Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
92 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory (92 użytkowników oddało głos)

Na kogo zagłosujesz?

1. LiD (19 głosów [21.35%])

Procent z głosów: 21.35%

2. PiS (7 głosów [7.87%])

Procent z głosów: 7.87%

3. PO (52 głosów [58.43%])

Procent z głosów: 58.43%

4. Polska Partia Pracy (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. LPR (5 głosów [5.62%])

Procent z głosów: 5.62%

6. Samoobrona (0 głosów [0.00%])

7. PSL (0 głosów [0.00%])

8. Nie będe głosować (2 głosów [2.25%])

Procent z głosów: 2.25%

9. Inna partia (0 głosów [0.00%])

10. Jeszcze niewiem (4 głosów [4.49%])

Procent z głosów: 4.49%

Głosuj

#41 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.10.2007 - |08:59|

A ja powiem krótko. Co za różnica kto wygra skoro i tak nie będzie mieć większości w sejmie, a koalicje wiadomo jak sie kończą. Ja tam już się szykuję na wybory w lutym bądź marcu :lol: .
Wygra PiS to znów trzeba będzie szukać koalicjanta w mniejszych partiach bo jakoś nie wierzę w koalicję z PO. A tych mniejszych partii według sondaży specjalnie dużo nie wejdzie i może braknąć ludzi do większości.
Jak wygra PO to też nie będzie tak różowo. Koalicja z PiS raczej odpada. Owszem mogą związać się z LiD ale też jakoś nie wierzę żeby mogli robić koalicje z komuchami. A nawet jeśli to spora część posłów PO na pewno z tej partii odejdzie. A dokąd to raczej jest prosta odpowiedź. Zawsze PO może szukać PSL ale też nie wiadomo czy będą mieli większość (wątpie). A według sondaży PiS i PO idą łeb w łeb i któraś z tych partii wygra zapewne minimalną liczbą głosów.

No ale cóż, obowiązek obywatela to iść głosować. Ja jako obywatel 4 RP mogę oddać głos tylko na jedną partię.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#42 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 09.10.2007 - |09:00|

psjodko: Dzięki, już nie muszę szukać :) Wobec tego jeszcze raz podpisuję się pod własnymi słowami o nie głosowaniu.

Ciekawe zestawienie. Swoją drogą Platforma ciekawie zagrała z KRUSem, ma tą samą odpowiedź co PiS. Osobiście jestem zwolennikiem całkowitej likwidacji KRUSu.
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#43 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.10.2007 - |09:24|

80% PO
Każdy powinen głosować.
Log65: Happy camper

#44 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 09.10.2007 - |10:16|

Może i ja mam jakieś poglądy radykalne, ale moim skromnym zdaniem aby w Polsce było lepiej musimy wziąść odpowiedzialność za kraj. My wyborcy, a nie sąsiedzi. Zrobić możemy to tylko w jeden sposób, idąc do wyborów. Niestety większość społeczeństwa ma gdzieś obowiązek wyborczy, woli później narzekać siedząc przed telewizorem i słuchając wiadomości. Może rozwiązaniem jest jakieś karanie za nieobecność na wyborach (w części krajów o dłuższej historii demokracji są kary) w postaci utraty części praw, np. prawa do udziału w kolejnych wyborach (tak czynnego jak i biernego). W tym momencie na kolejne wybory zmniejszy się liczba osób uprawnionych do głosowania, a co za tym poprawi się frekwencja. Z kolei wraz z większą frekwencją do sejmu nie dostanie się tak dużo partii, a partie które się dostaną będą miały większą ilość mandatów. Zaraz zapewne pewne osoby rzucą się na mnie z opinią, że ograniczam ich prawa obywatelskie, które gwarantuje im demokracja. Ale ja mam pytanie po co ci prawo do głosowania, skoro z niego nie korzystasz?

Co do tego "obiektywnego" kalkulatora, jest on opracowany da osób korzystających z serwisu onet.pl. Piszącego tam komentarze :) Pytania są opracowane tak, żeby ślepemu nawet wyszło PO - 80%. Uzyskanie wyniku zgodnego z praktycznie każdą partią wymaga tylko znajomości obecnych haseł wyborczych, niczego więcej.

Rządzący nigdy nie spełnią oczekiwań całego społeczeństwa, zawsze część z nas będzie niezadowolona. Jeszcze nikt nigdy nikomu nie dogodził. Ale obarczanie obecnej ekipy ofiarami wypadków drogowych to już jest szczyt arogancji i chamstwa. Z kolei kłócenie się o liczbę ofiar jest szczytem głupoty (powinno być mocniejsze słowo, ale powstrzymajmy się).

W chwili obecnej opracowano nową broń w walce politycznej (w sumie to opracowano ją w trakcie poprzednich wyborów), a zwie się ona sondaże wyborcze. Broń ta powstała przez przypadek i zabiła poprzednio nie tego kogo trzeba. Teraz wymierzona została w inną ofiarę. Zadaniem tych mocno przeszacowanych sondaży jest zniechęcenie wyborców danej partii do udziału w wyborach. Bo przecież i tak mają już 40%, po co im więcej. Dobra taktyka, ciekawe czy się sprawdzi i teraz.
  • 0

#45 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 09.10.2007 - |11:30|

Co do tego "obiektywnego" kalkulatora, jest on opracowany da osób korzystających z serwisu onet.pl. Piszącego tam komentarze :) Pytania są opracowane tak, żeby ślepemu nawet wyszło PO - 80%.

No niekoniecznie:

Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 80% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:

* Prawo i Sprawiedliwość - 65%
* Platforma Obywatelska - 40%
* Samoobrona RP - 30%
* Polskie Stronnictwo Ludowe - 25%
* Polska Partia Pracy - 20%
* Lewica i Demokraci - 0% :P :P :P

Użytkownik psjodko edytował ten post 09.10.2007 - |11:31|

::. GRUPA TARDIS .::

#46 airs

airs

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoKraków (nadal... ;)

Napisano 09.10.2007 - |15:23|

Witam !

Wpadłem tu, nie przez przypadek, żeby dopisać swoje trzy grosze do dyskusji, bo jestem zażenowany i przygnębiony tym co sie stało i nadal się dzieje z nami wszystkimi. Widzę jak zły przykład arogancji i nie liczenia się zarówno z ludźmi jak i z Polską (mimo kłamliwych haseł) przenosi się na nas wszystkich, a w szczególności na kształtujących swoje widzenie świata młodych ludzi.
Chciałbym móc przeciw temu zaprotestować i choć znikomość mojego protestu zniechęca, to jednak uczynię ten gest i wszystkich namawiam, żeby głosować...
Choćby przeciwko, żeby ci, którzy dojdą do władzy, mogli zobaczyć, że na cynizmie i arogancji dlaeko się nie pojedzie, że to ma krótkie nogi. Chyba że wygra dotychczasowa grupa - wtedy...
Zresztą na żadną nową grupę też specjalnie nie liczę, że dokona cudów dla Polski - cokolwiek zrobią, ale nie w ten sposób jak dotychczas !!
Może jestem idealistą, świat tu na ziemi ma swoje prawa, ale w koncu nie tylko z tego świata jesteśmy i na tym świecie nasz byt się nie kończy.

Dopiszę jeszcze link do strony, która mnie bardzo cieszy - może nie tylko z powodu swoich treści, ale przede wszystkim, dla tego, że robią tak ludzie z własnej chęci, płacąc swoim własnym drogocennym czasem i dzięki temu następni, młodzi, nie będą mogli powiedzieć, że nie znali innej możliwości...

Strona główna (bardzo siermiężna)
Strona z inicjatywą ;)
  • 0

Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !! B)

#47 tombarek

tombarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 09.10.2007 - |21:36|

Poczytajcie http://www.galba.net.pl/blog

Użytkownik psjodko edytował ten post 10.10.2007 - |08:34|

• 0

#48 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.10.2007 - |10:09|

Poczytajcie http://www.galba.net.pl/blog

Świetny blog. Dzięki za linka. Już dodałem do ulubionych :).
  • 0

#49 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 10.10.2007 - |16:53|

No to znowu małe co nie co...

Wielki człowiek jakim jest Władysław Bartoszewski 2 lata temu poparł zaróno PiS jak i PO, teraz już tylko PO :)
Jakim prawem bracia Kaczyńscy w taki a nie inny sposób odnoszą się to tego bohatera, wielkiego patrioty i legendy walki z opresją w tym kraju? Nigdy Lech i Jarosław razem nie będą nawet w 25% tak wielką postacią jak właśnie Bartoszewski, który przez lata był jedną z najbardziej znaczących osób budujących pozycję naszego kraju na Świecie, nadal jest jedną z bardziej kojarzonych osób w sferze polityki, jeżeli chodzi o Polskę, to co zrobił dla tego kraju zasługuje na historyczną wręcz wdzieczność, a nie chamstwo ze strony bliźniaków chorych na władzę...
W wieku przeszło 85 lat, ma więcej energii i siły niż Kaczyńscy razem wzięci, jak mówi to chce się słuchać, a nie zasypiać...
Dalej kiedy coś mówi, to aktualny jest przydomek, któy nadali mu Niemcy jak go więzili "Karabin Maszynowy", bo on tak właśnie mówi nadal, jakby strzelał z karabinu maszynowego. Jego wiedza, prędkość kojarzenia, elastyczność, kwiecistość wysławiania się, długo jeszcze mógłbym wymieniać, i to w tym wieku zasługuje na jeszcze większy szacunek. Wielu ludziom w wieku 20-30-40-50 lat brakuje tak wiele, że nigdy nawet w kilku procentach nie zbliżą się do wielkości Bartoszewskiego. Takiego człowieka należy słuchać jak wyroczni, a nie obrażać i odbierać honory, bo "nie jest z nami", hańba bracia Kaczyńscy, hańba!
Cytując Bartoszewskiego: Jeden wódź, jedna Partia, to już kiedyś było...

A teraz przykład z życia:
Do sąsiadki po 70'tce wpadłą Policja o 6 rano, bo była żona jej syna doniosła na Policję, że niby u niej mogą być jakieś dokumenty jej syna z czasów studiów... Nie ma sensu wchodzić w szczegóły, ale chodzi o to, ze do emerytki wpada się o 6 rano i przeszukuje mieszkanie w poszukiwaniu jakiś tam dokumentów, wiadomo, na pewno będzie mataczyć albo się okaże, że ma broń i będzie strzelać jak jej się nie wyciągnie z łóżka o 6 rano.
Sąsiadka na koniec powiedziałą im tak: Tylko raz w życiu doświadczyłam czegoś takiego, jak w czasie wojny NKWD przyszło aresztować mojego ojca i odesłac go na Sybir. Potem już tylko byłam na pogrzebie....

A teraz coś na granicy informacji publicznej/jawnej, nie pytajcie skąd wiem ;)
Codziennie do Policji w Opolu trafia około 100-150 donosów od obywateli, większość anonimowa. Zgodnie z zarządzeniem super ministra Ziobry, każdy donos ma być traktowany poważnie i weryfikowany... 6 rano na maksa, czyli jeśli tylko się da to włąsnie wtedy, bo wtedy kończy się cisza nocna i można szaleć bez problemu...
Nigdy w czasach po 1989 roku Polak nie patrzył na Polaka wilkiem tak bardzo jak teraz, nigdy nie było takiego nastroju, że jeśli ktoś ma coś więcej, jeśli sobie kupił nowy samochód albo coś, to pewnie nielegalnie, pewnie ukradł albo coś i trzeba donieść. Kaczyńscy wydobywają z tego najgorsze cechy, za coraz bardziej widoczna zawiść jest przerażająca, zróbmy wszystko, żeby odsunąć tych ludzi od Władzy...
  • 0
Master of possimpible ;)

#50 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 10.10.2007 - |17:04|

Wole nie wypowiadac sie na temat wyborow. Przepraszam.... :blink:
  • 0

#51 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 10.10.2007 - |17:22|

Donosy były, są i będą, bo Polacy to zawistny naród. Na policję to wpływa mniej anonimów niż do skarbówki. Na każdy nowo zakupiony samochód przypada mniej więcej od 2 do 5 donosów :|

Biedna emerytka, 6 rano to dziwne że kolejki do lekarza nie pilnowała. Sorki za ironie, ale akurat jestem po wizycie do chirurga i mam nieodparte wrażenie, że emeryci to nie mają co robić tylko po lekarzach chodzić :| Nawet jest określone już w przychodniach takie zjawisko jako turystyka, przychodzą o 4 nad ranem i czekają bo może ich coś zaboli, dlatego policja profilaktycznie o tej 6 rano wpadła. Szkoda, że ie ma szczegółów, bo mogło by się okazać, że akcja nie była jednak bezsensowna, bo na przykład syn z nią mieszka i policja była u niego a nie u niej.

Każdy fakt można pokazać na dwa sposoby, np: wyjazd polaków za granicę: Za rządów SLD i w kampanii (2005) PO: niebywały sukces Polska kształci wspaniałych specjalistów, którzy znajdą pracę za granicą. Rządy PiS: tragedia, Polacy uciekają przed Kaczyńskimi. Tylko dziwne, że dużo osób wyjechało w trakcie kampanii, kiedy prowadziła PO w sondażach. Dwa wyjścia, albo oni wiedzieli coś więcej, albo to pewne zwycięstwo jednej partii ich wystraszyło.

Denerwuje mnie ogólna napastliwość w kampanii z każdej ze stron ("dyplomatołki" to jest oczywiście w pełni pozytywne słowo ;) ). Chcecie innych rządów to idźcie do urn. Ja chcę ponownie tego samego i też idę (mam nadzieję że takich jak ja będzie więcej) :)
  • 0

#52 Nosfi

Nosfi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 122 postów
  • MiastoŚwinoujście

Napisano 10.10.2007 - |17:23|

W wieku przeszło 85 lat, ma więcej energii i siły niż Kaczyńscy razem wzięci, jak mówi to chce się słuchać, a nie zasypiać...

Kaczory razem wzięci mają ponad 100 więc się ne dziwię, że Bartoszewski jeszcze żwawy :D
No ale Kwiatek ma rację, no jak to czasami się zdarza :P

Ja tylko dodam, że wbrew słowom Toudiego i innych, którzy mówią o demokracji i o nie chodzeniu na głosowanie ...

Rok temu myślałem tak samo: "I tak nic nie zrobią dobrze, i tak będzie po staremu, więc po co iść!!!".
Po tych 2 latach myślę zupełnie inaczej: "Co by było gdybym zagłosował?".

Każdy potrafi powiedzieć "aaa co to za problem naprawić komputer, samochód ... KRAJ!!!", wiele się obiecuje, wiele się zapowiada ... ale prawda jest taka że dopiero jak się przysiądzie do pracy, można odczuć na własnej skórze jak to jest i co można zrobić.

Do każdego, komu NIE CHCE się pójść głosować, lub nie zamierza iść z bezsensownych powodów.
Nie chcesz głosować? Nie głosuj.
Ale słowem nie gadaj, że Ci się nie podoba czyjaś robota, bo to ty się do tego przyczyniłeś!!!

Oczywiście za raz będzie krzyk:
- Ja? W żadnym razie!! Nie głosowałem!! Nie jestem odpowiedzialny za sytuację w kraju!!
- A właśnie że głosowałeś!!! Głosowałeś, za tym aby było tak jak jest teraz!!!

NIE oddając głosu - RÓWNIEŻ TWORZYSZ PRZYSZŁOŚĆ!!!
NIE oddając głosu - RÓWNIEŻ PONOSISZ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA KRAJ!!!

• 0
... And They Have A Plan ...

... cokolwiek by nie było to i tak będzie ...

#53 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.10.2007 - |17:36|

Wszystkich, którzy dla dobra Trzeciej Rzeczypospolitej tę Konstytucję będą stosowali,
wzywamy, aby czynili to, dbając o zachowanie przyrodzonej godności człowieka,
jego prawa do wolności i obowiązku solidarności z innymi,
a poszanowanie tych zasad mieli za niewzruszoną podstawę Rzeczypospolitej Polskiej.

tak sie zastanawiam mimo ze to tylko w preambule jest napisane to mowienie o budowaniu IV RP jest jakby to powiedziec - zamachem na konstytucje?

co do KRUS nie likwidowac mi tego bo place :P - wydaje wam sie ze co rolnicy maja tak rozow ze placa takie skladki jakie placa? bo unia daje doplaty? bo cos tam jeszcze? to ciezka praca jest w polce wiekszosc gospodarst to <6ha a ludzie jakos musza zyc z tego
emerytury to grosze sa wiec sie zastanowmy nad tym co po likwidacji bedzie?

wiemy jak jest, narzekamy ze tak jest ale co robimy zeby tak nie bylo?
wybory sa testem popularnosci wiadomo ze programy wyborcze to programy a robi sie cos innego po wyborach, jedynie na wyborach my wyborcy mozemy rozliczyc rzadzacych z tego co zrobili a co obiecali.
ksero brother zrobili z tego kraju to co zrobili - ale teraz mamy mozliwosc rozliczenia ich z tego wiec pojscie na glosowanie jest koniecznoscia

oddawanie glosow niewaznych jest calkowicie bezsensowne i w ogole nie wiem jak mozna takie cos robic nie dosc ze to niczego nie zmienia to jeszcze daje dodatkowa prace przy liczeniu glosow - jakby nie bylo w komisjach wyborczych moze byc ktos z twoich znajomych i zamiast skonczyc to w miare szybko to jeszcze musza przerzucac niewazne kuponiki - totalnie bezsensu
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#54 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 10.10.2007 - |19:00|

Ten test nie jest zbyt dobry co już niektórzy zauważyli - te z money jest znacznie lepsze

No to czas na kolejne małe co nie co...
Na początek coś odnośnie tego co tutaj zostało wczesniej napisane:
Trzeba iść głosować!

Tak to prawda trzeba, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby iść i oddać nieważny głos na zasadzie nie widze kandydata dla siebie, ale trzeba to zrobić bo inaczej TV powie że ludzie nie chodzą głosować z lenistwa

Należy pamiętać o jednym - do polityków podchodzić z maksymalną dozą sceptycyzmy

A ja tam oddam glos na UPR mimo ze startuja razem z LPR, akurat ten glos na pewno nie przeskoczy na zadnego czlonka LPR.

A poglądy na ordynacje mam zupełnie inne - nie żadne JOW czy ordynacje proporcjonalne ale po prostu należałoby wprowadzić demokracje bezpośrednią i problem partii by zniknął, a ile ustaw niepotrzebnych by się nie pojawiało, aby wprowadzić ustawe trzeba by zebrać np 100 000 podpisów i poddać pod referendum. Prezydent by został jako ktoś odpowiedzialny za politykę zagraniczną i tyle.

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 10.10.2007 - |19:46|

• 0

#55 airs

airs

Szeregowy

• VIP
  • 45 postów
  • MiastoKraków (nadal... ;)

Napisano 11.10.2007 - |08:58|

No to znowu małe co nie co...

Wielki człowiek jakim jest Władysław Bartoszewski 2 lata temu poparł zaróno PiS jak i PO, teraz już tylko PO :)
Jakim prawem bracia Kaczyńscy w taki a nie inny sposób odnoszą się to tego bohatera, wielkiego patrioty i legendy walki z opresją w tym kraju? Nigdy Lech i Jarosław razem nie będą nawet w 25% tak wielką postacią jak właśnie Bartoszewski, który przez lata był jedną z najbardziej znaczących osób budujących pozycję naszego kraju na Świecie, nadal jest jedną z bardziej kojarzonych osób w sferze polityki, jeżeli chodzi o Polskę, to co zrobił dla tego kraju zasługuje na historyczną wręcz wdzieczność, a nie chamstwo ze strony bliźniaków chorych na władzę...
(...)
Takiego człowieka należy słuchać jak wyroczni, a nie obrażać i odbierać honory, bo "nie jest z nami", hańba bracia Kaczyńscy, hańba!

Bardzo się cieszę, że to napisałeś Kwiatku ! To są ważne rzeczy - jeszcze raz dzięki za cały Twój post :)

Donosy były, są i będą, bo Polacy to zawistny naród. Na policję to wpływa mniej anonimów niż do skarbówki. Na każdy nowo zakupiony samochód przypada mniej więcej od 2 do 5 donosów :|

Biedna emerytka, 6 rano to dziwne że kolejki do lekarza nie pilnowała. Sorki za ironie, ale akurat jestem po wizycie do chirurga i mam nieodparte wrażenie, że emeryci to nie mają co robić tylko po lekarzach chodzić :| (...)

Każdy fakt można pokazać na dwa sposoby, (...)

greco: Nawet chyba sobie nie zdajesz sprawy z tego, że właśnie dokładnie nad tym pracują bracia Kaczyńscy - nad wydobyciem z ludzi najgorszych cech, nad podzieleniem ludzi i tłumaczeniem na różne sposoby - stara zasada "dziel i rządź" - wtedy na każdego znajdzie się "hak", "paragraf" czy jak to tam zwał !
Polacy to trudny naród, ale jeszcze są ludzie, którzy to widzą i zdają sobie sprawę, że można ludziom dać szansę być lepszymi, stworzyć im do tego warunki, pozwolić im się podnieść ze swojego "bagienka" i spojrzeć szerzej na świat... Czyż nasze forum nie opiera się na "s-f" ? Czyż nie szukamy czegoś więcej ? Czyż nie znajdujemy w tym radości ?

W antycznych dziełach (które każdy powinien poznać w szkole) już jest napisane o tym, że jak ktoś zostanie zatruty jadem zła to potem wszędzie widzi zło - śpiewał o tym też Jacek Kaczmarski... tylko niektórzy "słuchają ale nie słyszą" !

Nie chcemy tak dalej - nie chcemy podsycać najgorszych instynktów w nas i naszych dzieciach !!
Nie chcemy być "ciemnym ludem, który wszystko kupi" jak uważają Kaczyńscy i ich świta.

A Cyprian Kamil Norwid pisał: " Do tych, co mają TAK za TAK, a NIE za NIE, bez światłocienia - tęskno mi Panie ! "

• 0

Wpadam tu naprawdę rzadko ostatnio...
Ale SG-1 oglądnąłem w całości 5,5 razy !! B)

#56 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.10.2007 - |10:25|

Takiego człowieka należy słuchać jak wyroczni, a nie obrażać i odbierać honory, bo "nie jest z nami", hańba bracia Kaczyńscy, hańba!

Zupełnie się z Tobą nie zgodzę @Kwiatek.
Bartoszewski może i jest autorytetem ale sorry nie znaczy to że wszystko co mówi mam popierać czy zgadzać się z nim. Nikt nie jest nieomylny nawet Bartoszewski. Rozumiem że jakby Bartoszewski kazał ci skoczyć z 20 piętra to też byś to zrobił bo "takiego człowieka należy słuchać jak wyroczni" ;).

Użytkownik Pawel edytował ten post 11.10.2007 - |10:25|

• 0

#57 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 11.10.2007 - |13:32|

no właściwie to jest novum, bo teraz mamy dwóch wodzów, ale to tak na marginesie; ;)
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#58 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.10.2007 - |14:26|

Zawsze uważałem Korwina-Mikke za nieszkodliwego wariata (bez urazy), ale po jego ostatniej bezczelności, w której brutalnie uświadamiał niepełnosprawnej dziewczynce, że ona nie jest taka jak inne dzieci i nigdy nie będzie, teraz uważam, że jest idiotą. Nawet Kaczyński nazywając 1/3 obywateli Polski od ZOMO nie strzelił sobie takiego samobója politycznego jak Mikke. Ja rozumiem, że trzeba być szczerym, ale trzeba też mieć trochę taktu i czasami zamknąć "mordę" i przełknąć ślinę a nie pleść wszystkiego, co ślina na język przyniesie. Czasem zastanawiam się czy on wie o czym gada, bo gada dużo, ale czy z sensem, to już sprawa dyskusyjna. W dobie integracji niepełnosprawnych z pełnosprawnym społeczeństwem mówienie o tym, że niepełnosprawne dzieci nie powinny uczyć się razem ze zdrowymi, jest lekkim przegięciem i brakiem taktu oraz szacunku. Jeszcze trochę i można by wprowadzić zakaz wspólnych kontaktów a potem całkowicie izolować niepełnosprawnych od społeczeństwa. O dalszym kierunku radykalizacji takich poglądów nie będę już pisał, bo w historii niektórzy już takie pomysły mieli.

Ja temu panu już dziękuję. Głos na pewno oddam na kogoś innego.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 11.10.2007 - |14:36|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#59 Jane Doe

Jane Doe

Kapral

• Grupa Hatak
  • 182 postów

Napisano 11.10.2007 - |14:30|

no właściwie to jest novum, bo teraz mamy dwóch wodzów, ale to tak na marginesie

Nie dwóch tylko jednego... To są małe, niziutkie dwie połówki jednej całości. :P
  • 0

#60 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 11.10.2007 - |21:31|

Tylko Tyle - http://www.joemonste...pet-Sejm-Show-8
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1