INFORMACJA TECHNICZNA PROSZĘ PRZECZYTAĆ
Napisano 27.06.2007 - |10:12|
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 27.06.2007 - |10:16|
Powinniście się cieszyć że [cenzura!] nic nie zostało usunięte. To była zwykła podmiania indexu. Nic nie usuwaliśmy bo te forum jest legalne więc o co ten krzyk - baza została. Wiecie, że te wasze backupy i to w ogole to wszystko mógł [cenzura!] strzelić.
PS2 poza tym wysledzenie ich jest dosc latwe jesli zostawili slady w logach.
Próbujcie
PS wazne ze tylko sprawdzali swoje sily i nic nierozwalili ani nie zabrali
Właśnie
Gadałem z Radicallem i z paroma innymi z mojego teamu.
Nie warto się za nich brać, to typowi "script kiddies".
Żaden z nich nie zasłużył na miano hakera.
Ja nie jestem hakerem Jestem lamusem
Ten pan "nickname" to 16-letni dzieciak. On nawet piwa w sklepie legalnie kupić nie może, pewnie kupuje przez internet płacąc kartą taty smile.gif. Dostał pewnie komputer na komunię i tylko gniazdka w głowie jak w Matriksie mu brakuje. Następny Mitnick nam rośnie. Szkoda słów do takich ludzi. Gdyby nie było internetu, to w ramach rozrywki wchodziliby ludziom do domów przez okna żeby pokazać, że po prostu mogą. Jak mu się kiedyś ktoś do tyłka dobierze to cały Devil Team nie pomoże kiedy mama mu neostradę
odłączy.
Ciekawe od kiedy mam 16 lat, i od kiedy mam neostrade ?
Po drugie. Atak jak atak, ktoś wykorzystuje dziury w skryptach i tyle. Byliśmy zmuszeni na instalację najnowszej wersji bo zaczynało być to irytujące ;-)
yyy...
za wszystkie straty serdecznie przeprawszam to moja wina(niewiedza pewnych faktow) spowodowala utrate awatarow i zdjec
niestety z powodu nie robienia zadnych backupow plikow wszystko co sie znalazlo spowrotem jest datowane na 2006 03 05
pozdro wasz operator
ps skin bedzie jak bedzie podobnie jak polski lang musicie przetrzymac ta nie ciekawa sytuacje
Przecież nic nie usuneliśmy !
Dobra no to tyle
Pisać mi na emaila jak coś
Napisano 27.06.2007 - |10:24|
Mam prośbę. Następnym razem nie rób nikomu łaski, że nic nie usunąłeś i nie pozuj na władcę życia i śmierci. Wykasuj wszystko żeby pokazać kto tu rządzi. Pewnie nawet nie czytałeś regulaminu forum, to nie wiesz, że tu się grzecznie wysławiamy. Widać żeś dzieciak, bo nie panujesz nad sobą. Internet spowodował u ciebie zanik pewnych nieprzydatnych obszarów mózgu na rzecz rozrostu innych odpowiedzialnych za EGO. No cóż, nie każdy ma zaszczyt być socjopatą jak ty. Gratuluję.
P.S. Mówiłem, że wróci? Przestępca zawsze wraca na miejsce zbrodni.
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 27.06.2007 - |10:25|
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
Napisano 27.06.2007 - |10:32|
Cóż panie nickname. Na stronie piszesz, że masz 16 lat i interesujesz się hakerstwem.
:D
Pewnie nawet nie czytałeś regulaminu forum, to nie wiesz, że tu się grzecznie wysławiamy.
Bo mnie kurcze nosi, że nie możecie docenić tego że nic nie zostało usunięte. Przecież pisali admini, że nie robili backupów, więc teraz dzisiaj, byśmy sobie tutaj nie podyskutowali
co do reszty co napisałeś, czytaj @up.
Żeby było jasne - ani ja ani spox nie uważamy się za hakerów.
Tyle ;]
Napisano 27.06.2007 - |11:05|
Napisano 27.06.2007 - |11:09|
no i oczywiscie nic sie nie stalo tylko zamiana indexa co jest oczywiscie "zgodne" z prawem itp
jestesmy bardzo wdzieczni ze nie skasowaliscie nam bazy
Napisano 27.06.2007 - |11:19|
:D
Bo mnie kurcze nosi, że nie możecie docenić tego że nic nie zostało usunięte. Przecież pisali admini, że nie robili backupów, więc teraz dzisiaj, byśmy sobie tutaj nie podyskutowali
co do reszty co napisałeś, czytaj @up.
Żeby było jasne - ani ja ani spox nie uważamy się za hakerów.
Tyle ;]
Synku, że nie zniszczyłeś to dobrze.
Niszczy tylko Cracker.
Że Wam się udało włamać, też dobrze - błąd naszych Adminów.
Natomiast chwalenie się włamami przy użyciu skryptów to nie powód do dumy.
Włamanie na takie forum to trening a nie włam.
Takie rzeczy się tylko robi a nie o nich mówi.
Pozdrawiam
Yo, ho, haul together,
hoist the Colors high.
Heave ho,
thieves and beggars,
never shall we die.
Napisano 27.06.2007 - |11:24|
Nie wiem czy rozmowa z wami ma jakikolwiek sens, bo i tak do was nie dociera, że utrudniacie tylko ludziom życia.
Jak cię nosi to wyjdź czasem na dwór pospacerować, zjedz trochę bromku potasu, albo homeopatycznych środków uspokajających. To lepiej działa niż internet.
Nie wiem Mirc czy podmiana pliku jest legalna. Zasadniczo uzyskanie dostępu do portalu przez osobę nieuprawioną do tego jest złamaniem prawa. A tym przecież było włamanie pana nickname'a i spółki. Bez znaczenia jest to czy w systemie była dziura czynie. Oczywiście powinniśmy być mu "wdzięczni" że nie pozbawił nas dorobku wielu lat i wielu przemyśleń forumowiczów. Szkoda tylko, że nie podszedł do tej sprawy w sposób w jaki powinien a jedynie połechtał swoją próżność.
Napisano 27.06.2007 - |11:27|
Napisano 13.07.2007 - |11:32|
Napisano 13.07.2007 - |12:12|
i zgłosić odpowiednim organom ?
IMHO to trochę zbyt drastyczne działanie; poza tym co powiesz włamali się na stronę co skutkowała parunastogodzinną przerwą w działaniu i stratą avatarów ;
Użytkownik inwe edytował ten post 13.07.2007 - |12:13|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 13.07.2007 - |12:33|
Swoja drogą to świadczy o tym jak marne zabezpieczenia ma forum niestety
Użytkownik Raptorek edytował ten post 13.07.2007 - |12:34|
Napisano 13.07.2007 - |12:41|
Użytkownik baku edytował ten post 13.07.2007 - |12:43|
Napisano 13.07.2007 - |13:07|
A może powinniśmy dziękować, że nie zniszczyli całego forum? Moim zdaniem trzeba się bronić wszelkimi możliwymi sposobami. Zgłoszenie przestępstwa też wchodzi w grę, tym bardziej, że nie tylko to to forum pada ofiarą ataków. Jeśli taki cymbał jeden z drugim myśli, że jest nie do namierzenia to bardzo grubo się myli.
Zgłaszanie na policję, że jacyś gówniarze włamali się na źle zabezpieczone forum, to byłoby strzelanie z armaty do muchy. Poza tym są też tacy, którzy uważają, że nielegalne jest np. robienie napisów do filmów i zgłaszają taki fakt organom - ale wtedy to źle, prawda? Prawo niestety mamy takie w Polsce, że miażdżąca większość użytkowników komputerów ma coś za uszami, więc mogłoby to wyglądać, że złodziej donosi na złodzieja.
(Nie twierdzę, że ktokolwiek jest tu złodziejem, mam na myśli tylko to, że są tacy, którzy tak uważają
Ostatecznie ci "hakerzy" wykazali tylko, że forum jest źle zabezpieczone, nie pokasowali postów, ani nic...
pozdro
Napisano 13.07.2007 - |13:34|
Napisano 13.07.2007 - |13:45|
To czy podejmować takie działania zależy czy to się bedzie powtarzać
Szczerze nie obchodzi mnie ile kto ma lat może ktoś by zrozumiał ,że nie jest bezkarny albo rodzice tego kogoś ale to zależy od rozwoju sprawy i decyzji osób które się tym zajmują na forum.
Napisano 13.07.2007 - |13:46|
Ci gówniarze robią to nie pierwszy raz i nie tylko na naszym forum. Najlepiej udawać, że nic sie nie stało i pozwalać, żeby dalej tak robili. Co z tego, że forum jest źle zabezpieczone? Włamujesz sie do domu tylko dlatego, że ma słabe zabezpieczenia lub właściciele nie zamykają go na noc? Policja to ostateczność. Są inne metody. Ale jak nic sie nie zrobi to sytuacja będzie sie powtarzać.
Ostatecznie policja nie poradzi ci wiele, jeśli zostawisz otwartą na noc chałupę, a 16-letni włamywacze narobią tylko bajzlu, kradnąc przy tym paczkę ciastek:) To jest oczywiście złe i naganne.
Złe i naganne są - zapewne - też owe "inne metody"
Najlepsza metoda to chyba jednak wstawić porządne drzwi antywłamaniowe. Bo jak ci wlezą przez takie drzwi, to przynajmniej kaliber przestępstwa będzie większy.
pozdrawiam
#58 Gość_martha_*
Napisano 13.07.2007 - |13:51|
Mamy tylko jedną prośbę...postarajcie się kontrolować swoje emocje w trakcie pisania postów w tym temacie, jak szkodzimy, to tylko sobie ...
Napisano 13.07.2007 - |13:54|
Użytkownik baku edytował ten post 13.07.2007 - |13:55|
Napisano 13.07.2007 - |15:38|
Wiesz co roggalique? Nie mogę oprzeć sie wrażeniu, że ich popierasz. Może nawet z nimi współpracujesz? Nie kapuje jak ktoś kto lubi to forum może uważać, że to co zrobili nie jest złe.
Wrażenie mylne. Nie popieram. I nie współpracuję.
Napisałem też, że to co zrobili jest to złe i naganne (wprawdzie nie bezpośrednio, ale jednak).
Dla jasności powtórzę: uważam, że to co zrobili było złe i naganne.
Ale uważam też, że pomysł zgłoszenia tego na policję jest cokolwiek niefrasobliwy, biorąc pod uwagę kontekst sprawy i jej kaliber. Tylko tyle.
Proponuję skończyć ten wątek, bo jeszcze się pokłócimy, a wtedy ja nie mógłbym się oprzeć wrażeniu, że zatriumfowało zło:)))
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych