Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rescue Me

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#21 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.08.2009 - |19:45|

Bardzo dobry s4 choć słabszy od poprzednich.

W każdym sezonie na końcu mamy śmierć jakiejś postaci.

P.S. Napisy jak na razie kończą się na s4e9
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#22 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 29.08.2009 - |18:44|

Jestem dopiero po pilocie, ale już serial trafił w moje gusta. Najlepszy moment jak przekupywał swoje dzieci :lol:.

btw. przeczytałem, że serial będzie mieć jeszcze 19 odcinków, które zostaną podzielane na 2 sezony, czyli pierwsze 9 albo 10 odcinków poleci lato/jesień 2010, a następna część w 2011, co będzie miało miejsce podczas rocznicy 9/11. W sumie, to chyba dobrze, że serial ma już wyznaczony koniec, nie będą na siłę ciągnąć i serial będzie miał zakończenie. Podobna sprawa jak z serialem Nip/Tuck.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 29.08.2009 - |18:45|

• 0

#23 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.08.2009 - |09:27|

Jestem w połowie s5 i powiem że ZNAKOMITY. Dużo inteligentnych rozmów, wspomnień 9/11. Świetna akcja z żoną w szkole młodszej córki jak i też zabawna sytuacja ze starszą. Bardzo dobry wątek z chorobą Garritego.

Bardzo ale to naprawdę bardzo dobre kino, głębokie, nie głupie a przy okazji potrafiące rozśmieszyć.

Idealne połączenie niepoprawnie politycznego dramatu z dużą dawką takiegoż humoru, oba składniki na najwyższym poziomie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#24 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 31.08.2009 - |01:04|

Zakończywszy s5 powiem że jest to NAJLEPSZY sezon Rescue Me i ścisła czołówka sezonu 2008/2009.

Każdy składnik był na najwyższym poziomie, nawet musicalowe wstawki podczas choroby Garritego był znakomite.
Wątki dramatyczne, rozmowy, emocje, gra aktorów prezentują najwyższy kunszt.
Humor świetnie wpleciony i z klasą choć nie poprawny politycznie jak i cały serial.
Co więcej KAŻDY wątek w tym sezonie był przemyślany i oglądało się je przyssanym do ekranu.

BRAWA
POKŁONY
i 3 x TAK
  • 0

#25 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 03.09.2009 - |17:24|

Jestem po pierwszym sezonie i muszę powiedzieć, że jest bardzo dobrze. Serial ma znakomity pilot, po którym chce się zobaczyć więcej.
Myślałem, ze będzie więcej dramatu, ale nie jest źle, a za to wątki humorystyczne rządzą i do tego nie ma nudnych postaci tam.
Ogólnie myślałem, że na cały sezon może pojadą na dwie akcje, w pilocie i finale, a reszta to będzie zwykła obyczajówka, ale na moje szczęście było inaczej i muszę powiedzieć, że dużo się dzieje i stacja FX stanęła na wysokości zadania.

Zabieram się za kolejne.
  • 0

#26 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 04.09.2009 - |19:56|

Przyśpieszyłem tempo, skończyłem drugi sezon i jak dla mnie poziom zbliżony do pierwszego.
Trochę z humorem ograniczyli, ale nie za dużo, a i dali więcej dramatu. Bardzo dobrze, że mocno powstrzymali się z wątkiem z Sheilą, działała mi na nerwy, za to Garrity i Probie jak zawsze niszczą, a mina chłopaków jak Tommy przyniósł rogaliki francuskie i ta cała akcja z Tommym na pigułach bomba.

A do tego ojciec Tommy'ego i jego wujek Teddy niszczą mnie zawsze.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 04.09.2009 - |19:58|

• 0

#27 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 04.01.2010 - |15:01|

Sięgnąłem po ten serial z pewną dozą nieśmiałości - kilka tygodni od czasu do czasu przeglądałem fora i czytałem opinię z dylematem ściągnąć i obejrzeć czy nie.
W końcu ściągnąłem, zacząłem oglądać i W P A D Ł E M po uszy - serial rewela, super się ogląda, a niektóre teksty chłopaków powalają d o s ł o w n i e.
Fajnie, że jeden kolega udostępnia epy na bieżąco (obecnie S05 PL). Dzięki!
  • 0

#28 joozeek

joozeek

Szeregowy

• Grupa Hatak
  • 11 postów

Napisano 06.04.2010 - |19:48|

Sięgnąłem po ten serial z pewną dozą nieśmiałości - kilka tygodni od czasu do czasu przeglądałem fora i czytałem opinię z dylematem ściągnąć i obejrzeć czy nie.
W końcu ściągnąłem, zacząłem oglądać i W P A D Ł E M po uszy - serial rewela, super się ogląda, a niektóre teksty chłopaków powalają d o s ł o w n i e.
Fajnie, że jeden kolega udostępnia epy na bieżąco (obecnie S05 PL). Dzięki!

Skąd ja to znam? Miałem tak samo...absolutnie absorbujący serial!
  • 0

#29 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 17.05.2010 - |13:23|

Krótkie podsumowanie: serial wraca z 6-tym sezonem 29 czerwca i będzie leciał przez 10 tygodni, aż do 31 sierpnia.
Następnie mamy sytuację, tak jak z Nip/Tuck, tylko, że go puścili bez przerwy. Prawdopodobnie niedługo się zakończy kręcenie do reszty odcinków Rescue Me i FX będzie siedziało na gotowych odcinkach, bo chcą, aby finał serialu leciał w 10. rocznicę 9/11. Czyli, jak szósty sezon się skończy, to będziemy mieli przerwę aż do lipca 2011.

W skrócie:

6. sezon (10 odcinków) - 29 czerwca - 31 sierpnia
7. sezon (9 odcinków) - 2011 - 11 września?

Przynajmniej serial będzie miał zakończenie :D.

Wraz ze startem 6. sezonu FX wypuszcza nowy serial komediowy o nazwie Louie.
Komik Louis C.K. wraca do telewizji, kilka lat temu miał swój serial na HBO o nazwie Lucky Louie.

Zapowiedzi:
http://www.youtube.com/user/FXLouie

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 17.05.2010 - |13:33|

• 1

#30 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 19.05.2010 - |10:57|

Krótkie podsumowanie: serial wraca z 6-tym sezonem 29 czerwca i będzie leciał przez 10 tygodni, aż do 31 sierpnia.
...

Dzięki za przypomnienie ;)
Wiedziony postami poprzedników zacząłem oglądać "The Job" - wymiękam z odcinka na odcinek - REWELA!!!
  • 0

#31 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 25.05.2010 - |10:45|

Zapowiedzi sezonu. Nie byłem przekonany, do tego, gdzie scenarzyści chcą pociągnąć fabułę, z końca 5-tego sezonu, ale teraz jestem zaciekawiony. Prezentuje się ciekawie.
  • 0

#32 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 25.05.2010 - |11:11|

Ten drugi trailer bardzo fajny - taki inny.
  • 0

#33 Jax

Jax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 29.05.2010 - |16:20|

Drugi trailer jest z Derekem Jeterem, gwiazdą New York Yankees :D
  • 0

#34 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.07.2010 - |00:51|

6x01
Zacznę od końca
Znakomita ostatnia scena w kościele.
Jako że tak dramatycznie zakończył się s5 obecny zaczął się rozliczeniem i kolejną walką z alkoholizmem naszego bohatera.
Nie zabrakło też niegłupiego humoru za który tak uwielbiam ten serial.

Podsumowując można powiedzieć że najlepszy mix obyczajowego dramatu z komedią powrócił.
P.S. Napisy już są.

Użytkownik Quendi edytował ten post 08.07.2010 - |19:42|

• 0

#35 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 24.08.2010 - |11:31|

Dawno nikt niczego nie napisał.
Jestem po 6x04 (straszliwe opóźnienie w napisach, ale "dziękować" że się jednak pojawiają). Jest całkiem nieźle, humor słowny powala, dialogi Mikea i Seana masakrują.
Tylko odrobinę z tym chlaniem Gavina przesadzają, ciągle: pije - nie pije, nie pije - pije. Niech się w końcu zdecydują bo robi się nudnawo.
  • 0

#36 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 24.08.2010 - |11:59|

Problemy alkoholowe Tommy'ego to mi się już dawno znudziły więc dla mnie nic nowego, tak jak i dramat z Sheilą i Janet.
Praktycznie serwowanie tego samego, co sezon. Humor jest i np. ten odcinek, gdzie szukali Colleen całkiem niezły + dwa ostatnie, ale to jest tak jakby czekanie na koniec serialu. Chociaż w sumie jest wątek, że remizę mogą zamknąć.
Ten serial idzie prawie identycznym torem jak Nip/Tuck, jeśli chodzi o jakość i inne sprawy.
  • 0

#37 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 25.08.2010 - |10:41|

Jakoś nie mogę się zabrać do tej szóstej serii właśnie z powodu tej niekończącej się huśtawki alkoholowej głównego bohatera. Znudzić to mi się to znudziło już wcześniej, ale w piątej serii osiągnęło apogeum i doszło do momentu 'no dość już tego, szkoda czasu'. Huśtawka z dwiema babeczkami też zrobiła się już nudna i nie widzę sensu w jej dalszym eksplorowaniu.
Naprawdę warto się siłą przemóc i zmusić do oglądania nowszych odcinków? Czy jednak dać sobie spokój, a zaoszczędzony czas przeznaczyć na - powiedzmy - spacery z potomstwem czy twórczą pracę naukową?
  • 0

#38 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 25.08.2010 - |12:17|

No wiesz, teoretycznie serial ma już ustaloną końcową datę i wiemy, że będzie miał zakończenie to już coś.
Szkoda tylko, że zakończy się w okolicy września 2011. Może poczekaj rok i sobie obejrzysz resztę.
  • 0

#39 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.08.2010 - |16:03|

Ja oglądam na bieżąco bo poprzedni sezon uważam że był znakomity.
Nie ma jednak co ukrywać że obecny jest zdecydowanie najsłabszy choć i tak dobrze się ogląda.
  • 0

#40 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 03.01.2011 - |22:15|

No, dobrnąłem do końca (06x10). Faktycznie, najsłabszy sezon - patrząc przez pryzmat poprzednich - ale dobrze się ogląda.
Dialog z ostatniego epizodu:
"...
- Miasto ufndowało pawilon jego imienia.
- O! Swietnie!
- Chłopaki, a wiecie co to jest pawilon?
- To taki budynek
- Raczej plac
- Zamknięta przestrzeń z dużymi oknami
- Hmm...Ja myślałem że to taka liczba, wiecie: milion, jilion, pawilon..."
Padłem na glebę i piwo mi się rozlało :lol:
Kretynizm Mike'a jest nieskończony!
Czekamy na końcówkę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych