Skocz do zawartości

Zdjęcie

Cindy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#21 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 19.12.2006 - |17:43|

W ostatnim lost momencie była pokazana Cindy obok klatek rozmawiająca z Jackiem, dlatego uwarzam, że żyje i wyglądała na zadowoloną z tego, że żyje z innymi. Może się do nich przyłączyła.
  • 0

#22 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 19.12.2006 - |18:02|

W ostatnim lost momencie była pokazana Cindy obok klatek rozmawiająca z Jackiem, dlatego uwarzam, że żyje i wyglądała na zadowoloną z tego, że żyje z innymi. Może się do nich przyłączyła.

Producenci zaaplikowali nam nieprzyjemny spoiler w Lost Momemnt #5. W istocie, Cindy jest z Innymi. Ciekawe jest natomaist co mów - że jest to skomplikowane. Sądzę, że zostało jej cos objawione, co czeka też Jacka.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#23 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 19.12.2006 - |19:02|

zostało jej cos objawione, co czeka też Jacka.

co masz na myśli pisząc "objawienie"? znaczy się jakąś tajemnicę dotyczącą wyspy?
  • 0

Dołączona grafika

#24 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.12.2006 - |12:33|

co masz na myśli pisząc "objawienie"? znaczy się jakąś tajemnicę dotyczącą wyspy?

Coś co powoduje, że objawionemy zmienia się sposób widzenia spraw. Nie chodzi tu o jakieś zaślepienie, bo oni wszyscy, łacznie z Benem zdaja sobie sprawę z wieloznaczności sytuacji. Raczej objawienie mocy wyspy, być moż sam Demon, albo ON.
  • 0
Genesis

#25 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.12.2006 - |10:22|

Że Cindy patrzy na klatke, w której trzymają Jacka, to jeszcze nie oznacza, że ona jest na 100% z Grupą Bena - takie jest moje zdanie :afro:
I można się domyślić, że COŚ się musiało wydarzyć, że doktorek znalazł się w klatce - a na finał "I do" rozkazywał Othersom.

Jaką "tajemnicę" poznała Cindy?
Moc wyspy? Chyba nie...
Demon? Eeee...
Wie kim jest ON? Może tak, może nie...
Jak na mój gust - wie, że na wyspie jest więcej niż jedna grupa The Others. Być może wie, kto jest "dobry", a kto "zły"...
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#26 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 21.12.2006 - |16:21|

Że Cindy patrzy na klatke, w której trzymają Jacka, to jeszcze nie oznacza, że ona jest na 100% z Grupą Bena - takie jest moje zdanie :afro:
I można się domyślić, że COŚ się musiało wydarzyć, że doktorek znalazł się w klatce - a na finał "I do" rozkazywał Othersom.

Zgadzam się. Cindy może gdzieś pracować ja Kate czy Sawyer np. przy zwierzętach ,bo słyszałem głosy zwierząt w scenach przy klatkach. Inni dali jesj dzień wolny w zamian za co ona by namieszała Jackowi w głowie. Nie możemy również wykluczyć, że jest jednym z othersów. Poza tym Jack w klatce :/ Co myślicie na ten temat. Operacja się nie powiodła?
  • 0

#27 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.12.2006 - |17:12|

Zgadzam się. Cindy może gdzieś pracować ja Kate czy Sawyer np. przy zwierzętach ,bo słyszałem głosy zwierząt w scenach przy klatkach. Inni dali jesj dzień wolny w zamian za co ona by namieszała Jackowi w głowie. Nie możemy również wykluczyć, że jest jednym z othersów. Poza tym Jack w klatce :/ Co myślicie na ten temat. Operacja się nie powiodła?

Trudno orzekac po tak krótkiej scenie, ale Cindy wydaje się zadowolona ze swego położenia. Byc może zakończyła swoją pokutę (Ben mówi Kate o dwytugodniowym cięzkim okresie) i teraz jest już częścią grupy. Może jednak jest zmuszona do udawania przed jackiem. Ja ma wrazenie, ze jest ona autentycznie szczęśliwa.
  • 0
Genesis

#28 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.12.2006 - |17:35|

może jej "pranko mózgu" zaoferowali? jest to udokumentowane, że można wtedy radykalnie zmienić swoje poglądy....
  • 0

Dołączona grafika

#29 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.12.2006 - |17:56|

może jej "pranko mózgu" zaoferowali? jest to udokumentowane, że można wtedy radykalnie zmienić swoje poglądy....

Ja widzę to w nieco głebszym wymiarze. najpierw delikwenta poddaje się dwutygodniowej, ciężkiej i upokarzającej pracy. Zresztą ta "pokuta" może być przystosowana do charaktery i przeszłosci osoby. Potem zostaje takiej osobie objawione coś. Byc może jest to spotkanie z NIM, moze z Demonem. Jest to rodzaj publicznej sesji, w której bierze udział cała społecznośc (sekta?). Osobnik po objawieniu zostaje oczyszczony, akceptuje prawdy i prawa spoęłczności i w szczęściu dołacza się do niej.

Ja osobiście stawiam na sektę, czcicieli Demona, który prawdopodobnie jest równozanzcny z czarnym dymkiem, lecz dla swych wybrańców i wyznawców objawia się w innej - pięknej formie.
  • 0
Genesis

#30 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 21.12.2006 - |19:02|

Ja widzę to w nieco głebszym wymiarze. najpierw delikwenta poddaje się dwutygodniowej, ciężkiej i upokarzającej pracy. Zresztą ta "pokuta" może być przystosowana do charaktery i przeszłosci osoby. Potem zostaje takiej osobie objawione coś. Byc może jest to spotkanie z NIM, moze z Demonem. Jest to rodzaj publicznej sesji, w której bierze udział cała społecznośc (sekta?). Osobnik po objawieniu zostaje oczyszczony, akceptuje prawdy i prawa spoęłczności i w szczęściu dołacza się do niej.

Ja osobiście stawiam na sektę, czcicieli Demona, który prawdopodobnie jest równozanzcny z czarnym dymkiem, lecz dla swych wybrańców i wyznawców objawia się w innej - pięknej formie.

Może to prawda, ale jeśli już to w dwa tygodnie Karl nauczył by się jak otworzyc klatkę. Wydaje mi się, że siedział tam jednak dłuższy czas.
  • 0

#31 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.12.2006 - |19:25|

Może to prawda, ale jeśli już to w dwa tygodnie Karl nauczył by się jak otworzyc klatkę. Wydaje mi się, że siedział tam jednak dłuższy czas.

Prawdopodobne jest, że Karl to zbuntowany Inny, tak jak Alex. Poza tym dwa tygodnie to dość dlługo.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 21.12.2006 - |19:25|

• 0
Genesis

#32 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 21.12.2006 - |19:55|

Co myślicie na ten temat. Operacja się nie powiodła?

Operacja się pewnie(?) udała, Ben odpoczywa, a Jack'a dlatego trzymają w klatce bo zbyt jest "łebski" tzn. pomysłowy- albo najprostsze wyjaśnienie- swoje zrobił i jest już niepotrzebny a ci Inni ( grupa Bena) to "good guys" i nie zabijają ;)

Użytkownik Kiz edytował ten post 21.12.2006 - |19:57|

• 0

#33 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 21.12.2006 - |20:26|

Operacja się pewnie(?) udała, Ben odpoczywa, a Jack'a dlatego trzymają w klatce bo zbyt jest "łebski" tzn. pomysłowy- albo najprostsze wyjaśnienie- swoje zrobił i jest już niepotrzebny a ci Inni ( grupa Bena) to "good guys" i nie zabijają ;)

Jeśli to "good guys" to dali, by Jackowi łódz i by popłyną do domu. Chyba, że po operacji chce odpocząć, ale wtedy raczej nie w klatce.
  • 0

#34 AdaMS

AdaMS

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 21.12.2006 - |21:34|

Nawiązując do teori "testu"(czyli tych dwuch tygodni ciężkiej pracy itd.)
Cindy mogłą zdac ten "test" i pozostała w grupie Bena, tylko zatanawiający jest fakt jej zniknięcia:
-czy uciekła sama do "innych"
-czy "inni" raczej ją porwali

Prawdopodobne jest, że Karl to zbuntowany Inny, tak jak Alex. Poza tym dwa tygodnie to dość dlługo.

A może Karl też był w samolocie i nie zdał/nie chciał zdawac "testu" i Alex poznał dopiero na wyspie.

I kolejne "gdybanie" :P Może nie ma żadnego "testu" i kamieniołomy są tylko dla Sawyera i Kate??
  • 0

#35 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.12.2006 - |22:22|

Nawiązując do teori "testu"(czyli tych dwuch tygodni ciężkiej pracy itd.)
Cindy mogłą zdac ten "test" i pozostała w grupie Bena, tylko zatanawiający jest fakt jej zniknięcia:
-czy uciekła sama do "innych"
-czy "inni" raczej ją porwali

A może Karl też był w samolocie i nie zdał/nie chciał zdawac "testu" i Alex poznał dopiero na wyspie.

I kolejne "gdybanie" :P Może nie ma żadnego "testu" i kamieniołomy są tylko dla Sawyera i Kate??

Raczej została porwana. W grupie, której była panowało przeświadzcenie, że Inni sa bardzo groźni.
Jej zniknięcie było jednym z dziwnych wydarzeń, rozgrywających sie w tym samym czasie.

Co zaś się dotyczy karla, to co do jego pochozdenia może być wiele teorii
-Jeden z porwanych pasażerów 815
-Rozbitek z jakijs innej katastrofy
-zbuntowany Inny itd.

Wszytko jednakowo prawdopodobne. Za malo wiemy, a poza tym to mało wazne. Wydaje się, że to postac mało znacząca.
  • 0
Genesis

#36 Vol 7

Vol 7

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.12.2006 - |22:40|

poza tym to mało wazne. Wydaje się, że to postac mało znacząca.

tutaj sie z TobąJonaszu nie zgodzę, bo wg. mnie on może mieć duże znaczenie w późniejszych odcinkach, kiedy to akcja zejdzie do wątku Alex - jeśli jej postać będzie dalej rozwijana to on może sie okazać kimś bardzo ważnym w jej życiu - czyżby jej miłość?
  • 0

Dołączona grafika

#37 Zagubiony

Zagubiony

Szeregowy

• Email
  • 12 postów

Napisano 22.12.2006 - |00:26|

Jeśli to "good guys" to dali, by Jackowi łódz i by popłyną do domu. Chyba, że po operacji chce odpocząć, ale wtedy raczej nie w klatce.

umowa o łódź zostala zawarta przez Jacka i Bena,nie wiadomo czy reszta o tym wie - jesli operacja sie udala Ben odrazu nie wstanie z loza,bedzie musial do siebie dojsc - a wtedy dowiemy sie czy dotrzyma danego slowa
  • 0

#38 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.12.2006 - |08:01|

Noooo, po takiej operacji to raczej na drugi dzień się nie wyskakuje z łózka :afro: [przyjmijmy na razie założenie, że operacja się udała - choć nie należy zapominać, że to "raczek", więc mimo udanej operacji nie jest wcale pewne, że Ben nie umrze - mogą go uśmiercić w 4 sezonie]

Jest tylko pytanie - kto teraz rządzi w grupie Bena :afro: Tom? Julka? Czy może zjawił się Jacob? Porozstawiał towarzystwo po kątach, i dlatego Jacko siedzi w klatce?
Grupa Jacoba może ganiac po wyspie jako Bosonogie Brudasy właśnie i to oni mogli porwać Cindy i dzieciaki :afro:
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#39 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 22.12.2006 - |11:23|

Alex - jeśli jej postać będzie dalej rozwijana to on może sie okazać kimś bardzo ważnym w jej życiu - czyżby jej miłość?

Chyba tak Alex wyskoczyła w jednym z odcinków, że zabili jej chłopaka, a wcześniej wypytawała o Karla Kate.
  • 0

#40 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 19.01.2007 - |21:41|

Najbardziej w wątku Cindy mnie ciekawi jak zniknęła.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych