Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lista Othersów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.12.2006 - |07:40|

I właśnie dlatego tu mi "cuś" nie pasuje...
Skoro Ben w ostatecznym rozrachunku pozwala, by Pickett zatłukł Sawyera, to po kiego grzyba go porywał? Mógł go zostawic Lostziilli na "obiad" (skoro Sawyer to mega-przekręciarz, to Dymek też go w końcu dopadnie).
Jemu może Sawyer nie jest do niczego potrzebny - on chciał Jacka, ale Sawyer był na "liście Jacoba"...
Tylko po co? Bo w to, że ma przez pare dni pokopać troche kamorków w kamieniołomie, a potem i tak go Pickett zatłucze, to jakoś dziwnie nie chce mi się wierzyć...
Ben zamierza się sprzeciwić "szefowi"? Zlikwidować tych, co byli na liście? Co chce przez to osiągnąć?
O co chodzi z tym "śniadaniem na plaży" (plus mocno roznegliżowana kiecka)? Ani Sawyera, ani Jacka nie zapraszał na uroczysty poczęstunek, Kaśka ma jakieś względy u szefa?
Dlaczego wypuścił Grubaska?
Lost Moment pokazujący Jacka w klatce sugeruje jedno - "nici" z obietnicy Bena, że wypuści doktorka do domu.
Eeeh, tradycyjnie "zakręcone", jak to Lost :afro:
Jak długo jeszcze czekania do 7 lutego :sam2:
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#22 Zagubiony

Zagubiony

Szeregowy

• Email
  • 12 postów

Napisano 23.12.2006 - |12:26|

Jacka nie bylo na liscie bo mial byc przyprowadzony osobiscie przez Bena - chyba po to poszedl do rozbitkow,to ze powiedzial Lockowi ,ze przyszedl po niego bylo napewno kolejna sciema.
A kto wpisal Jacka na liste ? Prawdopodobnie sama Julka - jako plan awaryjny gdyby misja Bena nie powiodła sie.
  • 0

#23 adkaaa

adkaaa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 06.01.2007 - |16:31|

zaraz zaraz...
na coś wpadłam. Jak już załważyliśmy Lostzilla zabija złych ludzi... to moze Inni porwali Kate i Sawyera, bo ich potzrzebowali, a gdyby zostawili ich na Wyspie to Lostzilla by ich zabiła prędzej czy później... a na Alcatraz są bezpieczni...
  • 0

#24 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 06.01.2007 - |19:36|

Wszystko ok, ale Sawyerowi grozi niebezpeiczeństwo ze strony Picketta, nie ;) ?
  • 0

#25 AdaMS

AdaMS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 06.01.2007 - |21:24|

Wszystko ok, ale Sawyerowi grozi niebezpeiczeństwo ze strony Picketta, nie ?

Teraz grozi, bo Pickett chce go zabić by pomścić śmierć żony-Coleen. Ale gdy sporządzali liste żadnego zagrożenia ze strony Picketta nie było.

Może tak naprawdę Ben nie chce pozwolić na zabicie Sawyera, a zachowaniem Picketta (spotęgownym jesze poprzez śmierć ukochanej) chce tylko uświadomić mu że to "oni" tu rządzą. Nie dają mu poczucia, że jest im potrzebny. Później i tak dowiadujemy się że jednak jakies plany wobec niego mają(rozmowa z Benem na tle wyspy).
  • 0

#26 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 07.01.2007 - |15:18|

zaraz zaraz...
na coś wpadłam. Jak już załważyliśmy Lostzilla zabija złych ludzi... to moze Inni porwali Kate i Sawyera, bo ich potzrzebowali, a gdyby zostawili ich na Wyspie to Lostzilla by ich zabiła prędzej czy później... a na Alcatraz są bezpieczni...

Według mnie lostzilla nie zabija złych ludzi. Może Eko, Sawyer, Kate są dla ciebie źli bo kogoś zabili, ale John nie jest złym człowiekiem, a potwór chciał go zabić.
  • 0

#27 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 01.05.2007 - |18:08|

Dlaczego wlasnie Kate, Jack i Sawyer? Wlasnie wczoraj zastanawialam sie nad tym pytaniem. Hmmm.... moze to glupie, ale po filmie "Pila" doszlam do wniosku, ze moze Inni chcieli jakos "naprawic" zycie ? Moze wyjasnie to w ten sposob- kazdy z nich zabil w swoim zyciu czlowieka. Moze to o to chodzilo?
  • 0
Living is easy with eyes closed

#28 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 01.05.2007 - |22:41|

ale John nie jest złym człowiekiem, a potwór chciał go zabić.

Nie wiadomo co dymek chciał mu zrobić...
  • 0

#29 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 01.05.2007 - |22:46|

Moze Locke palil w przeszlosci i teraz dymek za nim chodzi... to jak z tym papierosem z reklamy Nicorette, czy jakos tak. :)
  • 0

#30 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 01.05.2007 - |23:35|

Moze Locke palil w przeszlosci i teraz dymek za nim chodzi... to jak z tym papierosem z reklamy Nicorette, czy jakos tak. :)

Heheh, świetne. A poza tym dymek zabił Eko, który też nie był wcale takim złym facetem.
  • 0

#31 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 01.05.2007 - |23:41|

Moze tu wcale nie chodzi o to, ze dymek zabija zlych czy dobrych. Wiem, ze nie lubilam Eco i dla mnie byl lekkim popaprancem spolecznym, ale ten dymek mial byc jakims tm systemem alarmowym Dharmy (gdie ja to slyszalam?). W kazdym razie, skoro Dharma praktycznie juz nie istnieje, to moe po prostu ich superasny system alarmowy wymknal sie spod kontroli?
  • 0

#32 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 02.05.2007 - |00:06|

Wydaje mi się, że Lost za bardzo boi się ujawniania tajemnic, co irytuje wielu fanów. Twórcy obawiają się (i słusznie), ze kiedy wyjaśnią jakąś tajemnicę, to część fanów zakrzyknie - "Ale głupota, mogli to rozwiązać inaczej", a pozostali stwierdzą "Eee, dawno już to przewidziałem/am". Z serialem jest jak ze sztuczkami magicznymi - kiedy zostaną ujawnione, przestają cieszyć. Mimo to chciałbym, aby scenarzyści odważniej, nie zwracając większej uwagi na krytykę, odsłaniali powoli tajemnice Losta.
  • 0

#33 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 02.05.2007 - |00:15|

Wiesz... z tego, co mowili tworcy, jest juz scenariusz napisany az do piatego sezonu, a potem ma byc ten niby film pelnometrazowy... nie wiem, jak to sie skonczy, ale sadze, e jesli tak jest, to tworcy wiedza, co robia (mam nadzieje). Swoja droga mi sie czesciowo podoba ta aura tajemniczosci wokol serialu. Wiem, ze nie tylko my nie znamy dalszych losow rozbitkow, ale aktorzy tez ich nie znaja. Dzieki temu my, jako fani sami mozemy sie domyslac (badz nie domyslac), na temat zwiazkow przyczynowo skutkowych na wyspie. To wlasnie dzieki temu ogladasz kady kolejny odcinek- zeby wiedziec, co sie wydary i czy stanie sie to, co Ty myslales, ze powinno sie stac. A tu ZONK najczesciej ;)
  • 0

#34 Azur

Azur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów

Napisano 07.05.2007 - |18:23|

A poza tym dymek zabił Eko, który też nie był wcale takim złym facetem.

Nie chciał do ostatniej chwili przyznać - nawet przed własnym ukochanym bratem (dymkiem oczywiście przebranym) że źle zrobił zabijając ludzi. Dla księdza było oczywiste, że to złe postępowanie - i w przeszłości tego nie ukrywał - a Eco tego nie widział. Uważal, że okolioczności go zmusiły do takich a nie innych zachowań, nawet pod koniec życia nie zrobił "aktu skruchy". Tacy ludzie idą do piekła :hehe:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych