Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
92 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wybory (92 użytkowników oddało głos)

Na kogo zagłosujesz?

1. LiD (19 głosów [21.35%])

Procent z głosów: 21.35%

2. PiS (7 głosów [7.87%])

Procent z głosów: 7.87%

3. PO (52 głosów [58.43%])

Procent z głosów: 58.43%

4. Polska Partia Pracy (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. LPR (5 głosów [5.62%])

Procent z głosów: 5.62%

6. Samoobrona (0 głosów [0.00%])

7. PSL (0 głosów [0.00%])

8. Nie będe głosować (2 głosów [2.25%])

Procent z głosów: 2.25%

9. Inna partia (0 głosów [0.00%])

10. Jeszcze niewiem (4 głosów [4.49%])

Procent z głosów: 4.49%

Głosuj

#1 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.10.2007 - |21:13|

Witam. Chcialem sie dowiedziec na kogo bedziecie glosowac i jakie bedziecie mieli wyniki w ankiecie
http://wybory2007.wp...alkulatorq.html
Prosze o osoby które nie są pełnoletnie o nie branie udziału w sondzie :)

Mi osobiscie wyszło:

Twoje poglądy najbardziej zgadzają się z programem:
Platforma Obywatelska - 65% zbieżnych odpowiedzi
Pozostałe partie:
* Lewica i Demokraci - 60%
* Polska Partia Pracy - 60%
* Samoobrona RP - 55%
* Polskie Stronnictwo Ludowe- 55%
* Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 55%
* Prawo i Sprawiedliwość - 35%

Na co zagłosuje niewiem. Albo na LiD albo na PO. Jak u Was?

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 07.10.2007 - |21:13|

• 0

#2 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 07.10.2007 - |21:34|

Nie wiem, czy ten temat to dobry pomysł, po co ma być kolejna okazja do kłótni?
W końcu może dojść to tego, że będzie tu prowadzona agitacja i wyciąganie haków na różne formacje itd
Lepiej chyba zamknąć i wyrzucić ten temat.
Mówię to z pełnym przekonaniem, mimo iż chętnie bym się w tej "piaskownicy" wykazał politycznie, ale to nie jest miejsce do tego...
  • 0
Master of possimpible ;)

#3 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.10.2007 - |21:49|

Zgadzam się z @kwiatkiem potem w przyszłości jeszcze ktoś w dyskusji na forum będzie wyciągał niepotrzebne "argumenty" z tej ankiety.
Dajmy sobie spokój z polityką mamy ją w końcu wszędzie w około więc po co ona nam tu. :huh:
Pozostańmy przy ciekawszych sprawach ....... o jakich tu dotąd rozmawiamy. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 07.10.2007 - |21:50|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.10.2007 - |21:51|

No niewiem jak chcecie to zamknijcie. Na innym popularnym forum tez maja cos takiego juz okolo 600 osob dalo glos w ankiecie jak i 600 osob wypowiedzialo sie i nie maja problemow. Poprostu chcialem poznac Wasze zdanie. No ale jak uwazacie to za zly pomysl..
  • 0

#5 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.10.2007 - |21:59|

to nie jest forum politczne
o politkę, to ja się gdzie indziej kłócę

#6 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.10.2007 - |22:03|

Ostatnie o czym mógłbym marzyć to szukać sobie wrogów właśnie tutaj :)
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#7 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 07.10.2007 - |22:05|

Samoobrona RP - 70% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:

* Polska Partia Pracy - 60%
* Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 60%
* Platforma Obywatelska - 60%
* Polskie Stronnictwo Ludowe - 55%
* Prawo i Sprawiedliwość - 30%

No nie wiem .. program a to co potem robią dane partie to niebo a ziemia ;)
Dla mnie, żadna z tych partii się nie nadaje do rządzenia. A już na pewno nie Samobrona... :>
  • 0

#8 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.10.2007 - |22:08|

Już tak od naszych własnych poglądów abstrahując. Patrząc na te wyniki to wychodzi na to, że wszystkie partie są w zasadzie takie same tylko PiS się czymś różni :D.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#9 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 07.10.2007 - |22:13|

Wystarczy zmienić odpowiedzi na 3 pytania i już inna partia ma być tą właściwą.

Lewica i Demokraci - 75% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:

* Polska Partia Pracy - 75%
* Polskie Stronnictwo Ludowe - 70%
* Samoobrona RP - 65%
* Platforma Obywatelska - 55%
* Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 45%
* Prawo i Sprawiedliwość - 25%

Może gdyby Zdrojewski był zamiast Tuska ;)
  • 0

#10 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.10.2007 - |22:27|

Lubię rozmawiać o polityce, bo nie na widzę wszystkich polityków niezależnie od partii, ale tutaj to nie jest dobry pomysł, bo mógłbym komuś napisać coś, czego bym potem żałował :P . Dla mnie ktoś, kto pcha się do polityki do kombinator, a jeżeli ma czyste zamiary, to debil. Potem i tak światłe ideały ustępują walce o przetrwanie i kombinowaniu jak tu w tym szambie nie utonąć. Byłem kilka razy w tym roku w Sejmie i przechadzając się korytarzami widziałem tych wszystkich polityków i powiem wam jedno. Żaden z nich nie jest wart pieniędzy, które dostają z naszych podatków. Banda buraków i chamów, niezależnie od wykształcenia i partii politycznej.

Głosować oczywiście będę, choć nie będę mówił na kogo i dlaczego. Nie będę też chował babci dowodu, bo liczę na jej intelekt a nie wiarę w przedwyborcze cuda :-)
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#11 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 07.10.2007 - |22:36|

Forum jak każde inne i o polityce można pogadać. Także zamykać nic nie będziemy.... No i pamiętajcie głosujcie na PO :P
  • www.gwrota.com

#12 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 08.10.2007 - |00:30|

No dobrze, to rozmowę czas zacząć :lol:
Zgodnie z panującymi i ogólnie przyjętymi zasadami, należy rozliczać rządzących, bo to oni mieli największy wpływ na nasz kraj przez te ostatnie 2 lata...
Na początek o obietnicach pobieznie, delikatnie i z przymróżeniem oka:
- 3 miliony mieszkań - no cóż w roku 2006 minister Polaczek zamienił to na 150tys, z czego też nic nie wyszło. Za to mamy 3 mln podsłuchów ;)
- Układ - słowo klucz PiSu - 2 lata i co, szukali, szukali, nie znaleźli, ale zrobili własny i go rozbili (Kaczmarek, Kornatowski, Netzel itd), czyli złapali się sami za rękę, to też jest sposób. Okazało się, że czegoś nie ma to sami zrobimy i ujawnimy. Nie będę nawet mówił, o sposobie przedstawiania ministra Kaczmarka przez Kaczyńskiego i jego bliskich kontaktach z prezydentem, bo teraz to negują, ale zdjęcia z urodzin prezydenta mówią same za siebie.
- CBA (policja polityczna PiS), bardzo słuszna inicjatywa, zmanipulowana i zniszczona przez rządzących, żadna inna organizacja w demokratycznej części świata nie ma aż tak wielkich uprawnień jak ten twór, dostęp do danych ZUS bez pozwolenia sądu, możliwość podszywania się pod funkcjonariuszy innych służb mundurowych, fałszowanie dokumentów itd Do tego jeszcze przekraczają swoje i tak ogromne kompetencje... długo można mówić o błędach i porażkach tej formacji, nie mówiąc o niefortunnych porównaniach do tego z czego korzystali tacy ludzie jak Stalin ;)

Gospodarka, PKB i socjalka - czyli PiS nic nie robi, bo się boją, a ta swoboda pozwala na rozwój gospodarki, niestety mimo tego pięknego PKB które mamy, lepiej nie jest tak jak mogłoby być. Wiemy czemu, socjalka, czyli oddajemy ile się da ludziom za nic, szlak mnie trafia, bo z jakiej racji mamy te milardy oddawać, pracy pełno a ludzie i tak wolą za darmo mało i trochę na czarno. Są też i inne przykałdy jak to się nasze ciężko zarobione pieniądze z podatków rozdaje, żeby uszczęśliwić ludzi przyzwyczajonych do opiekuńczego państwa... W każdym normalnym kraju ten wzrost gospodarczy napędzałby kraj jeszcze bardziej, ale u nas trzeba to rozdać :(

Jest już póżno więc na razie przerwa, ale to nawet nie jest wstęp do cześci pierwszej, mam nadzieję, że jutro będę miał czas rozwinąć skrzydła :)
Mam nadzieję, że skoro już rozmawiamy o tej polityce, to dyskusja się rozwinie i będzie z kim podyskutować :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#13 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.10.2007 - |06:42|

O polityka na forum OT :P . Ja mam nadzieję, iż userzy tego forum są na tyle mądrzy, że dyskusja o polityce nie doprowadzi do popsucia stosunków między nami.

Ja na razie zaapeluję tylko do Was:

Pamiętajcie: polityka to nie zabawa, tu chodzi o nas, o nasz kraj. Poświęćcie chwilę czasu na poznanie partii i kandydatów, nie dajcie wejść do rządu kłamcom i oszustom. Nie dajcie się omamić demagogom, którzy obiecują, że jutro będzie wspaniale. Bzdura. Nie będzie. Zmiany w kraju wymagają lat, ale każda partia nawet rządząca przez jeden rok, daje obraz swoich działań w latach następnych. Jesteście socjalistami, liberałami albo konserwatystami? Nie ma sprawy! Pamiętajcie tylko, że ideologię polityczną wyznawaną przez partię poznaje się po jej działaniach, a nie tym co o sobie mówi. Jeśli nie wiecie na kogo głosować, głosujcie przeciw komuś, oddając głos na najmniej złą w waszych oczach partię opozycyjną.

• 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#14 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.10.2007 - |09:33|

U mnie w tym teście wyszło że poglądy najbardziej zgadzają się z PiS - 78%.
Zresztą słusznie bo i jestem zwolennikiem PiSu, więc i zagłosuję na PiS. Cholera kto mi zabrał beret?
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#15 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.10.2007 - |09:54|

No właśnie Mathix. Polityka, to nie zabawa, ale co tu dużo mówić.

Wszystkie partie, które startują do wyborów obiecują gruszki na wierzbie i śliwki na sośnie, a ludzie to łykają jak świeże bułeczki. Zasadniczo wygrywa ten, kto obieca więcej i robi to bardziej wiarygodnie. Żeby uwiarygodnić swoją wersję trzeba znaleźć kogoś, kto jest winien temu, że jest, jak jest. W Niemczech Hitler znalazł sobie Żydów, w Polsce szuka się komunistów, oligarchów i mitycznego układu, zresztą niektórzy też szukają Żydów (patrz ojciec Rydzyk). Jedne partie obiecują, że zniszczą układ, inne, że dadzą za każde dziecko 2000 zł, a nawet, że za każde dziecko będzie można sobie odliczyć od podatku parę złotych. Nic tylko robić dzieci, w końcu zaczną za nie dopłacać. Przyrost naturalny sam ustala się na odpowiednim poziomie wprost proporcjonalnym do warunków życia, ale partie starają się ludziom wmówić, że dzieci trzeba robić żeby było w przyszłości lepiej. Trzeba najpierw podnieść standard życia a potem reklamować rodzinę. Przykłady rodzin, które myślały, że jak będą miały więcej dzieci, to ich utrzymają na starość można znaleźć wszędzie, jak klepią biedę. Wyborcom brak po prostu zdrowego rozsądku, co widać po obu stronach barykady. Przedwyborcze obietnice ważne są do ogłoszenia wyników. Polityczne handlowanie stanowiskami, to nic innego jak układ. Zamiast stanowiska ministerialne obsadzać specjalistami, daje się stołek temu, kto zasłużył się dla partii, która wygrała. Ludzie skazani prawomocnymi wyrokami sądów zostają ministrami w rządzie wraz z partią, która obiecywała, że z przestępcami nie będzie współpracować. Wczoraj wzajemnie się obrażali, jutro razem rządzą Polską.
Premier Marcinkiewicz został odwołany tylko dlatego, że nie był partnerem do rozmów z Giertychem i Lepperem. Oni szefowie swoich partii, ministrowie, on w zasadzie nic nie znaczący członek swojej partii. Jarosław musiał zareagować i zajął jego miejsce zrównując siłę PiSu w rozmowach z koalicjantami. Oczywiście oficjalny powód był inny.

Opozycja także nie wypada lepiej. PO czasem przypomina mi małego pieska szczekającego na owczarka. Kto miał dużego psa i wychodził z nim na spacer, na pewno był zirytowany małymi "mopami" podgryzającymi ze złością kostki psa. Tak zdaje się zachowywać PO.

SLD zasadniczo nic w obecnym parlamencie nie robiła prócz tego, że była.

O PSL w ogóle nie ma co wspominać prócz może tego, że jego posłowie palą papierosy na korytarzach sejmowych, gdzie jako w budynku użyteczności publicznej jest całkowity zakaz palenia. Co tam, mają immunitet, to mogą.

Najmniej złego zrobiła chyba Mniejszość Niemiecka, bo oni nic nie mogą, choćby chcieli.

Nowi gracze, którzy pojawili się przed wyborami to istne zoo. Brakuje tylko Kononowicza z obietnicami, że nie będzie niczego i wtedy wszystkim będzie dobrze.

Kiedyś byłem skłonny zagłosować nawet na UPR. Teraz, kiedy weszli w UKŁAD z Giertychem stwierdzam, że głos oddany na nieszkodliwego wariata Korwina zostanie zmarnowany, bo pozwoli także wejść do sejmu psychopacie Giertychowi.

W zasadzie cała ordynacja wyborcza w Polsce powoduje, że nawet jeśli nie chcemy zmarnować swojego głosu, głosując na człowieka, któremu ufamy, to i tak jego głos przypadnie partii a nie konkretnej osobie. W ten sposób głosując na szeregowego członka partii wpychamy do sejmu jej lidera. W gruncie rzeczy nie mamy zbyt wielkiego wpływu na to, kto i jak będzie nami rządził. Wiadomo, że żadna partia mimo swojego programu nie jest w stanie zapewnić jednolitego myślenia wszystkich jej członków. Każdy ma swoje przekonania, które w części tylko pokrywają się z ogółem partii. Mimo tego szefostwo może nakazać głosowanie wbrew swoim przekonaniom i zastosować dyscyplinę partyjną, a wobec niesubordynowanych wyciągnąć konsekwencje. Jak w takim przypadku można mówić o moralności posła, czy o jego przekonaniach? Chorągiewka zawsze obróci się w stronę, w którą wieje wiatr i tak wygląda "demokracja" w sejmie. O moralności posłów można się przekonać chociażby teraz, kiedy międzypartyjne transfery przez jednych są określane jako sukces, a przez innych jako zdrada. Jak można zaufać komuś, kto co kadencję startuje z list innej partii? Przecież partie nie zmieniają "przekonań" z dnia na dzień. Podwójna moralność, to coś, co do przetrwania w sejmie jest konieczne. Dzisiaj PiS żąda od PO deklaracji, że nie stworzy koalicji z LiDem, a zapomnieli już jak sami tworzyli koalicję z partiami, z którymi obiecywali nie współpracować. Jak widać można podpisać pakt z samym diabłem jeśli trzeba. Wszystko oczywiście dla "dobra kraju i narodu".

Jak dotąd nikomu nie udało się tak skłócić Polaków jak temu sejmowi. Wystarczy poczytać, co się dzieje na Onecie. Ludzie skaczą sobie do gardeł tylko dlatego, że różnią się w poglądach politycznych. Może inaczej, nie różnią się w poglądach, tylko głosowali na różne partie, bo poglądy to rzecz abstrakcyjna. Ludzie wyzywają się jak normalni kibole na stadionach. Nikt z nich nawet nie wie dlaczego ma nie lubić "przeciwnika". Po prostu tak ma być i koniec. Partie nieustannie odwołują się "dobra narodowego", "polskości' i, niestety, do wiary, a to najgorsze, co mogą zrobić wobec ludzi. Wiara, z natury irracjonalna, powoduje irracjonalne zachowania katalizowane przez wzniosłe przemowy polityków. Obecnie "wiadomo", że jak ktoś jest za SLD, to "Nie jest prawdziwym Polakiem katolikiem", a w domyśle oznacza to, że "Jest wrogiem Polski i Kościoła, może nawet jest żydomasonem". Przecież to jest jakaś paranoja.

Jak wspomniałem wyżej, nie ma na kogo głosować. Nie będę głosował na ludzi, którzy szczują na siebie na wzajem Polaków. Nie będę głosował na tych, którzy mówią mi, że jeśli nie lubię Rydzyka, to jestem żydomasonem i komunistą. Nie będę głosował na tych, którzy mówią, że nie jestem Polakiem, bo nie głosuję na ich partię. Nie zagłosuję też na tych, którzy twierdzą, że to, co się dzieje to nie ich wina tylko "tamtych".

Chyba pójdę za radą Mathix'a i zagłosuję na partyjkę, która nie ma nawet szans na wejście do sejmu. W ten sposób mój głos się nie zmarnuje, bo obniżę średnią tym, którzy wygrają i nie będę musiał sobie pluć w brodę o to, że chciałem dobrze a wyszło jak zwykle.

Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 08.10.2007 - |10:12|

• 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#16 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 08.10.2007 - |16:14|

No to czas na kolejne małe co nie co...
Na początek coś odnośnie tego co tutaj zostało wczesniej napisane:
Trzeba iść głosować! Tylko osoby, które oddały głos mają prawo potem wypowiadać się na temat sytuacji, która będzie miała miejsce po wyborach. Oddaliście głos, wybrana przez Was partia rządzi możecie krytykować, jest w opozycji też możecie krytykować rządzących, albo mówić, że błędem było głosować na tych, a nie innych, bo Ci teraz wydaja się tacy, a nie inni, że trzeba było zrobić inaczej, że ten wybór był błędem itd
Zalaliśce pałę w sobotę i nie dotarliście na wybory, albo nie było czasu, albo nie chciało się wrócić na wybory do domu, albo nie chciało się załatwić sobie papieru, żeby głosować poza miejscem zamieszkania, to prawa do marudzenia nia macie, bo nie Wyście tą włądzę wybrali i to Wyście zmarnowali szansę, żeby coś powiedzieć na temat tego jaki chcecie kraj oglądać, nie krytykujcie wyboru, którego dokonali inni, bo Wam się nie chciało.

Ordynacja, tak to jest fatalna rzecz w naszym kraju, rozwiązanie jest proste, ale nikt go nie chce wprowadzić...
Obecnie dzięki tzw "lokomotywom" do sejmu dostają się ludzie, na któych praktycznie nikt nie głosował, ale to odpowiada wielu partiom, bo nie marnują się te setki tysięcy głosów oddawanych na tych najbardziej znanych.
Rozwiażanie sugerowane przez PO i kiedyś popierane prez PiS, w końcu jednak sobie odpuścili, czyli jednomandatowe okręgi wyborcze, albo przynajmniej ordynacja mieszana lub też inna zamiana gwarantująca bardziej sprawiedliwe odwzorowanie nastrojów społecznych. Okręgi jednomandatowe marginalizują znaczenie partii, bo w danym okręgu wygrywa tylko jedna osoba, ta która ma najwięcej głosów, nieważne czy w całym kraju partia ma 3% czy 30% jeśli ten ktoś tu był najlepszy to wchodzi do parlamentu. Są też podyfikacje tego, że okręgi pozostają, ale i tak wchodzą Ci, którzy dostali najwięcej głosów na okręg, coś jak w Senacie teraz.

Rozwiązanie problemu transferó pomiędzy klubami/partiami w parlamencie też łatwo się rozwiazuje, wiela krajów tak ma, że jeśli ktoś odchodzi z partii albo jest z niej wyrzucany za złamanie regulaminu, czy też z powodu popełnienia przestępstwa, to traci też mandat z ramienia tej partii, a na jego miesjce wchodzi kolejna osoba. Niestety u nas transfery są zbyt modne.

Znowu czas mnie goni, więc jeszze tylko jedna rzecz:
Szlak mnie trafia jak szłyszę od braci Kaczyńskich tekst "My stoimy tam gdzie kiedyś, a oni tam gdzie stało ZOMO", to ja [cenzura!] jestem ZOMO...
Tylko dlatego, że nie popieram ich samych, części ich działań i poczynań części ich ministrów to od razu jestem ZOMO...
Jakim prawem stawia się mnie na równi z oprawcami z ZOMO?
Dlaczego w Polacy dali się tak ławo podzielić, obecnie statystyki mówią, że Polacy już dawno nie byli tak podzielonym narodem jak teraz. Dlaczego dają się tak łatwo manipulować, że albo można być z nimi albo przeciw nim, nie ma innej opcji. Dlaczego teraz człowiek patrzy na drugiego z taką nieufnością i od razu szuka powodu do agresji jeśli tylko okaże się, że nie jest z nimi. Tworzenie tego wrażenia inności daje braciom Kaczyńskim obecne poparcie, bo ludzie nie chcą być inni, nie chcą być uważani za tych, którzy byli oprawcami za czasów PRL, ale przecież to, że nie jest się za Kaczyńskimi, nie znaczy, że jest się ZOMO...
Ostatnie kilka lat indoktrynacji Kaczyńskich spowodowało, że ludzie boją się być po prostu sobą, czują, że muszą opowiedzieć się po którejś ze stron, nie mogą pozostać obojętni, bo wtedy spych się ich do roli tych złych... Okazuje się, że w świecie Kaczyńskich nie ma miejsca dla zwykłych ludzi, którzy po prostu chcą tu być i żyć, trzeba wybrać albo my albo oni...
Kiedy byłem na spotkaniu z Ryszardem Kaczorowskim (ostatni prezydent na uchodźstwie), powiedział on, mniej więcej coś takiego, że teraz nie ma już wojen, żeby przelewać krew za kraj. Teraz być patriotą, to ciężko pracować nad sobą, żeby było tobie lepiej, bo jeśli tobie będzie lepiej, to twojemu otoczeniu będzie lepiej, to w kraju będzie się też żyło lepiej.
Dla braci Kaczyńskich nie jest ważne, żeby wszystkim było lepiej, lepiej ma być tym, którzy są z nimi. Bo to jesteśmy my, a nie oni, oni są źli to wykształciuch i olidarchowie, jeśli są bogaci, to na pewno to ukradli, więc my im zabierzemy i damy naszym, bo oni nie mają. Długo mógłbym jeszcze o tym pisać, ale chyba naszkicowany tu obraz jest dość klarowny.

Teraz to na razie tyle, na pewno będzie ciąg dalszy :)
Zaprawszam do dyskusji, zwłaszacza zwolenników Kaczyńskich ;)
  • 0
Master of possimpible ;)

#17 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 08.10.2007 - |16:20|

Platforma Obywatelska - 75% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:

* Lewica i Demokraci - 75%
* Polska Partia Pracy - 65%
* Polskie Stronnictwo Ludowe - 60%
* Samoobrona RP - 55%
* Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 35%
* Prawo i Sprawiedliwość - 25%

jestem z szokowany że PO i LiD ma tak podobny program :blink:

Najbardziej co mnie śmieszy i smuci w tym kraju to odpowiedzi starszych ludzi na takie pytania jak :

1.Co pan/pani myśli o protestach w służbie zdrowia ?(tutaj słyszałem same odpowiedzi negatywne) a później pada pytanie
2. Na kogo pani będzie głosować?(tutaj jest zawsze PiS)

Użytkownik zis279 edytował ten post 08.10.2007 - |16:26|

• 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#18 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 08.10.2007 - |16:28|

Mi wyszło :
Platforma Obywatelska - 75% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:

* Polska Partia Pracy - 55%
* Polskie Stronnictwo Ludowe - 50%
* Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 45%
* Samoobrona RP - 45%
*
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#19 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 08.10.2007 - |16:31|

Moje wyniki:

Platforma Obywatelska - 83% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:
Lewica i Demokraci - 53%
Polska Partia Pracy - 48%
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 48%
Samoobrona RP - 48%
Prawo i Sprawiedliwość - 43%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 43%

pytania dośc tendencyjne i łątwe do przewidzenia co wyjdzie, ale straszne jest to, że wyniki dla każdej są bardzo podobne - a to oznacza, że wszyscy to ten sam szajs tylko okładka ma inny kolor:)

co do wyborów ogólnie - polskie społeczeństwo ma dziwne tendencje i potrzebne mu do istnienia są dwie rzeczy - po pierwsze wróg - nazwany, zdefiniowany, współny, oraz sztandar, pod którym można się zjednoczyć w walce z w/w wrogiem. dlatego też, mimo moich pragnień, PO znowu umoczy te wybory, że aż miło. bo nas niestety nie interesuje cud gospodarczy, tylko teczki, układ, oligarchia itp. na zmiany w mysleniu społęczeństwa jako ogółu trzeba bedzie jeszcze poczekać.
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#20 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.10.2007 - |16:38|

Platforma Obywatelska - 70% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:

* Lewica i Demokraci - 65%
* Polska Partia Pracy - 65%
* Polskie Stronnictwo Ludowe - 55%
* Samoobrona RP - 55%
* Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 40%

uwazajcie agenci sa wsrod nas (NID nie spi) :P
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych