Napisano 02.12.2005 - |16:10|
Socjalizm, lewacy, anarchiści i inne BARACHŁO.
To co przedstawia sobą zwłaszcza Star Trek i po części też SGA ( SG-1 pewnie też ale oglądałem go dawno) to BREDNIE jakich świat nie widział.
To że w ST są tak niedorzeczne wynalazki jak Teleporter, Replikatory i Holodec jeszcze na upartego można przełknąć.
ALE
Cały ten UTOPIJNY LEWACKI SZAJS to już nawet nie są bracia Grimm.
Nie wiem jak ty ale ja żygam tymi filozoficznymi rozważaniami sprowadzonymi zwłasza w ST do poziomu ABSURDU.
SGA na szczęście tylko w kwestiach ogólnych jest PP, w ST PP ta cała UTOPIA jest osią główną świata, a to już jest MAKABRA.
Niestety Firefly, Farscape już się skończyły, serialu opartego na Star Wars nie widać, pozostał więc tylko BSG ale on jest psychologicznym dramatem S-F a przydał by się także przygodowy kosmiczny S-F który miał by ręce i nogi.
Star Treki pod względem społecznym a zwłaszcza Federacja to wprost PIRAMIDALNE BREDNIE i BEŁKOT.
Czekam więc z niecierpliwością na coś sensownego, najlepiej w świecie Star Wars, oczywiście broń boże nie robione przez Lukasa. Najlepiej w czasach KOTORa.
Użytkownik Quendi edytował ten post 02.12.2005 - |16:13|
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych