Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serialowa jesień w polskiej telewizji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#41 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.12.2007 - |09:46|

Rzeczywiście fajne zapowiedzi, kto chciał, to już dawno to widział i nie potrzebował do tego żadnego VODa :D, ale niektóre z tych seriali będzie teraz można pokazać rodzince :D

Jak to nie potrzebował żadnego VODa? To dopiero jest VOD, ściągasz to co chcesz a nie narzucone przez nadawcę (a jak już to tylko przez tego z USA) ;).

Ale tak zupełnie serio to muszę powiedzieć że od kiedy mam Nkę to moje łącze zostało trochę odciążone, a gdyby nie Heroes w HD to pewnie bym nie oglądał już tego drugiego sezonu.

Użytkownik Pawel edytował ten post 10.12.2007 - |09:49|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#42 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 10.12.2007 - |13:18|

A ja soboe nic nie pobejrze.
Jak widze obraz, ktory zostal rozciagniety z 16:9 na 4:3, to mi sie ogladac odechciewa.
Nie dosc ze wszystko za wielkie, glowy wychodza za ekran, to jeszcze 1/3 filmu po prostu znika.
Obejrzalem w TV ze 2 odcinki LOSTA i wydawal mi sie tak badziewny, jak jakas telenowela.

Obraz wcale nie jest rozciągany do 4:3. Gdyby tak było to jego proporcje byłyby nieprawidłowe i widziałbyś np. jajowate głowy bohaterów.
  • 0

#43 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 10.12.2007 - |13:18|

Ja na szczęście aż tak dużo z tych nowych nie oglądam, więc nie jest dla mnie problemem zorganizować sobie 2-3 epy w tygodniu i obejrzeć zaraz po premierze. A w większości przypadków to mnie się w ogóle nie spieszy. Bardzo się cieszę, że będą kontynuować House MD, ponieważ oglądam to po raz pierwszy na TVP2 i bardzo mi się podoba (a przecież w USA leci już 4 sezon). Oglądając na TVP2 przynajmniej nie muszę się martwić o słownictwo medyczne :D

Jestem ciekawa jak im wyjdzie Psych z lektorem, na pewno z ciekawości zerknę, chętnie też pokażę mami serial Dexter, pierwszy sezon zaliczyłam prawie za jednym zamachem, bardzo mi się podobał :D

Także te propozycje TV na pewno się przydadzą, pokażę rodzince i sama sobie przypomnę :D

PS: Z obrazu 16:9 obraz 4:3 uzyskuje się metodą pan & scan, czyli przycięcie boków i powiększenie, a nie rozciągnięcie (Polsat Sport chyba nie zna tej metody, bo ciągle trafiam na jakieś transmisje, gdzie ludki biegają chude niczym patyczki :D)

Użytkownik SliderOh edytował ten post 10.12.2007 - |13:20|

• 0
Dołączona grafika

#44 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 10.12.2007 - |13:33|

SliderOh, ja naprawde mimo wszystko jednak polecam House'a w wersji oryginalnej. Zawsze to mowie i nie inaczej jest tym razem. Z lektorem naprawde sporo sie traci, bo on czasami az skupia sie na medycznych watkach, a to naprawde nie jest najwazniejsze. Najlepiej ogladac z angielskimi subami...oczywiscie tylko do czwartego sezonu, ktory to mozna ogladac z napisami Hataka ;)
  • 0
Dołączona grafika

#45 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 10.12.2007 - |14:35|

albo 3 x 1,5 h albo 6x 45 minut ;] w zaleznosci jak beda chcieli puszczac bo np na axn było puszczane i tak i tak ;]

TVP 1 przyzwyczaiło już chyba widzów do podwójnych seansów w czwartki :)
  • 0

#46 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 10.12.2007 - |15:25|

Obraz wcale nie jest rozciągany do 4:3. Gdyby tak było to jego proporcje byłyby nieprawidłowe i widziałbyś np. jajowate głowy bohaterów.

PS: Z obrazu 16:9 obraz 4:3 uzyskuje się metodą pan & scan, czyli przycięcie boków i powiększenie

No dobra, jest obcinany po bokach, a ekran jest wypelniany ma naxa tym, co pozostalo :)
Tak jak slusznie napisala SliderOh.

Ale po co oni to jeszcze powiekszaja ?
Rozumiem, ze boki mozna przyciac, ale w TV przycinaja tez gore i dol.
Stosowne obrazki z tego zabiegu sa w ktoryms watku dotyczacym Herosow :)

Wg mnie, powinni lekko przyciac tylko boki, i nie robic zadnego durnego powiekszania!
:)

O tutaj:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jak widac glowa Claire jest pieknie ściachana :)

Użytkownik DanielP edytował ten post 10.12.2007 - |15:39|

• 0

#47 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 10.12.2007 - |17:22|

SliderOh, ja naprawde mimo wszystko jednak polecam House'a w wersji oryginalnej. Zawsze to mowie i nie inaczej jest tym razem. Z lektorem naprawde sporo sie traci, bo on czasami az skupia sie na medycznych watkach, a to naprawde nie jest najwazniejsze. Najlepiej ogladac z angielskimi subami...oczywiscie tylko do czwartego sezonu, ktory to mozna ogladac z napisami Hataka ;)

Jeśli idzie o Housa to całkiem nieźle wypada tłumaczenie w VOD Nki. Tam dają 3 sezon Housa. Wszystkie seriale są w anamorficznym 16:9, a Heroes w HD - skoro już rozmawiamy na temat sposobu emisji seriali w naszych stacjach :D. Szkoda tylko że nie można zamiast lektora włączyć napisow, a jedynie oryginalną ścieżkę dźwiękową.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#48 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 16.12.2007 - |20:48|

-- Od soboty 5 stycznia płatny kanał HBO rozpocznie w Polsce emisję najnowszego i zarazem ostatniego sezonu popularnego serialu s-f Stargate SG-1 (Gwiezdne Wrota). Serial emitowany będzie w każdą sobotę ok. godz. 19:30. Powtórka danego odcinka następnego dnia rano.

-- Oprócz tego we wtorki (od 8 stycznia) stacja będzie emitować nowy serial Showtime The Tudors (Dynastia Tudorów).
-- W styczniu HBO będzie kontynuować emisję kolejnych odcinków serialu komediowego Californication z Davidem Duchovnym w roli głównej.

źródło: Prime Time.blox.pl
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#49 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 16.12.2007 - |20:55|

Bardzo chętnie obejrzę sobie The Tudors, bo nie miałem jeszcze tej przyjemności (?).
  • 0

#50 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 14.02.2008 - |21:43|

Nie wiedzialem, gdzie zapytać, mam nadzieję że trafiłem ;) otóż: wie ktoś jakie będą dalsze losy CSI:NY w Polsacie? Serial zniknął, a do konca drugiego, do tej pory emitowanego sezonu zostały jeszcze 2 odc. Poza tym na stronie Polsatu na tym bocznym pasku z linkami do ich programów też nie ma NY, jest tylko Miami. Czy to jest definitywny koniec CSI:NY, czy tylko jakaś chwilowa przerwa?
  • 0

Dołączona grafika

#51 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 15.02.2008 - |00:02|

Też chciałbym to wiedzieć, ale czego się spodziewać po takim badziewiu jak polsat. Zero informacji odnośnie dalszych planów. Serial jest moim zdaniem lepszy niż Miami (dużo ciekawsze postaci, lepszy klimat itp.) Tylko i wyłącznie z winy polsatu Miami stało się hitem ich stacji (bardzo duża oglądalność) a NY spadło na dalszy plan. Głąby zamiast puszczać w niedzielę po jednym odcinku obu seriali, ten drugi wpakowali na czwartek i puszczali niekiedy o kosmicznej porze.

PS. Do końca sezonu zostały 3 odcinki.
  • 0

#52 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 18.02.2008 - |18:31|

N tym polsatowskim niby-forum wyczytałem, że ktoś napisał maila do Polsatu i otrzymał odpowiedź, że nowe odcinki CSI:NY pojawią się, tylko... nie wiadomo kiedy. Ciekawe kto ma to wiedzieć? ;]
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych