Skocz do zawartości

Zdjęcie

King Kong (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#21 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.05.2006 - |01:06|

film byl dla mnie tragiczny. stracony czas. przewaznie (!!) remake jest lepszy od swojego pierwowzoru, glownie dzieki efektom specjalnym, ale musze przyznac z czystym sumieniem ze remake wcale nie byl lepszy od swojego poprzednika. i to do 4 liter, i to do 4 liter :P
  • 0

#22 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.05.2006 - |01:19|

Osobiście uwazam, ze lepiej przebrać się za małpę... A Garfield?

Garfield miał zdecydowanie mniej włosów.

Ocean można kręcić na żywo a potem wklieć, Gniew oceanu również miał ładną animację... itd...

Z tym wklejeniem to mnie rozbawiłeś. :P Nie masz pojęcia o vfx. W gniewie oceanu, też było ładnie zrobione morze, jednak mimo wszystko w King Kongu wyglądało lepiej. Filmowi z pewnością daleko od perfekcji, ale efekty miał pierwszorzędne!
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#23 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 26.08.2006 - |12:14|

Mi sie film podobał, jest pare wątków które niezbytnio się 3mają kupy, ale generalnie film dobry. Adrien Brody świetna gra aktorska.
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#24 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 02.03.2007 - |19:38|

Film robi ogromne wrażenie w kinie :clap: Na małym ekranie efekt spada. Mi się podobał, świetnie pokazana wyspa i niektóry sceny z KK, jak bawi się roztrzaskaną czaszką teranozaura :afro: czy droczy się z Panienką w której się zakochał ( nie pamiętam imienia). Oczy i wyraz twarzy małpy robiły wrażenie, świetnie dopracowane efekty pod tym względem, dało się dosłownie odczytac, co w danym momencie czuje Kong.
A jeżeli ktoś się czepia fabuły, to :huh: gratulacje, przecież to remake, Jackson świetnie wykorzystał pole manewru które mu pozostało.
  • 0
Bursztyn & Perła

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych