Skocz do zawartości

Zdjęcie

"The X-Files" w Polsce na DVD?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
204 odpowiedzi w tym temacie

#21 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 20.03.2007 - |13:20|

Robiłeś może kalkulacje kosztów całego sezonu? Bo znając deAgostini to może on sięgnać nawet 200 zeta :|
  • 0

#22 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 20.03.2007 - |14:21|

Jeżeli by kupować w ich prenumeracie (odnawialnej co dwa numery) to:

nr 1 = 9,90 zł
nr 2-6 = 5 x 22,40 zł = 112 zł
suma = 121,90 zł

Gdyby dodali płyte z dodatakmi to wyjdzie ok. 145 zł
  • 0

#23 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 20.03.2007 - |14:34|

Jeśli ktoś nie wierzy w moje "prawie" niewytłumaczalne zjawisko, to jest słabym fanem THE X FILES :)

A można wiedzieć w jakiej sieci kupiłeś to cudo (Ruch, Kolporter)? Ja dzisiaj szukałem tego prawie 1,5 godziny i nic. Jeden facet w kiosku powiedział mi nawet, że nie mam się co łudzić, żeby taki kultowy serial dali do gazety.
  • 0

#24 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 20.03.2007 - |15:25|

Kiosk RUCHU.

Użytkownik Profes edytował ten post 21.03.2007 - |18:34|

• 0

#25 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 20.03.2007 - |16:27|

W Częstochowie nie ma.
Podałeś cene z prenumeraty, czyli można od razu załozyć, że w kiosku jeden numer 29.90, albo lepiej. To ja w takim układzie poczekam, aż Imperial da to w swojej ofercie :P
Na stronie DeaGostini też tego nie ma w ofercie. To teraz mam takie pytanie jak tobie sie to udało kupić, skoro nigdzie indziej tego nie widać, ani nawet w necie na stronie dystrybutora nie ma ;P Dosłownie sprawa jak z X-files

Użytkownik greco edytował ten post 20.03.2007 - |16:33|

• 0

#26 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 20.03.2007 - |16:28|

w mojej okolicy tez w zadnym kisku nie dostalem jutro (jak pogoda bedzie lepsza) wybiore sie do empiku tam powinni to miec.
a to jest miesiecznik?? moze na allegro pojawia sie taniej ;]
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#27 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 21.03.2007 - |18:39|

Normalnie dostałem. Wyskoczyłem sobie z autobusu, ide do kiosku zobaczyć co nowego. Patrze, a tam oczom mym ukazuje sie ulubiony serial na DVD.
Jeszcze wczoraj było na wystawie.
  • 0

#28 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.03.2007 - |20:56|

Kolejny dzień poszukiwań i znowu nic. Coś mi się wydaje, że ten nakład jest chyba tak mały, że do niektórych miast wcale ta kolekcja nie dociera. Mówi się trudno. Wysłałem maila do Imperialu z pytaniem czy jest szansa na jakieś kolekcjonerskie boksy w sklepach, bo chyba tylko w taki sposób dostanę ten serial.
  • 0

#29 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 21.03.2007 - |21:56|

No to ja oficjalnie powiem, że w Czestochowie tego nie ma. A w Empiku jak poprosiłem o sprowadzenie to babka zrobiła takie gały, że jej o mało z orbit nie wyszły. Zrobiła kilka telefonów i stwierdziła, że takie coś nie istnieje WTF :/ Chyba poczekam, jak sie to pojawi w sklepach w normalnej formie, bo pewnie będzie taniej i lepiej wydane (podobnie jak było z GITS, ktory też mam zamiar kupic dopeiro w sklepie całość, a nie na sztuki jak 1 sezon, bo się nie opłaca)
  • 0

#30 AlienArt

AlienArt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 22.03.2007 - |12:41|

Otrzymałem odpowiedź z "Imperial" - wydanie DeAgostini nie jest wydaniem oficjalnym.
Zamieszczone przez nich logo firmy "Imperial" jest jednak zgodne z prawem.
Więcej informacji na ten temat będę zamieszczał na www.xfiles.stopklatka.pl oraz na
znajdującym się na tej stronie forum.

Użytkownik AlienArt edytował ten post 22.03.2007 - |12:42|

• 0

#31 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 22.03.2007 - |17:09|

Otrzymałem odpowiedź z "Imperial" - wydanie DeAgostini nie jest wydaniem oficjalnym.
Zamieszczone przez nich logo firmy "Imperial" jest jednak zgodne z prawem.
Więcej informacji na ten temat będę zamieszczał na www.xfiles.stopklatka.pl oraz na
znajdującym się na tej stronie forum.

Czyli jest tak jak myślałem. DaAgostini wydaje swoje "Archiwum" a Imperial swoje. U mnie dzisiaj znowu nic, więc odpuszczam sobie to wydanie i czekam do jesieni. Trzeba by tylko ładnie poprosić Imperial o zamieszczenie napisów i dodatków.
  • 0

#32 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 23.03.2007 - |10:26|

Ja rozumiem, że może być cos takiego, jak mały nakład, ale mam pewne informacje, że co najmniej w 3 dosyć duzych miastach nie am tego wydania DeAgostini. A więc są trzywyjścia:
1) To wydanie to pic na wode.
2) Nakład 100 sztuk.
3) Dostęp do gazet przed ich oficjalną premierą.

Mam tylko nadzieje, że IMperial nie wyskoczy z ceną z kosmosu. Ja wiem, że serial kultowy, ale swoje latka ma i uważam, że 120 zeta za sezon to jest absolutny max.
  • 0

#33 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 23.03.2007 - |19:21|

w poznaniu tez narazie nei ma rozmawailem z wlascicielem salonu prasowego i mowi ze dzwonil do posrednika i oni nic tam nie wiedza o wydaniu archiwum x na dvd wiec pozostalo tylko czekac ale jakos na stronie DeAgostini nie ma wzmianki o archwum x
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#34 kurak666

kurak666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.03.2007 - |11:13|

We Wrocławiu również nigdzie nie można dostać tego DVD :(
  • 0

#35 AlienArt

AlienArt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 13.04.2007 - |13:48|

"The X-Files" na DVD znika z kiosków

W trzeciej części wypuszczonej przez wydawnictwo DeAgostini serii "Z Archiwum X" na DVD pojawiła się informacja, iż wydanie kolejnych części zostaje wstrzymane. Podobno spowodowane jest to chęcią dokonania w wydaniu zmian zaproponowanych przez kupujących.

Trzeba tu jednak wspomnieć, że w podobny sposób DeAgostini postąpiło przy okazji wydania "Star Wars Gwiezdne Wojny: Encyklopedia", które po 4 zeszytach przestało się w ogóle ukazywać. W tamtym przypadku powód wstrzymania edycji kolejnych numerów był taki sam jak teraz przy wydaniu serialu "The X-Files".

Miejmy nadzieję, iż oficjalne wydanie przygotowywane przez firmę Imperial ukarze się bez problemów i będzie dostępne w całej Polsce.

Źródło: www.xfiles.stopklatka.pl
  • 0

#36 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 13.04.2007 - |15:39|

To ja się jeszcze raz spytam, czy ktoś to w kioskach widział ?
  • 0

#37 AlienArt

AlienArt

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 16.04.2007 - |07:23|

Ja widziałem... na Śląsku (Gliwice, Ruda Śląska) można było dostać te wydania bez problemu.
Ale tak jak pisałem, oni specjalnie rzucili je tylko w wybrane miejsca Polski... nie pomyśleli
o tym, że tak szybko rozniesie się o nich wieść :/
  • 0

#38 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.04.2007 - |11:42|

W trzeciej części wypuszczonej przez wydawnictwo DeAgostini serii "Z Archiwum X" na DVD pojawiła się informacja, iż wydanie kolejnych części zostaje wstrzymane. Podobno spowodowane jest to chęcią dokonania w wydaniu zmian zaproponowanych przez kupujących.

Trzeba tu jednak wspomnieć, że w podobny sposób DeAgostini postąpiło przy okazji wydania "Star Wars Gwiezdne Wojny: Encyklopedia", które po 4 zeszytach przestało się w ogóle ukazywać. W tamtym przypadku powód wstrzymania edycji kolejnych numerów był taki sam jak teraz przy wydaniu serialu "The X-Files".
Źródło: www.xfiles.stopklatka.pl

Ehh i to jest tak właśnie w naszym wspaniałym kraju...

Albo nie można za cholerę kupić normalnego wydania w sklepie, albo zaczną wydawać i skończą w połowie...

Chcesz człowieku mieć swoje ulubione seriale na oryginalnych DVD a tu zonk. Normalnie jak czytam potem jakie to szkody producentom wyrządzają ludzie, którzy ściągają sobie ulubione seriale z netu zamiast je kupić to krew mnie zalewa...
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#39 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 19.04.2007 - |12:45|

A ja nawet napisalam mejla do DeAgostini w tej sprawie i szuje jedne mi do dzis nie odpisaly. :sam5:
  • 0

#40 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.05.2007 - |17:47|

Pewnie niektórych to zainteresuje "Z archiwum X" na DVD powraca do kiosków.
Więcej tutaj --> http://www.stopklatk...z...&strona=dvd
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych