Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ana-Lucia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#21 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.03.2006 - |20:30|

Anna Lucia musi umrzeć! Psuje wizerunek serialu i w ogóle jest mierną aktorką.

cale szczescie ze twoje zyczenia nie moga sie spelniac :)
nie wiem, na jakiej podstawie twierdzisz ze ona jest marna aktorka, bo mi sie podobaly prawie wszystkie filmy w ktorych grala, ale gusta sa rozne :)
uwazam ze postac Lucynki dodaje pikanterii serialu i ona przejdzie przemiane ze zlej na dobra, podobnie jak inne postacie w serialu :)
  • 0

#22 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 28.03.2006 - |10:05|

cale szczescie ze twoje zyczenia nie moga sie spelniac :)
nie wiem, na jakiej podstawie twierdzisz ze ona jest marna aktorka, bo mi sie podobaly prawie wszystkie filmy w ktorych grala, ale gusta sa rozne :)
uwazam ze postac Lucynki dodaje pikanterii serialu i ona przejdzie przemiane ze zlej na dobra, podobnie jak inne postacie w serialu :)

Całkowicie popieram !!
a z tego co mi switya to Michelle jest najbardziej doswiadczona aktorka na planie Losta (to ona w grafa w kilku hitach - co prawda komercyjnych ale jednak )
nikt z ekipy Losta nie mogłby sie pochwalic tyloma rolami !!
Anna jest wporzadku - zawsze w grupie musi istniec jakis outsiders !!
Był nim z poczatku Sawyer ale teraz szeryfowi nie przystoii :P
  • 0

#23 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 28.03.2006 - |10:11|

Całkowicie popieram !!
a z tego co mi switya to Michelle jest najbardziej doswiadczona aktorka na planie Losta (to ona w grafa w kilku hitach - co prawda komercyjnych ale jednak )
nikt z ekipy Losta nie mogłby sie pochwalic tyloma rolami !!
Anna jest wporzadku - zawsze w grupie musi istniec jakis outsiders !!
Był nim z poczatku Sawyer ale teraz szeryfowi nie przystoii :P

Pozatym piękna i apetyczna z niej kobitka :D
  • 0

#24 nadika

nadika

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 28.03.2006 - |15:54|

też mi się podoba odkad zobaczyłam ją w Resident Evil. dzika i wybuchowa i podoba mi się :)
  • 0

#25 SteFan

SteFan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoSt-ce

Napisano 06.05.2006 - |17:40|

Niewiem czy ktoś o tym już pisał i nie wiedziałem gdzie to napisać, ale mam fajnego newsa o Michelle Rodriguez kto oglądał dzisiaj show Express na tvp1 wie o co chodzi :)

Nasza Ana-Lucia Cortez została aresztowana za jazdę pod wpływem :P i musze przyznać ze nie odbiega to zbytnio od jej filmowego charakteru :P
  • 0
Dołączona grafika Dołączona grafika

#26 RaideR

RaideR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 06.05.2006 - |18:11|

Niewiem czy ktoś o tym już pisał i nie wiedziałem gdzie to napisać, ale mam fajnego newsa o Michelle Rodriguez kto oglądał dzisiaj show Express na tvp1 wie o co chodzi :)

Nasza Ana-Lucia Cortez została aresztowana za jazdę pod wpływem :P i musze przyznać ze nie odbiega to zbytnio od jej filmowego charakteru :P

Już pisałem tutaj o tym ale mój post z tym newsem został skasowany :>
  • 0

#27 SteFan

SteFan

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoSt-ce

Napisano 06.05.2006 - |21:35|

Ciekawi mnie tylko ile miała we krwi ale pewnie mało :)
  • 0
Dołączona grafika Dołączona grafika

#28 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 08.05.2006 - |15:57|

W sumie szkoda mi Any. Myślę, że mogła przejść na dobrą stronę, złamała się gdy zamierzała zabić Fenriego. Poza tym wnosiła do serialu kobiecość z dużą ilością testosteronu. Ciekawe jak zareaguje na jej śmierć Sawyer, ale również Jack. Innym chyba jest wszystko jedno. Jak wykończą Michaela nie będzie czarnego charakteru wśród rozbitków...
  • 0

#29 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.05.2006 - |16:04|

W sumie szkoda mi Any. Myślę, że mogła przejść na dobrą stronę, złamała się gdy zamierzała zabić Fenriego. Poza tym wnosiła do serialu kobiecość z dużą ilością testosteronu. Ciekawe jak zareaguje na jej śmierć Sawyer, ale również Jack. Innym chyba jest wszystko jedno. Jak wykończą Michaela nie będzie czarnego charakteru wśród rozbitków...

Nie sądzę, by nasi rozbitkowie byli już tak daleko w tworzeniu społeczeństwa by wykształcić system sprawiedliwości. Nawet gdy wyjdzie na jaw udział Mikaela w zabójstwie, trudno mi sobie wyobrazić, by poza chwila ślepej desperacji, ktokolwiek zdecydował się na wymierzenie mu kary smierci. Raczej zajmie miejsce Fenrego w celi i będzie tam uwięziony do czasu... no własnie do czasu czego?

Użytkownik Jonasz edytował ten post 08.05.2006 - |16:06|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#30 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 08.05.2006 - |16:15|

Nie sądzę, by nasi rozbitkowie byli już tak daleko w tworzeniu społeczeństwa by wykształcić system sprawiedliwości. Nawet gdy wyjdzie na jaw udział Mikaela w zabójstwie, trudno mi sobie wyobrazić, by poza chwila ślepej desperacji, ktokolwiek zdecydował się na wymierzenie mu kary smierci. Raczej zajmie miejsce Fenrego w celi i będzie tam uwięziony do czasu... no własnie do czasu czego?

Danielle nakazała zdaje się Sayidowi obserwować grupę. Nie raz dała do zrozumienia, iż należy wykończyć tych którzy zapadną na chorobę. Widzę to tak. Michael jest niezrozumiały przez lokalne społeczeństwo. Oceniany na podstawie czynu, a nie motywu, zostaje zamknięty, albo ucieka. Za nim podąża uszczuplona armia Jacka z Sawyerem - który zrozpaczony po Anie, dzieli się bronią. Gonią za Michaelem i albo Michaela znajdują u Innych - i zaczyna się wojna, albo akcja w lesie, szepty, deszcz, grad strzałów, Michael i może ktoś jeszcze pada martwy.
Wracając do Any. Nie bardzo ją lubiłam, ale nadawała serialowi kolorytu, szczególnie ta jej ochota na broń. Widać twórcy z góry założyli, że takie kobiety są nietolerowane przez ogół i z założenia nie chcieli jej trzymać na wyspie.
  • 0

#31 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 08.05.2006 - |16:21|

Mi też jest szkoda tej dziewczyny, ale jeżeli chodzi o ten jej testosteron... miała go stanowczo za dużo... much too much...
  • 0

#32 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.05.2006 - |16:22|

Danielle nakazała zdaje się Sayidowi obserwować grupę. Nie raz dała do zrozumienia, iż należy wykończyć tych którzy zapadną na chorobę. Widzę to tak. Michael jest niezrozumiały przez lokalne społeczeństwo. Oceniany na podstawie czynu, a nie motywu, zostaje zamknięty, albo ucieka. Za nim podąża uszczuplona armia Jacka z Sawyerem - który zrozpaczony po Anie, dzieli się bronią. Gonią za Michaelem i albo Michaela znajdują u Innych - i zaczyna się wojna, albo akcja w lesie, szepty, deszcz, grad strzałów, Michael i może ktoś jeszcze pada martwy.
Wracając do Any. Nie bardzo ją lubiłam, ale nadawała serialowi kolorytu, szczególnie ta jej ochota na broń. Widać twórcy z góry założyli, że takie kobiety są nietolerowane przez ogół i z założenia nie chcieli jej trzymać na wyspie.

Danielle sprawa poszła łatwo. zabiła cała swoją załogę. sama podejmowała decyzję, sama ja wykonała. W przypadku rozbitków sprawa jest bardziej skomplikowana. Kto ma podjac decyzcje o ewentualnym zgładzeniu Mickaela. Kto ją wykonac.

Sądze także, że ironicznie zdrada Mickaela, rozwiazała wiele problemów rozbitków. Ciagle ciązył nad nimi obowiązek solidarności z nim. Konieczność jego poszukiwania i odzyskania. Podobnie i Walta. Teraz nijako grupa sie od tego dystansuje. Wydaje mie się, że jedyna karą jaka spadnie na Mike będize banicja.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#33 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 08.05.2006 - |16:40|

Mi też jest szkoda tej dziewczyny, ale jeżeli chodzi o ten jej testosteron... miała go stanowczo za dużo... much too much...

To prawda. Ale sprawdzała się na wyspie chociażby podczas przeprowadzenia swoich do naszych rozbitków. Ktoś miękki nie poradziłby sobie w tej sytuacji. Więc są plusy. Swoją drogą zastanawiam się, czy ona zawsze taka była. Podejrzewam, że mogło coś w niej pęknąć po stracie dziecka. Walczyła z całym światem ażeby to pomścić. Wcześniej mogła być nawet całkiem fajna. W końcu była z kimś w ciąży. Takiej Any jak widzieliśmy na wyspie chyba nie bardzo ktokolwiek by chciał. No chyba, że ktoś lubi silne kobiety. :D

Danielle sprawa poszła łatwo. zabiła cała swoją załogę. sama podejmowała decyzję, sama ja wykonała. W przypadku rozbitków sprawa jest bardziej skomplikowana. Kto ma podjac decyzcje o ewentualnym zgładzeniu Mickaela. Kto ją wykonac.

Sądze także, że ironicznie zdrada Mickaela, rozwiazała wiele problemów rozbitków. Ciagle ciązył nad nimi obowiązek solidarności z nim. Konieczność jego poszukiwania i odzyskania. Podobnie i Walta. Teraz nijako grupa sie od tego dystansuje. Wydaje mie się, że jedyna karą jaka spadnie na Mike będize banicja.

Tak, w szczególności odmiennych zdań Jacka i Locka - choć po ostatnim odcinku mam wrażenie, że zaczną się dogadywać. Przynajmniej daję im taką szansę. Do wykonania zadania jak najlepiej nadaje się Sayid, on chyba nie miałby skrupułów, co?
Podejrzewam jednak, że wyrok dopadnie Michaela w jakimś wojennym zamieszaniu.

Nie, banicja według mnie nie zaistnieje. Któż chciałby wypuścić zdrajcę na wolność, ażeby sam siebie później narazić?
  • 0

#34 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.05.2006 - |16:55|

To prawda, może jej nie lubiliśmy, ale będzie jej brakować (coż za pogrzebowy ton :P )
Myślicie, że ktoś będzie chciał ją pomścić? Całkiem możliwe. Pewnie Jack (chociaż on wyraźnie zaleca się do Kate) albo Sawyer, moze coś się w nim poruszy (w końcu to AL dałą mu tą "chwilę szczęścia" na wyspie :D )
W każdym razie co do tej postaci, to chyba się już dużo nie dowiemy. Większych tajemnic z nią nie było, co widzieliśmy w restrospekcjach była jasne i przejrzyste (czyt. nudne :) ) więc chyba nie ma co już o niej się rozpisywać, chyba że.....
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#35 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.05.2006 - |17:13|

Czy ktoś pamięta dokładnie ilu innych zabiła Ana? Bo mi sie przypomina tylko jeden, ale nie mogę sprawdzić bo system mi powoli pada i filmy sie nie chcą uruchomić, jeśli mam racje to pomyślcie sobie kogo jeszcze Ana zabiła:):):):):).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#36 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 08.05.2006 - |17:29|

Widzę to tak. Michael jest niezrozumiały przez lokalne społeczeństwo. Oceniany na podstawie czynu, a nie motywu, zostaje zamknięty, albo ucieka. Za nim podąża uszczuplona armia Jacka z Sawyerem - który zrozpaczony po Anie, dzieli się bronią. Gonią za Michaelem i albo Michaela znajdują u Innych - i zaczyna się wojna, albo akcja w lesie, szepty, deszcz, grad strzałów, Michael i może ktoś jeszcze pada martwy.

A ja widze to tak:
Michael daje broń Fenremu, ten ja bierze i oczywiście ucieka, w końcu Mike nie na darmo się postrzelił, żeby teraz przed resztą paczki uciekać. Następnie dajmy na to Jack organizuje wyprawę i gonią za uciekinierem, czy go złapią czy nie to się okaże. Być może trafią w końcu na ślady Innych i trafiają do nich, a tam niech będzie po twojemu - ."....i zaczyna się wojna, albo akcja w lesie, szepty, deszcz, grad strzałów, Fenry (zamiast Michaela) i może ktoś jeszcze pada martwy" ;)
  • 0

#37 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.05.2006 - |17:37|

Czy ktoś pamięta dokładnie ilu innych zabiła Ana? Bo mi sie przypomina tylko jeden, ale nie mogę sprawdzić bo system mi powoli pada i filmy sie nie chcą uruchomić, jeśli mam racje to pomyślcie sobie kogo jeszcze Ana zabiła:):):):):).

Zabiłą dwóch innych - tak jak mówił Fenry (tym razem nie kłamał). Pierwszego innego, a właściwie Inną to zabiła na plaży, wtedy gdy zabrali dzieci - zatłukła ją kamieniem. Drugi to Goodwin. Wydaje mi się że to było już gdzieś wcześniej wyjaśnione.
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#38 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 08.05.2006 - |18:49|

A ja widze to tak:
Michael daje broń Fenremu, ten ja bierze i oczywiście ucieka, w końcu Mike nie na darmo się postrzelił, żeby teraz przed resztą paczki uciekać. Następnie dajmy na to Jack organizuje wyprawę i gonią za uciekinierem, czy go złapią czy nie to się okaże. Być może trafią w końcu na ślady Innych i trafiają do nich, a tam niech będzie po twojemu - ."....i zaczyna się wojna, albo akcja w lesie, szepty, deszcz, grad strzałów, Fenry (zamiast Michaela) i może ktoś jeszcze pada martwy" ;)

Chodźmy dalej tym tropem. Fenry ucieka z bronią. Nie wiemy gdzie, być może boi się powrócić do swoich. Michael zostaje sam w bunkrze. Wracają chłopaki i Kate. Michael postrzelony, Ana nie żyje, Libby ?. Michael opowiada swoją historię. Chłopaki z Kate ruszają na wojnę. Oczywiście zabierają Sayida. Nie, nie. Sayid idzie gonić Fenriego i dokończyć zemsty. W tym czasie Michael zostaje sam w bunkrze, no być może z Lockiem, jeśli ten jeszcze nie dojdzie do siebie. Michael ma dostęp do komputera i jak zwykle z tego korzysta. Nie wiem jak umiejscowić tu Locka. Być może Michael nakłania go do oddawania czci Pierwszemu.
Oczywiście, w międzyczasie powinien odbyć się krótki pogrzeb biednej Any. Chyba, że jej ciało zostanie wykradzione. Ale to już czyste spekulacje.
  • 0

#39 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 08.05.2006 - |19:03|

heh a ja bym się cieszył gdyby było tak:
do bunkra wchodzą Jack, Kate, Sawyer, Locke (oni byli razem i idą prawdopodobnie do bunkra)... Ana, Libby i Mike na ziemi... Podbiegają do nich... Lulu martwa, libby nie - jeszcze ledwo dycha, mike tylko muśnięty... Jack zajmuje się rannymi, kate rozpacza - pociesza ja sawyer... wkrotce wszystko wiadomo - lulu dead, mike juz na chodzie - siedzi w bunkrze, Libby nieprzytomna... Kate, Jack i Sawyer idą na plażę - rozchodzi się wiadomość - do bunkra biegnie Hurley, Eko i Sayid... Wraca tez Jack... Eko zmawia modlitwę itd. sayid stoi ze wszystkimi, hurley jest przy libby... Jack wkur*** na maksa chce od razu iść na innych, i odnaleźć fenrego który uciekł... Sawyer, kate i jack wychodzą... Lock gada z Eko - idą do samolotu... Sayid wpisuje kod do kompa - jest przy nim mike.. w tym samym czasie libby na chwile się ocknęła i mówi pokrótce ze to mike - umiera... Hurley mówi to sayidowi i ten od razu zamyka go w zbrojowni... Resztę dopiszcie wy :D
  • 0
The memory remains.

#40 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 08.05.2006 - |19:21|

tu nie ma co dopisywać bo to już bedzie SPOILER ZONE :P :P :P
  • 0

Dołączona grafika