Odcinek 03 - S01E03 - Hide and Seek
Napisano 28.07.2004 - |18:01|
Nie podoba mi się Atlantis, ale może coś się zmieni?
gulus
Napisano 28.07.2004 - |19:00|
napewno się zmieni, następne odcnki będą już przedstawiały działanie drużyny w akcji, więc mam nadzieję, że będzie lepiej. nie ma co narzekać, wiadomo, że nikt nie ma ochoty ciągle ogladać jak to oni bawią się świetnie ekplorując miasto, to z pewnościa byłoby bardzo nudne. Podświadomie oczekujemy tego co w SG1 najlepsze - eksploracja i poznawanie nowych światów i kultur.ale może coś się zmieni?
gulus
jestem ciekaw jak wypadnie duet Sheppard i McKay w terenie a właściwie jak będzie się zachowywał McKay, może być zabawnie ))
Napisano 28.07.2004 - |19:04|
PS. Jeżeli dr Weir dalej będzie taka bezbarwna jak w tym epizodzie, to raczej trudno będzie uwierzyć w jej zdolności przywódcze.
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 28.07.2004 - |23:43|
Dalem 6,5 na duuuuużą zachętę... jeszcze mają szansę podciągnąć poziom...
Cytaty, ktore wyrażają moje odczucia:
(...)
Lampki nocne, kaseta wideo odtwarzana na sprzęcie pradawnych, laptopy podłączane do konsoli pradawnych, to wszystko jest tak okrutnie naciągane..
(...)
Ten serial z prawdziwym SG1 ma niewiele wspólnego...
(...)w sumie to najbardziej raziła mnie sama gra aktorów, jakoś to było takie sztywne, bez polotu, no może oprócz Sheppard'a i MacKay'a, ale trzeba być chyba wyrozumiałym, w końcu to dopiero sam początek (...)
Jak na razie Atlantis wygląda na telenowelę, fakt nie południowoamerykańską, ale na amerykańskie kino familine. (...)
Niekonsekwencje, naciąganie, słaba fabuła, slaba gra aktorska... nie, nie mam dzis zlego humoru
Nie oczekuję tez od tego serialu kalki z SG-1, jednak juz w od pierwszych odcinków w SG-1 pojawiają się różne głębsze przesłania wplecione w akcję - tu jest warsztat i w miare dobre rzemiosło...
Boję się, żeby Atlantis swoją płytkością i niskim poziomem nie pociągnęło za sobą i tak już nadwyrężonego SG-1.
PS. Skąd oni wzięli tyle świeczek ?? Z Ziemi, czy w ucieczce przed Wraiths zabrali paczke na wszelki wypadek... ?
Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !!
Napisano 29.07.2004 - |08:52|
Narazie malo w nim klimatu jaki panuje w SG1, brak akcji, brak pomyslu.
No i jak Airs wspomnial Skad oni wzieli tyle swieczek ??....a i jeszcze male pytanie...czym oni sie tam zywia ??...bo chyba az tyle zapasow nie brali , a co chwilke widze jak ktorys wcina batona . No chyba ze w tej galaktyce tez sa
Pozdrowionka
Napisano 29.07.2004 - |16:12|
- najlepszy moment odcinka... Sheppard mówi, z TYM wyrazem twarzy... "w nogę"...
- najgorszy - Teyla mówi - pomożemy - Weir - nie dziękujemy - buzia Teyli... wyraża smutek... - nie macie do nas zaufania?? - "ale wziąłeś mnie do zespołu..." -buzia uradowanego aniołeczka...
Odcinek trochę trzymał w napięciu - bo wymyślałem skąd toto mogło się pojawić w Atlantis... nawet sobie wydedukowałem, że może martwa ręka... ożyła... uff.
McKay, eh... zawsze go nie cierpiałem... fakt, fakt... uwiódł paru z was humorem, ale nie dajcie sie zwieść... to wredny suk...yn - zresztą już objawił swoja twarz, znalazł sobie shield, trza było go dać Sheppardowi, bo ten się naraża non-stop, ale McKay - nieee - wziął z mety dla siebie, nawet geny sobie pozmieniał, żeby to to używać... no cóż mam tylko nadzieję, że mu się rozładowało...
Asen
Użytkownik Asen edytował ten post 29.07.2004 - |16:13|
Napisano 01.08.2004 - |21:38|
Powinni skupić się bardziej na tej osłonie. To jest bardzo ważny element w ich sytuacji! Ekipa wyposażona w tą osłone była by bardzo groźna. Zakładając , że wraiths nie maja na to broni! Ciekawe czy McKey będzi korzystał z tego w następnych odcinkach.
Napisano 02.08.2004 - |09:27|
Ale motyw z dzieckiem zaginionym w miescie trochę mnie zastanawia - dzieci nie powinny się włóczyć po obcym mieście (nomen omen myśleli że w mieście są duchy ich przodków a im się na zakłóca spokoju bieganiną). I dr Weir mnie za bardzo nie przekonuje (jak na razie). A co meczu i popcornu to już totalna żenada za to duży minus.
Pozdrowionka.
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"
Napisano 05.08.2004 - |13:47|
Napisano 05.08.2004 - |14:25|
A co do humoru - to moim zdaniem elementy humorystyczne sprawiają, że serial daje się lepiej oglądać i jest bardziej ludzki - w końcu smiech (ogólnie humor) to ważne elementy w życiu człowieka. bez humoru serial stałby się nudny jak flaki z olejem.
Pozdrowionka.
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"
Napisano 05.08.2004 - |16:19|
No dobra Jednak np.Babylon 5 nie miał zbytnio elementów humorystycznych,ale się podobał.To samo dotyczy innych seriali sci-fi.A co do humoru - to moim zdaniem elementy humorystyczne sprawiają, że serial daje się lepiej oglądać i jest bardziej ludzki - w końcu smiech (ogólnie humor) to ważne elementy w życiu człowieka. bez humoru serial stałby się nudny jak flaki z olejem.
Pozdrowionka.
Napisano 08.08.2004 - |14:19|
jednyne co ratuje odcinek to niezle dialogi miedzy McKayem i Sheppardem
za scene gdzie McKay deaktywuje tarcze ochronna daje +2 do odcinka
z drugiej strony koncowka wzbudzila u mnie usmieszek politowania, ten "heroizm" McKaya - żenada...
ogolnie i odcinek wypada slabo - daje mu 5/10.
mam tylko nadzieje ze w kolejnych odcinkach bedzie lepiej.
Napisano 08.08.2004 - |19:00|
Energetyczna postać - faktycznie podobna do Anubisa, i urządzenie przypomina 6x13. Może to taka konwencja - zamiast naszych płytek drukowanych muszą być kolorowe kryształy. Mimo to mnie się podobało to stworzenie.
Moja ocena - 8.
Pozdrawiam
Napisano 11.08.2004 - |16:29|
Dałem 8 może na wyrost ale cały czas liczę na....
Pzd
Napisano 22.08.2004 - |16:04|
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 25.08.2004 - |14:51|
Napisano 12.09.2005 - |14:31|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 26.11.2005 - |21:43|
Mam też pytanie. Czy symbole w Pegazie są inne niż w naszej galaktyxe (nigdy sie naszej nie przyglądałem...)?
No i jeszcze tłumik inercyjny. Miła nazwa dla fana treka (zawsze siadało na statkach Federacji).
Użytkownik I. Thorne edytował ten post 26.11.2005 - |21:49|
Napisano 16.04.2006 - |10:41|
Napisano 15.05.2006 - |21:43|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych