Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Triangle (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#21 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 24.12.2005 - |12:10|

Przyzwoity serial, chociaż zgadzam się z wami wcale mnie jakoś nie porwał. Akcja, jak dla mnie działa się trochę chaotycznie, momentami było zwyczajnie nudnawo. Natomiast końcówka mnie zaskoczyła, bo jej nie spaprali jak to ma miejsce w niektórych filmach/serialach made by USA.
Co do obsady - standardowa gra aktorska bez żadnych ekscesów.

Jak ktoś lubi sci fi połączone z teoriami spiskowymi to polecam. Inni mogą czuć niedosyt po obejrzeniu.
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#22 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 26.12.2005 - |09:29|

Tragedia na całego. Przy takim potencjale, tak zje…. Temat. Co jak co, ale od tych twórców to wymagałem czegoś lepszego. W serialu brakuje tajemnicy, sekt, nazistów, majów, ufoków. W końcu to był serial o trójkącie, o czymś tajemniczym. A zrobiono z tego papkę.
  • 0

#23 Kakophonix

Kakophonix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 20.01.2006 - |11:46|

Dość czekałem na ten mini serial bo temat lubie a i "promocja" była interesująca - może ktoś zagrał we flashową przygopdówkę ze stronki 'the triangle' - zabawa była niezła.

Niesty już mniejsza zabawa była przy oglądaniu miniserii, która ktoś niespoełna rozumu wydłużył do 3x1:25
Spokojnie film mógł trwać dwie h i nie było by takiego niesmaku...
zdarzały mi się momenty, że przysypiałem - być moze dlatego nieskumałem końcówki - motywy z jakimś krzyżem i czekiem na 5mln

Może ktoś to wyjaśni bo mimo sredniej przyjemności z oglądania pozostał niedosyt niewyjaśnionej dla mnie zagadki ;]
  • 0
...jakem Kapłan powiadam Wam, że moc ma nie z ksiąg wzięta, a przez Boga dana. Niech magowie w swych wieżąch się chowają i na mej drodze swej stopy niech nie stawiają.

#24 maciej

maciej

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 27.01.2006 - |21:19|

dno totalne ale obejrzec mozna w ferie - jezeli ktos ma (pozdrawiam zdajacych sesje)
  • 0
http://studentnik.tu.kielce.pl/

#25 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 27.01.2006 - |23:42|

Przecietny, a to i tak zawyzona opinia. Ogolnie mozna bylo na nim poziewac i tyle. Szkoda bo temat fajny i mozna bylo z tego zrobic dobry miniserial, a tak wyszlo byle co. Odradzam zapychanie sobie lacza.

Użytkownik Delphi edytował ten post 27.01.2006 - |23:43|

• 0

#26 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 28.01.2006 - |07:42|

A ja może wypowiem sie egzotycznie w porównaniu do moich poprzedników, mnie sie to co nazwaliście gównem nawet podobało, fakt z tą tajemnicą to przegieli mogli sie bardziej postarać, nawet na początku są pokazane samoloty statki i ufo (gdzie te cholerne ufo, ja czekałem na ufo a tu nic :P ), ale ogólnie nie nudziełm sie oglądając to. Uważam że jeśli jest film, na którym nie ziewam to mogę powiedzieć że jest niezły.
  • 0

#27 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.01.2006 - |09:14|

do tego zdarli na całego z finału ST TNG....ale nie będziemy im tgo wypominać...

#28 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.01.2006 - |11:11|

Moim zdaniem nie potrzebnie rozbili to na 3 części. Ja co prawda lubię gdy w filmie jest nie tylko akcja ale tutaj to już moim zdaniem przesadzili. Być może moja opinia jest też taka że oglądałem te 3 części w długich odstępach czasowych. 1 część obejrzałem jeszcze przed świętami, 2 po Nowym Roku a trzecią w tym tygodniu. Może jakbym oglądał tak jak leciało w USA czyli dzień po dniu to bym miał lepsze zdanie na ten temat. A tak to zawiodłem się na tej produkcji. Zapowiadało się o wiele ciekawiej. Ale obejrzeć można.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#29 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 17.02.2006 - |22:38|

Obejrzałem (jak większość seriali z Hataka) i musze powiedzieć że bardzo dobra produkcja, zaskoczyła mnie końcówka i to bardzo, typowałem troche inne zakończenie :D
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#30 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.02.2007 - |15:40|

odkopuję temat bo: (a się go naszukałem, jak on mógł tak daleko spać? :>)

TVP1 wyemituje pierwszą część już w piątek około 22 (dokładnie 16.02 o 22:05) pod jakże zagadkowym tytułem "Trójkąt" :) zapraszam do oglądania...

#31 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.02.2007 - |17:56|

odkopuję temat bo: (a się go naszukałem, jak on mógł tak daleko spać? :>)

TVP1 wyemituje pierwszą część już w piątek około 22 (dokładnie 16.02 o 22:05) pod jakże zagadkowym tytułem "Trójkąt" :) zapraszam do oglądania...

Wcześniej zdążył już to wyemitować Canal+ :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#32 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 05.03.2007 - |04:52|

Mi się umiarkowanie podobało.
Trochę dziwię się niektórym, że narzekają na efekty specjalne. Jak na produkcję TV to były OK. To w końcu nie jest film z hoollywood. Trzeba mieć jakieś pojęcie czego można oczekiwać to i odbiór jest sensowniejszy.
Szczerze to nie zrozumiałem w ogóle samej końcówki. Nagle ten pisarz jest w odmu i znajduhe czek, a przecież czeków (dowodu depozytu) nie dostali w końcu. I skąd w tej kopercie ten krzyż? Sam pisarzyk sobie to jakoś załatwił? Jednak dostali kasę? Czy to była kasa za zrobieie scenariusza - heh - do tej miniserii? :)
  • 0

#33 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 11.06.2007 - |15:59|

Wiem , wiem serial jest stary i dawno zapomniany ale dopiero teraz wpadł mi w łapki i muszę się podzielić spostrzeżeniami. :))
Kiedy zobaczyłem że gra w nim Sam Neill to wiedziałem że nie może byc zły -a tu po obejrzeniu pierwszego odc. byłem zmieszany ale brnąłem dalej.Niby obsada dobra ale takiego nagromadzenia niescisłości i "bezlogiki" dawno już nie widziałem po koleji:

-jak oni wyciągneli tą babkę-dziecko z zatopionego samolotu? Otwarcie tych drzwi= utopieniu jej a tu nic, następna scena babcia na pokładzie
-wspomniana kwestia Litwy bez dostępu do morza ( ale na to jeszcze moge przymknąc oko)
-to utknięcie statku w skałach i wynurzenie z głebi-nie wiedzą że istnieje coś takiego jak dekompresja?
-kiedy znikac zaczyna autostrada na Florida Keys znikają również wszystkie samochody...oprócz samochodu bohaterów który spada do wody :P
-po cholerę ta akcja z samobójstwem kolegi-marynarza? ni cholery nie wiem
-akcja na koncu filmu gdy wszystkie zaginione statki i samoloty pojawiaja się nagle w centrum TB - z tego co pokazali wszystkie samoloty latały bez składu i ładu - mogli zafundować chodż jedna kraksę albo bardziej je rozproszyć.

W związku z powyrzyszym ( i jeszcze paroma niescisłościami które juz mi wywietrtzały i niejestem ich w stanie przytoczyć) serial na pewno nie zasługuje na miano Sci-Fi co najwyżej Fi :P
Omijać szerokim łukiem ( a Samowi Niell'owi nigdy nie zapomne tego wyskoku nawet mimo rewelacyjnej roli w "W paszczy szaleństwa") :P

I jeszcze jedno: wie ktoś może o co chodziło na końcu z tym krzyżem? Ogladałem mimo wszystko dokładnie ale kompletnie nie załapałem o co commone?

Użytkownik FilipKD edytował ten post 11.06.2007 - |16:07|

• 0

#34 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 16.08.2011 - |20:31|

A mi się BARDZO podobało. Polecam. Niesamowity klimat. Jak ktoś lubi takie rzeczy oczywiście. :) Spodziewałem się czegoś znacznie gorszego, a tutaj miłe zaskoczenie. Obok Lost Room zaliczam Triangle do najlepiej wspominanych miniseriali, mam oba na liście do obejrzenia ponownie kiedyś. :)

Użytkownik Magnes edytował ten post 16.08.2011 - |20:31|

• 0
http://magory.net - moja strona

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych