Skocz do zawartości

Zdjęcie

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
124 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena (9 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9,5 (0 głosów [0.00%])

3. 9 (1 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

4. 8,5 (0 głosów [0.00%])

5. 8 (0 głosów [0.00%])

6. 7,5 (1 głosów [12.50%])

7. 7 (1 głosów [12.50%])

8. 6,5 (2 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (3 głosów [37.50%])

Procent z głosów: 37.50%

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. Nie widziałem i nie zamierzam oglądać (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.08.2003 - |15:36|

[...]moim zdaniem jest to film z rodziaju ( ktorych nie mozna nie obejrzec w kinie ) wiec wie wybralem do kina  [...]

W pełni się z tym zgadzam. Dla mnie też oglądanie czegoś takiego po raz pierwszy na ekranie monitora to profanacja. Dlatego poczekałem aż film pojawi się w kinie. Od początku byłem jednak byłem do niego pesymistycznie nastawiony. Brak Camerona (o czym pisałem na starym forum), wróżył, że będzie to totalna komercha. Tym czasem bardzo mile się zaskoczyłem. Gdyby robił to Cameron, z pewnością uznał bym tą część za najlepszą. A tak najlepsza dla mnie byłO T2. Jednak trójka nie wiele jej ustępuje. Uważm, że zrobiony był swietnie. Końcówka to było totalne zaskoczenie. Aż nie mogłem się otrząsnąć. Uważam to za wielki plus filmu, chociaż nie lubię złych zakończeń.
Nie zgodzę się ze zdaniem, że cały film był przewidywalny. Było tam więcej zaskoczeń, chociaż nie takich jak na końcu. Efektów też nie było tak super dużo, akurat tyle ile potrzeba.
W sumie oceniam ten film bardzo pozytywnie. Być może dlatego, że szedłem do kina nastawiony na to, że bedzie to totalna chała.
  • 0

#22 Luc_

Luc_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoJarosław

Napisano 01.09.2003 - |06:26|

Wczoraj poogladałem i stwierdziłem że efekty spoko, fabuła moze być, pani T-X fajna jest, chciałbym taka miec heheh. Nie wiem czy zauważyliście ale na początku filmu T-X jadcą Lexusem zatrzymuje policjant ktory do złudzenia przypomina pana Kowalsky'ego z naszego ulubionego serilau, szkoda że tak szybko gini i zostaje tylko spluwa po nim.
Wracając do filmu Arni trochę dziwnie wyglądał, może dlatego że już ma ponad pięćdziesiątkę hehe, ale okulary-gwaizdki mnie połozyły na glebę, szkoda że w nich dłuzej nie biegał. :D

Pozdrooffka
  • 0

#23 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 01.09.2003 - |06:36|

Ja powiem tak: chwilami czuć klimat starego, dobrego T1 np.: rozmowa i jazda tym truckiem przez pustynię do bazy. Ale jednak film ma w sobie odrobinę kiczu. Moim zdaniem w bazie wojskowej powinno być więcej gruzu, pyłu, itd. - walczą tam w zbyt estetycznych pomieszczeniach, a to mi nie pasuje. Poza tym końcówka jest dość...kontrowersyjna, i nielogiczna - raz już zapobiegli Dniu Sądu (T2), to po co to gadanie, że był on nieunikniony? No i nierozwinięty wątek Connora i jego ludzi. Dobra, czekamy na T4, może w końcu będzie o wojnie z maszynami. :)
  • 0

#24 Aeth

Aeth

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • Miastoz krakowskich czeluści

Napisano 01.09.2003 - |08:23|

Ja byłam na T3 w kinie i przyznam, że mile mnie ten film zaskoczył. Byłam pełna obawa co tej części, zresztą w pełni uzasadnionych, ale moje wątpliwości rozwiały się należycie podczas seansu. Dal mnie film jest naprawdę dobry, fabuła i strona techniczna jak najbardziej (a obawiałam się też, że efekty będą jakieś ... lewe, bo jakieś nieznane mi firmy się tym zajęły, ale scena na autostradzie i na przedmieściach to mnie wgniotła w fotel 8)). Co mnie najbardziej zaskoczyło to wszechobecny humor - tego się w żadnym wypadku nie spodziewałam. W każdym razie bardzo podobała mi się końcówka, trochę namieszali po drodze, ale generalnie uważam, że tak właśnie T3 powinien się skończyć. Jestem z filmu bardzo zadowolona, chociaż moją ulubioną częścią jest, była i będzie dwójka 8)
  • 0
“And I've been kicked by the wind, robbed by the sleet
Had my head stove in but I'm still on my feet
And I'm still willin'”

#25 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 01.09.2003 - |09:08|

Poza tym końcówka jest dość...kontrowersyjna, i nielogiczna - raz już zapobiegli Dniu Sądu (T2), to po co to gadanie, że był on nieunikniony?

Jak sie okazuje - nie ma nic pewnego na Ziemi. Jak to bylo w Jurassic Park: natura znajdzie sposob. Troche im sie udalo przyszlosc zmienic, ale bylo to tylko odroczenie. Ja sie tylko zastanawiam, dlaczego maszyny sa takie glupie. Jezeli nie udalo sie z Sara Connor, to mozna bylo sie zajac jej matka, babka, dziadkiem itp. Efekt bylby ten sam.
  • 0
There is always a bigger fish.

#26 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 01.09.2003 - |11:09|

Nic dodac nic ujac powiem tak Film jest dobry ale nie tak dobry jak poprzednie czesci szczegolnie 2 czesc
I jeszcze jedno jak za taka kase 180 mln $ to troche badziewne
Ciekawy jestem jak bedzie 4 czesc 1.8 Mld $ i co jeszcze gorsze efekty niz w 3 czesci ?
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#27 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.09.2003 - |06:57|

Nic dodac nic ujac  powiem tak Film jest dobry ale nie tak dobry jak poprzednie czesci szczegolnie 2 czesc
I jeszcze jedno jak za taka kase 180 mln $ to troche badziewne
Ciekawy jestem jak bedzie 4 czesc  1.8 Mld $ i co jeszcze gorsze efekty niz w 3 czesci ?

Napewno nie 1,8 mld$,zapewne nie zejdą poniżej 200,gdyż Terminator to wspaniała seria o wspaniałym robocie.3 okazała się w skali od 1 do 5,dobrą 4 mocną 4 i film mógł sie podobać,za kończenie najlepsze jakie mogło być,scena poscigu lepsza niż w matrixie,ogólnie film lepszy od matrixa,ale pamietajmy Terminator nie powiedział ostatniego słowa.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#28 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 02.09.2003 - |11:54|

...a ja się cieszę że możemy w końcu obejrzeć film kiedy jest jeszcze świeżą "bułeczką" a nie oczekiwać z utęsknieniem na polską premierę... a film w kinie z dobrym dźwiękiem robi wrażenie, jak dla mnie wart obejrzenie i jest dobrym uzupełnieniem całości...
  • 0

#29 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 02.09.2003 - |12:50|

...a ja się cieszę że możemy w końcu obejrzeć film kiedy jest jeszcze świeżą "bułeczką" a nie oczekiwać z utęsknieniem na polską premierę...

Film zaliczył u nas pośliz miesięczny w stosunku do USA, więc o czym ty mówisz?
  • 0

#30 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 03.09.2003 - |08:51|

Dokladnie. W polsce mozna bylo obejzec T3 dopiero 8 sierpnia a w USA byl na poczatku lipca. Wracajac do filmu to jest wart obejzenia bo tego nie da sie nie ogladac w kinie, ale jakos do mnie nie przemawia.
Ostatnio zauwarzylem ze od nie dawna filmy sa robione na podstawie jednego schematu
mianowicie w filmie musi byc jakis poscig - co najmniej jeden - musi tez dyc jakas strzelanina oraz jakies smieszne texty, oczywiscie nie moze zabraknac jakies sceny dramatyczniej ( smierc jednego z bohaterow filmow - nie glownego bohatera ale kogos innego)
Jak tak dalej pujdzie to bedziemy ogladac filmy gdzie dalsa czesc juz wiemy, albo sie domyslamy
  • 0

#31 HooG

HooG

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoLUBIN

Napisano 03.09.2003 - |17:44|

Jak tak dalej pujdzie to bedziemy ogladac filmy gdzie dalsa czesc juz wiemy, albo sie domyslamy

No ja tak mialem przez pierwsza polowe filmu. Dokladnie przewidywalem watki co sie bedzie za chwilke dzialo. Dopiero jak zaczeli jechac zeby uratowac ojca tej laski to zaczelo byc cos nowego.
  • 0

#32 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 03.09.2003 - |20:51|

No ja tak mialem przez pierwsza polowe filmu. Dokladnie przewidywalem watki co sie bedzie za chwilke dzialo. Dopiero jak zaczeli jechac zeby uratowac ojca tej laski to zaczelo byc cos nowego.

Film był faktycznie schematyczny,a czasem zbyt baardzo,ale tak to jest z sequelami.Terminator do takich należy,gdzie jest jeden cel i do niego zmierzamy.$ częsć już tak schematyczne nie będzie.Brak Terminatora,a walka pomiędzy Johnem Connorem a czyms nowym będzie wypoas.Nick Stahl zapowiada się na naprawdę zaj...aktora!!!!!!!!!!!!!Zaczynam go lubić!!!!!!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#33 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2003 - |00:26|

To ja mam pytanie.
Tak ciągle wszyscy piszą o części 4. Czy to jest jakas spekulacja, czy faktycznie potwierdzona informacja. Tzn. czy zapadła juz decyzja o kręceniu T4.
  • 0

#34 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 04.09.2003 - |07:41|

To ja mam pytanie.
Tak ciągle wszyscy piszą o części 4. Czy to jest jakas spekulacja, czy faktycznie potwierdzona informacja. Tzn. czy zapadła juz decyzja o kręceniu T4.

Potwierdzoną informacją jest to, że aktor grający Johna Connora podpisał kontrakt na dwa kolejne filmy z cyklu Terminator. Póki co o fabule, aktorach, itd. - wielkia cisza. :ph34r:
  • 0

#35 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2003 - |10:07|

OK. Dzięki za szybka odpowiedź.
Skoro ma być dalszy ciąg to może być ciekawie ;)

Użytkownik rejm edytował ten post 04.09.2003 - |13:30|

• 0

#36 Robert121

Robert121

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 04.09.2003 - |13:05|

Witam
Ciekawy jestem jaka kase zbieże T4 bo sadzac po "osiagnieciach " T3 w stasunku do T2 i T1 to utrzymuje sie tendrencja spadkowa, jeskli chodzi o ogólną liczbe zadowolonych widzów. Osobiscie uważam że T3 to czysta hała reklamowa dla mas.
Odólnri przereklamowany w staosunku d tego co pokazal. Efekyt moim zdaniem były do bani a sama fabuła comajmniej kiepskiej jakosci.
Film tem w ogóle mnie nie porwał tak jak to bylo z poprzednimi częściami , a juz na pewno nie będę oglądał tej częsci w kinie. No chyba że stanie sie jakiś cud !!!

pozdrawiam
  • 0

#37 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2003 - |13:35|

Witam
Ciekawy jestem jaka kase zbieże T4 bo sadzac po "osiagnieciach " T3 w stasunku do T2 i T1 to utrzymuje sie tendrencja spadkowa, jeskli chodzi o ogólną liczbe zadowolonych widzów. Osobiscie uważam że T3 to czysta hała reklamowa dla mas.
Odólnri przereklamowany w staosunku d tego co pokazal. Efekyt moim zdaniem były do bani a sama fabuła comajmniej kiepskiej jakosci.
Film tem w ogóle mnie nie porwał tak jak to bylo z poprzednimi częściami , a juz na pewno nie będę oglądał tej częsci w kinie. No chyba że stanie sie jakiś cud !!!

pozdrawiam

No bez przesady nie było tak źle. Mi się T3 bardzo podobał. Dość oryginalnie to wszystko rozwiązali. No i zakończenie bardzo ciekawe.
Być moze właśnie dlatego tak źle oceniasz ten film, ze nie widziałeś go w kinie. Takie filmy po raz pierwszy należy ogladać w kinie. W przeciwnym razie wiele się traci i nie można dokonać obiektywnej oceny. Ja widziałem ten film w kinie i tylko w kinie i absolutnie nie żałuje.
  • 0

#38 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.09.2003 - |16:06|

Co do T4-słyszałem,że szykuą 2 scenariusze!!!!!!!!!!!!!!Jeden jakby Arni miał zagrać,a drugi na wypadek jak Arni nie zagra....
  • 0

#39 rejm

rejm

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.09.2003 - |16:41|

Jak zwykle zadecyduje kasa. Jak zaproponują mu dość dużą gażę to pewnie da się skusić.
  • 0

#40 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 04.09.2003 - |16:52|

To ja slyszalem ze Arni bedzie tylko w filmie jedna z postaci terminatora i nie bedzie odgrywal znaczacej rolii - terminator bez Arniego - to nie jest terminator :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych