Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Triangle (2005)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 MrLong

MrLong

Szeregowy

• VIP
  • 17 postów
  • MiastoKraków

Napisano 04.12.2005 - |17:35|

Pamiętajcie, że jutro premiera "The Triangle" :)

"Pomimo, iż romb stara się jak może, niewiele jest kształtów w geometrii tak przerażających jak trójkąt i za dowód wystarcza ten niesławny obszar na Atlantyku, który odpowiada za zniknięcie większej liczby samolotów niż rodzina Kennedych.

Mini serial kanału SciFi stara się odkryć tajemnicę, podążając śladami bogatego przemysłowca (Sam Neill) oraz czterech ekspertów z różnych dziedzin (wśród nich Eric Stoltz oraz Catherine Bell), którzy udają się do tego tajemniczego rejonu morza. To, co odkryją, jest być może rządową przykrywką dla zjawiska nadprzyrodzonego, ale jedno jest pewne: Lou Diamond Phillips nie potrafi grać.

Triangle spodoba się zarówno twardym (czytaj: bezrobotnym) zwolennikom teorii spiskowych jak i pozostałym z nas oczekującym na kolejny niskobudżetowy spektakl efektów specjalnych. Ten mini serial, upakowany w trzy odcinki o łącznej objętości bitych 6 godzin, zwodzi nas doprowadzając do zakończenia, które jest zaskakująco bardziej pokręcone niż pudełko z lampkami na choinkę."

Recenzja: Gregg Braverman
Ocena: 3.5 / 5

Źródło: Maxim Online

Użytkownik MrLong edytował ten post 11.12.2005 - |22:16|

• 0

#2 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 06.12.2005 - |15:13|

To była dzis ta premiera czy nie ??
Na sieci nie widze nic a na bitmetv dali tylko cos co bylo 27 listopada wyemitowane jak tworza serial itd
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#3 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 06.12.2005 - |16:48|

Znam figurę geometryczną o nazwie romb, o rąbie nigdy nie słyszałam... ;)
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.12.2005 - |09:32|

mam dylemat, jak to w końcu jes bo:

SciFi.Bermuda.Triangle.Startling.New.Secrets
Original Air Date: November 27, 2005
Video Source: TVrip (7500kb/s MP2)
Video Codec: XviD (2-pass)
Video Bitrate Average: 947kb/s
Video Resolution: Fullscreen 640 x 480
Video FPS: 29.971
Audio Format: 48000Hz 160 kb/s total (2 chnls)
Runtime: 1:27:49
File Size: 699 MB (or 715,904 KB or 733,085,696 bytes)

i

SciFi.The.Triangle.1of3.
Original Air Date: Decemer 5, 2005
Video Bitrate Average: 951kb/s
Video Resolution: Widescreen 640 x 368
Runtime: 1:27:35
File Size: 699 MB (or 716,556 KB or 733,753,344 byte

to jak to w końcu jest?

#5 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.12.2005 - |10:40|

A ja znalazłem jeszcze taki plik:

The.Triangle.Part1.WS.DSR.XviD-LOKi.[eztv]

Teraz już w ogóle nie wiadomo co ściągać.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#6 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.12.2005 - |11:21|

widziałem Bermuda.Triangle.Startling.New.Secrets i odradzam oglądanie tego.
Pseudonaukowe bzdury z których kompletnie nic nie wynika. (tyle tylko że to mogła byc atlantyda, tunel, inne wymiary i wiele wiele innych) natomiast The triangle to już normalny film (serial) z dobrą obsadą i dosyć ciekawym wstępem, reszty jeszcze nie wiem, bo dopiero oglądam.

#7 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 07.12.2005 - |18:03|

A ja znalazłem jeszcze taki plik:

Teraz już w ogóle nie wiadomo co ściągać.

Dokładnie ten, który tu podałeś :) Właśnie mi zasuwa z całkiem niezłym transferkiem, jest szansa,że do wieczora cały mi się ściągnie i jutro będę miała co oglądać :)
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

#8 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 08.12.2005 - |02:56|

Właśnie obejrzałem pierwszą część i mam mieszane uczucia :look: . Nie jest to złe, pomysł ogólnie interesujący, ale jakoś mnie "The Triangle" nie porwało. Obsada niby jest OK, scenariusz autorstwa m.in. Rockne O'Bannona (Farscape :clap: ), ale to wszystko razem nie do końca się klei. Pokazano kilka teorii dotyczących Trójkąta Bermudzkiego "w praktyce", ale nie ma w tym napięcia, są za to dłużyzny. Może się to rozkręci, ale póki co nic specjalnego. Ale obejrzeć można.
  • 0

#9 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 08.12.2005 - |13:08|

Rozumiem,że nie będzie wersji HDTV tylko zwyczajny rip jakości telewizyjnej... ?

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#10 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 08.12.2005 - |15:22|

Rozumiem,że nie będzie wersji HDTV tylko zwyczajny rip jakości telewizyjnej... ?

Rayden

wszystko na to wskazuje :(

oto dane drugiego odcinka

Original Air Date: Decemer 6, 2005
Video Bitrate Average: 1025kb/s
Runtime: 1:22:09
File Size: 700 MB (or 716,834 KB or 734,038,016 bytes)

ja utknałem na 3,5mb przed końcem i czekam :( niestety nie widzę nikogo kto by miał to całe (ciekawa sytuacja) pozostaje czekać.

btw 3 odcinek już wyemitowali, pewno w nocy sie pojawi.

edit:

a jednak ta grupa już wypusciła i trzecią cześć

Original Air Date: Decemer 7, 2005
Video Bitrate Average: 1018kb/s
Runtime: 01:22:38
File Size: 700 MB (or 716,808 KB or 734,011,392 bytes)

Użytkownik Toudi edytował ten post 08.12.2005 - |15:27|

#11 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 08.12.2005 - |19:33|

Trzeci odcinek to rip SFM. Taki jest na mininovej.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#12 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 08.12.2005 - |20:28|

Dobra koniec tych technikaliów, czas zrecenzować odcinek ;P [powiedziane jako user, a nie mod ;)]

Part 1

Przygoda się zaczęła, a ja nie miał bym nic przeciwko gdyby wogóle się nie zaczynała :/ Było nudnawo szczerze mówiąc, początek (zbieranie drużyny do "kupy") jakiś niemrawy, postacie niezbyt wyraziste, jedyną która przykuła moją uwagę to ta kobieta od odwiertów (ta co grałą w JAGu). Nawet w efekty im się nie za bardzo chciało zainwestować... No cóż obejrzę to pewnie do końca, ale żadnych "głębszych" wrażeń to chyba we mnie nie pozostawi ;)

Part 2

Jednak jest lepiej. Co prawda jakoś przed tą częścią przewidziałem, że będzie to jakaś rządowa "sprawa", ale tak pozatym to całość do przełknięcia. W sumie od razu skojarzyłomi się to wszystko ze Slidersami, te wormhole, naziści w USA nie lubiący Australijczyków, no i znikające dziecko jednego z bohaterów. Ehhh... od tych alternatywnych rzeczywistości głowa może rozboleć ;) No ale "serial" jakiś lepszy się zrobił, choć nadal nie powalający.

Part 3

Końcówka też nie była zła, ale i tak momentami miałem ochotę wyłączyć SubEdita... Cały "serial" średni, o ile ktoś nie ma czego oglądnąć to można sobie to zapuścić.

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 12.12.2005 - |17:11|

• 0

->1019<-

#13 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.12.2005 - |00:20|

a ja widziałem wszystkie trzy części

strasznie się ciagnie, ale ogólnie pomysł dobry, aktorzy także nie zgorsi, tylko troche efekty tak jakby z lat 80/90, ale to można przełknąć.

ogólnie rozwiązanie całej zagadni staje się jasne w momencie pętli czasowej jednego z bohaterów (niestety) reszta później jest juz strasznie przewidywalna.

Nie wiem czy pomysł że "wszystkie" wydarzenie prowadzą do początku zagadki, która jest także jej końcem, był gdzies wykorzystany, ale chyba już tak.

Działa to tak: Im bliżej zdażenia zero, tym silniejsze są jego efekty, jednak jeśli zdażenie zero nie nastąpi, to i efektów nie ma, więc nie ma potrzeby na tworzenie zdażenia zero, i świat jest szczesliwy (i wszyscy mają po 5mln$).

Irytujący jest problem "spawacza" jego postać jest kompletnie nie potrzebna, nie posuwa akcji, nie wpływa na nią znacząco (australijczyk mógłby to samo zrobić) własciwie jego postać była wprowadzona tylko po to by przedłużyć film o ileś tam NUDNYCH minut.

Film ten mogę polecić tylko jeśli komuś strasznie się nudzi.

#14 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 11.12.2005 - |20:51|

Rayden

SciFi Channel nie emituje niczego w formacie HDTV.
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

Dołączona grafika

#15 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 11.12.2005 - |22:19|

Brak emisji w HDTV to jedyna wada SciFi Channel. :/
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#16 marbed

marbed

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 14.12.2005 - |09:41|

Pierwszy odcinek do przełknięcia. Może być. Jedno co mnie zirytowało to jak zwykle amerykańska wiedza w temacie państw europejskich zwłaszcza europy wschodniej. Jak dla mnie to było przegięcie kiedy jeden z bohaterów "inteligentnie" stwierdził że przecie Litwa nie ma dostępu do morza (moment kiedy kapitan łodzi podwodnej - w końcówce pierwszej części wypowiada jakąś sentencję po "litewsku" (to taki litewski że szkoda) i jeden z bohaterów pyta się go co to oznacza. Ten mu tłumaczy że to jakieś przysłowie litewskich marynarzy na co mu jeden z bohaterów wypala teksta że przecież Litwa nad morzem nie leży ....) Taka mała żenada, ale myślę że będzie dobrze.
  • 0

#17 skorek

skorek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 14.12.2005 - |16:16|

http://www.scifi.com...ex.php?id=33620

nie znam dobrze angielskiego ale chyba serial się podobał trzecia część przyciągnęła 3.9 miliona widzów to chyba nieźle jak na ten serial
  • 0

#18 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 17.12.2005 - |03:33|

Właśnie obejrzałem część 2 i 3. I niestety wyszła z tego zapchajdziura bez napięcia , tempa i w sumie bez sensu. Miniserial "The Triangle" jest zwyczajnie słaby . Gdyby tę samą historię opowiedzieć w czasie o połowę krótszym, byłoby to może interesujące. Niestety widza częstuje się aż 5 godzinami materiału, z których spokojnie 3 można wyciąć. Opowieść rozciągnięta do granic możliwości się nie klei, a aktorzy chyba sami nie wiedzą, co zrobić z taką ilością tekstu. Jeżeli naprawdę nie macie co robić, to można "toto" obejrzeć, ale jeśli macie coś sensownego do roboty, zróbcie to. Na "The Triangle" zwyczajnie szkoda czasu :( .
  • 0

#19 spaner_zone

spaner_zone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 17.12.2005 - |17:32|

wie ktos czy moze wyjdzie i on na dvd??
  • 0

#20 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 23.12.2005 - |23:50|

Szczerze to nie wiem co o tej miniseri sądzic <_<
Wolno sie rozwijało wszystko,troszke chyba nie zrozumialem do konca pewnych kwesti :P
Bohaterowie nie jacys rewelacyjni ;/
Aczkolwiek czas spedzony z The Triangle nie uwazam za zmarnowany
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych