Gdezie ty tam widzisz ANUBISA??????????????? Chyba chodzi ci o maj. Kowalsky'ego. z tego co pamietam uzyl programu wybierajacego bazy.A propos bledow... Moze mi ktos wyjasni, w jaki sposob w pierwszym odcinku pierwszej serii Anubis, ktory przybyl do bazy SG1 na Ziemi wybral numer powrotny? DHD przeciez tam nie bylo, a do komputera dostepu nie mial.
Hoka
Błędy w SG-1
Napisano 10.09.2003 - |15:08|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 10.09.2003 - |15:39|
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 10.09.2003 - |15:44|
Apofis oczywiście:]Moze mi ktos wyjasni, w jaki sposob w pierwszym odcinku pierwszej serii Anubis
Na starym forum problem był poruszany w tym temacie :
http://www.gwrota.co...topic=185&st=19
Dla przypomnienia Apofis mógł ręcznie wybrać współrzędne na wrotach (nie sam Apofis a jakiś inny Jaffa), albo też miał takie przenośne urządzenie do uruchamiania wrót jak Noxowie.
Napisano 10.09.2003 - |16:20|
ogolnie chyba goauldowie nie mieli zbytniego dostepu do technologi noxów.
Wenlok
Napisano 11.09.2003 - |18:58|
Napisano 12.09.2003 - |12:13|
Hoka
Napisano 25.09.2003 - |12:12|
Napisano 26.09.2003 - |17:53|
Raz sie otwieraja jak sa zasypane "100 days" a innym razem nie, np "MEMENTO" niemowiac o ziemi.
Jeszcze jak oni je wylaczaja? Odcinaja prad czy jak, i co jak ktos przez nie przechodzi 1 qidzimy jak Kawalskigo Teal'c trzyma i wylaczaja - rozumiem ze mozna wylaczyc z tej strony z ktorej sie otworzylo tunel, ale na to mamy inny odcinek "SHADES OF GREY" ktorym Jack przechodzi i trzyma reke dalej w wormholu zeby niewybrali innej planety- czysta niekonsekwencja
DHD - dziwi mnie fakt ze po znalezieniu 2 wrot nie uzywaja tego. Dlaczego? Przeciez jest lepsze od tego komputera co to go zbudowali. Co przebudowac cala gore musza czy jak.
W "Watergate" powiedzieli ze jak jest podlaczone to odcina ich wrota. Nasuwa się pytanie dlaczego wszyscy niewracali na antarktyde gdzie byly wrota "Solitudes", tamte nie byly zasypane a DHD podlaczone i dzialalo.
Użytkownik mirc edytował ten post 26.09.2003 - |18:03|
Napisano 26.09.2003 - |19:52|
Według mnie wyglądało to trochę inaczej. w 317 mamy sytuacje w której na otwarte wrota spada twarda skała (króta o dziwo się nie rozbija w proch) i możliwe że część tej skały w jakiś sposób zetknęła się wrotami i zaczęła przejście jednak zniszczała ona od razu DHD i ta część która była w tunelu została zdemetarializowana tworząc na zewnątrz na powierzchni horyzontu zdarzeń doskonale równą powierzchnię która pełni taką samą rolę jak nasza przesłona. W 620 mamy wrota przysypane na poziomie horyzontu zdarzeń co już nie umożliwia ich otwarcie.Raz sie otwieraja jak sa zasypane "100 days" a innym razem nie, np "MEMENTO" niemowiac o ziemi.
Każde wrota posiadają sterowanie z systemu DHD. W przypadku Kowalskiego wrota zostały otworzone z Ziemi i sterował nimi nasz komputer i nasze zasilanie, więc mogliśmy robić co chcemy bo był to tunel wychodzacy. Natomaist w Shades of Grey to sam czytnik wrót naszych które muszą być samych wrotach z informacjami z czytnika we wrotach na innej planecie że nic nie przechodzi i współdziałaniem protokołów zabezpieczających z DHD na obcej planecie doprowadził do odcięcia energii z tamtego DHD.Jeszcze jak oni je wylaczaja?
Może przyzwyczajenie? Nie tak łatwo się przyzwyczajić do lepszego sprzętu. Może dlatego że nasze kompy mogą wybierać adresy automatycznie (tak jak program Carter z 319 gdzie wybierał adresy które wcześniej nie mogły być otwarte). Dzięki temu nie trzeba było tych adresów wpisywać, a tylko wybierać z bazy danych. Tak samo przechodząc na dowolną planetę wystarczy wybrać odpowiednią planetę nacisną Enter i po sprawie.DHD - dziwi mnie fakt ze po znalezieniu 2 wrot nie uzywaja tego. Dlaczego?
Chyba że osoba sobie życzy wskazać adres wtedy dzieje się coś podobnego jak w 421 gdy Harlan podaje symbole na monitorze.
Hmmm.. teraz mnie by to wytłumaczyć to zastonowiło. Co jeśli juz wtedy to DHD szwankowało i nie miało wystarczająco zdolnego zasilania by otworzyć tunel na dowolną inną planetę i gdyby Sam spróbowała inny adres to też byłoby to takie buczenie przypominające brak prądu. Coś tam niby trząsło jednak niewystarczająco było już wtedy enerigii. W końcu to było jedno z najstarszych DHD w systemietamte nie byly zasypane a DHD podlaczone i dzialalo.
Napisano 26.09.2003 - |19:52|
Nie bede sie z toba spieral - skoro ten serial ci sie nie podoba to nie ogladaj - ja nie zwracam uwagi na niekonsekwencje poniewaz odbiera to przyjemnosc ogladania.Wrota to wielka niekonsekwencja
Raz sie otwieraja jak sa zasypane "100 days" a innym razem nie, np "MEMENTO" niemowiac o ziemi.
Jeszcze jak oni je wylaczaja? Odcinaja prad czy jak, i co jak ktos przez nie przechodzi 1 qidzimy jak Kawalskigo Teal'c trzyma i wylaczaja - rozumiem ze mozna wylaczyc z tej strony z ktorej sie otworzylo tunel, ale na to mamy inny odcinek "SHADES OF GREY" ktorym Jack przechodzi i trzyma reke dalej w wormholu zeby niewybrali innej planety- czysta niekonsekwencja
DHD - dziwi mnie fakt ze po znalezieniu 2 wrot nie uzywaja tego. Dlaczego? Przeciez jest lepsze od tego komputera co to go zbudowali. Co przebudowac cala gore musza czy jak.
W "Watergate" powiedzieli ze jak jest podlaczone to odcina ich wrota. Nasuwa się pytanie dlaczego wszyscy niewracali na antarktyde gdzie byly wrota "Solitudes", tamte nie byly zasypane a DHD podlaczone i dzialalo.
Swoja droga - kazdy serial ma duuuuuuzo niedociagniec
Napisano 26.09.2003 - |20:30|
Jak to już raz mówiłem :>ja nie zwracam uwagi na niekonsekwencje poniewaz odbiera to przyjemnosc ogladania
Nie wiem przez co? Może przez tą shipperską szczegółowość ale błędy zauważam... jednak jeszcze lepiej jest je próbowac wytłumaczyć na podstawie jakiś faktów :]
I z wypowiedzi mirca niewyczytałem by mu się serial nie podobał :>
Taki małe błądziki w serialu:
- w 213 w jednej ze scen wydzimy rękę opiekuna tego psa który go przywołuje do siebie dają pozór że to ten obcy w jakimś kierunku idzie :>
- w 503 natomiast jest podobno taka wpadka że na półce w domu Carter można było zauważyć kasetki nie dla dzieci o domyślnej tematyce. Zostało podobno to wspomniane w dodtkach na DVD :> i w tej wersji specjalnie zostały zmienione ujęcia by tych kasetek nie było widać :]
Pewny tego nie jestem bo nie oglądałem tych dodatków, ani też nie widziałem tego w odcinku :>
Napisano 26.09.2003 - |20:54|
masz odpNie bede sie z toba spieral - skoro ten serial ci sie nie podoba to nie ogladaj - ja nie zwracam uwagi na niekonsekwencje poniewaz odbiera to przyjemnosc ogladania.
Swoja droga - kazdy serial ma duuuuuuzo niedociagniec
niezle wybrnoles z tego RESPECT SGTokarI z wypowiedzi mirca niewyczytałem by mu się serial nie podobał :>
UPDATE: zastanawia mnie jak dzialaja osobiste tarcze Goa'uld w 1x07 "The Nox" widzimy jak Jaffa podaje Apophis'owi staff i ten przechodzi przez tarcze, dlatego dziwi mnie fakt ze w 5x01 "Enemis" na koncu replikatory chodza po jego tarczy(polu silowym) przeciez wolno stapaja ??
kolejny blad czy wytlumaczymy to rozwojem technologicznym.
Użytkownik mirc edytował ten post 30.09.2003 - |23:36|
Napisano 04.10.2003 - |10:05|
Mysle, ze w tym wypadku nie byl to blad i mozna to wytlumaczyc postepem technologicznym Goa'uld'ow. W ktoryms z odcinkow Apophis byl atakowany nozem lub strzala z kuszy, nie pamietam dokladnie. Po tym incydencie Goa'uld'owie zmienili wlasciwosci tarczy, ktora nie przepuszczala juz wolno poruszajacych sie przedmiotow.UPDATE: zastanawia mnie jak dzialaja osobiste tarcze Goa'uld w 1x07 "The Nox" widzimy jak Jaffa podaje Apophis'owi staff i ten przechodzi przez tarcze, dlatego dziwi mnie fakt ze w 5x01 "Enemis" na koncu replikatory chodza po jego tarczy(polu silowym) przeciez wolno stapaja ??
Napisano 04.10.2003 - |13:26|
Napisano 04.10.2003 - |14:13|
gulus dusiciel
Napisano 04.10.2003 - |14:41|
No i tutaj nasuwa się na myśl super broń Tok’ Ra. Nie wiemy też jaki wpływ mają osłony na powietrze.
Napisano 04.10.2003 - |23:18|
Napisano 04.10.2003 - |23:22|
pole silowe moze byc skierowane tylko na zewnatrz - moze to jest podobnie jak z dioda - prad moze plynac tylko w kierunku przewodzenia? Pole przepuszcza energie i przedmioty przechodzace z jego srodka - nie wiem przy pomocy jakich technologii byloby to realizowane ale cos takiego mialoby sens - wkoncu pole ktore chroni nas ale jednoczesnie uniemozliwia wszelka obrone nie jest najsensowniejszym wynalazkiem.Rozmawiamy tutaj o tym, ze tarcze chronia Goauld w sposob prawie doskonaly. Jezeli tak jest, to jakim sposobem moga spoza tej tarczy atakowac?
Napisano 05.10.2003 - |00:49|
Napisano 05.10.2003 - |16:24|
Myślę, że tu ma znaczenie to, że nóż cy strała, to cienkie przedmioty naciskające na pole w jednym punkcie, z pewną siłą. Z replikatorami było inaczej.[...]UPDATE: zastanawia mnie jak dzialaja osobiste tarcze Goa'uld w 1x07 "The Nox" widzimy jak Jaffa podaje Apophis'owi staff i ten przechodzi przez tarcze, dlatego dziwi mnie fakt ze w 5x01 "Enemis" na koncu replikatory chodza po jego tarczy(polu silowym) przeciez wolno stapaja ??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych