Hmm...nigdy nie próbowałem, ale myślę, że da radę - DVD traktujesz jako zwykły nośnik danych, więc bierzesz 8xSVCD, najlepiej je połącz i podziel na chaptery i wypalaj jako SVCD, tyle że taki 4.7GBa nie wiesz czy mozna nagrac z 8 svcd na dvd i potem ogladac jako svcd (na odtwarzaczu dvd) ?Dlatego rozważam zakup nagrywarki DVD i wypalenie sobie tych ripów na normalnym DVD.
PYTANKA TECHNICZNE!!!
Napisano 02.01.2004 - |21:01|
Napisano 02.01.2004 - |22:52|
Nie polecam nagrywania VCD na płytach 800MB i większych, ponieważ większość stacjonarnych odtwarzaczy DVD ma problem z ich odczytywaniem. Gdyby jednak Twój odtwarzacz odczytywał takie płyty to spokojnie zmieścilbyś dwa odcinki SG-1, ponieważ na taką płytę można nagrać 90 minut filmu w standardzie VCD, a średnio jeden odcinek trwa koło 45 minutNie całkiem, sprawdzę wszystko jutro, ale nie sądzę abym mógł nagrać dwa odcinki kodowane na SVCD na jednej płytce, nie ważne jak dużej (sprawdzę na 800MB - 90 minutach) (...)
Napisano 02.01.2004 - |22:57|
Sprawa wygląda tak: raz testowałem odcinek B5 wypalony na 800MB, ale obraz był wtedy do góry nogami i gupił klatki. Przypuszczam, że to wina Nero. Później użyłem DVD2SVCD aby wypalić jeden epizod B5 na płytkę 700MB. I tutaj mega zonk - Nero pokazało czas nagrania 72 minuty i wielkość 730MB, podczas gdy odcinek trwa 42 minuty. Tego właśnie się boje - czy kompresja nie zjada więcej czasu na płycie niż wynosi aktualny czas odcinka np.: czy 30 minut w formacie SVCD zajmie na płycie TEŻ 30 minut, czy może więcej? Przekonam się jutro, dzisaj nie udało mi się dostać płyt 800MB, możliwe też że jutro kupię nagrywarkę DVD, co rozwiąże wszystkie problemy.Nie polecam nagrywania VCD na płytach 800MB i większych, ponieważ większość stacjonarnych odtwarzaczy DVD ma problem z ich odczytywaniem. Gdyby jednak Twój odtwarzacz odczytywał takie płyty to spokojnie zmieścilbyś dwa odcinki SG-1, ponieważ na taką płytę można nagrać 90 minut filmu w standardzie VCD, a średnio jeden odcinek trwa koło 45 minutNie całkiem, sprawdzę wszystko jutro, ale nie sądzę abym mógł nagrać dwa odcinki kodowane na SVCD na jednej płytce, nie ważne jak dużej (sprawdzę na 800MB - 90 minutach) (...)
P.S. Czy ktoś z was wie może, czy istnieje płyta CD-RW 800MB?
Napisano 02.01.2004 - |23:25|
Jak jest to w Polsce jej nie ma!!sprawdzałem w 2 sklepach inertentowych z płytkami.P.S. Czy ktoś z was wie może, czy istnieje płyta CD-RW 800MB?
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 03.01.2004 - |16:17|
Kupiłem nagrywarkę DVD, zamierzam ją zamontować w miejsce dotychczasowego napędu DVD. Pytanie: czy muszę coś zmienić w ustawieniach systemowych PRZED wymontowaniem starego napędu?
Napisano 03.01.2004 - |16:34|
Po pierwsze poczytaj instrukcje urządenia,to zawsze pomaga .Pytanie: czy muszę coś zmienić w ustawieniach systemowych PRZED wymontowaniem starego napędu?
Wydaje mi sie że niby z jakiej racji masz coś zmieniac,prędzej po włożeniu coś trzeba dostosować,niż przed
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 03.01.2004 - |17:04|
ps czytanie instrukcji nic nie daje nigdy nic ciekawego tam nie napisali
Użytkownik LechNik edytował ten post 03.01.2004 - |17:05|
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!
Jan Paweł II
Napisano 03.01.2004 - |17:21|
Tak nikt nie czyta a potem kazdy ma problemy. TO sie chyba tak utarlo ze instrukcje zaraz po wyciagnieciu z pudelka chowa sie do szafy.ps czytanie instrukcji nic nie daje nigdy nic ciekawego tam nie napisali
Niestety po tym przychodzi gosc do sklepu i mowi: prosze pana, podlaczylem i wybuchlo, ale wszystko bylo dobrze podlaczone..........
CZYTAĆ INSTRUKCJE PO TA JĄ ZROBILI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- www.gwrota.com
Napisano 03.01.2004 - |18:13|
Napisano 03.01.2004 - |20:32|
Dzięki za info.
Napisano 03.01.2004 - |22:22|
Juz coraz czesciej mozna spotkac ISO albo BINy plyt DVD gotowe do nagrania
Napisano 09.01.2004 - |22:09|
ok ja mam glupie pytanko:D jak podzielic svcd na chaptery?bierzesz 8xSVCD, najlepiej je połącz i podziel na chaptery i (...)
bo robie sobie plik svcd za pomoca tmpgenc, a nastepnie wypalam nero, z tym ze w nero kazdy rozdzial to osobny plik, jakbym chcial zrobic film z 15 rozdzialami to by wyszlo strasznie duzo yyy bawienia sie z tymi plikami - jest jakis prosty sposob zeby to podzielic?
Napisano 16.01.2004 - |20:31|
Potrzebujemy zkodowanego pliku MPG, gotowego do zamiany na VOBy. Użyję programu TMPGEnc DVD Author.
Po uruchomieniu programu klikamy z prawej strony na Add File, tam zaznaczamy nasz plik MPG. W tym momencie pojawia się nowe okno. Na górze są dwa przyciski: "Clip Information" - ścieżki do pliku video i audio oraz "Chapter Cut Edit" - tam właśnie mamy możliwość zrobienia chapterów na różne sposoby: a to wstawić przejście w odpowiednim czasie wybranym przez nas, bądź też ustalić stałe pzedziały np.: co 5 minut, w których na płycie zacznie się następny chapter.
P.S. Mam nadzieję że to choć trochę pomoże, ja natomiast mam pytanie: mam porobione VOBy do wypalenia na DVD. Mam też napisy w formacie TXT do versji AVI, który posłużył za pierwowzór VOBów. Moje pyanie: jak wrzucić na DVD te napisy, tak aby się wyświetlały?
Napisano 16.01.2004 - |22:02|
a z tego co zauwazyłem to może wstawiić teks do filmu
W grupie Konwersja możesz wybrać jeden ze sposobów konwersji filmu:
DVD -> VCD – DVD do formatu Video CD.
DVD -> SVCD – DVD do formatu Super Video CD.
DVD -> AVI – DVD do formatu AVI (DivX).
AVI -> VCD – z pliku AVI (i TXT) do formatu Video CD.
AVI -> SVCD – z pliku AVI (i TXT) do formatu Super Video CD.
Jan Paweł II
Napisano 16.01.2004 - |22:04|
AVI -> DVD - z pliku AVI (i TXT) do formatu DVD
Napisano 16.01.2004 - |22:10|
no niestety nie ale z tego co pamietam Virtualdub potrafi wstawiać text do avi a z avi to juz sami pisałes jak zrobic reszte. Iak to zrobic z Virtualdub jet opisane na http://www.divx.pl/Tylko, że nie ma tam opcji:
AVI -> DVD - z pliku AVI (i TXT) do formatu DVD
Jan Paweł II
Napisano 22.01.2004 - |18:25|
albo gdzie moge znaleść instrukcje!
przedewszystkim nie wiem jak dojsc do tego żeby wpisać komende format c:
i gdzie w biosie ustawic zeby mi komputer startował z dysku cd zeby win me zainstalować!!PROSZE o POMOC !!!!!!
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 22.01.2004 - |18:35|
Napisano 22.01.2004 - |18:41|
tylko gdzie ustawić kolejność botowania!!!!Jak masz już dyskietkę systemową to, w biosie ustawiasz kolejność bootowania, pierwsze floppy (jak dalej ruszy z dysku to wyłącz możliwość bootowania z czegokolwiek innego niż floppy) i startujesz z dyskietki, masz wiersz poleceń, format
ok ja juz wykonam formatowanie to przełaczam zeby mi czytało z cd i wkładam płytke i instaluje wina,tak?????
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 22.01.2004 - |18:50|
Szukaj opcji: First Boot Device, nei powiem Ci dokladnie gdzie to jest gdyz nie wiem jakiego biosa posiadasz W kazdym razie gdy znajdziesz ta opcje ustaw pierwsza dyskeitke FDD. Po formacie przestaw na CD-R zainstaluj wina i znow przestaw aby czytal z HDD.tylko gdzie ustawić kolejność botowania!!!!
ok ja juz wykonam formatowanie to przełaczam zeby mi czytało z cd i wkładam płytke i instaluje wina,tak?????
- www.gwrota.com
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych