Odcinek 157 - S08E03 - Lockdown
Napisano 08.08.2004 - |14:33|
ciekawa fabula, tylko akcja jakos tak leniwie sie rozwija.
wiele osob juz wyrazilo swoje zastrzerzenia do odcinka i moje mniej wiecej sie z nimi pokrywaja.
mam nadzieje ze scenarzysci jakos przywroca Anubia do akcji. z tego powodu nie spodobal mi sie pomylsl wyslania go na ta "syberyska" planete. o wiele lepiej by wygladala jakby poprowsu udalo mu sie przechytrzac sg-1 i uciec. stad tez takie moje retoryczne pytanie czy w sg-1 zawsze wszystko musi sie udawac?? czemu nie zrobia odcinkow gdzie dostaja ostro po [beeep]e.
moja koncowa ocena: odcinek dobry - a wiec 6,5/10
ps. ze zgroza obserwuje u forumowiczow "inflacje ocen". niektorzy pisza np: " odcinek przecietny" i daja 8/10. jak dla mnie przecietny powienien miec ocene gdzies w polowie a wiec 5/10. 8/10 to dla mnie bardzo dobry. 9/10 wybitny 10/10 arcydzielo. 6-7/10 dobry.
zreszta zobaczcie sobie wiarygodna skale ocen na najlepszym serwisie filmowym www.imdb.com
Napisano 08.08.2004 - |18:44|
Dowiadujemy się coś więcej o pół-Goa'uldzie, pół-ascendencie. Otóż wygląda jak Oma Desala, tylko jest... czarny. Oczywiście bardziej niż z poświatą, kojarzy się z dymem .
Świetna akcja. Jack sprawdza się w roli dowódcy w "stanie wyjątkowym". Odcinek jest dość wiarygodny tzn. nie zbiega się 2 lub więcej niestandardowych wydarzeń.
Szkoda że Vesolov ginie.
Pozdrawiam
Napisano 09.08.2004 - |07:15|
Ogólnie moja punktacja wynosi 8, może troche na wyrost a może z nadzieją że dalej będzie lepiej.
Wysłanie Anubisa do zimnego środowiska bardzo ciekawy pomysł, ale skąd pewność że sobie nie poradzi w tej sytuacji.
Ciekawe dlaczego rosjanie tak często giną jak tylko zaczynają się zadawać z sg1.
pzd
Napisano 22.08.2004 - |16:30|
PS. I tylko Rosjanina żal...
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 19.11.2004 - |23:55|
Daje 8 na 10. A za co??
3 - za powrót do wątku z Anubisem
1 - oczywiście dla O'Nilla za zdolności zarówno rozrywkowe jak i przywódcze
2 - za "lodowato" no mysle że każdy wie o co tu mi chodzi
2 - za zrobenie Anubisa w KONIA
Razem 8 myśle że tak moge ocenić ten odcinek. Oczywiście jak każdy ma swoje minusy ale nie ma rzeczy doskonałych
Napisano 09.02.2005 - |21:52|
Napisano 03.09.2005 - |15:42|
Napisano 10.09.2005 - |12:20|
Pewnie tak, ale nie może sięujawniaćPradawnym, bo oni dadzą mu wycisk. Więc ma wiele spraw do przemyśleniaJak dobrze zrozumialem ,to Carter zmienila adres , ktory wczesniej Anubis ustawil , wysylajac go tam , gdzie raczej nie bedzie mial sprzyjajacych warunkow Chociaz z drugiej strony , Anubis w formie bezcielesnej raczej o stany tempreaturowe nie musi sie martwic
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 11.04.2006 - |09:46|
Napisano 04.05.2006 - |20:02|
Napisano 12.05.2006 - |19:42|
Ocena 8/10
Napisano 15.05.2006 - |06:07|
Napisano 21.11.2006 - |21:51|
Odcinek dobry, zgodny z linia serialu: jest wrog, jest zwyciestwo, pare animacji, infirmary i nasi ulubiency.
Warte obejrzenia.
No i troche mnie wkurza to ciagle nabijanie sie z Ruskich - ja wiem, ze to i tamto, ale wydaje mi sie do jednak autorzy przesadzaja z pokazywaniem ich w niekorzystnym swietle (brudnozielona podkoszulka pulkownika na tle jeszcze bardziej burego umundurowania..)
Napisano 25.03.2007 - |19:45|
Mam nadzieję, że przydzielą jeszcze kogoś do SG-1 - dziwnie będzie tylko 3 osoby oglądać... Jonas mógłby wrócić
Napisano 09.05.2007 - |17:33|
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 02.06.2007 - |22:32|
i za to wlasnie podciagam ocene.
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 01.12.2007 - |16:41|
Ocena: 5/10.
Napisano 07.12.2008 - |18:33|
Samo postępowanie Anubisa w bazie już mniej logiczne - będąc nietykalnym mógł spokojnie wchodzić w kolejne osoby i spowodować że się wzajemnie wystrzelają (w tym znienawidzona przez niego SG-1), a potem spokojnie pójść sobie do Wrót. Nie do końca też rozumiem sposób myślenia SG-1 i reszty - że jak się Anubisa zmusi do użycia mocy to Pradawni się nim zajmą. Było powiedziane wcześniej, że Pradawni wykopali Anubisa ze swojego grona i doprowadzili do tego kim się stał - pół-ascendentem, jednak nie mogli go "odascendować" całkowicie - zatem cóż więcej mogliby zrobić teraz w bazie?
Uruchomienie samozniszczenia bazy - zawsze wydawało mi się, że uruchomienie jakiejkolwiek procedury manualnie, wymagające kluczyków itd. jest nadrzędne wobec poleceń wydawanych przez komputer, przecież po to to właśnie jest, żeby nie można było tego ani łatwo uruchomić, ani łatwo zatrzymać. Dziwi wiec fakt, że Carter z komputera raz dwa uporała się z problemem.
Drażni trochę bardzo stereotypowe pokazywanie Rosjan w całym SG i traktowanie ich jak chłopców do bicia. W tym odcinku mamy kolejny tego przykład. A już postawa O'Neilla jest pod tym względem zupełnie naganna - jak to skomentował ów rosyjski pułkownik on chyba nie wie, że zimna wojna skończyła się i to już jakiś czas temu.
Fajna końcowa scenka jak załatwili Anubisa posyłając go na jakąś lodową pustynię. Jestem jednak pewien, że Anubis sobie z tą sytuacją w ten czy inny sposób poradzi i jeszcze sie z nim spotkamy.
Podsumowując, pewne zastrzeżenia mam, ale była akcja i było całkiem ciekawie więc odcinek oceniam na 7,5/10.
Użytkownik Altair edytował ten post 07.12.2008 - |18:35|
Napisano 07.12.2008 - |20:54|
Odcinek zaiście całkiem nizły. Wiadomo że nie wszystkie mogą dorównać Lost City lub New Order ale jak dla mnie trzyma poziom. Lubie w tym sezonie odcinki typu SGC od kuchni.
Napisano 08.12.2008 - |03:24|
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych