Skocz do zawartości

Zdjęcie

ANOMALIA NA WYSPIE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#21 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |00:56|

to jest jakiś czarny dymek

serio? "jakis czarny dymek" nie zatrzymuje sie tuz przed twarza lostowicza (to chyba byl eko) i nie toczy z nim walki na spojrzenie (tak to wygladalo ze strony eko). eko nie wymiekl i dymek uciekl wiec to raczej nie jest "zwykle" i normalne. ten dymek potrafi myslec (skoro sie zatrzymal i potrafi atakowac) wiec dla mnie ten dymek to jest ANOMALIA :)
  • 0

#22 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 14.04.2006 - |22:00|

po odcinku S.O.S już wiem że wyspa posiada jakieś właściwości czyli jest godna tego aby ją badać i przeprowadzać eksperymenty,mowa o uleczaniu Lostowiczow(Lock'e,Jin,Rose)zauważcie ranę Henrego minelo kilka dni i tylko strupek,noga Locka też jakby lepiej,tutaj scenarzyści chcą nam uświadomić co jest na wyspie,a raczej jej właściwości...
  • 0

#23 Atrax

Atrax

Szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 20 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 14.04.2006 - |22:54|

ja mam taka teorie:

wyspa kiedys byla normalna,niedostepna.
wojsko prowadzilo badania nad falami elektromagnetcznymi.pod wplywem takich fal o duzym natezeniu cialo ludzkie i nie tylko ludzkie sie zmienia(geny itd)

to ze dalej dalej tam istnieje pole magnetyczne mowi mi to,ze zdarzaja sie czeste katastrofy(cos jak trojkat bermudzki) oraz szybka zmiana pogody.
francuska mowila,ze jej ekipa zapadla na dziwna chorobe,spowodowana czym?jak nie ma tam malp,ani innych ssakow przekazujacych ludziom grozne choroby

reasumujac:
jesli istnieje dalej pole,ludzie znajdujacy sie tam "zmieniaja sie".
zauwazcie ze inni nie zostawiaja sladow,dlaczego?
byc moze oni zamieniaja sie w ta mgielke,i potrafia sie przemieszczac bezszelestnie

nie rozumiem tych 108 minut.
myslalem ze chcieli sprawdzic jak dlugo wytrzyma czlowiek,zyjac w nieswiadomosci itd(uwazam tak bo na tym filmie co go ogladali nazwa instucji byla zwiazna z ludzka psychika)
ale pozniej cos sie wymknelo... i jes jak jest
  • 0

#24 Maniu

Maniu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.04.2006 - |14:51|

ej moze byc tak ,ze ktos kiedys odkryl ze tu jest jakas energia czy cos co leczy i wogole (nie wnikam)
ale na bank zainteresowalo sie tym wojsko , same korzysci z tego.
patrzcie, wszyscy ciezko ranni ,kalecy i wogole mogli by tu przyjezdzac i za 2 tygodnie na front.
dla wojska to jest nie ocenione.
to samo dla ludzkosci. organizowac tu pobyty dla wszystkich chorych na nowotwory i inne paskudztwa...
Poto pewnie jest bunkier medyczny.

co do 108 minut... nie mam pojecia. moze to byc po to zeby informowac o istnieniu zalogi ;) moze byc po to zebu 'ujazmic' coś ,gdzieś ,jakoś ;D nei wiem ... nie mam pojecia ,ale mam wrażenie ze to co odkryli do tej pory to kropla w morzu... tak sie tym fascynujemy ,pojjawia sie milion pytan.... a co zrobimy jak na te nie bedzie odpowiedzi a co odcinek pojawi sie drugie tyle ... ;D

pozdro600^^
  • 0

#25 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 15.04.2006 - |16:33|

Być może te 'lecznicze właściwości wyspy spowodowały, że aż tyle ludzi wogóle przeżyło katastrofę samolotu. To, że samolot rozbił się akurat na wyspie też moze mieć z tym jakiś związek. Jak mówił Isaac do Rose - na świecie są miejsca z których emanuje energia która może leczyć - ta wyspa jest z pewnością takim miejscem. I prawdopodobnie nad tymi właściwościami wyspy (które mogą mieć powiązanie z elektromagnetyzmem) pracowała pierwotnie Dharma. Jednak zdarzył sie jakiś wypadek, o którym nic nie wiemy...
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#26 Maniu

Maniu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.04.2006 - |18:30|

no właśnie... moze probowali wzmocnic tą energie? nie wiem, ale gdyby cos odnosne wypadku sie wyjasnilo to duzo latwiej bylo by wszystko upozadkowac i wyjasnic.
moze od tego wypadku wyspa stala sie niedostepna... w sesie ze rozbija wszystko co leci bądź plynie :D
  • 0

#27 Piecho

Piecho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 15.04.2006 - |22:00|

Mi sie wydaje że ta energia moze wypływac z "kamieni wulkanicznych", których jest podobno bardzo dużo w dźungli. Na Rose nie działała energia ujażniona przez Isaaca. Może ta wyspa to wulkan który wygasł i pozostałości po nim czyli kawałki lawy maja moc leczniczą?? I moze ten wielki znak zapytania to jest środek wulkanu ... Co o tym myślicie ??
  • 0

#28 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 15.04.2006 - |23:21|

gdzieś już pisałem że wyspa to wierzchołek czegoś większego , a "?" może być głównym wejściem....co do liczb i satelity to prawdopodobnie taki duży projekt musi być monitorowany z orbity,jeżeli wyspa nie pojawia się na radarach i jest niewidoczna to co 108 minut musi być wysyłany sygnał położenia...wydaje mi się że pod koniec sezonu 2 może przejść jakiś huragan i zostanie odsłonięty kawałek wyspy z jakimś kompleksem :blink:
  • 0

#29 Maniu

Maniu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.04.2006 - |23:23|

w tej chwili mozliwe moze byc wszystko ;D gdyz nic nei wiemy o tajemniczym srodku , mogl by to buc krater wulkanu aczkolwiek... nie wiem... nie wiem... korytaze z bunkrow mogly prowadzic do krateru a podczas wypadku zostalu zniszczone... hmm mozliwe :D ale troche w to watpie ;D nie wiem czemu. wydaje mi sie to troche nieprawdopodobne.

pozdro600^^
  • 0

#30 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 16.04.2006 - |07:44|

Wg mnie każda teoria jest dobra.Bo tak naprawde nie wiemy co to za wyspa.A ta teoria jest prawdopodobna( nie mówie że właściwa).Bo twórcach serialu możemy się spodziewać wszystkiego.

Użytkownik baku_tarnow edytował ten post 16.04.2006 - |07:45|

• 0
.

#31 elektrownik

elektrownik

Kapral

• Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 16.04.2006 - |20:10|

Mi też się zdaje że pod wyspą coś się znajduje. Zauważyliście, że bunkry które zostały odkryte przez rozbitków są dziwnie małe - np. bunkier medyczny miał tylko szatnię sale operacyjną i pokój dla dziecka, to samo z bunkrem w którym znajdują się zagubieni, też jest za mały na samodzielne laboratorium, myśle że te bunkry były tylko pomocnicze - coś jak szpital polowy, centrum łączności. Według mnie pod wyspą znajduje się statek obych lub coś w tym stylu, co zostało odkryte przypadkowo lub z jakiegoś satelity wykryto jakieś promieniowanie które wytwarza to coś. Zbudowano bunkry jako zaplecze techniczne a w miejscu oznaczonym na mapie ? znajduje się wejście do podziemi.
  • 0
Yes!!! Go Jack!! Blow them all to hell hahahaha!!

Wow....Hurley pregnant. Explains why there has been no weight loss.

Z pcworld.pl
DVD zabezpieczone chipem
komentarze:
Polak kupi papier scierny i zetrze powłokę
Rusek poleje płytę denaturatem i powłoka sie rozpuści
Amerykanin kupi płytę lub sciagnie ją z łączą 10Mb/s

#32 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 16.04.2006 - |21:45|

Mi też się zdaje że pod wyspą coś się znajduje. Zauważyliście, że bunkry które zostały odkryte przez rozbitków są dziwnie małe - np. bunkier medyczny miał tylko szatnię sale operacyjną i pokój dla dziecka, to samo z bunkrem w którym znajdują się zagubieni, też jest za mały na samodzielne laboratorium, myśle że te bunkry były tylko pomocnicze - coś jak szpital polowy, centrum łączności. Według mnie pod wyspą znajduje się statek obych lub coś w tym stylu, co zostało odkryte przypadkowo lub z jakiegoś satelity wykryto jakieś promieniowanie które wytwarza to coś. Zbudowano bunkry jako zaplecze techniczne a w miejscu oznaczonym na mapie ? znajduje się wejście do podziemi.

Najchetniej bys pewnie zamienil Lost w serial z serii 'Archiwum X - sajens XXL' <_< \\
Heh przeciez tutaj nie ma zadnych ufo, statkow kosmicznych, laserow, broni i tym podobnych, uwazam, ze spotkanie szarakow w serialu jest po prostu wykluczone, a co dopiero jakis wielki statek :huh:
Uwazam, ze teoria jaka przedstawil na uzdrowiciel w tym odcinku jest bardzo trafna, powinnismy brac pod uwage wlasnie miejsca z zwiekszonym magtezymem niz jakies ufoludki :mellow:
  • 0

#33 Maniu

Maniu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.04.2006 - |19:51|

w ufo tez wogole nei wieze. poprostu dosyc seriali ,filmow gdzie jest fajna akcja i wogole ,a na koncu przylatuje ufo ,wychodzi ufolód w poświacie z taniej neonówki i mówi :wasz czas dopiero nadejdzie
potem wraca do statku i odlatuje. suuuchar :D ogolnei ciesze sie ze nei ma ufo!
pozdro 600
  • 0

#34 ziggy

ziggy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 23.04.2006 - |23:01|

Miejmy nadzieję że 10 maja podczas emisji odcinka o tytule "?" co nieco się wyjaśni na temat bunkrów. Może własnie wtedy nasi bohaterowie wybiorą się na małą wycieczkę do bunkra oznaczonego "?". Podejrzewam że Locke ma takie plany gdyż w ostatnim odcinku próbował sobie przypomnieć i narysować tę mapę z drzwi. Więc pewnie jak podleczy nogę(a przy leczniczych właściwościach tej wypy nie zajmie to długo czasu ;)) to wybierze się na mała ekspedycję w poszukiwaniu reszty bunkrów.
  • 0

#35 SunFireX

SunFireX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 25.04.2006 - |18:38|

Miejmy nadzieję że 10 maja podczas emisji odcinka o tytule "?" co nieco się wyjaśni na temat bunkrów. Może własnie wtedy nasi bohaterowie wybiorą się na małą wycieczkę do bunkra oznaczonego "?". Podejrzewam że Locke ma takie plany gdyż w ostatnim odcinku próbował sobie przypomnieć i narysować tę mapę z drzwi. Więc pewnie jak podleczy nogę(a przy leczniczych właściwościach tej wypy nie zajmie to długo czasu ;)) to wybierze się na mała ekspedycję w poszukiwaniu reszty bunkrów.

W najgorszym wypadku Locke tylko oznajmi komus o tej mapie.
Poza tym Locke mial przeciez wypadek ze sciana i watpie by z odcinka na odcinek zaczal chodzic. Chyba, ze doswiadczy kolejnego cudu :blink:
  • 0

#36 Kwaśny

Kwaśny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 25.04.2006 - |22:33|

Zgadzam się ze jest na tej wyspie cos podejrzanego;p
Według mnie cały experyment trwa już, od co najmiej 25-30lat a być może dłużej(nóż,troche podstarzały sprzed komputerowy,winylowe płyty,Danielle, która kilkanaście lat męczy się na wyspie…)
Myślę, że misja,zadanie lub jakiś szalony experyment…jest przekazywany pokoleniowo czyli Ethan,Henry i być może sam Zeke(a Desmond jeśli dobrze pamiętam sam nie wiedział jak znalazł się na wyspie) byli wychowankami wyspy.
Wyobraźcie sobie, że na końcu jak spróbują nam wyjaśnić, o co chodzi…Dzieci siedzące w szokolnych ławkach i uczące się nowe życie w stylu:"Ja popochodze z Minnessoty "(Henry) albo "urodziłem się w Kanadzie"(Ethan).
Być może, Wallt jest jakimś "Mesjaszem" długo oczekiwanym lub "Inni" odkryli u niego wyjątkowe zdolności…
Co do Experymentu można wyprodukować milion teorii dla mnie najważniejsze jest to, aby twórcy serialu nie zepsuli sprawy jak było w przypadku np.trylogi "Cube".
Dla mnie mało banalną, ale bardzo prawdopodbną jest teoria związana z "Zimną Wojną"
Amerykanie wysyłają grupkę ludzi do pilnowania tajemniczego urządzenia(super reaktor,Mająca jakieś magnetyczne oddziaływania Arka Przymierza,Gumowa Kaczka…)
Systematyczne wpisywanie kodu może jest chłodzeniem urządzenia…może jak się nie schłodzi raz na jakiś czas to się nic nie stanie, ale jeśli wogule się zaprzestanie włączanie przycisku to może urządzenie przestanie dzialłac lub wybuchnie:D
A być może są to żołnierze/naukowcy Hitlera lub wojsk Alianckich, którzy nie wiedzą, że wojna się skończyła

Jest wiele pytań…a tak mało odpowiedzi;/

sorry za jakies błedy:p

A jeszcze jedno...
Nie wiemy na 100% czy "?" jest bunkrem
  • 0

#37 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 26.04.2006 - |12:30|

A jeszcze jedno...
Nie wiemy na 100% czy "?" jest bunkrem

Racja, dobrze że na to zwróciłeś uwagę, bo ja np. zakładałem że to jakiś bunkier. Z drugiej jednak strony ot co mogłoby tam być? Chyba po prostu ktoś kto robił ukrytą mapę był nieplanowanym zmiennikiem, albo kimś kto nie powinien był wiedzieć co się tam znajduje. Co za serial, z jednej zagadki w drugą... :D
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#38 Wuszczur

Wuszczur

Szeregowy

• Email
  • 58 postów
  • MiastoCieszyn

Napisano 26.04.2006 - |14:06|

Jak pierwszy raz zobaczyłem mapę, to wogóle nie pomyślałem o"?" jako bunkrze. W sumie to dużo już tych bunkrów. Wolałbym żeby tam było coś bardziej zaskakująćego.
  • 0

#39 Sebciio

Sebciio

Szeregowy

• Email
  • 15 postów

Napisano 27.04.2006 - |12:23|

Może być tam nadajnik, który nadaje sygnał ;)
  • 0

#40 Lolo77

Lolo77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 27.04.2006 - |13:40|

Jak pierwszy raz zobaczyłem mapę, to wogóle nie pomyślałem o"?" jako bunkrze. W sumie to dużo już tych bunkrów. Wolałbym żeby tam było coś bardziej zaskakująćego.

Jeżeli to będzie kolejny bunkier to "zonk"...wydaje mi się że jeżeli chcą scenarzyści czymś nas zaskoczyć to musi to nas wgnieś w fotel może to być wejście do podziemnego kompleksu....a cały trzeci sezon to będzie się toczył w tym kompleksie bo wyspy to chyba już dosyć i PYTAŃ też,czas na odpowiedzi !!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych