No to znowu małe co nie co...
Wielki człowiek jakim jest
Władysław Bartoszewski 2 lata temu poparł zaróno PiS jak i PO, teraz już tylko PO

Jakim prawem bracia Kaczyńscy w taki a nie inny sposób odnoszą się to tego bohatera, wielkiego patrioty i legendy walki z opresją w tym kraju? Nigdy Lech i Jarosław razem nie będą nawet w 25% tak wielką postacią jak właśnie Bartoszewski, który przez lata był jedną z najbardziej znaczących osób budujących pozycję naszego kraju na Świecie, nadal jest jedną z bardziej kojarzonych osób w sferze polityki, jeżeli chodzi o Polskę, to co zrobił dla tego kraju zasługuje na historyczną wręcz wdzieczność, a nie chamstwo ze strony bliźniaków chorych na władzę...
W wieku przeszło 85 lat, ma więcej energii i siły niż Kaczyńscy razem wzięci, jak mówi to chce się słuchać, a nie zasypiać...
Dalej kiedy coś mówi, to aktualny jest przydomek, któy nadali mu Niemcy jak go więzili "Karabin Maszynowy", bo on tak właśnie mówi nadal, jakby strzelał z karabinu maszynowego. Jego wiedza, prędkość kojarzenia, elastyczność, kwiecistość wysławiania się, długo jeszcze mógłbym wymieniać, i to w tym wieku zasługuje na jeszcze większy szacunek. Wielu ludziom w wieku 20-30-40-50 lat brakuje tak wiele, że nigdy nawet w kilku procentach nie zbliżą się do wielkości Bartoszewskiego. Takiego człowieka należy słuchać jak wyroczni, a nie obrażać i odbierać honory, bo
"nie jest z nami", hańba bracia Kaczyńscy, hańba!
Cytując Bartoszewskiego: Jeden wódź, jedna Partia, to już kiedyś było...A teraz przykład z życia:
Do sąsiadki po 70'tce wpadłą Policja o
6 rano, bo była żona jej syna doniosła na Policję, że niby u niej mogą być jakieś dokumenty jej syna z czasów studiów... Nie ma sensu wchodzić w szczegóły, ale chodzi o to, ze do emerytki wpada się o 6 rano i przeszukuje mieszkanie w poszukiwaniu jakiś tam dokumentów, wiadomo, na pewno będzie mataczyć albo się okaże, że ma broń i będzie strzelać jak jej się nie wyciągnie z łóżka o 6 rano.
Sąsiadka na koniec powiedziałą im tak:
Tylko raz w życiu doświadczyłam czegoś takiego, jak w czasie wojny NKWD przyszło aresztować mojego ojca i odesłac go na Sybir. Potem już tylko byłam na pogrzebie....
A teraz coś na granicy informacji publicznej/jawnej, nie pytajcie skąd wiem

Codziennie do Policji w Opolu trafia około 100-150 donosów od obywateli, większość anonimowa. Zgodnie z zarządzeniem super ministra Ziobry, każdy donos ma być traktowany poważnie i weryfikowany... 6 rano na maksa, czyli jeśli tylko się da to włąsnie wtedy, bo wtedy kończy się cisza nocna i można szaleć bez problemu...
Nigdy w czasach po 1989 roku Polak nie patrzył na Polaka wilkiem tak bardzo jak teraz, nigdy nie było takiego nastroju, że jeśli ktoś ma coś więcej, jeśli sobie kupił nowy samochód albo coś, to pewnie nielegalnie, pewnie ukradł albo coś i trzeba donieść. Kaczyńscy wydobywają z tego najgorsze cechy, za coraz bardziej widoczna zawiść jest przerażająca, zróbmy wszystko, żeby odsunąć tych ludzi od Władzy...