. Na minus za dużo Carter, a za mało Daniela i Jacka, no i kompletny brak Teal'ca.
  • 0

#45 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 09.05.2007 - |17:11|

Bardzo slaby (w prownaniu do poprzednich odcinkow tej serii) epizod. Daje mu 5. Ocena i tak zawyzona, daje ja za dobra gre aktorow.

plusy:
+ dobra gra aktorow (nie ma pete! ;)
+ sa Asgardczycy (uwielbiam ich)
+ nawiazania do innych odcinkow (nie lubie kompletnych stand-alonow)

minusy:
- nuda
- duzo idiotyzmow (miliarder zdobywa dowody na istnienie obcych a nie potrafi ochronic ani siebie ani wspolpracownikow)
- idotyczne zakonczenie
- brak swoistych zartow O'neilla i Tealca
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#46 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 04.06.2007 - |17:06|

8.5

glownie za Thora w TV ... :D

tez nie lubie NID i Trust, wkurzaja mnie te naziemne konflikty. jakby bylo za malo bajzlu w galaktyce ... :)
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#47 Alinoee

Alinoee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 17.07.2007 - |20:39|

Nuda, ile mozna ciągle oglądac o kolejnym kolesiu, który chce ujawnić program Stargate.
W porównianiu z poprzednimi odcinkami tego sezonu wypada bardzo słabo.

- idotyczne zakonczenie

indeed :)

Kiepściutko - ode mnie 4.
  • 0
I've been waiting a long time for this...

#48 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.01.2008 - |13:46|

No w końcu coś się działo. Swoją drogą dziwi mnie trochę zlecanie zaprojektowania jakiejś części ziemskiego statku kosmicznego czy badań nad klonami dla Asgardczyków firmom należącym do jakiegoś miliardera bez informowania go o tym (zwłaszcza że przecież nie musieliby go wprowadzać w szczegóły dotyczące np. konfliktu z Goa'uldami). Na pewno rząd amerykański znalazłby jakieś sposoby na przekonanie go do niezdradzania tajemnicy, nawet jeśli on koniecznie chciałby to zrobić. No ale cóż, przynajmniej był materiał na odcinek ;).

Ocena: 8/10.

Użytkownik Pawel edytował ten post 06.01.2008 - |13:47|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#49 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 10.12.2008 - |03:25|

W miarę ciekawie było w pierwszej połowie odcinka, zwłaszcza moment, gdy pokazali sklonowanego Asgardczyka był zaskakujący. Pozytywem tego odcinka jest przede wszystkim poruszenie problemu tajności/jawności całego projektu - chyba najważniejszego w całej historii ludzkości i decydującego o jej przyszłości. Przedstawione są argumenty obu stron, każda z nich ma swoje powody i swoje racje, którym trudno odmówić słuszności.

Druga połowa odcinka już trochę nuży, koncentruje się na problemach firmy, próbach zamknięcia ust Alecowi i znowu mamy do czynienia z mutacjami NID, która to organizacja mnie już naprawdę drażni. A zwłaszcza poświęcanie jej w ostatnich odcinkach więcej uwagi niż dużo bardziej interesującym i ważniejszym wątkom off-world'owym. Niestety fabuła ostatnio koncentruje się na sprawach ziemskich, które z reguły niewiele wprowadzają do głównej linii fabuły, zamiast na wątkach kluczowych: mamy przecież zdobywającego coraz większą władzę Baala, wciąż nie pokonanego Anubisa, Replikatory z Piątym i kopią Sam na czele, Pradawnych, nie wspominając już o innych ciekawych motywach wartych kontynuacji/wyjaśnienia. Nie mam nic przeciwko temu, żeby od czasu do czasu robić jakiś "ziemski" odcinek, ale w tym momencie proporcje ulegają wywróceniu do góry nogami i odcinki pozaziemskie zaczynają być w mniejszości, a to w końcu jednak serial s-f o chyba zobowiązującym tytule "Gwiezdne Wrota"...

6,5/10
  • 0

#50 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 10.12.2008 - |12:12|

Formuła uległa niestety zmianie. Gdyby rozłożyli wspomniane wątki na 20 odcinków zrobiłoby się monotonnie. Takie odcinki też są potrzebne. Nie jestem zwolennikiem polityki w tym serialu ale to nieunikniona konieczność. Serial od początku ma wprowadzać jakiś realizm a jedynym sposobem żeby to osiągnąć to właśnie tego typu odcinki pokazujące że załoga SGC musi stawić czoło nie tylko żądnym władzy i zniszczenia kosmitom ale również zagrożeniom ze strony ludzi chcących położyć łapy na wrotach lub jak w tym odcinku ujawnić tajemnice programu społeczeństwu.
  • 0
don't try

#51 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 11.12.2008 - |16:13|

Tylko że, tak jak napisałem przy okazji poprzedniego odcinka, polityka to nie tylko skrajne odłamy NID. A poruszenie problemu tajności/jawności programu akurat mi się podobało, jak już zresztą pisałem to plus tego odcinka, nie podobało mi się wciśnięcie w to tego całego The Trust i ogólnie druga połowa odcinka. NO i po prostu to już kolejny odcinek "ziemski" i jednak można się zacząć niecierpliwić, bo choć te motywy są, jak słusznie zauważasz, ważne dla realizmu serialu, to jednak nie są jego wątkami głównymi.
  • 0

#52 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.05.2009 - |19:20|

Taki sobie odcinek.
Na plus:
- pojawienie się Thora
- pokazanie bazy Alfa
- lot Carter i Colsona X-302
- zdrada najbliższego współpracownika i przyjaciela Colsona
Na minus:
- zdecydowanie kolejna kiłowa akcja z 'The Trust' czy tam NID
- chęć Colsona do ujawnienia całej prawdy o SGC itp. (tu mogę być trochę nieobiektywny, ponieważ nie znoszę dziennikarzy :P)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych