Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 61 – S04E01 – Adrift

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 61 – S04E01 – Adrift (167 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (23 głosów [17.04%])

Procent z głosów: 17.04%

2. 9.5 (12 głosów [8.89%])

Procent z głosów: 8.89%

3. 9 (35 głosów [25.93%])

Procent z głosów: 25.93%

4. 8.5 (16 głosów [11.85%])

Procent z głosów: 11.85%

5. 8 (24 głosów [17.78%])

Procent z głosów: 17.78%

6. 7.5 (8 głosów [5.93%])

Procent z głosów: 5.93%

7. 7 (1 głosów [0.74%])

Procent z głosów: 0.74%

8. 6.5 (2 głosów [1.48%])

Procent z głosów: 1.48%

9. 6 (5 głosów [3.70%])

Procent z głosów: 3.70%

10. 5.5 (1 głosów [0.74%])

11. 5 (2 głosów [1.48%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (2 głosów [1.48%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (2 głosów [1.48%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.74%])

21. 0 (1 głosów [0.74%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Casper

Casper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 27.09.2007 - |10:04|

Odcinek bardzo ciekawy, trochę taki desperacki jeśli chodzi o zachowanie głównych bohaterów ale mimo to miło się go ogląda. Za dwa, trzy dni będzie w końcu wersja ze ścieżką dźwiękową i wtedy na pewno będzie jeszcze lepszy.
Jeśli chodzi o Carter to oprócz nowej fryzury (ekstra w niej wygląda) jej wizerunek w tych ohydnych ciuchach wojskowych jest nieciekawy. Mam nadzieję, że ubiorą ją w coś ciekawszego, bardziej kobiecego (najlepiej niech zajrzy do garderoby Vali, ale bez przesady :) ).
Szkoda trochę Weir, ale coś tak staro wygląda w tym odcinku, hmm.
  • 0

#22 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 29.09.2007 - |05:43|

O tak, zobaczyłem Stargate.Atlantis.S04E01.Adrift.DSR.XviD-NoTV i widać jest dobrze :)
9.0 spokojnie mogę teraz dać :)
Odcinek zyskał głębię, ale i tak czekam na S04E02 :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#23 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 29.09.2007 - |11:26|

8/10; scenę ze skoczkami oglądałem pierwszy raz i za nią właśnie odcinek dostał 8, inaczej byłoby raczej 6;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#24 Gordon

Gordon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 29.09.2007 - |12:13|

Apropo sceny ze skoczkami to ona mnie raczje rozbawila niz zafascynowala. Nie twierdze ze nie jest widowskowa, ale roznica miedzy udezeniem sredniej ilosci duzych asteroidow, a uderzeniem duzo wiekszej ilosci malych asteroidow ( ale o podobnej masie bo poki co wydaje mi sie ze drony glownie rozrywaja tylko na kawaleczki ) jest ciekawsza tylko z ponktu widzenia widowiskowosci katastrofy i zniszczen :P
Mowiac opisowo: z Atlantydy zamiast sera z duzymi dziurami ( efetk duzych asteroidow ), powinno zostac sito ( duzzzzo malych ). ;)
No ale w SG nie takie rzeczy juz "uchodzily plazem" ;)
  • 0

#25 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.09.2007 - |12:45|

Gordon, ale po rozbiciu ich przez drony, zmieniła się im prędkość, a więc i zdolność przebicia. Także miasto powinno przetrwać...

a właśnie miałem napisać: scena ze skoczkami jest najlepszą sceną odcinka - jakby tak jeszcze zobaczyć walkę myśliwców w takim stylu, to byłby widowiskowy serial... a tak :/

PS. uszkodzenie odcinka preair w tym miejscu wyraźnie wskazuje na wytwórnię jako miejsce wycieku - wiedzą co mieli najlepszego i nie chceli tego oddać :)

Niestety zdolności grafików nie są wstanie przyćmić głupoty scenarzystów.... a szkoda a szkoda....

#26 Gordon

Gordon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 29.09.2007 - |13:31|

Gordon, ale po rozbiciu ich przez drony, zmieniła się im prędkość, a więc i zdolność przebicia. Także miasto powinno przetrwać...

a właśnie miałem napisać: scena ze skoczkami jest najlepszą sceną odcinka - jakby tak jeszcze zobaczyć walkę myśliwców w takim stylu, to byłby widowiskowy serial... a tak :/

A tam poruszala sie sama Atlantyda czy asteroidy ? Bo jak Atlantyda to jej predkosc powina wystarczyc chyba. Pozatym szczatki asteroidow od wybuchu drony tez jakas predkosc powinny dostac. No ale mniejsa o to ;)

W sumie to troche szkoda ze zamiast tych asteroidow nie dali jakiegos malego statku wampirkow ( plus obstawy z kilku ichnich mysliwcow ) :rolleyes: Wyszlo by i troche sensowniej i jeszcze bardziej widowiskowo :P
  • 0

#27 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 29.09.2007 - |13:41|

Dla mnie bomba 9\10

+ napięcie
+ efekty
+ pomysł ratowania Weir
+ scena ze skoczkami

Mam nadzieje że dalsze odcinki są na tym samy poziomie lub nawet wyższym
  • 0

#28 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.09.2007 - |14:09|

Gordon to już jest potem rachunek prawdopobieństwa... albo zniszczą, albo nie zniszczą...

szansa że po rozbiciu, trajektoria lotu i prędkość odłamków nie zniszczą miasta jest niska, ale nie nie możliwa :)

#29 Gordon

Gordon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 29.09.2007 - |14:33|

Co fatk to fakt. W koncu w tym serialu chodzi o dokonywanie (prawie) niemozliwego :)
Jak to bylo u Pratchetta: Szansa jedna na milion sprawdza sie w 9 na 10 przypadkow :P

Tak czy siak odcinek dostaje 6.5/10

Użytkownik Gordon edytował ten post 29.09.2007 - |14:34|

• 0

#30 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.09.2007 - |14:57|

Odcinek dobry, praktycznie nie ma co zarzucic oprucz:
1. Pradawni to debile ... po cholere umieszczac przewodu zasilajace/sterujace Hipernapedem na ostatnim pietrze budynku na samym krancu miasta? Przeciez zarowno Hipernaped jak i komora ZPM znajduja sie w wiezy.
2. Scena ze skoczkami, a wlasciwie tylko kawalek jak wylatywaly z hangaru, jakos to strasznie sztucznie wygadalo.

Co do weir to mam podobne zdanie do wiekszosci, powinna umrzec. Ale miejsmy nadzieje ze nie pozwola jej jako pol-replikatorowi dowodzic miastem.

Czekam ze zniecierpliwieniem na 402 bo kradziez ZPM to bedzie dopiero cos!! :D

Ocena: 8,5/10

Ps. Jakim cudem mozna uzyskac 0 w Asteroids? Przeciez ma sie 3 zycia a za kazde rozwalenie (nawet kamikadze) dostaje sie punkta :D.

le roznica miedzy udezeniem sredniej ilosci duzych asteroidow, a uderzeniem duzo wiekszej ilosci malych asteroidow ( ale o podobnej masie bo poki co wydaje mi sie ze drony glownie rozrywaja tylko na kawaleczki ) jest ciekawsza tylko z ponktu widzenia widowiskowosci katastrofy i zniszczen
Mowiac opisowo: z Atlantydy zamiast sera z duzymi dziurami ( efetk duzych asteroidow ), powinno zostac sito ( duzzzzo malych ).

Wez kamien wielkosci swojej dloni i walnij sobie w glowe, potem wez sobie kupke piasku wielkosci twojej dloni i wysyp sobie ja na glowe (innymi slowy OGROMNIE sie mylisz).

A tam poruszala sie sama Atlantyda czy asteroidy ?

W kosmosie nic ... ABSOLUTNIE nic nie pozostaje w jednym miejscu. Wszystko sie porusza, planety i asteroidy wokol slonca, slonce wokol centrum galaktyki (czarna dziura), galaktyki tez sie poruszaja (np. oddalajac sie od centrum wszechswiata).

Użytkownik Modes edytował ten post 29.09.2007 - |15:16|

• 0

#31 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.09.2007 - |15:27|

Ufff. Dokładnie tego mi trzebabyło po tej głupiej czarnej sesji egzaminacyjnej (no prawie bo wolałbym HDTV, ale nie mogłem się doczekać).
Nie wnikam co Pradawni zrobili z tym napędem, może jest to bardziej złożone niż się może zdawać, wada jest to dla odcinka niewielka. Bardziej kluła w oczy gra murzyna. Koleś dosłownie mnie rozwalił. Dobrze, że nie było go za dużo. Niejasna narazie dla mnie jest rola Samanthy. Były jakieś spoilery o jej własnym statku czy coś, myślałem, że zamieni się w jakiąś female Han Solo, a tutaj znana wszystkim zadumana blondyna i do tego odcięta od jakiegokolwiek społeczeństwa na stacji orbitującej między galaktykami. Widoki ma fajne, ale perspektywy oby nie tak kiepskie jak możnaby wróżyć. Jednak cała akcja i szczególnie zakończenie napawa wielkim optymizmem. Janosik w wykonaniu SGA, to może być coś.
8

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 29.09.2007 - |17:10|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#32 Cynthia_83

Cynthia_83

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.09.2007 - |16:35|

no czekam na 2 odc. z tęsknoty za SGA dałem notę 9.5 ale aż miło mi się zrobiło oglądając kolejny czwarty już sezon Stargate Atlantis :)
  • 0

#33 venat0r

venat0r

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 29.09.2007 - |17:13|

+ stacja midway
+ pomysł ratowania Weir
+ scena ze skoczkami, Sheppar i Zelenka w kosmosie fajne oddalenie

- ląduja akurat przy planecie raplikatorów lepiej jak by tam ktos inny byl

wiec ...
8,5

Użytkownik venat0r edytował ten post 29.09.2007 - |17:14|

• 0

#34 DaBiDo

DaBiDo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.09.2007 - |17:29|

Odcinek bardzo mi się podobał. Ogólnie 9

Duży + za powrót Carter :D Wiedziałem, że tak będzie. Ogólnie liczę na to, że ekipa w SG-1 przeniesie się na Atlantis :)

Bardzo bym chciał powrotu Daniela i Vali. Daniel zawsze chciał znaleźć się w galaktyce pegaza a Vala Mal Doran to druga osoba, którą uwielbiam z SG-1 /mam ją na tapecie od bardzo dawna/, ubóstwiam i jest wspaniała i brakuje mi jej prawie jak Daniela

Na razie dziękuję za Carter, które z tego co widzę /opening/ na Atlantis trochę pobędzie.
  • 0

#35 Polkin

Polkin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29.09.2007 - |19:04|

A tak w ogóle jak to się stało że Weir miała normalne (długie) włosy, jak wcześniej była ścięta na łyso. Chyba nie nanoboty ? Chociaż mogę się mylić, więc nie krzyczcie za głośno :P

Poza tym odnośnie tych uszkodzonych przewodów. Tablica kontrolna znajdowała się przy wyrwie wielkości sporego bloku, dziwne aby dochodziły do niej jakieś przewody, lub przewody tylko z pod niej, bo było by to raczej bez sensu. No ale to temat rzeka ;]
  • 0

#36 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 29.09.2007 - |19:37|

Odcinek naprawdę dobry. Powiem więcej-bardzo dobry. A to trochę dziwne, bo tak naprawdę nic się w nim, paradoksalnie nie dzieje. Wszystko sprowadza sie do tego, że trzeba ratować miasto i pomysł goni pomysł, problem problem a i tak nic się nie udaje, bo po załatwieniu jednej rzeczy wyskakują dwie następne. Przerąbane.

I właśnie za to-za ten niesamowity ciąg klęsk-nie dałem nie 9 tylko 8.5

Podobały mi się pomysły scenarzystów oraz to, ja ładnie i zgrabnie potrafią tylko poprzez prezentację faktów dokonanych przedstawić ogromną ilość informacji zakulisowych. Relacje między bohaterami ewoluują, ale Teyla nadal jest na doczepkę-na siłę dali jej ta kwestię z odliczaniem czasu do wejścia w pole asteroid.

Efekty naprawdę dobre, ale muzyka momentami wkurzająca-te werble nie pasują do SGA i są żywcem wzięte z SG-1 i to początkowych sezonów i mnie osobiście kojarzą się z odcinkiem SG-1 "200", z sceną z kukiełkami.

Ogólnie jednak dobre, mocne wejście, choć rzeczy dziwnych-czy raczej dziwnie przedstawionych-nie brak, vide konsola hipernapędu nie wiadomo gdzie.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#37 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 29.09.2007 - |20:38|

Hurra! Jak ja się stęskniłem za SG :) Mniejsza o treść, za samo to że w końcu jest 10/10 :lol:
  • 0

#38 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 29.09.2007 - |21:17|

Odcinek średni 7.5/10
Nie tego oczekiwałem po pierwszym odcinku nowego sezonu.
Niby napięcie, niby duże problemy i ciekawe rozwiązania, ale to wszystko jakieś IMHO mdłe.
  • 0

#39 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 30.09.2007 - |01:08|

Odcinek fajny. Napewno mial jakies bledy ale nie zwrocilem uwagi.. 10/10 łaaaa
  • 0

#40 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.09.2007 - |06:58|

No wreszcie sie zaczęło. W każdym razie odcinek zapowiada całkiem ciekawą kontynuację wątku z robocikami. Wreszcie spacery w kosmosie :) prawie jak na żywo z kosmosu. W każdym razie miło sie go oglądało. 9/10
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych