Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 207 – S10E13 – The Road Not Taken

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
97 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 207 – S10E13 – The Road Not Taken (132 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (16 głosów [14.04%])

Procent z głosów: 14.04%

2. 9.5 (9 głosów [7.89%])

Procent z głosów: 7.89%

3. 9 (25 głosów [21.93%])

Procent z głosów: 21.93%

4. 8.5 (15 głosów [13.16%])

Procent z głosów: 13.16%

5. 8 (18 głosów [15.79%])

Procent z głosów: 15.79%

6. 7.5 (5 głosów [4.39%])

Procent z głosów: 4.39%

7. 7 (9 głosów [7.89%])

Procent z głosów: 7.89%

8. 6.5 (3 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

9. 6 (7 głosów [6.14%])

Procent z głosów: 6.14%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [0.88%])

Procent z głosów: 0.88%

15. 3 (1 głosów [0.88%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.88%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.88%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 25.01.2007 - |10:52|

-bankiety

No co ty! Sam w takim seksownym wdzianku, az sie chcialo zalookowac pewne ujecia ;)

Przylecieli, zobaczyli, znikło, strzelili, polecieli... co za cioty... ja bym nie opuścił orbity takiej planety przez miesiąc/rok, przecież to nie jest normalne...

Polecieli? Ja nie zauwazylem ze oni polecieli spowrotem :o
Wedlog mnie tam siedza sobie i badaja co sie stalo.

Co do odcinka to srednio mi sie podobal. Te swiaty rownolegle jak mi sie podobaly to w tym odcinku mnie denerwowal, powoli zaczynaja z tym przeginac :/.

Daje 6,5.
  • 0

#22 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.01.2007 - |10:59|

Polecieli? Ja nie zauwazylem ze oni polecieli spowrotem ohmy.gif
Wedlog mnie tam siedza sobie i badaja co sie stalo.

Polecieli, bo USA znowu mieli zasilanie... a i Carter wróciła, nim ich urządzenie zaczęło działać.. a to znaczy że ORI polecieli sobie...

#23 VipeR

VipeR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 25.01.2007 - |11:06|

Polecieli, bo USA znowu mieli zasilanie... a i Carter wróciła, nim ich urządzenie zaczęło działać.. a to znaczy że ORI polecieli sobie...

Indeed ;)
  • 0

#24 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 25.01.2007 - |12:21|

Dałem 10/10 odcinek bardzo mi się podobał:).
Poza tym że należę do osób lubiących alternatywne rzeczywistości to podobało mi się to że "na co dzień" używali technologi zdobytych dzięki wrotom (strzelanie z zat`ów na ulicy lub to do pacyfikacji protestujących - stworzone bazowo do torturowania) :)
Końcówka też świetna jak "nasi" mówili do pustego pokoju:D No i Vala z odcinka na odcinek okazuje się coraz bardziej ludzka:)

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 25.01.2007 - |16:06|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#25 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 25.01.2007 - |12:45|

Nie rozumiem...Czego Vala może chcieć od lucka? ;P

Z tymi Ori to rzeczywiście ewidentne niedopatrznie. Ale z drugiej strony oni inteligentni nie są bez tych swoich ascendatów.
  • 0

#26 abdel

abdel

Szeregowy

• Email
  • 17 postów

Napisano 25.01.2007 - |13:41|

Kazdy odcinek z Amanda w sukni wieczorowej z głębokim dekoltem ma u mnie 10/10 :D
  • 0

#27 KilinX

KilinX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 67 postów
  • MiastoDanzig

Napisano 25.01.2007 - |18:10|

No cóż. Odcinek mi się podobał, bardzo na plus 10tego sezonu...ale...
Kurde, totalne skojarzenie z "There but for the Grace of God z sezonu 1szego" + Ori powinni ich pocisnąć, za łatwo się poddają. Poza tym jakaś lipa, może kapłani nie są w stanie wyczaić tej zmiany fazy, ale sami Ori też nie są?? W sumie urządzenie miało za zadanie schować te badania przed ascendentami... no ale znowu wpadka, bo podobno ascendenci wiedzą wszystkoo... nieograniczona wiedza... Troszkę się już wkopali w "Arthur's Meantle".
  • 0

#28 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 25.01.2007 - |18:52|

Nie. Ascendaci nie maja nieskończonej wiedzy, co zresztą kilka razy już w serialu powiedziano. Oni są w stanie przyjąć teoretycznie nieskończoną ilość wiedzy, dlatego MOGĄ być TEORETYCZNIE wszystowiedzący, ale pod warunkiem, że będa mieli CZAS się takimi stać. Odsyłam do ostatniego odcinka sezonu 6, w którym Daniel mówi, (jako ascendat!) że ascendaci nie mają nieskończonej wiedzy i potęgi, tylko że ascndacja umożliwia ich potencjalne osiągnięcie.

Natomiast Ori pewno wiedzą, co sie stało i dlaczego, ale pomóc będą mogli tylko w swojej galaktyce, konstruując np. urządzenie niwelujące działanie urządzonka Merlina. W naszej galaktyce nie mogą zrobić NIC, co też mówiono wieleset razy (kurde, na tym opiera się całe założenie obecnej akcji...Ty wogóle oglądasz ten serial?). Nie mogą nic mówić swoim wyznawcom, im pomagać itp. Dlatego stworzyli Adrię-by mogła "legalnie" odwalić za nich tą sama robotę, nie podpadajac Alteranom.
  • 0

#29 gzeho_p

gzeho_p

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGłogowiany

Napisano 25.01.2007 - |19:03|

Ori chyba niema w naszej Galaktyce, są tylko kapłani i wyznawcy no i Orisai. Chyba że sie mylę to niech ktoś mnie poprawi :)

A odcinek mi sie w miarę podobał powiedżmy 8,5/10

Troche za łatwy powrót, trochę dziwne wymysły z tymi zamieszkami itp. a reszta na plusy. Zwłaszcza ten czarny płaszcz Samanthy kojarzył mi sie jakoś tak z atmosfera zagłady jak chodziła w nim po ulicy to rzeczywiście wyglądało jak jakiś krajobraz postzagładowy :D

Ale może mi się tylko wydawało

Pozdrawiam
  • 0

#30 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 25.01.2007 - |19:08|

Podróże w czasie, alternatywne rzeczywistości powinny być zabronione w tym serialu. Nie będę się rozpisywał więcej o tym odcinku- odgrzany kotlet tylko zmienili sos.

Ostatnie nie jestem wstanie wczuć się w klimat SG-1, już wolę niedorobione i skopsane pomysły z Atlantis.
A może SG-1 już nie ma klimatu, tego czegoś.
  • 0

#31 macgyver2004

macgyver2004

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 25.01.2007 - |20:31|

Naprawde swietny odcinek. Pokazuja co by bylo gdyby...
  • 0

#32 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 25.01.2007 - |21:12|

jakies takie ... no bylo to juz przeciez... w pierwszym sezonie. No ale trudno. Przerysowane bylo wszystko do granic mozliwosci. No ale ogladalo sie dobrze nawet.
+ Text Rodneya
+ ciekawa kreacja Mitchella na wozku inwalidzkim
+ Hammond :)
+ No nie wiem. Moze jeszcze fajnie bylo zobaczyc Prometeusza, tym razem jako Air Force One;) Hihi

Hmm A tak poza tym jest to kolejny odcinek o Samancie w zasadzie. Ten i poprzedni, probuja w nich jakos zwiazac emocjonalnie Sam z zespolem. Wczesniej to nie bylo potrzebne, bo byl Jack. Ale od 9 sezonu jakos tak wydaje sie tam niepotrzebna(?)... Ale to nie moja teoria...Ktos juz o tym pisal przy okazji poprzedniego odcinka:)

Kurde. Zaszokowalo mnie uzycie tej laski do tortur na tym gosciu, ktory cos tam krzyczal. Poza tym Landry czesto siedzial w cieniu i robil klimat :P hehe.. Ciekawe, jak sobie poradza bez "swojej" major Carter teraz tam..

- Dziwne to puszczenie Carter
- Ori - gamonie
- ostatnia scena. Jakas taka sztuczna, nawet to tulenie Vali. takie to wszystko na sile. Takie wrazenie.

Teraz pytanie mnie sie nasuwa tylko: Czy owa akcja w innej rzeczywistości naklada sie jakos na akcje w "naszej"?? Tak jak to bylo w SG-1 (sezon1).. Ori juz leca do Ziemi?
  • 0

#33 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 25.01.2007 - |22:56|

Teraz pytanie mnie sie nasuwa tylko: Czy owa akcja w innej rzeczywistości naklada sie jakos na akcje w "naszej"?? Tak jak to bylo w SG-1 (sezon1).. Ori juz leca do Ziemi?

bardzo możliwe. s09e13 'Ripple Effect' - alternatywna SG-1 przechodzi do nas i alternativeSam mówi, że u nich zniszczyli już Chulack i Dakarę, wtedy u nas wydawało to się niemożliwe a jednak się stało (ja nadal czekam, aż wyjaśni się "hey, Mitchell, when the time comes, cut the green one" no jak boga kocham:) ).więc moim zdaniem te wydarzenia były zapowiedzią tego, co stanie się u nas.(i tak samo było w wymienionym przez Ciebie 'There but for the grace of god')

poza tym - świetna scena Mitchella (mówiłam już, ze to świetna postać? i że Ben Browder jest świetny? nie? to mówię jeszcze raz;) ) fajne miał klapeczki:) tylko tego szluga to palił jakby chciał a nie mógł;) aż chciało się powiedzieć, żeby dał pojare ;P
ogólnie odcinek sympatyczny, ale chyba nic ponadto... daje 7... plus 0,5 za Carterowe cycochy czyli razem 7,5 :D
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#34 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 25.01.2007 - |23:04|

Raczej w to waptię. Aż tak by siebie nie małpowali. Zauważ, że jest wiele różnic między naszą , a tą drugą rzeczywistością. W naszej udało się nam zniszczyć pierwsze Superwrota, a drugie udało się zablokowac dzięki obecności Tauri w Pegazie....A ci od "czarnego Landry'ego" nie mają pojęcia o Atlantis. Tak więc nawet jeśli zniszczyli pierwsze Wrota, to z drugimi już sobie nie poradzili. Tymczasem w ataku na Ziemie uczestniczyło 5 okrętów, a jeden został zniszczony. Tymczasem u nas mieliśmy 4 okręty i ani jednego więcej. Wraz z zakmnięciem drugich Wrót udało się zniszczyć jeden, cyli ich liczba spadła do 3. Tak więc wydaje się, że w najlepszym razie tamten świat ma przerąbane 2 razy bardziej, niż nasz ;) po prostu u nas Ori nie mają dość siły, by być wszędzie. Na razie zajmują się łatwiejszymi, szybszymi zdobyczami (pamiętajcie, że tu nie chodzi o walkę w naszej galaktyce, ale o rozgrywkę między ascendaami. Ori na pewno chcą jak najszybciej zdobyć jak najwięcej energii z nowych wyznawców, by równowaga sił przechyliła się na ich stronę, dlatego skupiają się na łatwiejszych celach)
  • 0

#35 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 25.01.2007 - |23:18|

Raczej w to waptię. Aż tak by siebie nie małpowali.

yyy... nie? :D
nie no w kit ale zauwaz jedno - w s01e19 Daniel wrócił z alternatywnego świata gdzie goa'uldowie przeprowadzili atak, to samo potem stało sie u nas. w s09e13 mówili o ataku i zniszczeniach na Chulak i Dakarze, my musieliśmy na to trochę czekać, ale i to się stało. pewnie teraz tez do nas lecą. I teraz można zadać pytanie - czy wiemy o tym z historii alternatywnych światów, czy dlatego, że mamy przewalone w całej galaktyce i prędzej czy później każdy i tak nas atakuje:)
poza tym - jak wyobrażasz sobie ostateczną rozgrywkę Tau'ri vs Ori? oczywiście, że muszą przylecieć na nasze śmieci.. zawsze ci źli tak robią:)

ps wiem że to głupie, ale zauważyliście, że ludzie od charakteryzacji świetnie przedłużają włosy? w ogóle nie widać tego - vide Mitchell w tym odcinku czy Daniel w s08e19-20 'Moebius'... jakoś tak mi się na to zwróciło uwagę :)
  • 0

#36 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 26.01.2007 - |02:18|

No ale to żadne dowody są. To normalne działania strategiczne-prędzej czy później padłoby Chulak-ludny świat pełen jaffa, ważny ze względu na zasoby ludzkie. Dakara-jak tylko się o niej dowiedzieli było jasne, ze na nią polecą, bo była tam broń zdolna załatwic całą inwazję na cacy. I potem zostaje Ziemia-twardy orzech do zgryzienia, ale raczej upierdliwa przeszkadzajka niż relane zagrozenie. Na nią też przyjdzie pora (jak zwykle przeciwnik nas lekceważy-zajęli się np. Hebridianami, którzy wydawali się groźniejsi)
  • 0

#37 rysiaczek

rysiaczek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 26.01.2007 - |11:13|

Wielkie brawa dla kreacji Mitchela! Chłopak wreszcie znalazł odpowiednmią role dla siebie. Może scenarzyści powinni pomyśleć o małej tasacji ról w serialu. Nie no on był świetny z tym papierochem i długimi włosami. Nie to co "wieśniak-cam"
No, ale idąc dalej. zatkało mnie, jak się dowieziałam, ze Rodney i Sam byli w tamtej rzeczywistości ex. Buhaha, a potem tekst McKaya!
Ten aktor może zagrac wszytsko:)
Ok, 9/10 za to, że ogladałam bez napisów i nie zrozumiałam o tym stanie wojennym wszystkiego. Mimo to odcinek naprawdę dobry.
  • 0

#38 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 26.01.2007 - |12:32|

No ale to żadne dowody są. To normalne działania strategiczne

no własnie potem tak napisałam w poprzednim poście :)

ps i wycofuje się z przedłużania włosów - po napisaniu tego uświadomiłam sobie, ze to peruki... tak to człowiek wpierw pisze potem mysli :]
  • 0

#39 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 26.01.2007 - |17:27|

Odcinek bardzo dobry 9

+ Hammond z Teksasu.
+ Postac Mitchela jako kalekiego pijaczka.
+ Sam w sukni wieczorowej i jej mina kiedy dowiedziała sie że była żoną Rodneya. :wub:
+ Prometheusz jako Air Force One.
+ Rodney on jest po prostu świetny ten tekst o tym że Carter jest lesbijką :sma1:
+ Ostatnia scena rozmowy SG-1
+ Lorne jako dowódca SG-1

- Prezydent Landry
- Dr. Lee ja niewiem po co oni go trzymaja przecież on nic nie potrafi, niewie co do czego służy, jego nieporadność przestała juz mnie śmieszyć.
- brak RDA jak już pokazli Hammonda to miałem nadzieje że RDA zagra np. prezydenta USA ale nic z tego :/

Podsumowując dowiedzieliśmy się że ujawnienie programu Stargate może nieść ze sobą duże konsekwencje, że placówka na Antarktydzie jest w stanie zniszczyć statek ORI czyli jednk drony przebijają osłony ORISHIPU, i to że dzieki urządzeniu Merlina można ukryć cała planete. a może gdyby dać jeszcze większe zasilanie możnaby ukryć cała galaktyke :huh:

Użytkownik kozuch edytował ten post 26.01.2007 - |17:29|

• 0

#40 Nino

Nino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 26.01.2007 - |20:36|

A mi się nie podobało.... Inne wymiary już się przejadły. I to ukrywanie w fazie całej planety jest dla mnie trochę naciągane... Nie jestem w tej kwestii specjalistą, ale jak Ziemia by była ukryta, to powinna nie odczuwacć przyciągania Słońca i wypaść z orbity... :/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych