Skocz do zawartości

Zdjęcie

Penelope Widmore

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 bravo

bravo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 04.11.2006 - |18:10|

W Odysei, Homera, Penelopa to wiernie czekająca żona, czekała na swego męża, Odyseusza, przez 20 lat- czyżby kolejne nawiązanie do mitologi greckiej ?
  • 0

#22 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.11.2006 - |10:08|

W grze The Lost Experience córka Hanso - Rachel Blake usiłuje zdemaskowac działania tatusia, który wyspe sprzedał Dharmie. A to, co sie dowiedziała o wyspie - za bardzo się jej nie podoba.
W serialu - prawdopodobnie Pen jest "odpowiednikiem" Rachel (działalność tatusia się jej zbytnio nie podoba, może wyspa jest "miejscem docelowym" do pozbywania się wrogów przez p. Widmore?), ona szuka wyspy (szuka anomalii, a nie sygnału z jachtu), a Desa znajdzie "przy okazji"... :P
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#23 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 06.11.2006 - |16:16|

nikt nie jest niczyim odpowiednikiem- rachel i penelopa to dwie zupelnie sobie obce i rozne osoby...
  • 0

#24 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.11.2006 - |07:51|

nikt nie jest niczyim odpowiednikiem- rachel i penelopa to dwie zupelnie sobie obce i rozne osoby...

Tylko, że prawdopodobnie obie robią dokładnie to samo :)
Szukają wyspy :)
Jedna w serialu, druga - w TLE :)
Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby w finale obie wysiadły na brzeg wyspy z łodzi ratunkowej ;)

Gdyby Pen szukała tylko Desa, szukałaby sygnału z jachtu, a nie anomalii...
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#25 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 10.11.2006 - |17:42|

Gdyby Pen szukała tylko Desa, szukałaby sygnału z jachtu, a nie anomalii...

Oj niekoniecznie...jeśli tatuś to sponsoruje i jest w to zamieszamy to mogła się o tym dowiedzieć...Zastanawia mnie kiedy twórcy serialu dalej pociągną jej wątek! Dlugo nam na to czekać...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#26 misiaqu

misiaqu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • Miastonie warto mówić

Napisano 10.11.2006 - |17:46|

No dobrze, ale skąd oni mają wiedzieć, że Desmond wylądował na wyspie? Kelvin im powiedział? Chyba to przecież było przypadkowe, że Desmond się tam rozbił. Na zdrowy rozum, to powinni go uznać za zmarłego.
  • 0

#27 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 10.11.2006 - |17:57|

No dobrze, ale skąd oni mają wiedzieć, że Desmond wylądował na wyspie? Kelvin im powiedział? Chyba to przecież było przypadkowe, że Desmond się tam rozbił. Na zdrowy rozum, to powinni go uznać za zmarłego.

Masz całkowita rację. Nie wiem jak się o tym dowiedziała(może się tak nie stało) i nie wiem czego tam szuka... To tylko przypuszczenie i gdybanie na ten temat...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#28 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 17.02.2007 - |18:02|

Dziś stwierdzam, że szukała tam Desmonda... Wszystko na to wskazuje- Des chciał się stać godny tego, aby poślubić Penny, chciał to pokazać jej ojcu...ona się tego w jakiś sposób dowiedziała, dowiedziała się gdzie jest Des i zaczęła go szukać...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#29 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 14.03.2007 - |13:39|

Witam, mój pierwszy post na forum, choć przeglądam już bardzo długo :D

Otóż zauważyłem coś dziwnego jeśli chodzi o Penny. W odcinku Flashes Before Your Eyes zrobiła sobie zdjęcie z Desmondem, które wziął sobie Des i ma je na wyspie. Wróćmy teraz do ostatniego odcinka drugiej serii i ostatniej sceny gdzie Portugalczycy dzwonią do Penny. Ona ma przy łóżku to samo zdjęcie. Skąd się ono tam wzięło? :huh: Przecież to było takie "jednorazowe" zdjęcie i wątpie żeby po tej rozmowie o tchórzostwie Desmonda mieli czas, aby zrobić odbitkę skoro się rozstali. A jak wiemy twórcy potwierdzili, że wszystko w tej retrospekcji Desmonda działo się naprawdę.

Poza tym ciekawe czy zobaczymy Penny jeszcze w tym sezonie (ale nie w retrospekcjach) ;)
  • 0
...and Justice for All!

#30 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 14.03.2007 - |19:09|

Otóż zauważyłem coś dziwnego jeśli chodzi o Penny. W odcinku Flashes Before Your Eyes zrobiła sobie zdjęcie z Desmondem, które wziął sobie Des i ma je na wyspie. Wróćmy teraz do ostatniego odcinka drugiej serii i ostatniej sceny gdzie Portugalczycy dzwonią do Penny. Ona ma przy łóżku to samo zdjęcie. Skąd się ono tam wzięło? Przecież to było takie "jednorazowe" zdjęcie i wątpie żeby po tej rozmowie o tchórzostwie Desmonda mieli czas, aby zrobić odbitkę skoro się rozstali. A jak wiemy twórcy potwierdzili, że wszystko w tej retrospekcji Desmonda działo się naprawdę.Poza tym ciekawe czy zobaczymy Penny jeszcze w tym sezonie (ale nie w retrospekcjach)

Nie Ty jedyny to zauważyłeś...już o tym pisaliśmy... Chyba powinniśmy to uznać za wpadkę twórców-innego wytłumaczenia nie ma. To, że twórcy powiedzieli, że wszystko w tej retrospekcji było prawdziwe nie oznaczało tego, że des nie kłamał (wszystkie retrospekcje są prawdziwe), tylko, że Desmond naprawdę cofnął się w czasie i drugi raz przeżywał swoje życie! Ja też liczę, że jeszcze zobaczymy Penny w tej serii... Cos tam spoilery chodziły, że w połowie sezonu...no czyli już teraz niedługo...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#31 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 04.05.2007 - |11:21|

Czytałem ostatnio bardzo dla mnie szokującą informację...
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Już niedługo dowiem się czy to prawda... i czy Penelope okaże się dobrą, czy złą osobą...
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#32 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 24.05.2007 - |18:51|

Chciałbym mieć kogos takiego jak Penny. Ciągle kocha Desmonda i cały czas go szuka. Jak dla mnie jest jedną z najbardziej pozytywnych postaci w całym serialu! Już dawno życzyłem im jak najlepiej, ale po dzisiejszym... no po prostu chcę aby ze sobą byli.
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#33 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 26.05.2007 - |23:26|

Muszę powiedzieć, że nie spodziewałem się że ta postać odegra taką dużą rolę w tym serialu. Myślę, że w czwartym sezonie ta postać wytłumaczy wiele tajemnic.
  • 0

#34 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 28.05.2007 - |08:47|

Mnie zastanawiają 2 rzeczy:
- na finał sezonu 2 Pen szuka anomalii, a nie łódki Desmonda [łódź nie wytwarza anomalii, ludzie, myślcie trochę]
- na finał sezonu 3 Pen dzwoni na wyspę natychmiast po odblokowaniu sygnału! Do kogo na wyspie chciała się dodzwonić? Przecież nie do Desa!!!
Moje zdanie - Naomi to wysłanniczka Penny, ale statek nie szuka Desa, tylko wyspy! Dlatego Pen skłamała...
Moja koncepcja?
Na finał sezonu 4 Pen zejdzie na ląd - na wyspie!!!
  • 0

#35 margoq

margoq

Kapral

• Użytkownik
  • 156 postów
  • Miastosie wzial dymek?

Napisano 15.03.2008 - |23:01|

a jednak dzwonila do Desa ;)
The Constant wiele wyjasnil o jej postaci...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych