Serial zaczyna się pod koniec Drugiej Wojny Światowej gdzie tajemicze światła ratuja uszkodzony bombowiec Amerykański na którego pokładzie jest kapitan Russel Keys. Ukazane losy kapitana Keysa i jego potomków a takze losy rodziny Clarków. Całość dopełnia "czarne charaktery" czyli kpt. Owen Crowford, jego syn Eric a później wnuczka Mary. Serial kończy się w roku 2002 wiec ukazany jest kawał historii USA i zmian zachodzących na przestrzeni lat. Koniec jest zaskakujacy aczkolwiek można się było go spodziewać.....
W serialu wystepuje wielu znanych aktorów - ot choćby Julie Benz znana z serialu Buffy czy Eric Close. Pewnie gdyby się poszukało to by się znalazło ,ze któryś z aktorów występował róznierz w jakichś odcinkach SG1
Do zalet serialu mozna zaliczyć ciekawą akcję, świetne efekty, wspaniały pomysł serialu i naprawde fajnagre aktorską - zwłaszcza podobała mi się mała Allie oraz gra Heather Donahue kreujacej rolę Marry Crowford.
Pomysłodawca serialu Lesslie Bohen napisał/napisała (?) rownierz wiele innych scenariuszy filmów - ot choćby do jednej z częsci Koszmaru z Elm street - zainteresowanych odsyłam na stronę IMDB.
Naprawdę warto poświęcić te 15 godzin na obejrzenie tegoż serialu.
Polecam
===========================================
Moze ktoś mi powie bo nie wiem czy to było powiedziane w serialu co pokazał Owenowi Crowfordowi mały Jackob Clark albo Allie Marry ??
Użytkownik johnass edytował ten post 02.06.2010 - |22:43|

Logowanie »