Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odtwarzacze DivX/XviD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
122 odpowiedzi w tym temacie

#41 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.02.2008 - |20:57|

Obiecałem, że napiszę jakie są rezultaty wizyty mojej WIWY128U w serwisie. Otóż odesłałem odtwarzacz do serwisu z dokładnym opisem co i jak w niej szwankuje (znikający kolor po różnych chwilach działania, krótszych lub dłuższych, problemy z załapywaniem nagrywanych płyt DVD). Serwis nie odsyłał odtwarzacza więc napisałem do nich maila z pytaniem o to, na jakim etapie jest naprawa usterki. Niespodziewanie dwie doby później nawiedził mnie kurier z przesyłką. Podłączyłem odtwarzacz do telewizora i wszystko działało OK. W pudełku nie było żadnego wyjaśnienia na temat tego, co z odtwarzaczem było nie tak i co zostało naprawione. W sumie nie muszę wiedzieć, choć byłoby miło dostać kilka słów wyjaśnienia. Trudno.
Nie byłoby nic ciekawego gdyby nie to, że po którymś z kolei włączeniu odtwarzacza problem z kolorem pojawił się znowu. Wszystko, co zgłaszałem do serwisu wciąż dolega sprzętowi. Czasem po 5 minutach działania traci kolor, innym razem może działać 10 godzin nonstop i nie ma problemu. Zastanawiam się teraz czy w serwisie ktoś zadał sobie trud żeby cokolwiek w sprzęcie zbadać, czy też włączył odtwarzacz zobaczył, że jest OK i odesłał z powrotem. Teoretycznie coś tam naprawić musieli, bo inaczej zapłaciłbym za przesyłkę sprzętu do i z serwisu i za sprawdzenie sprzętu. Skoro nie płaciłem, to coś musieli w nim grzebać. Pytanie tylko dlaczego usterka wciąż występuje.

Przeglądałem pod tym kątem wyżej podane forum, ale mój przypadek jest chyba jedynym w swoim rodzaju, przynajmniej wśród przypadków tam opisywanych.

Ostatnio kupiłem taki sam odtwarzacz mojemu sąsiadowi i on żadnych problemów nie ma. Widać mam po prostu pecha. Myślałem, że może jest to wina przegrzewania sprzętu, jednak sztucznie ogrzewając poprawnie działający odtwarzacz nie uzyskałem efektu utraty kolorów, więc ten powód wyeliminowałem. Jednym z objawów dodatkowych jakie zauważyłem jest taki, że kiedy odtwarzacz działa w systemie PAL i zniknie z obrazu kolor, po przełączeniu go w system NTSC kolor jest, ale też tylko na pewien czas i później także znika i koloru nie ma już w obu systemach.

W najbliższym czasie odeślę odtwarzacz ponownie do serwisu z adnotację, że już raz taką usterkę zgłaszałem. Zobaczymy co powiedzą.

Zawsze zachwalałem mój poprzedni model WIWA128 i nie chcę złorzeczyć na model WIWA128U, ale skuteczność serwisu trochę mnie niepokoi.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 04.02.2008 - |20:58|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#42 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 05.02.2008 - |00:18|

Ja jestem posiadaczem Manty Emperor 2 i zepsuła mi sie juz dwa razy. Przyczyną awarii był zasilacz. Elektronika to nie jest mocny punkt tych odtwarzaczy. Gdybym teraz kupował to wybrałbym coś z Philipsa bądź Pioneera. Bez urazy dla co niektórych co lubią markę Manta bądź Wiwa ale są to produkty z dolnej półki.
  • 0

#43 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.02.2008 - |09:28|

To są produkty robione w tych samych fabrykach z tych samych części, co markowe odtwarzacze tylko przez ludzi, którzy nie ograniczają sztucznie możliwości obecnych odtwarzaczy. Kwestia psucia czy niepsucia, to kwestia przypadku. Jak napisałem problem z kolorem, który u mnie wystąpił jest chyba jedyny w swoim rodzaju, więc zwalanie winy na całą linię tego odtwarzacza jest trochę nie na miejscu. Widywałem już właścicieli, którzy kupowali wypasione sprzęty, w których ekstra opcją było odtwarzanie divx'ów, a którzy później pluli sobie w brodę, bo po pierwsze nie mogli oglądać filmów kodowanych Xvid'em a po drugie używać napisów a jeżeli były to bez polskich czcionek. Później okazywało się, że nie ma żadnych aktualizacji biosa do odtwarzacza a część nawet tego nie przewidywała.

Jeśli mam wybierać między markowymi sprzętami za 1000 zł, które zasadniczo niewiele mogą i sprzętem za 150 zł, który może dużo więcej i możliwości jego zwiększają się z każdą kolejną aktualizacją oprogramowania, to wybór jest prosty. Ja już oduczyłem się lecieć na komercję i reklamy telewizyjne, bo produkty z niższej półki w niczym nie ulegają sprzętom z tej górnej.

W kwestii awaryjności opisywanej na forach trzeba wziąć pod uwagę ile kupuje się markowych sprzętów a ile sprzętów niemarkowych. Dysproporcja jest olbrzymia. Nie trudno więc znaleźć więcej negatywnych komentarzy w przypadku tańszych sprzętów, bo na rynku jest ich po prostu więcej.

Swoją poprzednią WIWĘ miałem przez półtora roku i nie miałem z nią żadnych problemów. Obecnie ma ją mój kolega i on też żadnych problemów z nią nie ma. Ja nie mam żadnych pretensji do producenta czy do siebie za to, że sprzęt szwankuje. Po to właśnie jest gwarancja żeby takie problemy rozwiązywać.
  • 0
Dołączona grafika

Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

#44 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 05.02.2008 - |09:48|

Ja mam tę wiwę z USB i chcę tylko dodać, że nie ma możliwości odtwarzania np z pendriva filmów. Pod to usb można podpiąć tylko nośnik z małymi plikami. Pendrive z muzyką, fotkami, klipami będzie "chodził" Na potrzeby filmu potrzebuje już całej mocy i trzeba filmy odtwarzać z CD lub DVD.
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#45 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.02.2008 - |10:04|

W odtwarzaczach WIWA można oglądać filmy z pamięci USB jak i z dysków twardych podłączanych przez to złącze, jednak ograniczeniem jest przepustowość łącza, bo działa ono z standardzie USB 1.1 a nie 2.0. Pliki o niskim bitrate działają bez problemu. Problemy pojawiają się podczas dynamiczniejszych akcji, albo przy plikach z wyższym bitrate. Wtedy obraz zacina się. Jedyne co mnie dziwi to to, że aktualizacja biosu nadal musi odbywać się poprzez plik nagrany na płycie i nie można tego zrobić przez pendrive'a. Przynajmniej nie ma o tym słowa w instrukcji aktualizacji biosu.
  • 0
Dołączona grafika

*

#46 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 05.02.2008 - |12:45|

Jeśli mam wybierać między markowymi sprzętami za 1000 zł, które zasadniczo niewiele mogą i sprzętem za 150 zł, który może dużo więcej i możliwości jego zwiększają się z każdą kolejną aktualizacją oprogramowania, to wybór jest prosty. Ja już oduczyłem się lecieć na komercję i reklamy telewizyjne, bo produkty z niższej półki w niczym nie ulegają sprzętom z tej górnej.

Dobra dobra kto tu mówi o sprzętach za 1000 zł. Na pierwszy ogień może iść powiedzmy np. ten odtwarzacz http://allegro.pl/it..._gwarancja.html lub ten http://allegro.pl/it..._gwarancja.html I to nie jest kwestia lecenia na komercję bo wiem ilu ludziom manta sprawiała problemy co potwierdza duża ilośc postów na forach. Możliwe że z wiwą jest inaczej,mimo wszystko dla mnie to taki sam odtwarzacz jak i bellwood oraz manta. Ja jednak wiem jedno że kolejnym odtwarzaczem będzie coś spoza wyżej wymienionej trójki.
  • 0

#47 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.02.2008 - |12:59|

ten http://allegro.pl/it..._gwarancja.html

czyli: Odtwarzacz DVD Philips DVP5140
# Formaty kompresji: MPEG1, MPEG2, DivX 3 11,
# DivX 4.x, DivX 5.x, DivX 6.0, DivX Ultra

http://allegro.pl/it..._gwarancja.html

czyli: Odtwarzacz DVD DV-300S
Odtwarzanie formatu DivX
Odtwarzanie formatu DivX z polskimi znakami (.srt, .sub, .smi, .ssa)
I co mi to mówi?
Ano na allegro, ceny idę od około 150zł w górę, nowe! kosztują od 250zł w górę.
Na allegro dają 30 dni gwarancji, na nowych 12 miesięcy...
urządzenia te nie będą poprawnie odczytywać filmów z wydań scenowych, gdyż te są zapisywane w formacie XVID!!! a nie komercyjnym Divxie...
Nowe Manty zaczynają ceny od 110zł (oficjalny sklep), z gwarancją na 12 miesięcy...
Różnica chyba jest... poza tym te "markowe" pewno i tak są robione w tym samym magazynie co manty.. tylko trzeba płacić 200% za markę i gorsze oprogramowanie....

#48 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.02.2008 - |13:19|

Właśnie miałem napisać to, co napisał Toudi. Oba modele podane przez ciebie odczytują jedynie filmy avi kodowane kodekiem Divx. Xvid'a nie ruszą, bo nie jest on zgodny ze standardem Divx. Natomiast kodek Xvid bez problemu może obsługiwać filmy kodowane Divx'em. Taka już dola komercyjnych kodeków, że mają jedno ograniczenie za drugim.

Drugi z odtwarzaczy miał wgrywane polskie menu przez użytkownika, co oznacza, że zapewne wcześniej go nie posiadał i prawie pewne też jest, że nie jest to oficjalne oprogramowanie, więc gwarancję diabli wzięli. Model pierwszy nie obsługuje napisów w formatach txt, a większość takich znajdzie się w sieci. Poza tym nie można wybrać napisów, z których odtwarzacz ma korzystać a to duży minus, jeśli napisy nie mają takiej samej nazwy jak plik z filmem.
Patrząc na złącza, które posiada to jest lekko w tyle za najprostszą WIWĄ.

Po co mi jakieś certyfikaty Divx-Ultra? Przecież to nic nie znaczy. To kolejne logo, za które producent musi płacić tantiemy. Divx to Divx. Jeśli odtwarzacz obsługuje ten kodek to odtworzy każdy film z certyfikatem. To nie certyfikat odtwarza filmy tylko algorytmy kodeka i to one są odpowiedzialne za to, co widać na ekranie. Żaden certyfikat nie polepsza jakości obrazu, to zależy od właściwości kodeka.

Ja dalej obstaję przy odtwarzaczach z niższej półki, bo niższa półka to tylko określenie używane przez producentów, którzy chcą być na wyższej. O wyższości świadczy funkcjonalność a nie opinia, że:

Odtwarzacz DVD firmy Philips zrobi na Tobie wrażenie. Wejdź w inny wymiar domowej rozrywki, doświadczając filmów DivX i dźwięku w formacie Windows Media w swoim własnym salonie

Jaki znów format Windows Media? Przecież to nie ma nic wspólnego z Divx'em.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 05.02.2008 - |13:30|

• 0
Dołączona grafika

*

#49 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.02.2008 - |13:26|

Jaki znów format Windows Media? Przecież to nie ma nic wspólnego z Divx'em.

Jestem więcej niż pewien że marketingowcowi chodziło o WMVideo :D a może jeszcze o WMAudio, więc w skrócie napisał WM :D
A WMV ma tylko wspólnego z DivX, co WMA z MP3 ;)

#50 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 05.02.2008 - |14:06|

Ja w tym momencie nie brałbym już żadnej Manty, Wiwy itp. Teraz zbieram kasę na odtwarzacz DVD Ferguson. Może i jest trochę droższy niż Wiwy czy Manty ale przynajmniej jest bardziej niezawodny. A jeśli idzie o Divixy, Xvidy i napisy to radzi sobie z tym nawet lepiej niż np. Wiwa.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#51 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.02.2008 - |16:20|

To są produkty robione w tych samych fabrykach z tych samych części, co markowe odtwarzacze tylko przez ludzi, którzy nie ograniczają sztucznie możliwości obecnych odtwarzaczy. Kwestia psucia czy niepsucia, to kwestia przypadku.

Różnica chyba jest... poza tym te "markowe" pewno i tak są robione w tym samym magazynie co manty.. tylko trzeba płacić 200% za markę i gorsze oprogramowanie....

Powiem tak pocieszajcie się Panowie pocieszajcie. ;)
A poważne każdemu według potrzeb ktoś chce tani bierze tani ktoś chce "markowy" bierze markowy. <-- Takie moje zdanie. Nic na siłę.

A teraz odnośnie fabryk to co piszecie to bzdura.
Możliwe, że coś z tych sprzętów jest gdzieś robione obok takiej "markowej" fabryki ale nie w niej.
Pierwszy przykład z brzegu.
Miałem znajomą [obecnie siedzi w Germanii] która obok mojego miasta pracowała w "fabryce" a właściwie bardziej miejscu gdzie tani pracownicy składali z komponentów tani sprzęt audio-video.
Ten sprzęt potem miał tylko naklejaną odpowiednią metkę/logo tudzież był umieszczany w odpowiedniej obudowie danej firmy a potem sprzedawany za te 100 i w górę złotych w naszych marketach Tesco, Real itd lub w necie pod odpowiednią marką.
A w środku te same bebechy lub z małymi zmianami.

Jak mi opowiadała jak to wygląda to ni cholery nie kupiłbym takiego TV LCD lub dvd.
Nie mówiąc o wciąż zmieniającej się załodze która to składa.

A potem nie ma się co dziwić ,że jest taka awaryjność.
Co do gwarancji to nie po to kupuje sprzęt aby on sobie spędzał czas na podróżach między mną a serwisem.
Tylko chcę go używać bez obawy,że o kurka kolory znikły, o teraz dźwięku nie ma a za chwilę o nie widzi żadnej płyty.

Nie, nie jestem maniakiem jakiś super firmowych sprzętów tym bardziej ,że takie Sony czy LG to nie są dla mnie jakimiś mega markami.
Co innego takie firmy jak Yamaha , Marantz, Denon tu można mówić o "markowości" [dziwnie brzmi] i klasie sprzętu.
A te poprzednie to nie oszukujmy się są TYLKO POPULARNYMI markami elektroniki użytkowej.
Tylko i aż i nic poza tym.
A no i plus większe budżety za nimi stojące od tych jak to wymieniliście Mant, Korr itp sprzętów.

Podsumowując nie wpadajmy w paranoję.
Skoro komuś odpowiada jakiś sprzęt to go kupuje i oby był jak najdłużej zadowolony. :)
A inny kupuje pod swoje potrzeby i o to chodzi.

Ja nie mam zamiaru nikogo do niczego "zmuszać"/przekonywać bo to nie o to chodzi.
Ani mieszać z błotem, że jest durny bo kupił taki szajs jak Manta czy Sony. ;)

Albo,że nie można sobie wybrać napisów bo są inne nazwy avi i txt.
A za przeproszeniem co za .... :P ;) nagrywa sobie tak płyty by mieć inne nazwy txt i avi.
Wtedy sam sobie jest winien.

ps. tak mi się przypomniało jak jakiś czas temu się dowiedziałem czemu Sony ma "tak wysokie" ceny ;)
Okazało się [nie wiem czy dalej tak jest] ,że marketingowcy od Sony wymyślili sobie ,że będą kreować Sony na "elitarną markę" jaką hi hi hi niewątpliwie jest.
Będą mieli jeden czy też kilka TYLKO swoich magazynów na Polskę i TYLKO one będą zaopatrywać sklepy sprzedające ten sprzęt jako Sony Polska.
Natomiast inne firmy są dostępne w wszelkiego rodzaju hurtowniach itp w których sklepy nazwijmy je detaliczne mogą ów sprzęt kupować.

tylko przez ludzi, którzy nie ograniczają sztucznie możliwości obecnych odtwarzaczy.

Oni nie ograniczają sztucznie możliwości tylko nie chce im się bawić jako tak duże firmy [koszta] w kupowanie na wszystko odpowiednich licencji.
Żadna z dużych ogólnoświatowych firm nie mogłaby wyprodukowywać dvd które "wszystko" w sobie ma bo zaraz by jej u gardła siedzieli właściciele najróżniejszych patentów.
I z tego co pamiętam i tak już miały niezłe przeboje z choćby koncernami medialnymi i organizacjami broniącymi praw twórców itp czyli rżónymi odmianami ZAIKSU za wsadzenie DIVXa do swoich dvd.
A taki mały lokalny wytwórca jak firma która tworzy Manty, Wiwy itp wsadza sobie wszystko co tam chce a ,że to potem nie za bardzo z sobą współgra to co z tego można się pochwalić ile to taki sprzęt może.
Tylko po co skoro tak na prawdę większości z tych egzotycznych formatów nigdy nie zobaczmy nie mówiąc o używaniu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.02.2008 - |16:33|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#52 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 05.02.2008 - |17:23|

czyli: Odtwarzacz DVD Philips DVP5140

# Formaty kompresji: MPEG1, MPEG2, DivX 3 11,
# DivX 4.x, DivX 5.x, DivX 6.0, DivX Ultra
czyli: Odtwarzacz DVD DV-300S
Odtwarzanie formatu DivX
Odtwarzanie formatu DivX z polskimi znakami (.srt, .sub, .smi, .ssa)
I co mi to mówi?
Ano na allegro, ceny idę od około 150zł w górę, nowe! kosztują od 250zł w górę.
Na allegro dają 30 dni gwarancji, na nowych 12 miesięcy...
urządzenia te nie będą poprawnie odczytywać filmów z wydań scenowych, gdyż te są zapisywane w formacie XVID!!! a nie komercyjnym Divxie...
Nowe Manty zaczynają ceny od 110zł (oficjalny sklep), z gwarancją na 12 miesięcy...

No bardzo ciekawe rzeczywiście tylko że na owym Philipsie bez problemu poszedł lost czy też inny film kodowany Xvidem. Nie użytkowałeś takiego odtwarzacza to sie nie wypowiadaj i nie wprowadzaj innych w błąd <_< Specyfikacje to nie wszystko.
  • 0

#53 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.02.2008 - |17:27|

Nie użytkowałeś takiego odtwarzacza to sie nie wypowiadaj i nie wprowadzaj innych w błąd

Ja? Ja wprowadzam w bład? Chyba producent, więc z pretensjami do niego!

Specyfikacje to nie wszystko.

Specyfikacja to podstawa! Niby skąd mam wiedzieć, ze specyfikacja klamie?

#54 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 05.02.2008 - |19:14|

Ja? Ja wprowadzam w bład? Chyba producent, więc z pretensjami do niego!
Specyfikacja to podstawa! Niby skąd mam wiedzieć, ze specyfikacja klamie?

Od prawie 2 lat mam pioneer'a DV-380, i mimo ze w jego specyfikacji nic nie pisze o xvid to bez problemu odtwaza ten format. Czyta takze napisy .txt w formacie mDVD i z polskimi literami.
  • 0

#55 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 05.02.2008 - |20:21|

Poza tym to co podałem to tylko aukcje internetowe. Oba odtwarzacze odtwarzają Xvid o czym może i nie pisze na aukcjach ale wystarczy przejrzeć parę stron i już można uzyskać poszerzoną specyfikację. I co to za gadanie o gwarancji 30dniowej na allegro heh,dobre sobie. Ja kupiłem Mantę i gwarancja była na 12 miechów. Wystarczy dobrze poszperać i znajdzie sie to czego sie chce.
  • 0

#56 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.02.2008 - |20:55|

I co to za gadanie o gwarancji 30dniowej na allegro heh,dobre sobie.

Wkleiłeś linka do aukcji, a tam jak byk pisze (czcionką chyba 40):

Na każdy zakupiony u mnie przedmiot udzielam 30 dni gwarancji

Więc bardzo przepraszam, ale czytać to jeszcze umiem.

ale wystarczy przejrzeć parę stron

Przejrzałem, stronę producenta i sklepów, czyli te strony które się sprawdza w pierwszej kolejności. I to co pisało, to przytoczyłem, więc jak to w końcu jest?

Nie chce się bawić, na słówka, bo nie o to tu chodzi, ale:

specyfikacja
1. «dokument wystawiony przez dostawcę towarów, dołączony do przesyłki, określający jej zawartość»

Wkleiłeś linki, a ja tylko przeczytałem i przytoczylem co pisze, to nie moja wina, że producent nie podaje wszystkiego. Nie moja wina, że na większości sprzętu jest naklejkę MADE IN CHINA.

Biku coś wspomniał o patentach... tu sprawa nie rozgrywa się o patenty (przecież zawsze można wypuścić produkt z pominięciem jakiegoś rynku) tu chodzi o kasę, firmy które robią "porządny" sprzęt, mają udział w wytwórniach, więc in na rękę jest sprzedarz zarówno jak największej ilości okrojonych czytników jak i oryginalnych płyt.

A co do waszej wojny, markowy czy nie markowy: chcecie to się bijcie, dla mnie wystarcza manta (dwie sztuki których używam, nie miały ani jednej awarii) - w domu mam zwykły telewizor 21 cali i nawet jakbym ekstra bombastyczny sprzęt to obraz i tak nie byłby lepszy...

#57 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 05.02.2008 - |21:42|

No to że na DANEJ aukcji koleś daje 30 dni nie znaczy że tak jest na większości. Druga sprawa odnośnie marki. To że Tobie nie popsuła sie jeszcze manta to o niczym nie świadczy. Uwierz mi że wiem co mówie i wiele osób miało problemy z tym odtwarzaczem(niewazne która wersja) i nie chodzi o to czy został kupiony w hipermarkecie czy też na allegro. Nie chcę się kłócić ale opieram sie na faktach po prostu i tyle.
  • 0

#58 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.02.2008 - |21:56|

No i na tym zakończmy "wojnę marek" i licytację o to która lepsza ;) a wrócimy do sensu całego tematu.

Kolejne takie "zbędne" posty polecą do Black Hole.

:D

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.02.2008 - |21:58|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#59 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.02.2008 - |21:58|

Albo,że nie można sobie wybrać napisów bo są inne nazwy avi i txt.
A za przeproszeniem co za .... :P ;) nagrywa sobie tak płyty by mieć inne nazwy txt i avi.
Wtedy sam sobie jest winien.

Ogólnie każdy powinien nagrywać tak jak mu się podoba, a nie wg tego czy mu odtwaorzy suby na odtwarzaczu czy nie (bo cholera informatykom sie nie chce posiedziec dzień dłużej przy kompie i zmajstrować moduł wybiarania napisów...). Ale żeby nie być gołosłownym przytoczę swój przykład - do seriali, które oglądam daję kilka wersji językowych napisów PL, ENG, GER, FR, CZ zazwyczaj. I o ile polskie mi otworzy, bo mają taką samą nazwę to inną wersję językową napisów już nie, zmienić mogę sobie tylko na kompie.

Aha, przyszła mi wczoraj Wiwa 128U, jestem w trakcie testów, jak na razie chodzi bez zarzutów.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#60 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.02.2008 - |22:02|

Rydzu_SSJ kiedy porządnie przetestujesz swój egzemplarz, to poproszę o wyniki testów na forum. Jestem żywo zainteresowany tym, czy tylko ja mam felerną sztukę czy też problem pojawi się u kogoś jeszcze.
  • 0
Dołączona grafika

*

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych