Skocz do zawartości

Zdjęcie

Taken (2002)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#21 Magbet

Magbet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoMyslowice

Napisano 29.11.2003 - |01:59|

Jak dla mnie serial jest super. Tak mnie wciągnał, że nie moge się doczekać aż skapie kolejny odc. (a łącze słabiutkie :( )
W prawdzie obejrzałem dopiero 4 odc, ale już wiem, że Spielberg mnie znowu nie zawiedzie.
Co do napisów, to muszę przyznać że są niedokładne a miejscami wręcz 'mówią' co innego niż aktorzy i zmienia to diametralnie odbiór fabuły. No ale i tak chwała temu ( nie podpisał/a się ) co te napisy zrobił. Sam też tłumaczę, więc wiem co to za harówa i ile trzeba w to pracy włożyć. I tu właśnie niebyłbym sobą, gdybym tych napisów nie poprawił ;)
Więc jak ktoś chce to mogę udostępnić. Ale na razie tylko 4 odc. Resztę będę poprawiał w miarę odlądania.
Widzę, że do 10odc. napisów w ogóle niema, więc jak dojdę do tego odc. (ok 2 tyg.) a nikt mnie nie uprzedzi to napisy zrobię.

Pozdrówka !
  • 0

#22 teperek

teperek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.01.2004 - |11:29|

JAk napisał dzisiaj dodatek do Gazety Wyborczej - Gazeta Telewizyjna w sobotę o 23.20 na C+ pojawi się nowy serial. Mowa tutaj o Taken zwanym u nas jako Wybrańcy Obcych. Serial do którego "przyczynił" się sam S.Spielberg. Szkoda tylko że nie wszyscy go zobaczą :(
  • 0

#23 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.01.2004 - |13:56|

hmm a ja go sobie obejrzę w c+ :-), tylko jakaś dziwna pora nadawania 23:20 w sobotę. Moim zdaniem to nie jest dobra pora dla premierowego serialu w tv (dziwna ta polityka c+, za cholerę jej nierozumiem).
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#24 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.01.2004 - |18:03|

Jest to polityka w zasadzie wszystkich stacji telewizyjnych. Wszystko co mozna podciagnąc pod SF jest nadawane albo wcześnie rano albo późno w nocy. Takie zapchajdziury. :( :angry:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#25 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.01.2004 - |18:30|

Ci którzy nie kupili "Gazety" mogą ten artykuł przeczytać pod tym linkiem.. Autor zna chyba co niektórych potrzeby ponieważ to właśnie on pisał niegdyś o "Stargate" w Gazecie Telewizyjnej. Tekst tego starego artykułu ze starej listy tutaj.
Log65: Happy camper

#26 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 02.01.2004 - |19:02|

Napisy do Taken znajduja sie na http://napisy.gwrota.com
  • 0

#27 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 04.01.2004 - |01:00|

Właśnie obejrzałem pierwszy odcinek na c+ i nasuwają mi się następujące myśli:

1. Serial jest delikatny tzn bez żadnych zbędnych efektów pecjalnych itp itd, ale jest robiony pod ludzi, którzy więdzą o co chodzi tzn poszczegulne fakty prasowe zgadzają się z rzeczywistością

2. Serial może sie nie spodobać młodzsej widowni przyzwyczajonej do fajerwerków akcji itd.

3. Jak ktoś oglądał serial Dark Skies to będzie miał możliwoś fajnego porównania interpertacji pana Spielberga i twórców Dark Skies i nie wiem czy przypadkiem koncepcje nie będą podobne.

4. Pan Spilbergi wierzy w życie pozaziemskie :)))))

5. Nie ogłądałem całego serialu czekając na polską wersję, ale czy przypadkiem nie okaże się, że są żli i dobrzy obcy????
  • 0

#28 arci

arci

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 29.01.2004 - |18:38|

Da się obejrzeć, ale zadna rewelacja...
  • 0

#29 RaNdaLL

RaNdaLL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów

Napisano 17.04.2004 - |00:37|

Serial jak dla mnie średni. Wydaje mi się, że jest tam za dużo treści i jest po prostu przegadany. Fakt efektów za dużo tam nie ma ale to nie najważniejsze. Zakończenie tez nie bardzo mi podpasowało. Serial nudny, dałbym 6/10. :ph34r:

PS. Najbardziej z całego serialu denerwowała mnie Mary. Jak tylko ją pokazywali to myślałem, że monitor przez okno wyrzuce. Popsuła mi oglądanie połowy serialu (tych odcinków w których występowała). ^_^

Użytkownik Randall edytował ten post 17.04.2004 - |00:40|

• 0

#30 Stev

Stev

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 05.06.2004 - |13:26|

Niestety po Spilbergu spodziewalem sie czegos wiecej :( . Ocz\ywiscie wcale nie chodzi mi o efekty specjalne tylko o ciekawa fabule i pomysly. Na pierwszych 3 odcinkach ziewalem i zastanawialem sie czy ogladac dalej. Od czwartego zrobilo sie troche ciekawiej, koncowka juz tez nienajgorsza. Podsumowujac- zgadzam sie z ktoryms przedmowca, ze akcja jest rozwlekla i dodam, ze ogladalem ten serial z pol roku temu i niewiele juz pamietam.
  • 0

#31 dark.raven

dark.raven

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.06.2004 - |22:39|

A mnie sie podobalo...i owszem znalazlam aktora ktory wystepowal w SG:))) Pamietacie taki odcinek SG o Martym ktory uwazal ze jest sledzony prze kogos i chcial przejsc prze wrota na ojczysta planete?

Podobało mi sie, tylko czasem mi sie dłuzyl troche, ale to moze dlatego, ze ogladalam po 2 naraz odcinki...Co do Marty'ego z SG, to tak mi sie wydaje ze tutaj gral takiego cwaniaczkowatego naukowca ktory pomagal Owenowi w pracy..ale Owen go pozniej sprzatnal..

Użytkownik dark.raven edytował ten post 20.07.2004 - |09:50|

• 0
znana obecnie jako ladyhawke

#32 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 17.08.2004 - |14:23|

Jak na serial reklamowany przez Spilberga, to się trochę zawiodłem. Odcinki za długie i nużące (oglądając niektóre odcinki zasypiałem w fotelu i musiałem kończyć oglądać następnego dnia).
Ale z drugiej strony pomysł ciekawy i jeśli któś ma 15 godzin wolnego czasu to może ten serial oglądnąć (tylko proszę nie oglądajcie więcej niż jeden odcinek dziennie, bo możecie nie wytrzymać:) ).
  • 0

#33 JACKo

JACKo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoS-c

Napisano 17.08.2004 - |15:32|

eee... da sie nawet 3 odcinki z rzędu zobaczyć :) Została mi jeszcze druga połowa do zobaczenia więc troche przedemną :)
  • 0

#34 kedzier

kedzier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoMiędzyrzec Podlaski

Napisano 18.09.2004 - |07:03|

Wszyscy tlumaczycie tytuł filmu na "Zabrani", z tego co wiem to ten serial zostal juz przetlumaczony i byl w TV ale niestety platnej bo w Canal+, tam nosił tytuł "Wybrańcy obcych" ten tytul chyba lepiej odzwierciedla to co sie dzieje w tym filmie:).
Teraz czekam az w C+ pojawi sie The 4400 :)
a i jeszcze mala prozba czy ktos z was moze udostepnic link do pierwszego odcinka Taken ? bo nie moge tego nigdzie znalezc, jakis torrent czy cos co da mi jakies namiary gdzie go mozna znalezc.
Pozdrawiam
Kędzier
  • 0

#35 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 27.09.2004 - |08:58|

Wszyscy tlumaczycie tytuł filmu na "Zabrani", z tego co wiem to ten serial zostal juz przetlumaczony i byl w TV ale niestety platnej bo w Canal+, tam nosił tytuł "Wybrańcy obcych" ten tytul chyba lepiej odzwierciedla to co sie dzieje w tym filmie:).

No i to jest właśnie problem tłumacza.
Po takim tytule połowa ludzi filmu nawet nie oglądą bo sądzi że to o kosmitach i tyle.
Osobiście nie lubię takiej przaśniej dosłowności.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#36 kedzier

kedzier

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoMiędzyrzec Podlaski

Napisano 27.09.2004 - |09:39|

nie wszedzie narratorem jest mala dziewczynka, ogladaj uwaznie,
czasami płk. Crawford! :) i inni, ale to nie wystepuje za czesto :)
pozdr,
  • 0

#37 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 09.10.2004 - |17:35|

Zgadzam sie z niektorymi z wczeszniejszych przedmowcow. Serial troche zbyt rozwlekly. Moze to wina 1,5 godzinnych odcinkow, moze kwestia jego realizacji. Trudno okreslic. W kazdym razie mnie nie porwal. Spodziewalem sie o wiele wiecej. Do polowy mozna przysnac, natomiast od polowy do konca jest juz troche lepiej. O wiele ciekawiej zapowiada sie serial o podobnej tematyce The 4400.
  • 0

#38 Locke

Locke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 11.10.2004 - |07:44|

Serial jest dobry. Faktycznie trochę za długi. Ma jednak swoisty klimat i w miarę oglądania wciąga coraz bardziej. Jakby ktoś do tej pory nie oglądał i miał problem z podjęciem decyzji czy warto? Polecam. Ja się nie zawiodłem. ^_^
  • 0

#39 kond

kond

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21.10.2004 - |13:04|

Siemka. Jestem nowy na tym forum. Taken to zaj.. serialek. Mnie osobiscie bardzo sie podobal a rezyser znow pokazal klase.

PS. Ta mala fajnie gra ale troche mnie to denerwuje ze zawsze takie madre i rozsadne dzieci ;]
  • 0

#40 LLD

LLD

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 13.11.2004 - |13:37|

Jestem juz w połowie tego serialu i podoba mi się to jak sie rozkręca. Mam trochę mieszane odczucia (jestem świeżo po B5) ale zapowiada sie ciekawa końcówka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych