Pomysł na 11 sezon
Napisano 01.11.2006 - |00:39|
Napisano 01.11.2006 - |00:40|
Problemu z zaopatrzeniem by nie było. W teorii rzecz mogłaby działać tylko dzieki wsparciu jednego kraju, albo dwóch (Rosja-USA), gdyż wody terytorialne Chin czy Japonii sa troche daleko.
Co do samego pomieszczenia Wrót, to wyobrażałem je sobie mniej więcej jako kuliste pomieszczenie, halę w zasadzie, głęboko pod ziemią, o średnicy około czterdziestu metrów, przecietą podłoga. Wokół Wrót można w każdej chwili otworzyć okrągła zapadnię tak, by uniemożliwić ruch piechurów nieprzyjaciela. Jak już mówiłem, można pomieszczenie zalać wodą, wypełnić gazem etc. W razie potrzeby. Do pomieszczenia wiodłoby kilka pancernych drzwi, w tym conajmniej jedne zdolne do wpuszczenia do środka ciężarówek, jeepów, transporterów opancerzonych etc. Oprócz tego w galeriach dookoła sali kryłyby się stanowiska ogniowe dla marines, dział, karabinów maszynowych etc. Galerie możnaby szybko odciąć od pomieszczenia pancernymi przesłonami wzmocnionymi trinium.
Dodatkowo kiedyś tam postulowałem taki pomysł: pociąg trans-palnetarny
Oczywistym musem w wyposażeniu każdej SG-drużyny stają się jeepy rekonesansowe z karabinami maszynowymi.
Właściwie to zawsze mnie dziwiło, czemu nie wymyślono takich podstaw, a zamiast tego budowano jakieś okręty. Przecież prościej jest zbudować nową bazę i dodać nowy sprzet, niż budować okręt...nawet jeśli chodzi o efekty specjalne sierialu, to przecież dużo kosztów by to nie dodało, jeśli korzystać z tego typu dodatków rozsądnie.
Co do "powielania" efektów-np. ludzi, to tutaj już dzisiaj nie ma problemu. Kapłan Ori może przemawiać do dowolnie wielkich tłumów, wystarczy tylko odpowiednio zaprojektować scenę.
Użytkownik Zarrow edytował ten post 11.11.2006 - |16:10|
Napisano 02.11.2006 - |12:30|
Napisano 02.11.2006 - |16:18|
Użytkownik adams_no1 edytował ten post 02.11.2006 - |16:28|
Napisano 02.11.2006 - |19:25|

Napisano 03.11.2006 - |01:38|
Mam kilka nowych pomysłów:
1. Odkrywamy palanetę, która jest odcięta od reszty galaktyki-otaczają ją jakieś zakłócenia hiperprzestrzenne, przez co nie można tam się dostać ani statkiem, ani wrotami. Tj. Dostać sie można, ale już nie wyjść. SG-1 dostaje się więc w płuapkę. Na miejscu szukają możliwości powrotu, odkrywają że na planecie dzieją się dziwne rzeczy-jest sporo mutantów, poziom technologii jest dosyć dziwny-kasta kapłanów dysponuje naprawdę zaawansowanymi urządzeniami. Dodatkowo na powierzchni odkryta zostaje struktura ewidentnie "nie stąd". I...wszystko wskazuje na to, że to planeta od wpływami Asgardu... problem jednak w tym, że Hermiod ani Thor nie mają pojęcia o tej planecie. SG-1 odkrywa na swej drodze chyba peirwszego złego Asgardczyka, który uciekł z jednej z kolonii asgardu na początku wojny z replikatorami, całkowicie pewien, że jego cywilizacja upadnie. Postanowił ja wksrzesić tutaj, w naszej galaktyce. Stowrzył statyczne pole dystorsji hiperprzestrzennej, która miała uchronić go przed wpływami z zewnątrz (BC-304 dostaje się tam dzięki, oczywiście, Carter, która uchroniła statek przed zniszczeniem, gdy wszedł w pole. Ot, asgardczyk nie przewidział, że może tędy przlelatywać "głupol" i wpaść na jakiś "głupi" pomysł, by uniknąć zniszczenia). Okazuje się, że uciekinier założył tu sobie labolatorium, gdzie eksperymentuje na lokalnych ludziach, by stworzyć zdolną do rozmnażania rasę asgardczyków. I... zgrywa boga. I nie chce uwierzyć, że replikatorów już nie ma.
2. Chcąc znaleźć szczepionkę na chorobę wypuszcozną przez Ashenów SGC powraca na planetę, gdzie żyje sobie Linea z zmieniona pamiecią... Tonący brzytwy sie chwyta (brzydko zresztą też). SG prosi ją o pomoc... A kiedy ta jest niewystarczająca, Linea przyjmuje lekarstwo przywracające pamięć, chcąc pomóc SG w rozwiązaniu problemu...tylko czy masowy morderca będzie skłonny do pomocy? I co z tego wyniknie?
3. Ponownie powót do starego wątku-ponownie zostaje nawiązany kontakt z planetą z odcinka 4x02 "The other side". Tym razem nie sa to jednak ichni "naziści" lecz ich oponenci. Wydawałoby się, że wszystko z nimi w porzadku...Może za wyjątkiem tego, że są lekko wkurzeni, gdy wychodzi na jaw, że SG pomagało (przez krótki czas, ale jednak) "nazistom". Problem jednak w tym, że okazuje się, że ponownie nie wszystko jest takie, jak się wydaje. (Nie pytajcie mnie co-ot, może dyktaturę mają, może nie mogą żyć bez wojny, albo uważają Ziemie za wroga)
4. Pamietaice Reetou? I to, że od sezonu 3 nic o nich nie słyszeliśmy? No to tutaj macie powód, dlaczego-Goa'uld przybyli, by rozwalić ich homeworld...Ale im się nir udało. Radość jednak trwała krótko, gdyż jeden z Retou stał się nosicielem larwy(jakoś). I wtedy zaczęły się jaja. Wyobraźcie sobie-niewidzialni jaffa, broń, statki...Masakra.
Użytkownik Zarrow edytował ten post 11.11.2006 - |16:19|
Napisano 03.11.2006 - |20:25|
fajnie, pewne zgrupowanie asgardczykow przekonanych o nieuniknionej klesce swojej rasy postanawia sie gdzies osiedlic i czerpac korzysci z mnie zaawansowanych cywilizacji gdzies w na krancach galaktyki albo w jakiejs nowej, dobre, a moze owe zgrupowanie znalazlo sposob na rozwiazanie problemu z rozmnazaniem niestety wiaze sie to z czesciowa krzyzowka genetyczna z inna rasy a co za tym idzie powstala by nowa bardziej agresywna rasa asgardu, podbijajaca coraz to nowsze planety, uwazali by ze ich poprzednia forma byla slaba i teraz stwozyli bardziej potezna, jednak nie zdawali by sobie sprawy jakiego zla sie dopuszczaja. moze niewolnictwo, wiezili by jakis gatunek ktory pomaga im w prokreacji.
Napisano 03.11.2006 - |20:57|
P.S. Zacząłem nadrabiać zaległości z Atlantis. Oj widze, że w Pegazie ciekawsze rzeczy się dzieją, niż w naszej Milky Way. Zastanawia mnie jednak, jak ci Wraith wogóle mogli tak urosnąć w siłę, by wipe-outować swoich własnych stwórców... It is indeed more than strange.
Użytkownik Zarrow edytował ten post 11.11.2006 - |16:20|
Napisano 03.11.2006 - |22:43|
co do pojedynczego asgardczyka hmm, moze pewnien osobnik tak samo jak loki postanowil dzialac na wlasna reke z wyjatkiem ze w pewnym sensie mu sie udalo, niestety musial poddac wlasne cialo serii eksperymenow ktore przyczynily sie do jego czesciowej zmiany zewnetrznej, nie mamy juz przyjaznej twarzyczki dobrego asgardczyka tylko mozna by mu dac cos podobnego tylko bardziej co przypomina zlo :hehe: natomiast jego cechy wewnetrzne calkowicie ulegly by zmianie na niekorzysc szerzonego przez asgard pokoju
Napisano 04.11.2006 - |18:07|

Napisano 04.11.2006 - |19:11|
Użytkownik Zarrow edytował ten post 11.11.2006 - |16:21|
Napisano 04.11.2006 - |21:13|
poza tym, Asgardczyk raczej nie moze byc nosicielem goaulda - bo juze by do tego doszlo;
a co do wraith - nie wydaja mi sie, aby gdziekolwiek byla mowa o ich powstaniu z pradawnych. W ktoryms momencie ktos mowi, ze pozwolili by ludzie mieszkali na planecie, gdzie zyly iratusy i doszlo do tej krzyzowki.
nie wszyscy mieszkancy galaktyki pegaza sa chyba potomkami Pradawnych, nie?
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 04.11.2006 - |22:06|
Napisano 04.11.2006 - |22:55|
gdyby na tej planecie zyli pradawni na takim poziomie technologicznym, z jakim ich kojarzymy, watpie, zeby doszlo do takiej sytaucji.
moj wniosek: albo to byli "zwykli" ludzie, nie pradawni, albo jednoczesnie w pegazie zyli pradawni rozwinieci technicznie i pradawni, ktorzy zdazyli sie juz na tyle cofnac w rozwoju, ze nie potrafili stamtad uciec - co jest malo prawdopodobne.
Napisano 05.11.2006 - |00:32|
Napisano 05.11.2006 - |23:58|
Wiem że to jest niemożliwe, ale fajnie byłoby zobaczyć Wraith'a z wężykiem w środku :-)
Napisano 07.11.2006 - |00:05|
Napisano 07.11.2006 - |00:11|
poza tym, tok'ra nie mogloby zostac symbiotem wraith.!
jak pozywiaja sie wraith ? - zabijajac ludzi. a to kloci sie z filozofia tok'ra, by ludziom nie szkodzic.
Napisano 07.11.2006 - |19:11|
Napisano 07.11.2006 - |19:44|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »