Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wreck

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#21 lcj

lcj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 08.10.2005 - |14:43|

Mała poprawka: USS Defiant (NX-74205) albo (NCC-75633) był przypisany do DS9, ale powstał w Utopia Planitia Fleet Yards.

Prometeusz ? To nie był fałszywy statek w Voyagerze ? W SG jest chyba Prometeusz....

W każdym razie pomysł, aby klasą Defiant pokonać Borga był chyba trochę nietrafiony - co miała taka mucha zrobić Cubowi ? Patrząc na sposób walki Federacji powinni raczej szukać rozwiązania sprytnego a nie siłowego.
  • 0
No one here is exactly what he appears

#22 Ursus

Ursus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 08.10.2005 - |15:05|

prometeusz to w voy byl ten wielozadaniowy co na 3 czesci sie dzielil ..chyba ze nazwe myle ale mysle ze wiecie o czym mowie (jak doktorek sie przeniosl wtedy rpzez siec przekaznikow tej rasy polujacych )

defiant mial sile ognia porownywalna do Enterpise-D klasy Drednought tylko slabszy pancerz i oslony (z braku miejsca podejzewam na mocniejsze reaktory) za to zwrotnoscia przewyzszal nawet staki ferengi ktore przeciez z tego slynely

co do samej floty wojennej w DS9 byly pokazane mysliwce ktore zazwyczaj nie byly pokazywane w ST ale to byly krotkie ujecia i ciezko na tej pdstawie je oceniac.

saga ST to nie ogolno galaktyczne bitwy ale przygody jednego statku i zalogi poznawanie nowych swiatow popis wyobrazni tworcow w DS9 chciano zrobic z tego telenowele skonczylo sie to na nudnym serialu z ciekawszymi momentami jak sie wojna zaczela.
  • 0

#23 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 09.10.2005 - |01:57|

Co do DS9 to muszę zaprotestować. To był bardzo dobry serial. A to,że wojna z Dominium i pójście jednym głównym watkiem go wzbogaciło, to fakt.

DS9 to także bardzo ciekawe postacie - Ben Sisko, Gul Dukat, Kira Neriss, Quark, Odo, Worf, Jadzia Dax.

Nazywanie tej serii telenowelą i to nudną, to znaczne nadużycie.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#24 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 09.10.2005 - |09:07|

Fajnie sę oglądało Star Wrec - tak jakbym czytał jakiś dobry fanfic - zrobiony na parodie .

I taki off-topic : Panowie , dyskusja o statkach , proszę bardzo , ale jest do tego inny temat . wiec .....
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#25 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 09.10.2005 - |09:20|

Oglądnąłem Star Wreck, i moja ocena to 8/10.
Bardzo mi się podobaly sceny walk, profesjonalnie wyrenderowane.
Nie podobało mi się troche gra aktorska i ten fiński, no ale jakoś go przemęczyłem. Gdyby film był po angielsko to moim zdaniem miałby większe zainteresowanie. Ale ogólnie film zabawny, niezdarna GF co to chleje cały czas :).
Polecam ten film wszystkim fanom GW i Babylon 5 którzy chcą spojrzeć na te seriale z zabawnej strony.
  • 0
Zawsze po grudzie

#26 lcj

lcj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 09.10.2005 - |15:07|

Fiński to był wręcz atut! Tym bardziej, że nie bali się śmiać z wad typowo Fińskich - przynajmniej ze stereotypów. Mam serdecznie dośc produkcji sci-fi tylko z USA.
  • 0

#27 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 09.10.2005 - |15:18|

sa jeszce jakies filmy podobne do Star Wreck?
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#28 lcj

lcj

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 09.10.2005 - |15:57|

Co prawda nie film, ale gra, za to też z Finlandii i również produkcja fanowska, całkowicie darmowa: http://www.3dactionp...lon/index.shtml

Symulator arcade Furii (z B5), kampanie z wycinkami z filmu (jako info od ko-pikota lub bazy), kilknaście misji - np; świetna Severed Dreams.

Graficznie odpowiada podrasowanemu silnkowi Freespace 2 (dodano H&L, shine maps i wiele innych).

Co do filmów to chyba cała masa w świecie SW ?

Jest też serial New Voyages - fanowska kontunuacja ST:TOS, ale to dla fanów TOS'a, do tórych się nie zaliczam.
  • 0

#29 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.10.2005 - |16:38|

Obejrzałem tą produkcję i... no nie było źle. Jak już wcześniej wspomniano bardzo dobry rendering statkówm laserów itd., gra aktorska też całkiem dobra (biorąc sporą poprawkę na to, że robione przez fanów ;)), a i historyjka jakoś nie odrzucała za mocno (rónież biorąc sporą poprawkę :]).
Przez pierwsze 30 min męczyłem się sam ze sobą czy tego nie wyłączyć i skasować, ale potem ze zdziwieniem odkryłem, że chciałem zobaczyć jak to wszystko się skończy :| Ogólenie rzecz biorąc było całkiem ciekawie :]
  • 0

->1019<-

#30 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.10.2005 - |00:28|

sa jeszce jakies filmy podobne do Star Wreck?

Są są, na pewno sa inne wcześniejsze wersje Star Wreck, jak tylko znajdę dam tu linka.

ST: New Voyages też jest, recki masz na www.sajfaj.net w "Uniwersum Treka" w dziale Download masz też tam Trailery do zassania (tylko musisz się zarejestrować)

A co do produkcji fanowskich, to jest ich sporo, przynajmiej 3 grupy tworzą, teraz nie chce mi się logów przeglądać, ale jak będzisz chciał, to ci podeśle.

#31 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 10.10.2005 - |09:51|

Obejrzałem sobie wczoraj w nocy ten filmik. Oczucia mam podobne jak Neoo. Zasadniczo jednak nie lubię parodii. Finowie włożyli wiele trudu i pracy w tą produkcję. Moze lepiej gdyby nakręcili jakiś FanFiction na poważnie ? Jakąś nowelkę ?

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#32 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 11.10.2005 - |13:16|

Oczywiscie gratulacje ekipie która to zrobiła i zasponsorowała - nie ulega wątpliwości ze włozono mase zzasobów we tworzenie tego filmu.

Fajne to było do momentu jak zaczęli nasmiewać sie ze B5 - od tego momentu film stracił dla mnie swój urok.

Użytkownik mmisiek edytował ten post 11.10.2005 - |13:17|

• 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#33 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 11.10.2005 - |13:27|

Hmm...zobaczylem.

Wpierw, na poczatku filmu, bylem pod wrazeniem efektow. Pozniej juz mniej. Bylo ich za duzo, i czesc /calkiem spora/ byla niedopracowana, wygladalo to bardziej ajk intro do jakiejs gierki sprzed lat 7miu.
Mimo wszystko jednak trzeba autorow za owe efekty pochwalic. Mogliby smialo robic efekty do SGA.

A teraz co mi sie nie podobalo. Nie bylem w stanie zobaczyc tego filmu od deski do deski, musialem go ciagle przewijac do przodu bo byl smiertelnie nudny. Scenariusz beznadziejny. Po prostu nuda.
Po wtore, gra aktorska - totalna porazka. Amatorzy, niestety kamera zawsze pokazuje do bolu jesli ktos udaje. W 90% scen aktorzy udawali. I to marnie.

Humor? Beznadzieny, a raczej w ogole jego brak.

Na koniec pytanie: Rozumiem entuzjazm mlodych finskich filmowcow, ale nie rozumiem po co oni ten film zrobili? Bo ze zadali sobie wiele trudu, wlozyli w ten projekt wiele pracy to dla mnie oczywiste. Tylko ze, jesli sie czlowiek za taki projekt zabiera, wpierw powinien dopracowac scenariusz i zadbac o odpowiednia obsade. Bo aktorzy jedyne co maja do zaproponowania to tania zgrywa.
Inaczej konczy sie tak jak to widac na ekranie.
Szkoda wtedy ich pracy.

Co do jezyka, owszem, dziwnie brzmi ze nagle ktos mowi w kosmosie nie po angielsku, ale to nie jest tutaj niczym pejoratywnym.

Sumujac, chcialoby sie mlodym tworcom pogratulowac, tylko nie wiem czego? Ze maja talent i sie napracowali to widac. Niestety ze zlego scenariusza ze zla obsada nie da sie zrobic arcydziela.
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych