Skocz do zawartości

Zdjęcie

X2 (2003)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#21 Raael

Raael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 29.08.2003 - |21:18|

Tylko tak trochę a propos tego współistnienia. Jacy tolerancyjni by ludzie nie byli nie można wymagać tego, by mutanci nie byli nawet rejestrowani. Bo skoro to też są ludzie to też może im odbić, a ze swoimi mocami są naprawdę niebezpieczni.

Tolerancja tolerancją, ale pragmatyzm trzeba zachować.

Troche to pachnie czym innym, jeden juz taki byl co sie kazal inym rejestrowac, i nawet dostali takie fajne numerki. ( to nic osobistego )
A coby uniknac takich zeczy to poto powstala szkola dla szczegolnie uzdolnionych Profesorka X
  • 0

#22 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 29.08.2003 - |21:43|

szczerze to boje sie tego X-3 -żeby za bardzo nie pokombinowali
.ostatnio jakoś wszystkie dwójki mnie zawiodły: np:matrix, SW epizod II ,,, i aż sie boje trójek :blink:  :huh:

Ja jednak wierze, ze trojka bedzie O.K. Wszak dwojka nie jest wcale gorsza od jedynki (a wedlug mnie nawet lepsza) i tworzy z nia spojna calosc. Do tego jest tam swietna obsada.
  • 0
There is always a bigger fish.

#23 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.08.2003 - |08:55|

szczerze to boje sie tego X-3 -żeby za bardzo nie pokombinowali
.ostatnio jakoś wszystkie dwójki mnie zawiodły: np:matrix, SW epizod II ,,, i aż sie boje trójek :blink:  :huh:

Ja jednak wierze, ze trojka bedzie O.K. Wszak dwojka nie jest wcale gorsza od jedynki (a wedlug mnie nawet lepsza) i tworzy z nia spojna calosc. Do tego jest tam swietna obsada.

Jesli miałaby być 3 cxzęsć to tylko z jakąs akcją,bo w 2 akcji nie było...zawiodłem się,pomimo,że fanem nie jestem....3 częsć powinna wyglądać jak chociaż jeden z odcinków animowanej wersji filmu...Mutanty vs.złe mutanty...akcja by była,umiejętnosci kontra umiejętnosci,za mało jej było w 2 częsci,1 była spox,ale druga to kiszka.........
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#24 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 30.08.2003 - |10:02|

Jesli miałaby być 3 cxzęsć to tylko z jakąs akcją,bo w 2 akcji nie było...zawiodłem się,pomimo,że fanem nie jestem....3 częsć powinna wyglądać jak chociaż jeden z odcinków animowanej wersji filmu...Mutanty vs.złe mutanty...akcja by była,umiejętnosci kontra umiejętnosci,za mało jej było w 2 częsci,1 była spox,ale druga to kiszka.........

Tam bylo za malo akcji? Jak rozumiem najlepsza bylaby totalna nawalanke przez poltorej godziny z mnostwem efektow specjalnych. Odpusc troche i zostaw miejsce na fabule :) . A jezeli 3 czesc mialaby byc na podstawie "The Dark Phoenix Saga" to na pewno bedzie mnostwo tego co lubisz.
  • 0

#25 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 30.08.2003 - |10:04|

Hmmm czy my na pewno mówimy o tym samym filmie?? Zresztą kupę "akcji" posiadają inne ekranizacje komiksów. Akcji i niczego więcej. X2 wyróżnia się tutaj bardzo poytywnie, jeśli miałby powstać X3 to chciałbym aby było bardziej podobne do części 2 niż pierwszej.

Właśnie fabuła "Mutanty vs.złe mutanty..." strasznie mnie wpienia, w kółko to samo... No ale to rzecz gustu. Ja z amerykańskich komiksów trawię w tej chwili tylko AvP i Sojourn...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#26 Ozzor

Ozzor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 30.08.2003 - |11:40|

Druga częśc zdecydowanie lepsza, ale i tak film nie umywa się do komiksu.
Jak komuś sie podobaly filmy - to zalecam do sięgnięcia lekturki 53 polskich numerów X-mena. Albo co lepsze - seri USA którą można zassac chociazby z IRCa :)
  • 0

#27 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.08.2003 - |11:45|

Mam Cartoon Network,gdzie swego czasu leciało i oglądałem,takie niwinne bajeczki :D Mogliby zrobić serial na podstawie filmu jakis,to by się napewno sprzedało niż bajeczki.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#28 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 30.08.2003 - |12:32|

Mam Cartoon Network,gdzie swego czasu leciało i oglądałem,takie niwinne bajeczki :D Mogliby zrobić serial na podstawie filmu jakis,to by się napewno sprzedało niż bajeczki.

Amerykanie juz taki serial nakrecili. Niestety wylecial mi pelny tytul.
  • 0

#29 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.08.2003 - |23:05|

Amerykanie juz taki serial nakrecili. Niestety wylecial mi pelny tytul.

Żartujesz???A ja jeszcze o nim ie słyszałem?????Ile miał serii i z jakiego rocznika podaj jak możesz.
  • 0

#30 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 31.08.2003 - |01:03|

Xmeni zarowno 1 jak i 2 to jedyna udana ekranizacja komiksu jaka powstala jak dlamnie 2 byla w sumie na takim samym poziomie co jedynka przynajmniej tego nie zwalili jak to czesto maja w swoich umiejetnosciach :P spece w hoolyshit :P
Xmenow to pamientam jakbylem maly to byly kreskowki zachodnie z nimi to byly wtedy jeszcze malo znane postacie a kreskowka na Foxkids byla nawet niezla ogladalem jak sie fox pojawilo w polsce i ogolnie Xmeni to jeden z moich ulubionych tematow kreskowkowych
O serialu tez cos slyszalem ale tylko cos 5 przez 10 tylko tyle ze cos takiego powstalo ale nic wiecej wiem ze jest nowa seria animowana z Xmenami nazywa sie chyba Xmen unlimited czy jakos tak
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#31 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 31.08.2003 - |10:15|

Żartujesz???A ja jeszcze o nim ie słyszałem?????Ile miał serii i z jakiego rocznika  podaj jak możesz.

Trafilem kiedys na strone tego serialu. Jak odnajde adres, to go tu wrzuce.
  • 0

#32 Ozzor

Ozzor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 31.08.2003 - |12:29|

Wrzuć wrzuć - czekam z niecierpliwoscią jako fan mutantów :)
  • 0

#33 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 31.08.2003 - |23:11|

Zgodnie z obietnica link do fabularnych X-Men:
Mutant X
Dodam tylko, ze autorem i jednym z producecntow jest Avi Arad (chyba nie trzeba go przedstawiac), bohaterowie sa calkiem nowi, we wrzesniu startuje druga seria a na Amazonie mozna kupic 4 DVD z pierwszym sezonem. Gdygy komus udalo sie znalezc w sieci odcinki, mam nadzieje, ze sie podzieli informacja :) .

Użytkownik jarmat edytował ten post 31.08.2003 - |23:13|

• 0

#34 ceta

ceta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.09.2003 - |10:56|

Mutant X
-oglądałam klka odcinków na niemacach ale jakoś sie szybko zniechęciłam -czasu nie miałam a potem jak do tego wróciłam to stwierdziłam ze troszke naciągany serial.
  • 0
There is no weakness, there is the Dark Side

#35 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 01.09.2003 - |17:55|

Widziałem chyba 3 albo 4 odcinki. Nie powiem żeby mnie wciągnął. Może gdybym zobaczył więcej. Fakt że nie wszystko zrozumiałem także może być przyczyną mojej oceny. W każdym bądź razie nie nazwałbym go porywającym serialem. Jeśli ktoś widział więcej części i jest w stanie coś więcej opowiedzieć to chętnie posłucham. Może zmienię zdanie.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#36 RAFTER

RAFTER

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 10.09.2003 - |14:37|

x-men 2 jak dla mniue byl lepszy od jedynki bo miał ciekawszą fabułe
  • 0

#37 Gość_Misiu_*

Gość_Misiu_*
  • Gość

Napisano 25.09.2003 - |23:33|

Uważam że dobrze że producenci zrobili film xnen2, bardziej mi się podobał od 1 ale jestem ogólnie za tym żeby robili filmy oparte na kreskówkach, a w szczególnosci oparte o Marwela.
  • 0

#38 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 26.09.2003 - |12:24|

Uważam że dobrze że producenci zrobili film xnen2, bardziej mi się podobał od 1 ale jestem ogólnie za tym żeby robili filmy oparte na kreskówkach, a w szczególnosci oparte o Marwela.

Po tym co zobaczylem w The Hulk uwazam, ze lepiej zeby sie dwa razy zastanowili, zanim tak zrobia. Natomiast X-Men i X-Men 2 ida w dbrym kierunku.
  • 0

#39 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 26.09.2003 - |13:56|

Tak jak już kiedyś pisałem X-meni byli bardzo dobrze wykonani. W pierwszej części tylko nieznaczne poznajemy kilka głównych postaci tych negatywnych i tych dobrych. Poznajemy o co walczą i jakie są ich dążenia. Co nimi kieruje i dlaczgo tak postępują. W dwójce wgłębiamy się w ich świat, w uczucia jakie nimi kierują, wręcz zaczynamy żyć ich życiem. Poznajemy nowych bohaterów i och umiejętności. Jest to prowadzone bardzo starannie i gra na emocjach jest odpowiednio stopniowana. Wierzę że 3 część będzie równie dobra i także wprowadzi jakieś nowe ciekawe elementy.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#40 Gość_Misiu_*

Gość_Misiu_*
  • Gość

Napisano 26.09.2003 - |14:56|

Jak myślicie czy Jane zginęła, i kiedy będzie następna część
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych