To są produkty robione w tych samych fabrykach z tych samych części, co markowe odtwarzacze tylko przez ludzi, którzy nie ograniczają sztucznie możliwości obecnych odtwarzaczy. Kwestia psucia czy niepsucia, to kwestia przypadku.
Różnica chyba jest... poza tym te "markowe" pewno i tak są robione w tym samym magazynie co manty.. tylko trzeba płacić 200% za markę i gorsze oprogramowanie....
Powiem tak pocieszajcie się Panowie pocieszajcie.
A poważne każdemu według potrzeb ktoś chce tani bierze tani ktoś chce "markowy" bierze markowy. <--
Takie moje zdanie. Nic na siłę.A teraz odnośnie fabryk to co piszecie to bzdura.
Możliwe, że coś z tych sprzętów jest gdzieś robione obok takiej "markowej" fabryki ale nie w niej.
Pierwszy przykład z brzegu.
Miałem znajomą [obecnie siedzi w Germanii] która obok mojego miasta pracowała w "fabryce" a właściwie bardziej miejscu gdzie tani pracownicy składali z komponentów tani sprzęt audio-video.
Ten sprzęt potem miał tylko naklejaną odpowiednią metkę/logo tudzież był umieszczany w odpowiedniej obudowie danej firmy a potem sprzedawany za te 100 i w górę złotych w naszych marketach Tesco, Real itd lub w necie pod odpowiednią marką.
A w środku te same bebechy lub z małymi zmianami.
Jak mi opowiadała jak to wygląda to ni cholery nie kupiłbym takiego TV LCD lub dvd.
Nie mówiąc o wciąż zmieniającej się załodze która to składa.
A potem nie ma się co dziwić ,że jest taka awaryjność.
Co do gwarancji to nie po to kupuje sprzęt aby on sobie spędzał czas na podróżach między mną a serwisem.
Tylko chcę go używać bez obawy,że o kurka kolory znikły, o teraz dźwięku nie ma a za chwilę o nie widzi żadnej płyty.
Nie, nie jestem maniakiem jakiś super firmowych sprzętów tym bardziej ,że takie Sony czy LG to nie są dla mnie jakimiś mega markami.
Co innego takie firmy jak Yamaha , Marantz, Denon tu można mówić o "markowości" [dziwnie brzmi] i klasie sprzętu.
A te poprzednie to nie oszukujmy się są TYLKO POPULARNYMI markami elektroniki użytkowej.
Tylko i aż i nic poza tym.
A no i plus większe budżety za nimi stojące od tych jak to wymieniliście Mant, Korr itp sprzętów.
Podsumowując nie wpadajmy w paranoję.
Skoro komuś odpowiada jakiś sprzęt to go kupuje i oby był jak najdłużej zadowolony.
A inny kupuje pod swoje potrzeby i o to chodzi.Ja nie mam zamiaru nikogo do niczego "zmuszać"/przekonywać bo to nie o to chodzi.
Ani mieszać z błotem, że jest durny bo kupił taki szajs jak Manta czy Sony.
Albo,że nie można sobie wybrać napisów bo są inne nazwy avi i txt.
A za przeproszeniem co za ....
nagrywa sobie tak płyty by mieć inne nazwy txt i avi.
Wtedy sam sobie jest winien.
ps. tak mi się przypomniało jak jakiś czas temu się dowiedziałem czemu Sony ma "tak wysokie" ceny
Okazało się [nie wiem czy dalej tak jest] ,że marketingowcy od Sony wymyślili sobie ,że będą kreować Sony na "elitarną markę" jaką hi hi hi niewątpliwie jest.
Będą mieli jeden czy też kilka TYLKO swoich magazynów na Polskę i TYLKO one będą zaopatrywać sklepy sprzedające ten sprzęt jako Sony Polska.
Natomiast inne firmy są dostępne w wszelkiego rodzaju hurtowniach itp w których sklepy nazwijmy je detaliczne mogą ów sprzęt kupować.
tylko przez ludzi, którzy nie ograniczają sztucznie możliwości obecnych odtwarzaczy.
Oni nie ograniczają sztucznie możliwości tylko nie chce im się bawić jako tak duże firmy [koszta] w kupowanie na wszystko odpowiednich licencji.
Żadna z dużych ogólnoświatowych firm nie mogłaby wyprodukowywać dvd które "wszystko" w sobie ma bo zaraz by jej u gardła siedzieli właściciele najróżniejszych patentów.
I z tego co pamiętam i tak już miały niezłe przeboje z choćby koncernami medialnymi i organizacjami broniącymi praw twórców itp czyli rżónymi odmianami ZAIKSU za wsadzenie DIVXa do swoich dvd.
A taki mały lokalny wytwórca jak firma która tworzy Manty, Wiwy itp wsadza sobie wszystko co tam chce a ,że to potem nie za bardzo z sobą współgra to co z tego można się pochwalić ile to taki sprzęt może.
Tylko po co skoro tak na prawdę większości z tych egzotycznych formatów nigdy nie zobaczmy nie mówiąc o używaniu.
Użytkownik biku1 edytował ten post 05.02.2008 - |16:33|