Czy jesteś uzależniony od SG
Napisano 09.12.2003 - |23:03|
A co do SG-1 - to ma sytuacje obecnie wręcz odwrotną:
--- Bo jak się napatrzę (naogladam) to tak znienawidzę ---
Napisano 10.12.2003 - |08:31|
Pozdrowienia dla wszystkich.
Napisano 10.12.2003 - |11:14|
Słowa nic przecież nie znaczą, to tylko umarł nikt...'
oak.rpg.pl Stawiamy na WIELKICH ludzi
Napisano 10.12.2003 - |12:16|
tzn chodzi o przeslone przy splywie wody (bo okrągły) ?? bo jesli tak to rodzicom sie nie dziwie... w przeciwnym wypadku - spoko59. Twoi rodzice nie zgadzają się byś zamontował przesłonę w toalecie i odmawiał otwarcia jej bez właściwego kodu GDO.
a ja jesli jestem uzalezniony to minimalnie - tzn jak nadrabialem zaleglosci to chyba bylem - potrafilem ogladac w kazdej wolnej chwili sg1, bywalo ze caly dzien i noc (oraz w stanie nietrzezwosci - te odcinki trzeba bylo 2 razy obejrzec )
ale teraz to juz spoczko - odcinki leca zadko a drugi raz mi sie nie chce ogladac (wyjatek - WoO)
Napisano 10.12.2003 - |15:59|
No, jak przez tydzień nie mogłem znikąd dossać nowych odcinków, to chodziłem załamany i przygnębiony. Po prostu żyć się nie chce bez Stargate.Moim zdaniem uzależnienie można byłoby jeszcze rozpoznać po tym, czy brakowało by mi tego serialu po jego zakończeniu lub jak bym zareagował gdyby ściągnięcie i obejrzenie kolejnych odcinków stało się niemożliwe - biorąc pod uwagę takie kryteria stwierdzam, że jestem ogromnie uzależniony.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Ojj grabisz sobie u mnie rexus, grabisz.A co do SG-1 - to ma sytuacje obecnie wręcz odwrotną:
--- Bo jak się napatrzę (naogladam) to tak znienawidzę ---
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 10.12.2003 - |16:40|
TAK! Jestem uzależniony. Nie wyobrażam sobie bym nie obejrzał Evoluton, part 2 w tym roku. Dopóki nie obejrze od momentu premiery będa chodził jak na "głodzie". Odetnijcie mnie od tego forum. Też będe na głodzie. Nie ma mowy by będąc na internecie nie włączyć jakiejś strony z newsami ze Stargate, tego forum.
W życiu... heh... koledzy z klasy to znają tylko czubek góry lodowej mojego maniactwa a i tak juz pod tym względem się wyróżniam. Ulubiona koszulka: czarna, lub taka brązowo-zielona. Natomiast z punktów tutaj wymienionych to ja przejawiam:
7. Powstrzymujesz się od krzyczenia "Kree!" aby zwrócić uwagę. (JA SIĘ NIE POWSTRZYMUJE, JA TO ROBIĘ)
8. Znasz znaczenie słowa "Kree." (hej, ja bym tego nie znał, KREE!)
9. Zaczynasz wrzeszczeć na swoich przyjaciołach po Goa'uldowsku kiedy oni cię zdenerwują , chociaż nie rozumiesz połowy z tego co sam mówisz. (no a jak.. . "haszak mikta szolwa!")
19. Gdy tylko jesteś zmieszany, reagujesz uniesieniem brwi. d^_^b
20. Zaczynasz rozumieć podstawy astrofizyki. (zainteresowanie równloegłymi światami, czasem, innymi wymiarami )
34. Kiedy czytasz jakąś książkę o Egipcie, podświadomie poprawiasz ją podczas czytania, wstawiając to co wiesz o Goa'uldach, Asgardzie i Pradawnych. (może nie gdy czytam... ale tylko niech gdzieś na Histori, Polskim lub w jakimś filmie usłyszę: Kronos, Ra, Thor, Hathor... to odrazu skojarzenie z SG1)
38. Potrafisz powiedzieć który sezon Stargate jest emitowany z długości włosów major Carter (bułka z masłem)
41. Łapiesz się na tym, że szukasz w barze niebieski galaretki. (HEJ... to dobry pomysł... następnym razem w supermarkecie kupuje niebieską galaretkę!)
45. Odkrywasz, że powiedzenia takie jak "Do jasnej cholery"-"Na miłość boską(for cryin' out loud)" i "Miodzio(peachy)", powoli wkradają się do twojej codziennej mowy. (Ya' sure ya betcha, przecież cały czas tak mówię, nie wierzycie mi for crying out loud)
47. Jesteś pewny, że twój szef jest przebranym Apophisem. (Wszyscy nauczyciele to Goauldowie... no prawie wszyscy, nauczyciel z Histori nadaje się na generała)
56. Twój korektor pisowni rozpoznaje słowa takie jak Goa'uld, Teal'c i Tok'ra. (na pewno mój Office ma dodanych parę nazw angielskich takich jak Stargate, Goa'uld, Goa'uldów itp.
61. Właściwie zrozumiałeś wszystkie te "punkty". (Taaaaak... )
Napisano 19.12.2003 - |00:16|
Napisano 22.12.2003 - |08:02|
X1 twoją tapetę na pulpicie zadziwiająco często stanowi
motyw ze stargate
X2 obsesyjne pożądanie pliku z każdym nowym odcinkiem (jeden
z głównych celi twego życia stanowi zdobycie wszystkich
odcinków w jak najlepszej jakości i rozdzielczości )
X3 planujesz w przyszłości kupno nowego HDD tylko na odcinki
X4 Amanda Tapping to dla ciebie jedna z najsexowniejszych
kobiet swiata:
* po pierwsze dlatego, że występuje w twoim ulubionym serialu
* po drugie dlatego, żę naprawdę jest ładna
X5 narzekasz ciągle bo nie ma praktycznie żadnej gry opartej
na motywach SG - 1
fanatyczny wyznawca SGU
Napisano 22.12.2003 - |11:10|
Tak mówi każdy uzależniony tylko trudniej to zrobićJa tam wcale nie jestem uzależniony moge przestać w każdej chwili.
Kiedy odbedzie się odpał wrót? Rel tora ke
Kree Sha
J.L. Picard
Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Napisano 22.12.2003 - |14:41|
#31 Gość_mona_*
Napisano 22.12.2003 - |16:23|
#32 Gość_jaskil_*
Napisano 23.12.2003 - |17:31|
Napisano 31.01.2004 - |17:25|
Oj niestety chyba TAK, będę musiał iść na odwyk
bo za dużo mam uzależnień, ale łatwiej będzie
chyba rzucić palenie :-)
Napisano 31.01.2004 - |17:58|
Napisano 31.01.2004 - |22:58|
Cóż... uzaleznia cechują sie tym ze nawet gdy zdajesz sobie sprawę że jest źle to nie możesz z tym zerwać i w takim wypadku trzeba iść do doktora. Jednak nie lubię tego MacKenziego, już złożyłem petycję by doktor Janet przejęła jego funkcje.Powiem wam,że moje uzależnienie mineło
Napisano 31.01.2004 - |23:50|
Napisano 31.01.2004 - |23:59|
Najgorzej że mam ponad czterdzieche i znajomi troche sie dziwnie patrzą , szczególnie że potrafie na wyjazdy firmowe załozyć strój taktyczny z komletem naszywek ( czeste pytania :" SG to straż graniczna?" ) Żona już się przyzwyczaiła.
Dodając jeszcze przynależność do kilku fanklubów na świecie i wyjazdy na konwenty.
MAc
Użytkownik mgsm33 edytował ten post 01.02.2004 - |00:01|
Napisano 03.02.2004 - |19:27|
Punkt 100. Jesteś moderatorem na tym forum
Punkt 101. Założyłeś to forum
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM
Napisano 04.02.2004 - |09:18|
Nikt nie jest doskonałyPowinien być jeszcze punkt 99. Jesteś na forum Orion Tok'ra i masz ponad 100 postów.
Punkt 100. Jesteś moderatorem na tym forum
Punkt 101. Założyłeś to forum
Ale poważnie to co to jest 100 postów jesli 50 % jest w pogaduszkach a pozostałe są tez na inne tematy?
Moderatorem i założycielem każdy być nie może
J.L. Picard
Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Napisano 05.02.2004 - |10:04|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych