Skocz do zawartości

Zdjęcie

Najbardziej niedorzeczne filmy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
81 odpowiedzi w tym temacie

#21 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 18.04.2007 - |07:41|

Więcej nie pamiętam, ale jak dla mnie ludzie-grzyby przebijają każdą kaszanę.

Masz rację ludzie-grzyby narazie na pierwszym miejscu kaszan nad kaszanami. :lol: :lol: :lol:
A swoja drogą warto zrobic jakiś ranking największych kaszan,siar nieziemskich i innego badziewia jakie oglądali użytkownicy tego forum.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#22 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 18.04.2007 - |12:05|

ludzie-grzyby? to cos z tej samej serii co pomidory zabojcy, prawda? :lol: kurcze, ogladalam "atak pomidorow zabojcow", czy "krwiozerczych pomidorow" jeszcze jako dziecko i juz wtedy wydalo mi sie zalosne, w sumie nie pamietam juz, czy to byla jakas zenujaca parodia, czy totalnie nieudany film na powaznie :P
  • 0

#23 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 19.04.2007 - |16:53|

ludzie-grzyby? to cos z tej samej serii co pomidory zabojcy, prawda? :lol: kurcze, ogladalam "atak pomidorow zabojcow", czy "krwiozerczych pomidorow" jeszcze jako dziecko i juz wtedy wydalo mi sie zalosne, w sumie nie pamietam juz, czy to byla jakas zenujaca parodia, czy totalnie nieudany film na powaznie :P

Chyba, to była żenująca parodia na poważnie, a w ogóle to nie da się ukryć, że pomidory grały lepiej od aktorów :). Swoją drogą nie mogę wyjść z podziwu jakież to kichy, chały i kaszany mogłem kiedyś strawić.

Użytkownik mr_gm edytował ten post 19.04.2007 - |16:59|

• 0

#24 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.04.2007 - |18:13|

Zabójcze pomidory- na pewno widziałem taką kreskówkę, ale to chyba nie powstało na bazie filmu fabularnego ?.

To ja wspomne pierszy horror jaki pamiętam w życiu- cholera kiedy to było- podstawówka, czy wcześniej :) ?
Był tam jakiś słój z białym płynem, który mutował szczury do rozmiarów dużych psów. Na koniec jedyny gościu który ocalał wylał to do rzeki, a niedaleko pasły się krowy- chyba to on to wynalazł.
W każdym razie utkwiło mi to w pamięci- naprawdę musiałem być mały.
  • 0

#25 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.04.2007 - |18:39|

To ja będę trochę złośliwy i zaproponuję najnowszy wynalazek Brytyjczyków - film "W stronę Słońca". O jego kaszanowości mówi to, jak dużo się od niego oczekiwało, a jak niewiele się dostało. Film wygląda tak, jak by się z niego wycisnęło cały "sok" i pozostawiło tylko wymiętą cytrynę. Niby to cytryna, ale już do niczego nie przydatna. Tak wygląda fabuła tego filmu. Tego nie sposób powiedzieć, to trzeba zobaczyć, choć odradzam. Armageddon to przy nim szczyt intelektualnej rozrywki.
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#26 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.04.2007 - |18:49|

Nie miałem przyjemności zobaczyć jeszcze "Sunshine" ale pewnie kiedyś oglądne. Najgorszy syf na jakim się zawiodłem to "Żołnierze kosmosu 2" syf jaki się grzejnika nie trzyma, jedynka była taka fajna a dwójke tak zmaścili, jacyś idioci to kręcili i nawet niech się nie tłumaczą niskim budżetem jeśli taki był.
  • 0

Dołączona grafika

#27 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 20.04.2007 - |19:54|

Widze,ze mamy podobne gusta Juki.Rzeczywiscie film irracjonalny a wydawaloby sie ,ze bedzie ciekawy z uwagi na jedynke. :sam5:
  • 0

#28 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 21.04.2007 - |08:14|

Taki njajgorszy nie był, widziałem gorsze syfy, pamiętajmy, że miał to być film tylko na DVD, taki klasy B. W sumie to mogło by go nie być. Ale bez przesady, przy niektórych produkcjach to normalnie arcydzieło :)
  • 0
Dołączona grafika

#29 TolekBanan

TolekBanan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.05.2007 - |12:02|

Mnie się Dwójka ŻK podobała.W sumie od jedynki to różniło go tylko to że działa się tylko w jednym miejscu i że dodano modne jak zawsze Zooombiii.Ale ogólnie to sie tam wszystko kupy trzymało.Więc jak dla mnie to żaden syf nie był, B) tylko gorsza następna część.
W sumie każdy syfny film jest tak naprawde nie najgorszy bo niejako swoim syfem staje się zauważony i niepowtarzalny wręcz syfiaście unikalny więc najgorszy syf będzie najlepszy bo jest najgorszy HeHE.

Użytkownik TolekBanan edytował ten post 20.05.2007 - |12:06|

• 0

#30 Taihan

Taihan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 20.05.2007 - |15:23|

Jak dla mnie żenujące są filmy które zawierają w swych tytule frazy "...żywych trupów" ostatnio jest ich tak dużo, że aż robi się to nudne i głupie niestety kilka z nich widziałem i te godziny spędzone na ich oglądaniu uważam za zmarnowane.
  • 0

#31 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.05.2007 - |16:30|

Wszystkie filmy wytwórni Tromy :D Toxic Avanger czy Surf Nazis Must Die naprawdę robiły wodę z mózgu...

Tak wiem, że te filmy nie były do końca robione na poważnie, ale mimo wszystko nie da się ich oglądać bez alkoholu we krwi :P
  • 0

#32 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 20.05.2007 - |16:32|

Sin City. Zrobiony rewelacyjnie, ale fabula do [beeep].
  • 0
Living is easy with eyes closed

#33 TolekBanan

TolekBanan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.05.2007 - |17:54|

A czemu Dominiko fabuła ci sie nie podoba.Mnie się wydaje że tam się wszystko kupy trzyma,a że nie po kolei.
  • 0

#34 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 20.05.2007 - |18:00|

A czemu Dominiko fabuła ci sie nie podoba.Mnie się wydaje że tam się wszystko kupy trzyma,a że nie po kolei.

Chyba po prostu nie przepadam za takimi filmami...
  • 0

#35 TolekBanan

TolekBanan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.05.2007 - |18:13|

Nie no spoko full respect.
Tylko w topiku było napisane

"I nie chodzi mi o wypowiedzi "że mnie ten film się nie podoba" bo tak można skomentowac każdy film."

Tak tylko chciałem wiedzieć co było nie tak z tą fabuła.Film widziałem kilka razy i właśnie fabuła mi się podobała a najbardziej sposób jej przedstawienia ponieważ wszysto było zakręcone aby na końcu idealnie połączyś się do kupy w iście genialnym stylu.Co daje efekt zaskoczenia nawet po kilkakrotnym oglądaniu tego filmu.(Tak mi się wydaje) :D
Pozdro.
  • 0

#36 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 20.05.2007 - |18:27|

Mnie nie zaskoczylo nic, raczej mnie znudzilo. Nie lubie, akurat Sin City byl najbardiej pokreconym filmem jaki widzialam. Jedynie podobalo mi sie, jak byl zrobiony, to wszystko, co moge dobrego powiedziec.
  • 0

#37 TolekBanan

TolekBanan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20.05.2007 - |19:13|

No tak ale właśnie przez to że był zakręcony był właśnie fajny (dla mnie) nie stosował się do prostolinjowej nudnej fabuły tylko występowały tu zwroty akcji i przedstawienie wątków postaci i sytuacji w taki sposób iz z pozoru niepowiązane nabierały z czasem nierozerwalną część uzupełniając sie nawzajem.Przede wszystkim mnogość bohaterów i pozorny brak powiązań spowodował ze film ten mnie zaskoczył. A sposób realizacji tego filmu nadał temu tylko pełną i ciekawą wyrazistość.(czerwień,żółć podreślały niektóre sceny)

ps.Czytałem twoje niektóre posty i wywnioskowałem że jesteś fanka LOST-a więc już całkiem nie rozumiem czemu ci sie SINCITY nie podobało bo LOST to jest dopiero zakręcony (jak dla mnie) :D no i miałaś tutaj pisać co ci się nie podoba a nie co możesz powiedzieć dobrego.

Czepiam się bo dla mnie to naprawde dobry film który złamał kanon filmów komiksowych( sposób narracji w filmie powoduje wrażenie "czytania" filmu) i jak dla mnie nadał im większą wartość artystyczną której bardzo brakuje we wspólczesnym kinie rodem z USA.
Ale spoko to jest moja opinia a ty masz swoją którą oczywiście szanuje. :)
  • 0

#38 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 20.05.2007 - |19:42|

Jestem fanka Lost, i to przeogromniasta :) A te dwa "zakrecenia" sa zupelnie inne.
  • 0

#39 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 20.05.2007 - |21:10|

No moje miłe słoneczka :clap: :clap: :clap: od kilku postów mamy bardzo miłą wymianę "a mi się to podoba ,a mi się to nie podoba" i tak wkoło Macieju.
Bardo sympatycznie i słodziasto :P :P ale chyba nie na temat?????
A prosiłem bez takich cukiereczków i słodkości.
Może tak na PM??
Zakładając ten temat miałem nadzieję na takie fajne przykłady jak na początu :afro: :afro: :afro:
Z niektórych to ze śmiechu się posikałem :clap: :clap: :clap: ,jakie to ludzie filmy potrafią nakręcic.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#40 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 21.05.2007 - |12:56|

Pterodaktyl

Otrzymałam ten film jakies 1,5 roku temu jako nowość a myślałam, że ktoś sobie zażartował brutalnie i niezbyt śmiesznie bo fabuła jak z wczesnych lat 80tych i efekty godne tamtej epoki.
Hostoria jest druzgocząca: profesor paleontologii (niestety nie taki zabawny jak Ross) jedzie do Turcji w poszukiwaniu martwych gadów a nartafia żywiutkie
Następnie rozwija się tak, że towarzyszący mu zespół składający się z osób urwanych każde z innej choinki (oczywiście jest prosta jak konstrukcja cepa blondyna i dzielni do obrzydliwości comando super tajnych marines) pada ofiarą średnio malowniczych rozszarpań i rozerwań.
Nie brak scenek typu: przecięło go na pół ale idzie dalej albo tu nóżka tam rączka filmik nie narzeka a wręcz przeciwnie a od krzywych dialogów aż zęby bolą
Szczególnie zabawne to to, że 90% filmu toczy się na dużej łące, choć dookoła jest las w którym nawet ćwierćinteligent dawno by się schował.
:angry:
20 lat wcześniej Mark L. Lester nakręcił Commando ... teraz popełnił takie coś po czym miałam ochotę zdezynfekować odtwarzacz :evil:
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych