Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPOILER - S07E17-18 (Heroes)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
88 odpowiedzi w tym temacie

#21 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 08.02.2004 - |23:34|

Jest tylko ta różnica, że według Ciebie, rexus, serial jest nie do oglądania, jest marnowaniem czasu, że można sobie 90% odcinków darować. To nie jest tylko krytykanctwo scenariusza, gry aktorów, braku logiki, to jest powiedzenie wprost, że ci co oglądają, marnują swój czas, który powinni poświęcić na inne, wartościowsze sprawy.

gulus
  • 0

#22 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 08.02.2004 - |23:54|

Widzę że z powodu mojego pytania wywiązała się "dziwna dyskusja " . Wedłóg mnie nie jest to powód aby naskakiwać na siebie nawzajem , uważam że jako miłośnicy i fani powinniśmy sobie raczej pomagać. Moje pytanie wzieło się z dosyć prostego powodu , mimo że jestem fanem serialu to wolę niektórych epizodów nieobejżeć i pozostaćw błogiej nieświadomości twierdząc że jest niezły , tylko inni tak sobie nażekają . Pozostawanie nieuświadomionym ma swoje wady , ale i też zalety dla których czasem zdaża mi się to robić (przy różnych serialach SF ). Z wiązku z czym mam nadzieję że ta dziwna dyskusja się skończy , a z decyzją o tym czy obejżę poczekam na recenzje z drugiej części Heroes .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#23 Sfinks

Sfinks

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoWarszawa / Michalin

Napisano 09.02.2004 - |00:01|

Co do Heroes to jak obejrze 2 czesc to sie wypowiem na ten temat dokladniej 1 czesc byla ogolnie troche smetna jak dlamnie
  • 0
Łże elita, lumpen liberał, wykształciuch, ZOMO, hołota ... ciag dalszy (komplementów) nastąpi

#24 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 09.02.2004 - |15:01|

co do serialu - ja uwazam ze krytyka powinna byc - jesli sie nia przejmujecie to znaczy ze jest w niej troche prawdy... niestety. a tak dodatkowo - to glowny watek serialu jest dosyc ciekawy - tylko jest strasznie rozwodniony. producenci tak troche wodza widzow za nos - jest gdzies anubis, pradawni, asgard, dla niektorych ship... furlingowie :D i widz caly czas tego nie dostaje tyle ile by chcial - za malo. ale te glowne watki nie zostaly jeszcze zepsute i ja bede serial ogladal wlasnie ze wzgledu na te glowne watki - a w czasie smetow... zawsze mozna przegladac poczte :D

Użytkownik Dag edytował ten post 09.02.2004 - |15:02|

• 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#25 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.02.2004 - |00:19|

Odcinek moze nie był genialny, ale tworzy całą spójna historię z resztą serialu. Krytykanctwo co niektórych fanów już mnie powoli zaczyna nużyć (jak im sie nie podoba niech nie oglądają, tak jak napisał SGTokar). Zobaczymy co bedzie w następnym odcinku. Tak wogóle mam uczucie, że w tych ostatnich odcinkach oszczędzają forsę na coś wielkiego w "Lost City", a tam zobaczymy takie rzeczy, ze nam gały na wierzch wyjdą, a szczękę będziemy zbierali z podłogi....

ps. Krytykantom i sgżercom mówimy zdecydowane NIE... ;-)
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#26 maksiu

maksiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 10.02.2004 - |07:07|

Obejrzałem... no i w zasadzie to wszystko co moge powiedzieć ... mam nadzieje że w drugiej części która już dziś wieczorkiem w tv, coś się zacznie dziać, bo pierwsza część nudna jak flaki w oleju... przecież tam się kompletnie nic nie dzieje, najciekawsza scena to chyba ta kiedy O'Neill wyzywa Kinsley'a w barku.., no i może jeszcze tekst Talc'a kiedy mówi do Carter: "Goa'uld'y kradną technologie, więc ukradli nam pomysł z automatycznymi sondami".
Czekam na to co się wydarzy w drugiej części, bo narazie jestem mocno zdegustowany...
  • 0

#27 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.02.2004 - |09:01|

:blink: :blink: :blink: Co to miało być???Reality Show???Dobrze,że kamer ni pomontowali w każdym pomieszczeniu i nie nominowali się do opuszczenia baazy :lol: :lol: :lol: Nie zbijam się :) Może być choc czekam na 2 część,która na pewno będzie ciekawsza.Znaleziono jakieś ruiny :huh: Spox :) Latająca maszyna jak w Gwiezdnych Wojnach,tylko nie pamiętam nazwy.Na 10 daję 6 :ph34r:

P.S.Carter musi poćwiczyć występ przed kamerą,strasznie się stresuje :lol:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#28 koti

koti

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 10.02.2004 - |12:00|

Po przeczytaniu waszych opinii zdecydowałem sie nie oglądać tego odcinka narazie.
Poczekam jak będę miał oba, może wtedy jakoś lepiej to wyjdzie

pozdro
  • 0

#29 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 10.02.2004 - |14:41|

No cóż, skoro tyle osób pisze, że nie oglądało pierwszej części, to i ja napiszę. Nie oglądałem, ale tylko dla tego, że jest to część pierwsza, z niecierpliwością czekam na drugą część, choćbym miał później zedrzeć zęby od zgrzytania ze złości, albo radości.

gulus wykorzystywacz
  • 0

#30 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.02.2004 - |15:37|

Najbardziej podobało mi się zakończenie.SG-1 wyruszające na misję,odpowiednia muzyka która dała odpowiedni nastrój temu momentowi.Następnie kamera na ekipę filmowców i ciąg dalszy nastąpi.Zakończenie mnie przekonało,dało mi wiarę że 18 odcinek będzie mistrzowski.Jaffa,ruiny na planecie,SG-1 w komplecie na misji no i tytuł,nie?Heroes?Ludzie będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Powiadają "Nadzieja Matką Głupców" , lecz każdą matkę trzeba kochać :)

Użytkownik MacGyver edytował ten post 10.02.2004 - |15:39|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#31 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 10.02.2004 - |18:40|

Witam.Po obejzeniu pierwszego odcinka Heroes jestem troszke zawiedziony.Oby drugi odcinek byl lepszy bo jezeli bedzie taki smetny jak pierwszy to totalna kapota,a zazwyczaj odcinki gdzie nastepowala kontynuacja byly najlepsze.Jestem dobrej mysli. :D
  • 0

#32 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 10.02.2004 - |18:49|

Ja również jak Kwiatek i Sfinksik dopiero wypowiem sie po 2 częsci :)
Dla mnie odcinek spokojny i robiacy podkład pod part number 2 ,wiec zgadzam sie z opinia Tokarka,będzie dobrze :D
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#33 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 10.02.2004 - |20:22|

Ja wbrew zapowiedziom, obejrzałem część 1 i muszę powiedzieć, że jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Jak dla mnie był to odcinek naprawdę dobry, bardzo dużo zyskujący dzięki humorowi.
Jest to pierwszy odcinek w 7 sezonie, który spełnił moje oczekiwania, mam nadzieję, ze część 2 będzie jeszcze lepsza.
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#34 Jolinar

Jolinar

Szeregowy

• VIP
  • 47 postów

Napisano 10.02.2004 - |22:32|

Oglądałem w czwartek, dzis powtórzyłem to dla pewności z napisami (bo się pojawiły) - jest to zdecydowanie wstęp do czegoś fajnego, zresztą akcja ze spokojnej i sielankowej rozkręcała się powoli, najpierw patrol na planecie, zakłady, odkrycie ruin, euforia... i nagle pierwsze strzały, pierwszy alarm, poważna sytuacja, filmowcy nie wiedzą co się dzieje... Zastanawia mnie do jakiego Goa'ulda nadawał nadajnik (chyba nie było w filmie powiedziane), z kim będą walczyć, co przyniesie właśnie TO starcie, bo na pewno na krótkiej potyczce (niestety ponoć śmiertelnej dla naszej kochanej Janet) się nie skończy... Był dzisiaj o 20.00, jeszcze w DC nie ma, czekam z niecierpliwością...
  • 0

#35 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.02.2004 - |23:00|

bo na pewno na krótkiej potyczce (niestety ponoć śmiertelnej dla naszej kochanej Janet) się nie skończy...

Extra :angry: Genialnie :angry: Wręcz euforia radoście mnie wręcz rozpiera :( Nie czytam spoilerów,ale ta wiadomośc to dla mnie szok :ph34r: I co o tym myśleć?Po co ją akurat uśmiercają a nie debilowatego kretyna jakim jest senator Kinsey?Producenci mnie rozbroili chyba,że to decyzja Janet aby odejść z serialu w co wątpie :blink:
  • 0

#36 maksiu

maksiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 11.02.2004 - |08:20|

Właśnie skończyłem oglądać drugą część Heroes i powiem z czystym sumieniem że to najlepszy odcinek w całym drugim sezonie, bije na głowe odcinej pierwszy, choć patrząć z perspektywy obu odcinków pierwsza część nabiera innego wyrazu.
Mieli rację Ci którzy czekali z obejrzeniem pierwszej części, do czasu aż pojawi się część druga, dopiero oba odcinki tworzą jednolitą całość.
Z chęcią obejrze jeszcze raz całość, gdy będą już napisy do drugiej części, bo przyznam się że do końca wszystkiego nie zrozumiałem.
pozdrawiam
  • 0

#37 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.02.2004 - |12:41|

Pierwsze wrażenie po Heros 2
Wielkie dzięki kwiatkowi, który potrafi zdobyć odcinki tak szybko

Naprawdę mocne sceny:
- Janet i inni biegną na misję :|
- Cała scena bitwy na starcie, Jack zostaje trafiony, rozmowa Jacka z CO SG13
- Gdy wychodzą kamerzyści z gateroom, krzyki Hammonda, potajemne filownaie
- Jak Sam idzie korytarze i każe wyłączyć kamerę
- Oglądanie kasety Daniela z planety ;(
Nawet rozmowy są wciągające.
- Przesłuchanie przez tego z NID ludzi z SG1
- Mowa reportera po jego spotkaniu z Sam w korytarzu.
- Rozmowa Daniela w miejscu gdzie "ascendował" (umierał) z reporterem
- Inne emocjonalne sceny, szczególnie rozmowy z Jackiem i Teal'ciem.

Jest to niewątpliwie bardzo dobry odcinek... i trudno mi narazie wystawiać ocenę gdy jestem w sumie przygnębiony stratą Janet...

;-(
Log65: Happy camper

#38 maksiu

maksiu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 11.02.2004 - |13:19|

SGTokar: wiesz.. generalnie jest tylko powiedziane ze Janet nie żyje, nie pokazano ani razu ciała, a mając na uwadze że był przy niej Daniel, to wcale bym sie nie zdzwil gdyby okazało się za jakiś czas ze Janet również ascendowała...
pozdrawiam

Użytkownik maksiu edytował ten post 11.02.2004 - |13:30|

• 0

#39 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.02.2004 - |13:40|

Sokar

Tokar przez "T" :> Jak tokarz :ph34r: ... itp :]

Cóż. Te puste łóżko może sugerować ascendacje, szczególnie taka myśl nasunęła mi się gdy Daniel tak spojrzał w górę w pewnym momencie Jednak w odcinku dla mnie jest całkiem jasno stwierdzone. Janet nie ma w naszym świecie. Nie żyje!
Log65: Happy camper

#40 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 11.02.2004 - |14:26|

Janet, why??

co tu duzo mowic SG nie bedzie juz tym samym bez niej.
zastanawia mnie tylko to dlaczego nie wykorzystali tego fajnego urzadzonka pradawnych przeciez moglo by ja wyleczyc (przywrocic do zycia), inna mozliwosc to sarkofag niech sobie wreszcie 1 znajda i go nie zniszcza przydalby sie na takie okazje w sam raz. no i jeszcze mamy asgard wiadomo jak nie mogli by jej przywrocic to chociaz jakis klon ??

wiem troche naciagam, czy niebylo by milo gdyby wrocila SAVE JANET FRAISER
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych