Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 043 - S02E21 - 1969

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (57 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (21 głosów [38.89%])

Procent z głosów: 38.89%

2. 9.5 (9 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

3. 9 (10 głosów [18.52%])

Procent z głosów: 18.52%

4. 8.5 (2 głosów [3.70%])

Procent z głosów: 3.70%

5. 8 (6 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

6. 7.5 (3 głosów [5.56%])

Procent z głosów: 5.56%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (1 głosów [1.85%])

Procent z głosów: 1.85%

11. 5 (1 głosów [1.85%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [1.85%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.05.2008 - |02:59|

Bardzo fajny odcinek. Spora dawka humoru, ciekawe zawilosci w czasie, Teal'c jako hipis :P A do tego fajna muzyczka w tle i klimat tamtych lat. Dla mnie 9.5/10.
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#42 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 13.04.2009 - |22:01|

Totalna rewelacja.
Hipisi mnie zupełnie rozwalili. Całość dobrze przemyślana, nie widzę w fabule żadnych niespójności. Ogromna dawka komizmu, intrygująca fabuła i ten bus :) Najlepszy 'zapychacz' jaki widziałem dotąd. No, muszę dać 10, nie widzę innej stosownej opcji.
  • 0

#43 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.03.2013 - |02:22|

Czy przypadkiem zamiast pojawić się w gate room nie powinno ich wywalić w tym magazynie ? Naciągane to takie trochę.. kłoci się z tym co przedstawione. Ludzie są zamienieni na dane które podróżują sobie przez kosmos, trafiając na solar flare.. rozumiem że tunel odbija się i wraca z powrotem z błędem czasowym. (pomijając to co widzieliśmy w przyszłych odcinkach, bo tak to już w ogóle kwestia time travel w SG leży) W jaki sposób mieliby się pojawić w gate room skoro nie miało nawet co z powrotem poskładać ich do kupy ? Od początku mnie to lekko irytowało w tym odcinku i coś mi w tym nie grało, nie wiedziałem tylko co, teraz spojrzałem na to jeszcze inaczej i jeszcze bardziej mnie zirytowało. Jednak po serialu SF można było spodziewać się czegoś wiecej niż ludzi pojawiających się z powietrza i idei jednej linii czasowej gdzie obok przedstawia nam się alternatywne rzeczywistości co jednocześnie potwierdza wiele linii czasowych.

Chodź człowiek widząc SG poraz 6 czy 7 z kolei patrzy teraz na to tak bardziej sucho, obiektywnie, zwłaszcza że i wiek dużo wyższy.. :D

• 0

#44 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 23.03.2013 - |18:16|

Wydaje mi się, że to wynika z błędu scenarzystów którzy nie wzięli pod uwagę kontynuowania tego wątku i nie dopracowali mechaniki cofania się w czasie w ten sposób bo jako temat tego jednego odcinka da się naciągnąć tym co mówiła Carter, ze byli przez chwilę w obydwu czasach jednocześnie. Pomijając oczywiście fakt, że po skoku w przyszłość wylądowali w SGC a nie w tym magazynie, z którego wyruszyli. Generalnie szybko to odkręcili w '2010'.

• 0
don't try

#45 Aluqah

Aluqah

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 10.12.2013 - |12:16|

Uwaga, możliwy spoiler ;-)

Męczy mnie jedna kwestia odnośnie tego odcinka. Mianowicie Hammond na początku pyta Carter "Jak ręka?". I jest pokazana rana na ręce. Potem, gdy są już w 1969r. młody Hammond podczas rozkuwania drużyny SG-1 w furgonie wydaje się zranić Carter i przeprasza ją za to.

Na końcu Hammond tłumaczy że wiedział kiedy dać kartkę zaadresowaną do samego siebie w przeszłości, ponieważ zauważył ranę na ręce Samanthy.

To skąd się wzięła ta rana w teraźniejszości i którą potem miał jej zrobić młody Hammond?

• 0

#46 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 11.12.2013 - |12:01|

Uwaga, możliwy spoiler ;-)

Męczy mnie jedna kwestia odnośnie tego odcinka. Mianowicie Hammond na początku pyta Carter "Jak ręka?". I jest pokazana rana na ręce. Potem, gdy są już w 1969r. młody Hammond podczas rozkuwania drużyny SG-1 w furgonie wydaje się zranić Carter i przeprasza ją za to.

Na końcu Hammond tłumaczy że wiedział kiedy dać kartkę zaadresowaną do samego siebie w przeszłości, ponieważ zauważył ranę na ręce Samanthy.

To skąd się wzięła ta rana w teraźniejszości i którą potem miał jej zrobić młody Hammond?

On jej nie zranił. Przeprosił za to, że uraził ją w rękę podczas rozkuwania kajdanek. Ranę, ładnie zaszytą i opatrzoną, przyniosła ze sobą z przyszłości. Zapamiętał tę ranę i kiedy w przyszłości zobaczył ją ponownie na ręce swojej podwładnej, skojarzył, że w czasie tej misji drużyna musi cofnąć się w czasie. Dlatego dał jej kartkę zaadresowaną do samego siebie.

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#47 Aluqah

Aluqah

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 11.12.2013 - |16:00|

On jej nie zranił. Przeprosił za to, że uraził ją w rękę podczas rozkuwania kajdanek. Ranę, ładnie zaszytą i opatrzoną, przyniosła ze sobą z przyszłości. Zapamiętał tę ranę i kiedy w przyszłości zobaczył ją ponownie na ręce swojej podwładnej, skojarzył, że w czasie tej misji drużyna musi cofnąć się w czasie. Dlatego dał jej kartkę zaadresowaną do samego siebie.

W takim razie drużyna SG-1 musiała rzadko wychodzić na misje przez wrota skoro Hammond wiedział, że to akurat teraz a nie na przykład następnego dnia. Tak czy siak - naciągane :rolleyes:. Już lepiej byłoby, gdyby ich w przeszłości zapytał o datę, jaka była w dniu misji i sobie ją po prostu zapisał na przyszłość B)

Użytkownik Aluqah edytował ten post 11.12.2013 - |16:03|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych