Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 069/070 - S03E22/23 - Through The Looking Glass (1 & 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
815 odpowiedzi w tym temacie

#21 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.05.2007 - |10:36|

Coś mi się nie zgadza...
Naomi ma niby należeć do tych "złych" [wg Bena], co chcą za wszelka cenę odnaleźć wyspę [dlatego Łysy ją zabił].
Tylko, że po finale sezonu 2 wynikało, że Penelope też chce odnaleźć wyspę, i teraz to ona pierwsza zadzwoniła [?] do kogoś na wyspie, po odblokowaniu sygnału... Zobaczyła Hobbita, to skłamała, bo myślała, że to Others [a może nie znać Naomi osobiście].

@Hubi
Ja mam ochotę zobaczyć na początku 04x01 [per analogiam do 03x01 i Othersville] statek- oczywiście... "Helgus Antonius" :P Tylko przybliżenie statku byłoby zaskakujące - mundurowi [a nie Dharma], a na mostku kapitańskim, razem z dowódcą... Marvin Candle [w mundurze i bez protezy!- przy okazji potwierdziła by sie jedna ze spekulacji].
200% gwarancji, że wszyscy by szukali szczęki pod stołem i to przez dłuższą chwilę. :P

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 24.05.2007 - |10:43|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#22 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 24.05.2007 - |10:44|

No to lecimy...
Jack nie jest (będzie) w stanie żyć normalnie po powrocie z wyspy, no cóż czasem ciezko zaakceptować powrót do normalności zwłaszcza po takich przeżyciach. To powoduje, że chce wrócić tam, gdzie żyło mu się jednak łatwiej i prościej. Kłania się na przykład film Cast Away.
Kate jest z James'em najprawdopodobniej, Jack nie załapał się z Juliet, pytanie kto zmarł i tak pusto było przy jego trumnie, czyżby Lock, bo to raczej ktoś starszy powinien być, chocaż może Ben wykorkował...
Tak czy inaczej nie był zbyt kochany, więc Ben pasuje, ale Lock też się łapie to tego grona po ostatnich akcjach.
Teraz akcje na wyspie, trup ściele się ostro, po nieznanych nawet z imienia innych nie ma co pisać, Tom załapał kulkę, która mu się należała, ale kto wie może to drugi Mikhail. Naomi też była mało istotna, przywiozła telefon i starczy. Hurley miał mocne wejście, czasem warto ruszyć głową jak sięnie ma broni, można użyć samochodu, nie ma to jak zostać potrąconym przez samochód na praktycznie niezamieszkałej tropikalnej wyspie ;)
Charlie dokładnie wypełnił swoją rolę i może odejść w spokoju... chociaż mógł wyjść i zamknąć drzwi, a nie zamykać się w środku, może nie chciał ryzykować, że coś się zmieni.
Penny czekająca, żeby móc coś powiedzieć, to się nazywa zdesperowane czekanie przy "telefonie".
Akcja Lock i Walt, totalne zamieszanie, może Jacob może tworzyć takie iluzje, albo coś w tym stylu.
Tak czy inaczej poczekamy te 9 miesięcy i zobaczymy co się stanie, ale pewnie Desmond przybiegnie i powie, że statek jest nie tym czym się wydawał, sprawa ostro się zamiesza. Może to Dharma chce odzyskać kontrolę, bo teraz są tam tylko Inni i Ben, Dharmy nie ma. Tak czy inaczej rozbitkowie zostaną na wyspie jeszcze ze 2-3 miesiące i dopiero potem wszystko się skończy wraz z sezonem 6.
  • 0
Master of possimpible ;)

#23 Wojtas

Wojtas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 24.05.2007 - |10:47|

Masakryczny odcinek. poprzewwracał sporo rzeczy do góry nogami.
nie wydaje mi się żeby to były jakieś "alternatywne rzeczywistości" ważniejsze jest to co wydarzy się pomiędzy rozmową Jacka przez telefon satelitarny i z kim rozmawiał. Jak dużo czasu minęło od czasu wydostania się z wyspy.

Ciekawi mnie też czyj to był pogrzeb na który nikt nie przyszedł oprócz Jacka.

Naomi mogła być z Dharmy, która próbuje odzyskać kontrolę na wyspie. A Pen nie miała z nią nic wspólnego. Pewnie pan Widmore, ojciec Pen wiedział co kombinuje córeczka i postanowił to wykorzystać.

A jeśli chodzi o to że linie Oceanic zawiesiły działalność, to po uratowaniu rozbitków mogli ją już wznowić...

Użytkownik Wojtas edytował ten post 24.05.2007 - |10:59|

• 0

#24 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.05.2007 - |10:53|

Skoro to przyszłość i zostali uratowani - nikt nie ściga Kate?
Przecież przed wypadkiem była "główną specjalistką od ucieczek" [mniej więcej wiadomo za co ją ścigali], teraz - po uratowaniu raptem jej odpuścili??? Nie wylądowała za kratami??? :huh:
Ciekawe... ciekawe...
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#25 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 24.05.2007 - |10:59|

Skoro to przyszłość i zostali uratowani - nikt nie ściga Kate?
Przecież przed wypadkiem była "główną specjalistką od ucieczek" [mniej więcej wiadomo za co ją ścigali], teraz - po uratowaniu raptem jej odpuścili??? Nie wylądowała za kratami??? :huh:
Ciekawe... ciekawe...

no właśnie

btw. czy jest szansa na odczytanie tej gazety która leży na fotelu obok Jacka w samolocie ? Może dało by się odczytać czyj to pogrzeb, zwłaszcza w wersji hd
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#26 Palato

Palato

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 24.05.2007 - |11:01|

ps. mówi ci coś takiego jak dysleksja i dysgrafia

Nie, jedynie lenistwo coś mi mówi :)

Panie Palato, pan jeszcze wierzysz w to, co mówi Ben & Othersi [i Locke w przypływie "nawiedzenia"]????
Że statek wysłała Dharma [Hanso], dowodzona przez pewnego pana z nazwiskiem na literę M. [szerzej znanego tym, co zapoznali się z TLE]???

1. Locke też już jest innym
2. Niby kiedy inni twierdzili że ten statek wysłała Dharma?

Jedynie przytoczyłem słowa Bena i miałem nadzieje że pomoże ci to coś zrozumieć... przeceniłem Cię :X

Ponadto - flashforward nie musi się spełnić, jest WIZJĄ, a nie realem..., jest ostrzeżeniem...

Czy ja pisałem że ma się spełnić? Jedynie znowu starałem Ci się coś wytłumaczyć

Czy te flashbacki Jacka to na pewno flashforward? Czy może wizja alternatywnej rzeczywistości, gdzie Oceanic Airlines dalej lata [nie było katastrofy] a jego ojciec żyje? A Jack pije, więc ma dziwne wizje?

Napisałaś że w tym flashforwardzie/wizji prawdopodobnie nie było katastrofy. A jack mówiąc:

- I actualy close my eyes, and I pray that i can get BACK

Mówił to w kontekście katastrofy, wrócić czyli rozbić się.

Granat ma zabić Michaiła? Który - o ile mnie wzrok nie myli, wypłynął na zewnątrz po tym, jak dostał od Desa strzałę w serce...

1. To był sarkazm, którym nawiązałem do niesamowitej zdolności Mikhaila to wychodzenia cało z żałosnych sytuacji.
2. Przecież on wypłynął zaledwie do zewnętrznej strony tamtego włazu, a granat wypieprzył mu w łapie.

Bo skoro "dobrzy" urządzają czystkę, zagazowując sporą grupę, porywają kobiety w ciąży, werbują w chamski sposób, kłamią, manipulują, to jacy są ci "źli"???

Mówi ci coś "lesser evil"?

Gazowanie Dharmy - Wiesz że od jakiegoś czasu w Polsce możesz pozbawić życia osoby która wtargnęła na twoją posiadłość?

Porywają kobiety w ciąży - Walka o przetrwanie, w końcu nie mogą się reprodukować i dlatego zrekrutowali naszą specjalistkę od płodności.

Werbują w chamski sposób - Jedynie tych potrzebnych do przetrwania?
  • 0

#27 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.05.2007 - |11:13|

no właśnie

btw. czy jest szansa na odczytanie tej gazety która leży na fotelu obok Jacka w samolocie ? Może dało by się odczytać czyj to pogrzeb, zwłaszcza w wersji hd

Na 100% w tej gazecie nie było żadnej informacji. Po prostu pierwsza lepsza gazeta. Prawo Nieistotności sie kłania. Gdyby chcieli byśmy wiedzieli, to by nam to pokazali. Podobnie z rzekomym zawieszeniem lotów przez Oceanic. Witryna Internetowa Oceanic się nie liczy i przytaczania jej jest całkowicie bez sensu.

Teraz kto był w trumnie? Ja stawiam na Juliet. (Napewno nei był to Hurley. Trumna była za mała)

Moja teoria jest taka. Rozbitkwoie ostatecznei zostali uratowani a Wyspa, lub jej moce (Jacob?) zniszczone. Powrót jednak wiązał się z pewnymi problemami. Nastąpiła pewna korekta rzeczywistości. Rozbitkowie wrócili do życia w którym i problemy z życia przed katastrofą zostały zwielokrotnione. I tak Ojciec Jacka zyje, pije i operuje. Wayne też żyje i prześladuje Kate (być moze to włąsnei On na nią czekał). Sawyer ciągle szuka Coopera i znaleść nie moze. Locke z powrotem na wózku, z cieniem Coopera nad sobą. Hurley bez pieniedzy pomiędzy szpitalem psychiatrycznym a pracą w kolejnym fastfudzie. itd.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#28 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.05.2007 - |11:14|

@Palato:

2. Niby kiedy inni twierdzili że ten statek wysłała Dharma?

Wprost nie, ale można się tego domyślić, że "źli" dla nich to Dharma - ta część, która jest poza wyspą. Chcą wyrównac rachunki za "Czystkę"?
Na logikę chłopie...

Gazowanie Dharmy - Wiesz że od jakiegoś czasu w Polsce możesz pozbawić życia osoby która wtargnęła na twoją posiadłość?

Wyspa - jak na razie wiadomo z serialu - należy do Alvara Hanso, a nie do "Hostiles", którzy na "rdzenną ludność Pacyfiku" nie wyglądają. Więc na razie trudno powiedzieć, że to Dharma wtargnęła na ich posiadłość.

Porywają kobiety w ciąży - Walka o przetrwanie, w końcu nie mogą się reprodukować i dlatego zrekrutowali naszą specjalistkę od płodności.

A może jest inny powód, dla którego nie mogą się rozmnażać, bo Juliet siedziała 3 lata na wyspie i nic nie pomogła?
Ehh, widzę, że dla ciebie Ekipa Bena i Malowanego Rysia to "good guys" :afro:

Co do flasfforwarda - napisałam już, że conajmniej jest dziwne, że policja i agenci "odpuścili" ściganie Kate po uratowaniu ich z wyspy. Wszyscy jak widzę bezkrytycznie "połknęli" i się nie zastanowili :P
Co do "niezniszczalnego Miszki" - pewnie się znowu okaże, że żyje - tak w połowie 4 sezonu :afro: I co dziwne, on zatopił bunkier PO tym jak Charlie odkodował sygnał, też ciekawe... Niby słucha Bena,a to jawny sabotaż, bo teraz prawdopodobnie nie będzie już można zablokować sygnału.

@Jonasz
Niekoniecznie Prawo Nieistotności:
http://losteasteregg...king-glass.html
W tym kawałku gazety chodzi o to, że znaleziono jakiegoś trupa - mężczyznę [więc odpada, że w trumnie była Juliet].
W komentarzach do arta jest próba rozpiski, co jest dokładnie w gazecie.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 24.05.2007 - |11:18|

• 0

#29 Wojtas

Wojtas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 24.05.2007 - |11:33|

Dlaczego Kate jest wolna? może ją uniewinnili, w końcu mineło trochę czasu (nawet nie wiadomo ile) zbrodnia się przedawniła i poza tym sporo przeszła na wyspie więc mogli cudownie ocalonych zostawić w spokoju...

A z jednej rozmowy Jacka wynikało że jego ojciec ŻYJE. powiedział coś takiego: "przyprowaźcie tu mojego Ojca, jesli jest mniej pijany niż ja, wyrzućcie mnie"...

co do osoby w trumnie, to może być ktoś kogo jeszcze nie poznaliśmy...
  • 0

#30 Twarz

Twarz

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 128 postów

Napisano 24.05.2007 - |11:36|

Co we flashach Jacka jest tak naprawde wazne? To, ze w pewnym momencie mowi o swoim ojcu jak o zyjacej osobie. Wlasnie przez to jest mi ciezko przyjac do wiadomosci, ze to flashforward. Co do samego finalu, byl genialny pod wzgledem napiecia do samej koncowki, ktora jednak troszke rozczarowala (owszem scena Jack i Kate byla mocna, ale mysle, ze jeszcze czegos zabraklo). Jednakze dam 9.5/10. Co mnie jeszcze zaciekawilo to na pewno to, ze Dym chce sie obronic przed statkiem (Dym pod postacia Walta kazal Locke'owi zabic Naomi i nie dopuscic do kontaktu). Nie chce mi sie za bardzo analizowac teraz tego odcinka mocniej, jednak jeszcze 2 rzeczy. Strasznie mi szkoda Charliego. Liczylem na to, ze przezyje, ale niestety. :( Zachowal sie jak bohater, ale mimo wszystko... Druga sprawa - czy tylko mnie sie wydawalo, ze glos z telefonu Naomi, ktory gadal z Jackiem to Marvin Candle?
  • 0

#31 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.05.2007 - |11:41|

Być może wskazówka co do czasu w tym flashforward Jacka:
- część fanów ustaliła, że używany przez niego telefon to Motorola KRZR, która pojawiła się na rynku w 4 kwartale 2006 - czyli TLE stało się częścią rzeczywistości serialu? [buahaha]

@Wojtas
Wierzysz w "dobre serce" amerykańskiego wymiaru sprawiedliwości??? Uniewinnili ją za zabicie ojca, bo dużo przeszła na wyspie???
Właśnie przez tą uwagę, że ojciec Jacka żyje, to mam spore wątpliwości od początku, co do tego flasha Jacka.
I rozwalone na stole mapy sugerują, że teraz on szuka wyspy...

@Jonasz
Twoja teoria zakłada totalnie alternatywną rzeczywistość - skoro Wayne żyje, to policja nie ściga Kate [logiczne].

@Twarz
Nie tylko tobie się tak zdawało, z kim gadał Jacko przez telefon Naomi - witam w klubie.
Wtedy byłoby jasne, dlaczego Dym chce się obronić.

Użytkownik Tajemnicza_Wyspa edytował ten post 24.05.2007 - |11:44|

• 0

#32 hydro2

hydro2

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 24.05.2007 - |11:44|

Czy czasem nie pomyliliscie sie co do czasu oczekiwania na 4 sezon? Z tego co wiem ma byc byc w pazdzierniku a nie w lutym :P Skad macie takie dziwne info :P
  • 0

#33 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.05.2007 - |11:49|

@Jonasz
Niekoniecznie Prawo Nieistotności:
http://losteasteregg...king-glass.html
W tym kawałku gazety chodzi o to, że znaleziono jakiegoś trupa - mężczyznę [więc odpada, że w trumnie była Juliet].
W komentarzach do arta jest próba rozpiski, co jest dokładnie w gazecie.

To tylko potwierdza Teorie Nieistotności. Pierwsza lepsza notatka z kronniki policyjnej z pierwszej lepszej gazety. Gdyby chcieli byśmy wiedzieli kto to to by nam pokazali.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 24.05.2007 - |11:50|

• 0
Genesis

#34 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.05.2007 - |11:51|

Dlaczego Kate jest wolna? może ją uniewinnili, w końcu mineło trochę czasu (nawet nie wiadomo ile) zbrodnia się przedawniła i poza tym sporo przeszła na wyspie więc mogli cudownie ocalonych zostawić w spokoju...

A z jednej rozmowy Jacka wynikało że jego ojciec ŻYJE. powiedział coś takiego: "przyprowaźcie tu mojego Ojca, jesli jest mniej pijany niż ja, wyrzućcie mnie"...

co do osoby w trumnie, to może być ktoś kogo jeszcze nie poznaliśmy...

Morderstwo nie przedawnia się tak szybko,a tu mieneło zaledwie parę lat.
  • 0
Genesis

#35 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 24.05.2007 - |11:58|

Moja teoria jest taka. [...] Nastąpiła pewna korekta rzeczywistości.

Przekombinowane. Sam sformułowałeś teorię, że wszystko da się wytłumaczyć w trzech zdaniach, innymi słowy rozwiązania należą do tych najbardziej prawdopodobnych, prostych i niewydumanych. I wg tego kombinowanie w stronę "korekty rzeczywistości" jest moim zdaniem pójściem w niewłaściwą stronę szukania niesamowitych rozwiązań. Wg Twojego własnego prawa rozbitkowie zostali uratowani a jakiś czas potem (ciężko powiedzieć jaki) nie mogą sobie znaleźć miejsca w świecie, do którego powrócili. I tyle. Jedno zdanie.

Kate spokojnie mogła odsiedzieć ze dwa-trzy lata, nie jest powiedziane ile czasu minęło od uratowania do tego, co widzieliśmy w dzisiejszym odcinku. EDIT: poza tym mogła wspominać o swoim kuratorze, że się będzie zastanawiał gdzie ona jest.

Użytkownik Quentin edytował ten post 24.05.2007 - |11:59|

• 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#36 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.05.2007 - |11:58|

Jeśli sugestia, którą zapodał Twarz, co do głosu, z kim rozmawiał Jack, okazałaby się słuszna, to byłoby to naprawdę solidnym game-changer [rzeczywiście rattlesnake, jak zapowiadali twórcy].

@hydro2
W październiku to pewnie będzie... sezon 3 w TVP :afro: [obiecują jesień]
Mają być jeszcze 3 sezony, każdy z emisją luty-maj :P
  • 0

#37 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 24.05.2007 - |12:04|

Ciężko coś powiedzieć w przemyślany sposób oglądając bez napisów i będąc pod wrażeniem. Niemniej. Przestało być mistycznie, a zrobiło się bardzo sensacyjnie i technokratycznie. Oceniam to negatywnie. Ta zmiana klimatu na sensacyjny film z kupą strzałów i trupów, hmmm.

Bardzo dużo osób zginęło lub wygląda, że zginęło. Policzmy: 7 others w obozie, pod wodą 2 laski, Charlie i chyba ruski? = 4, Naomi - to chyba wychodzi 12 osób. Z czego 5 znanych z imienia i nazwiska i jakiejś roli w serialu. Charlie to wiadomo jeden z głównych bohaterów. Mi jego akurat nie szkoda bo męczyła mnie ta postać. Cieszę się, że Juliet ocalała. Niemniej wyglądało to chwilami jakby scenarzyści celowo uśmeircają kilka osób więcej, żeby odcinek się podobał i robił silniejsze wrażenie. Szkoda jeśli tak, że nie potrafią tego inaczej osiągnąć. No i scena z Michaiłęm i jego granatem pod wodą rozbawiła mnie okrutnie jako absurd - chyba, że Michaił jest ożywiany przez Jacoba czy coś innego.

Te flashe z przyszłości były wg mnie szalenie nudne i ciężkostrawne przez dłuższy czas - wyłączając końcówkę. Dałoby się to wg mnie o wiele krócej ująć i ciekawiej pokazać, ale sam pomysł interesujący.
Faktycznie szalenie ciekawe czyj był ten pogrzeb i kto leżał w trumnie. A może to sam Ben? Chodzi mi też po głowie Locke i Desmond, a w ostateczności Sawyer. Jeśli faktycznie osobą z którą gadał jack był Candle to niby co to ma znaczyć, bo mi to niewiele mówi?

Z pewnością najciekawszą rzeczą było uratowanie Locke przez Walta czy kogo on tam swoim obrazem reprezentował, Jacoba czy coś innego. Równie ciekawe, że wydaje się, że Locke był wskrzeszony po to żeby zabić Naomi i bronić wyspy przed kontaktem z zewnątrz czyli stanąłw jednym szeregu z Benem - no ciekawe, ciekawe... ALe to jedyny i moim zdaniem stanowczo zbyt skromny wątek mistyczno-tajemniczy w tym odcinku. Dominowało kino sensacyjne rodem nie z LOST. I to mi szalenie przeszkadza w odbiorze tego finału.

Za mało wg mnie wyjasniono i pokazano akcji u innych, ich reakcji i zachowania oraz za mało powiedziano nam o paniach i roli stacji podwodnej. A te zmartwychwstania Michaiła to no cóż - żałość dupę ściska, boć przegięli scenarzyści. Mam nadzieję, że od granatu musiał zginąć i będziemy mieli go z głowy w 4 sezonie. Faktem jest, że the others są mocno obecnie osłabieni osobowo. Zginęło od nich łącznie 10 osób. Z pewnością brak Toma, Juliet i innych wpłynie na to, że Ben nawet uwolniony będzie miał ograniczone możliwości działania. A co do jego oceny i zaufania przez pozostałych przy życiu? Sytuacja Bena jest niemal przegrana i beznadziejna, choć kto wie. Zapewne Locke go zastąpi jako lider.

Generalnie niezłe - chyba najlepsze zakończenie sezonu w LOST. Szkoda tylko, że wszystko się tak technokratyzuje (łączność ze światem, telefon satelitarny, wieża nadawcza etc...).

Zanosi się na to, że kto nie oglądał TLE ten niewiele z serailu dziś i w przyszłości zrozumie, a to źle wg mnie bo sam serial powinien być wystarczający do objęcia LOST, a TLE powinna dodawać tylko poboczne wątki, a nie być jednym wielkim spojlerem - na co się zanosi.

SPojlery do finału były tym razem na 99% prawdziwe i sam nie wiem co o tym sądzić, ale na pewno system ochrony informacji u producentów szwankuje i to bardzo mocno.

Do zobaczenia w lutym 2008 :) .

Użytkownik Gaj edytował ten post 24.05.2007 - |12:24|

• 0

#38 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 24.05.2007 - |12:10|

Przekombinowane. Sam sformułowałeś teorię, że wszystko da się wytłumaczyć w trzech zdaniach, innymi słowy rozwiązania należą do tych najbardziej prawdopodobnych, prostych i niewydumanych. I wg tego kombinowanie w stronę "korekty rzeczywistości" jest moim zdaniem pójściem w niewłaściwą stronę szukania niesamowitych rozwiązań. Wg Twojego własnego prawa rozbitkowie zostali uratowani a jakiś czas potem (ciężko powiedzieć jaki) nie mogą sobie znaleźć miejsca w świecie, do którego powrócili. I tyle. Jedno zdanie.

Kate spokojnie mogła odsiedzieć ze dwa-trzy lata, nie jest powiedziane ile czasu minęło od uratowania do tego, co widzieliśmy w dzisiejszym odcinku. EDIT: poza tym mogła wspominać o swoim kuratorze, że się będzie zastanawiał gdzie ona jest.

Mogę to streścić w trzech zdaniach, a nawet w jednym:

Wszyscy wracacie ale do takiego szamba, ze wam sie żyć odechce.
  • 0
Genesis

#39 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.05.2007 - |12:20|

@Gaj

Jeśli faktycznie osobą z którą gadał Jack był Candle to niby co to ma znaczyć?

1. Że Ben był tylko marionetką, a "Czystka" była na zlecenie Mittelwerka. :afro: Niespodzianka, nieprawdaż?
2. TLE nie musi się wówczas okazać spoilerem, raczej będzie flashforwardem [dla fanów Lost], który pokazuje co się stanie w przyszłości, jeśli w grudniu 2004 Candle nie dostanie się na wyspę.
---> stąd ten "mroczny" flashforward Jacka, odnoszący się do rzeczywistości "post-TLE".
3. Że Ben i jego kompania "w try miga" zostaną wystrzelani, jak nie przymierzając kaczki. Kto jak kto, ale Candle to chyba dokładnie zna wyspę :afro: Więc wcale sie nie dziwię panice w oczkach wyłupiastookiego...

co do wycieku spojlerów - lostfan108 to jakiś kret, albo kretyn :P

@Jonasz
Genialne streszczenie w jednym zdaniu.
  • 0

#40 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 24.05.2007 - |12:22|

I co ma ktoś wersję HD ? (~699 MB) ? Ktoś może sprawdzić czy tą gazetę da się rozczytać...
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych