Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy to dobrze ze Wraith leca na Ziemie ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 Ron

Ron

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 20.05.2009 - |16:46|

(To, że Pradawni przegrali to chyba błąd w fabule moim zdaniem) .

Było przecież dobrze wyjaśnione jak do tego doszło, żaden błąd w fabule - w skrócie: nasi wspaniali i kochani pradawni byli zbyt pewni siebie i nie docenili przeciwnika (zbyt często im się to zdarza co nie? Tacy wspaniali, a nie potrafią uczyć się na błędach).

To by było dobre: Widmo mający w sobie goaulda bedące kapłanem Ori :lol:

O rety, ale by było! Choć przyznam, że mogło by być interesująco...

Ciekawe czy w filmie przylecą do nas czy my wrócimy do nich?
  • 0

#22 RoboX

RoboX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 20.05.2009 - |21:07|

(To, że Pradawni przegrali to chyba błąd w fabule moim zdaniem) .

Było przecież dobrze wyjaśnione jak do tego doszło, żaden błąd w fabule - w skrócie: nasi wspaniali i kochani pradawni byli zbyt pewni siebie i nie docenili przeciwnika (zbyt często im się to zdarza co nie? Tacy wspaniali, a nie potrafią uczyć się na błędach).

No w sumie tak ale żle to napisałem. Tutaj każdy prawie mówi, że Ori by rozwalili Wraith z łatwością. Moim zdaniem Pradawni są bardziej zaawansowani technologicznie od Ori a przegrali więc Ori też mogą pregrać w podobny sposób. (Pamiętajmy, że Pradawni i Ori byli kiedyś jedną rasą.)
  • 0

#23 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 21.05.2009 - |16:10|

Ale zrozum ...

Pradawni - myśleli że wygrają więc niewnieśli wysiłku szybko padli i koniec ... Niepamiętasz bitwy super wrota ?? 1 ha'tak rozwalił by statek wraiht i jakoś padło conajmniej 2 statki ziemian , 20-30 statków tok'ra i 2 - 3 statków asgard . to jest ze 40 wsumie może więcej statków a wszystkie rozwaliły może 3-4 statki ori więc porównaj sobie .... JEDEN STATEK ORI ZNISZCZYŁ BY PrAkTyCZniE wszystkie STATKI WRAIHt w CAŁYM WSZECH ŚWIECIE

PISZE ROŻNYMI LITERAMI (CZASAMI), ALE NIEJESTEM dzieckiem NeO !!
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#24 RoboX

RoboX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 21.05.2009 - |19:14|

Ori też są pewni siebie. A i nie przypominam sobie takiej bitwy przy superwrotach. Bo jak statki Asgard padły od Ori to ja nie wiem co to za bitwa była. Jeśli chodzi Ci o tą z końca 9 sezonu SG to Asgardu chyba żadne statki nie padły.

PS.Ha'tak by nie rozwalił statku/ów Widm. Nasze odłony padają szybko pod ostrzałem statku roju Widm a co dopiero Ha'tak'i, jeszcze z taką bronią jakby się stawili. Ha'tak nie ma szans. A i jeszcze jedno. A konkretnie, jak conajmniej 2 statki u nas padły a Asgardów statki 2-3 padły?? To powinno być, że żaden statek Asgardu nie padł lub chociaż conajmniej jakbyś się uparł.

Użytkownik RoboX edytował ten post 21.05.2009 - |19:18|

• 0

#25 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 21.05.2009 - |20:00|

Mr()()z chyba ogląda inny serial :P
Albo ma problemy z liczeniem bo tych statków tam wcale tak wiele nie było, ot 2 ziemskie, 1 asgard, kilka hataków.
Z czego padł 1 ziemski i kilka hataków.
Hatak nie dałby rady HS'owi bo HS ma naprawdę sporą siłę ognia
  • 0

#26 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 21.05.2009 - |20:04|

No nie wiem .

Ha'tak ma w końcu dużo mocy do dyspozycji , więc jego osłony wytrzymają pewno dłużej niż nasze na BC304 .

W walce 1 na 1 pewno by Ha'tak lepiej sobie radził niż BC304 na normalnym zasilaniu .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#27 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 21.05.2009 - |21:13|

Hataki miały dużo słabsze osłony niż statki ziemskie (bo te miały osłony asgardzkie).
BC304 na normalnym zasilaniu nie był w stanie niczego rozwalić, bo nie miał czym ;] Railguny były dobre na małe obiekty, a atomówki nie miały szans trafić.
  • 0

#28 RoboX

RoboX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 21.05.2009 - |22:41|

Może i by dał radę. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale zdaje mi się jak Anubis sprawdzał czy mamy technologię zagrażającą mu lub jego flocie to wysłał chyba 3 albo 1 Ha'tak/i i ktoś powiedział, że Prometeusz chyba sobie da z nim/nimi radę.
  • 0

#29 Shalom

Shalom

Plutonowy

• Użytkownik
  • 375 postów
  • MiastoBędzin

Napisano 22.05.2009 - |00:09|

To chyba sobie musisz zobaczyć jeszcze raz :P
Była mowa tylko o tym czy w ogóle go wysyłać do walki z tymi "testerami". Nikt wtedy nie wiedział jak prometeusz sobie będzie radził bo wczesniej nie walczył nigdy z Hatakami.
  • 0

#30 Seth Angel

Seth Angel

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoPierwszy z Prawej

Napisano 14.09.2009 - |12:59|

Coś się namieszało w tych naszych rozważaniach, więc krótkie sprostowania.

Pradawni "przegrali" z Wraith tylko symbolicznie. Masę razy w Atlantis było powiedziane, że Alteranie nie widzieli sensu w kontynuowaniu wojny (nie ważne ile statków by niszczyli zawsze pojawiały się nowe - co jest dowodem na to iż Pradawni wygrywali) i dlatego udali się na Ziemię.

Nie porównujcie ORI z Pradawnymi. ORI zniszczyli by Wraith w jeden dzień o ile nie szybciej. ORI do Pegaza nie wysyłali by nawet statków - bo po co. Pradawni ochraniali naszą galaktykę. Do Pegaza ORI mogli by się udać osobiście bez obawy że zostaną zniszczeni. Poza tym podczas wojny Pradawni byli tylko ludźmi (mieli swoje ograniczenia) a ORI to istoty o wiele bardziej potężne niż Pradawni przed Ascendencją.
  • 0
I Have Become Death, Destroyer of Worlds.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych