Najlepsze obecnie nagrywarki sa robione przez LG. Jeszcze jakis czas temu w miare dobre byly Lite'Ony ale to juz minelo. Obecnie najlepszym rozwiazaneim jest LG.
Każdy ma prawo do swojego zdania
ale nie przekonasz mnie że LG robi lepsze spawarki niż Plextor, HP lub NEC. Może nie jestem obiektywny i bronię tak tych marek po mam w tej chwili trzy spawarki, po jednym modelu z w/w firm. Mam to szczęście że szwagier handluje komputerami i akcesoriami i pozwala mi testować nagrywarki z czego bardzo chętnie korzystam.
Co do LiteOn'a - niestety nigdy nie robił dobrych spawarek DVD-RW. Moja piersza nagrywarka to był LiteOn (bo był w zasadzie najtańszy) i możesz mi wierzyć lub nie, ale w ciągu 3 miesięcy od chwili zakupu był 4 razy w serwisie, w tym dwa razy wymieniali na nowy. Nauczyłem się że tanio nie zawsze jest dobrze.
Nie należymy do najbogatszych państw UE więc jeżeli ktoś ma dać 150 zł za LG albo ok. 350 za Plextora to wiadomo co wybierze.
Nie zamierzam rozpętywać burzy i na siłę udowadniać, która spawarka jest najlepsza, po prostu w ciągu 4 lat użytkowania różnych nagrywarek (rózni producenci i rózne modele) mogę powiedzieć tylko, które spawarki mnie zawiodły a które okazały się dobrym sprzętem.