Rescue Me
Napisano 26.08.2009 - |19:45|
W każdym sezonie na końcu mamy śmierć jakiejś postaci.
P.S. Napisy jak na razie kończą się na s4e9
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 29.08.2009 - |18:44|
btw. przeczytałem, że serial będzie mieć jeszcze 19 odcinków, które zostaną podzielane na 2 sezony, czyli pierwsze 9 albo 10 odcinków poleci lato/jesień 2010, a następna część w 2011, co będzie miało miejsce podczas rocznicy 9/11. W sumie, to chyba dobrze, że serial ma już wyznaczony koniec, nie będą na siłę ciągnąć i serial będzie miał zakończenie. Podobna sprawa jak z serialem Nip/Tuck.
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 29.08.2009 - |18:45|
Napisano 30.08.2009 - |09:27|
Bardzo ale to naprawdę bardzo dobre kino, głębokie, nie głupie a przy okazji potrafiące rozśmieszyć.
Idealne połączenie niepoprawnie politycznego dramatu z dużą dawką takiegoż humoru, oba składniki na najwyższym poziomie.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 31.08.2009 - |01:04|
Każdy składnik był na najwyższym poziomie, nawet musicalowe wstawki podczas choroby Garritego był znakomite.
Wątki dramatyczne, rozmowy, emocje, gra aktorów prezentują najwyższy kunszt.
Humor świetnie wpleciony i z klasą choć nie poprawny politycznie jak i cały serial.
Co więcej KAŻDY wątek w tym sezonie był przemyślany i oglądało się je przyssanym do ekranu.
BRAWA
POKŁONY
i 3 x TAK
Napisano 03.09.2009 - |17:24|
Myślałem, ze będzie więcej dramatu, ale nie jest źle, a za to wątki humorystyczne rządzą i do tego nie ma nudnych postaci tam.
Ogólnie myślałem, że na cały sezon może pojadą na dwie akcje, w pilocie i finale, a reszta to będzie zwykła obyczajówka, ale na moje szczęście było inaczej i muszę powiedzieć, że dużo się dzieje i stacja FX stanęła na wysokości zadania.
Zabieram się za kolejne.
Napisano 04.09.2009 - |19:56|
Trochę z humorem ograniczyli, ale nie za dużo, a i dali więcej dramatu. Bardzo dobrze, że mocno powstrzymali się z wątkiem z Sheilą, działała mi na nerwy, za to Garrity i Probie jak zawsze niszczą, a mina chłopaków jak Tommy przyniósł rogaliki francuskie i ta cała akcja z Tommym na pigułach bomba.
A do tego ojciec Tommy'ego i jego wujek Teddy niszczą mnie zawsze.
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 04.09.2009 - |19:58|
Napisano 04.01.2010 - |15:01|
W końcu ściągnąłem, zacząłem oglądać i W P A D Ł E M po uszy - serial rewela, super się ogląda, a niektóre teksty chłopaków powalają d o s ł o w n i e.
Fajnie, że jeden kolega udostępnia epy na bieżąco (obecnie S05 PL). Dzięki!
Napisano 06.04.2010 - |19:48|
Skąd ja to znam? Miałem tak samo...absolutnie absorbujący serial!Sięgnąłem po ten serial z pewną dozą nieśmiałości - kilka tygodni od czasu do czasu przeglądałem fora i czytałem opinię z dylematem ściągnąć i obejrzeć czy nie.
W końcu ściągnąłem, zacząłem oglądać i W P A D Ł E M po uszy - serial rewela, super się ogląda, a niektóre teksty chłopaków powalają d o s ł o w n i e.
Fajnie, że jeden kolega udostępnia epy na bieżąco (obecnie S05 PL). Dzięki!
Napisano 17.05.2010 - |13:23|
Następnie mamy sytuację, tak jak z Nip/Tuck, tylko, że go puścili bez przerwy. Prawdopodobnie niedługo się zakończy kręcenie do reszty odcinków Rescue Me i FX będzie siedziało na gotowych odcinkach, bo chcą, aby finał serialu leciał w 10. rocznicę 9/11. Czyli, jak szósty sezon się skończy, to będziemy mieli przerwę aż do lipca 2011.
W skrócie:
6. sezon (10 odcinków) - 29 czerwca - 31 sierpnia
7. sezon (9 odcinków) - 2011 - 11 września?
Przynajmniej serial będzie miał zakończenie
Wraz ze startem 6. sezonu FX wypuszcza nowy serial komediowy o nazwie Louie.
Komik Louis C.K. wraca do telewizji, kilka lat temu miał swój serial na HBO o nazwie Lucky Louie.
Zapowiedzi:
http://www.youtube.com/user/FXLouie
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 17.05.2010 - |13:33|
Napisano 19.05.2010 - |10:57|
Dzięki za przypomnienieKrótkie podsumowanie: serial wraca z 6-tym sezonem 29 czerwca i będzie leciał przez 10 tygodni, aż do 31 sierpnia.
...
Wiedziony postami poprzedników zacząłem oglądać "The Job" - wymiękam z odcinka na odcinek - REWELA!!!
Napisano 25.05.2010 - |10:45|
Zapowiedzi sezonu. Nie byłem przekonany, do tego, gdzie scenarzyści chcą pociągnąć fabułę, z końca 5-tego sezonu, ale teraz jestem zaciekawiony. Prezentuje się ciekawie.
Napisano 25.05.2010 - |11:11|
Ten drugi trailer bardzo fajny - taki inny.
Napisano 29.05.2010 - |16:20|
Napisano 08.07.2010 - |00:51|
Zacznę od końca
Znakomita ostatnia scena w kościele.
Jako że tak dramatycznie zakończył się s5 obecny zaczął się rozliczeniem i kolejną walką z alkoholizmem naszego bohatera.
Nie zabrakło też niegłupiego humoru za który tak uwielbiam ten serial.
Podsumowując można powiedzieć że najlepszy mix obyczajowego dramatu z komedią powrócił.
P.S. Napisy już są.
Użytkownik Quendi edytował ten post 08.07.2010 - |19:42|
Napisano 24.08.2010 - |11:31|
Jestem po 6x04 (straszliwe opóźnienie w napisach, ale "dziękować" że się jednak pojawiają). Jest całkiem nieźle, humor słowny powala, dialogi Mikea i Seana masakrują.
Tylko odrobinę z tym chlaniem Gavina przesadzają, ciągle: pije - nie pije, nie pije - pije. Niech się w końcu zdecydują bo robi się nudnawo.
Napisano 24.08.2010 - |11:59|
Praktycznie serwowanie tego samego, co sezon. Humor jest i np. ten odcinek, gdzie szukali Colleen całkiem niezły + dwa ostatnie, ale to jest tak jakby czekanie na koniec serialu. Chociaż w sumie jest wątek, że remizę mogą zamknąć.
Ten serial idzie prawie identycznym torem jak Nip/Tuck, jeśli chodzi o jakość i inne sprawy.
Napisano 25.08.2010 - |10:41|
Naprawdę warto się siłą przemóc i zmusić do oglądania nowszych odcinków? Czy jednak dać sobie spokój, a zaoszczędzony czas przeznaczyć na - powiedzmy - spacery z potomstwem czy twórczą pracę naukową?
Napisano 25.08.2010 - |12:17|
Szkoda tylko, że zakończy się w okolicy września 2011. Może poczekaj rok i sobie obejrzysz resztę.
Napisano 25.08.2010 - |16:03|
Nie ma jednak co ukrywać że obecny jest zdecydowanie najsłabszy choć i tak dobrze się ogląda.
Napisano 03.01.2011 - |22:15|
Dialog z ostatniego epizodu:
"...
- Miasto ufndowało pawilon jego imienia.
- O! Swietnie!
- Chłopaki, a wiecie co to jest pawilon?
- To taki budynek
- Raczej plac
- Zamknięta przestrzeń z dużymi oknami
- Hmm...Ja myślałem że to taka liczba, wiecie: milion, jilion, pawilon..."
Padłem na glebę i piwo mi się rozlało
Kretynizm Mike'a jest nieskończony!
Czekamy na końcówkę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »