Skocz do zawartości

Zdjęcie

[sprzęt] drukarki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#21 Nukleon

Nukleon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 12.08.2006 - |13:44|

na jednym zestawie atramentów wydrukujesz ok 240 - 250 płyt, sprawdzone (drukowałem wyłącznie na płytkach)

Mi sie udalo troche wiecej, znaczenie pewnie ma na jakie filmy sie drukuje:)
Wydrukowalem 200 verbatimow i okolo 150 okladek. Tusz prawie sie skonczyl ale jeszcze mozna drukowac.
  • 0

#22 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 12.08.2006 - |22:41|

A nie myślałeś o nagrywarce, która wypala gafikę na płytkach cd lub dvd. Używam czegoś takiego i nie mam problemów z tuszmi. Żadnych naklejek, żadnego rozmazuwania czy baknięcia. Fakt, ąe to tylko sepia ale efekt jest fajny , no i tani w ekspleatacji. Oczywście mówię tu tylko o samych płytkach bo okładki drukuję na kolorowym laserze samsunga.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#23 Nukleon

Nukleon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 13.08.2006 - |11:28|

Ja uwazam ze napalanie na plytach nie ma najmniejszego sensu. Nosniki sa drogie i wyglada to okropnie. zverbatimy printable sa po niecale 2 zety albo po 5 photo quality i wychodzi to fenomenalnie.
Nic sie nie rozmazuje naprawde ;)
  • 0

#24 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 13.08.2006 - |11:47|

Ja uwazam ze napalanie na plytach nie ma najmniejszego sensu. Nosniki sa drogie i wyglada to okropnie. zverbatimy printable sa po niecale 2 zety albo po 5 photo quality i wychodzi to fenomenalnie.
Nic sie nie rozmazuje naprawde ;)

Glupot to ty nie gadaj. Efekt Light Scribe po 3 krotnym przejechaniu na najwyzszej jakosci ejst niesamowity. W kosztach tez sie grubo mylisz. Bo w przypadku LS masz tylko koszt plytki (Verbatim 2.90), w przypadku plytek printablke trzeba doliczyc koszt druku, cos kolo 1 zeta. Hmmmmmmm, w najlepszym przypadku na korzysc drukowanai jest to samo :]
  • 0

#25 Nukleon

Nukleon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 13.08.2006 - |14:57|

greco widziales kiedys jak wyglada nadrukowana plyta? Przeciez to nawet nie ma porownania do LS.... Nie mowiac juz o czasie tego wypalania. Cena moze i podobna moze troche drozej ale NIEPOROWNYWALNIE lepiej wyglada plyta nadrukowana.
  • 0

#26 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 13.08.2006 - |15:28|

Mam plytki wydrukowane i wykonane w technice LS.
szczerze to mi sie badziej LS podoba, duzm plusem plytek drukowanych jest to, ze sa kolorowe, obecnie LS ma tylko odcieinie szarosci. Ciekawie wyglada LabelFlash, ale na razie ceny nsnikow zabijaja.
  • 0

#27 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.08.2006 - |00:42|

Ja mam i możliwości napalania na płyty(NEC 4751 - FS) i drukowanie na nich (IP4200). I o wiele lepsze jest drukowanie, zresztą tańsze i trwalsze. Bo co prawda FS jest trwały ale płyta kosztuje koło 5zł. A LS coś koło 2zł ale po czasie obrazek znika(Bo to jest napalona tylko wierzchnia warstwa):(

Teraz żałuję ze kupiłem nagrywarkę z bajerem niż porządną nagrywarkę.
  • 0

#28 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 14.08.2006 - |07:50|

Ja mam i możliwości napalania na płyty(NEC 4751 - FS) i drukowanie na nich (IP4200). I o wiele lepsze jest drukowanie, zresztą tańsze i trwalsze. Bo co prawda FS jest trwały ale płyta kosztuje koło 5zł. A LS coś koło 2zł ale po czasie obrazek znika(Bo to jest napalona tylko wierzchnia warstwa):(

yyyyyyyyy, jakto obrazek znika?? Teraz to palnales ze az szkoda gadac. To tak jakbys powiedzial, ze wypalone dane znikaja. Ja mam plytki wypalone zaraz po pojawieniu sie LS i nadal sa czytelne, ale wszytsko zalezy od nosnika, jak uzywa sie esperanzy to potem sie placze. Wypalenie labelka jest trwale, bo to nie jest napalona warstwa wierzchnia, a wypalanie w specjalnej warstwie barwnika ktora powleczony jest wierzch plytki.
  • 0

#29 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.08.2006 - |00:17|

Chodziło mi o to ze etykieta ulega ścieraniu, tz. jak będziesz dużo po niej palcami jeździł to po jakimś czasie obrazek się zetrze.
Gdzieś nawet na necie widziałem zdjęcia z tego spadku jakości.

Ale są pewne rzeczy o których się nie dyskutuje np. gust. Temu ja tez nie mam zamiaru kłócić się tu z tobą o jakoś i wygląd etykiet wypalanych w LS.
  • 0

#30 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.08.2006 - |08:06|

Popalcuj sobie drukowane etykiety, szczegolnie spoconymi paluchami :P
Warstwa etykiety jest delikatna, jak i warstwa danych, to znaczy moga na niej zostac odciski. Z nowymi nosnikami tak juz sie nie dzieje, ale lepiej uwazac i lapac plytke, tak jak producent zaleca.
  • 0

#31 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 15.08.2006 - |09:19|

Chciałbym zapytać ile lepszych sprzętów (oprócz Plextora) można kupić zamiast NEC'a ?
Co uważasz za porządną nagrywarkę ? LiteOn'a ? :D
  • 0

#32 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 15.08.2006 - |14:15|

Chciałbym zapytać ile lepszych sprzętów (oprócz Plextora) można kupić zamiast NEC'a ?
Co uważasz za porządną nagrywarkę ? LiteOn'a ? :D

BenQ na przyklad robil przez jakis czas dobre nagrywarki :P
Najnowszy model jest juz slaby, ale ja zalapalem sie na 1640 i jestem bardzo zadowolony.
  • 0

#33 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 15.08.2006 - |16:33|

BenQ na przyklad robil przez jakis czas dobre nagrywarki :P
Najnowszy model jest juz slaby, ale ja zalapalem sie na 1640 i jestem bardzo zadowolony.

No właśnie, kiedyś robił dobre nagrywarki.
BenQ nigdy nie był i nie będzie uważany za sprzęt "markowy", na markę trzeba sobie zapracować, ale nie produkując jeden udany model i potem kiszka. Produkowany sprzęt zawsze musi być najlepszej jakości a nie tylko chwilowo.
  • 0

#34 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.08.2006 - |18:55|

Najlepsze obecnie nagrywarki sa robione przez LG. Jeszcze jakis czas temu w miare dobre byly Lite'Ony ale to juz minelo. Obecnie najlepszym rozwiazaneim jest LG.
  • 0

#35 estel333

estel333

Starszy szeregowy

• Email
  • 87 postów

Napisano 15.08.2006 - |21:26|

Najlepsze obecnie nagrywarki sa robione przez LG. Jeszcze jakis czas temu w miare dobre byly Lite'Ony ale to juz minelo. Obecnie najlepszym rozwiazaneim jest LG.

Zgadzam się w 100%. Sam mam aż trzy napędy marki LG :P :P :P (napęd DVD, nagrywarkę CD, no i oczywiście nagrywarkę DVD) i one nigdy mi nie "wariowały". Jest to pewna firma produkująca bardzo dobry sprzęt.!!!
  • 0
-------------------
ORA ET LABORA
-------------------

#36 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 16.08.2006 - |19:43|

Każdy ma prawo do swojego zdania :D ale nie przekonasz mnie że LG robi lepsze spawarki niż Plextor, HP lub NEC. Może nie jestem obiektywny i bronię tak tych marek po mam w tej chwili trzy spawarki, po jednym modelu z w/w firm. Mam to szczęście że szwagier handluje komputerami i akcesoriami i pozwala mi testować nagrywarki z czego bardzo chętnie korzystam.
Co do LiteOn'a - niestety nigdy nie robił dobrych spawarek DVD-RW. Moja piersza nagrywarka to był LiteOn (bo był w zasadzie najtańszy) i możesz mi wierzyć lub nie, ale w ciągu 3 miesięcy od chwili zakupu był 4 razy w serwisie, w tym dwa razy wymieniali na nowy. Nauczyłem się że tanio nie zawsze jest dobrze.
Nie należymy do najbogatszych państw UE więc jeżeli ktoś ma dać 150 zł za LG albo ok. 350 za Plextora to wiadomo co wybierze.
Nie zamierzam rozpętywać burzy i na siłę udowadniać, która spawarka jest najlepsza, po prostu w ciągu 4 lat użytkowania różnych nagrywarek (rózni producenci i rózne modele) mogę powiedzieć tylko, które spawarki mnie zawiodły a które okazały się dobrym sprzętem.
  • 0

#37 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 17.08.2006 - |10:09|

Liteony sa bardzo slabym sprzetem. NEC tak samo mnie zawiodl. Z Plextorem nie mialem do czynienia, a wiec na jego temat sie nie wypowiem. Ale LG uzywam od lat i mialem tylko raz wtope z czytnikiem CD, kiedy wypuscili felerna serie, ale w chwili awarii w ciagu tygodnia dostalem nowy sprzet. Obecnie mam 2 nagrywajki LG oraz jeden CD-ROM nieustannie uzywane. Nagrywarka dvd pracuje non stop i nie mam z nia klopotow, cd juz mniej nagrywa (ale przez 2 lata palila caly czas). Takze ja jestem zadowolony z LG i uwazam ze skoro jest to dobry sprzet za te 150 zeta to po co mam wydawac 300 :huh: Dopoki LG mnie nie zawiedzie to bede ich rekomendowal i polecal. Jak sie zwali to kupie nowy, ale obecnie bedzie to na bank LG :hehe:
  • 0

#38 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 17.08.2006 - |14:43|

a ja zupełnie na odwrót bardziej jestem zadowolony z Lite'Ona mam dwa kompy w domu i w każdym mam po nagrywarce CD-RW i DVD-RW –oczywiście liteona.. przez pewien okres nagrywaly caly czas, dziennie okolo 6 plyt i nadal działają jak nowe..

tego nie moge powiedziec o LG kupilem sobie nagrywarke i juz firmowo byla trefna wymienili mi na nowa i to samo :| wiec zrezygnowałem z LG i postaiwlem na Lite'Ona i nie jestem zawiedziony :)

p.s
w laptopie posiadam nagrywarke Pioneera i tez jest niczego sobie :D
  • 0

#39 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.09.2006 - |12:23|

Czy może ktoś już korzystał z zamienników tuszu do Canon 4200 ? Jakie efekty, czy jakość jest zadawalająca ?
  • 0

#40 Nukleon

Nukleon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 05.10.2006 - |18:05|

Probowalem, nie jest i nie polecam. Jest koszmarna. Jakosc spada o 50 % i wyglada jak ze starenkiego i250.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych