Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wszystkie pokolenia Star Treka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Do jakiego pokolenia fanów ST się zaliczasz? (52 użytkowników oddało głos)

Do jakiego pokolenia fanów ST się zaliczasz?

1. 1. The Original Series (5 głosów [11.90%])

Procent z głosów: 11.90%

2. 2. The Animated Series (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 3. The Next Generation (24 głosów [57.14%])

Procent z głosów: 57.14%

4. 4. Deep Space Nine (5 głosów [11.90%])

Procent z głosów: 11.90%

5. 5. Voyager (6 głosów [14.29%])

Procent z głosów: 14.29%

6. 6. Enterprise (1 głosów [2.38%])

Procent z głosów: 2.38%

7. 7. inne (1 głosów [2.38%])

Procent z głosów: 2.38%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 12.10.2005 - |02:06|

A u mnie było tak: na początku widziałem pełnometraż THE VOYAGE HOME (w kinie) , który bardzo mi się podobał. Potem jak tylko słyszałem "Star Trek" w TVP, to siadałem oglądać i... bardzo szybko przestałem lubić Treka. "W telewizorze" leciały wówczas (połowa lat 80-tych) najstarsze Treki, które były wówczas dla mnie kompletnie niestrawne i skutecznie zniechęciły mnie do całej serii. Dopiero kiedy zobaczyłem na TVN The Next Generations, a na Polsacie DS9, przekonałem się do Treka. Żeby było śmieszniej, kolega podrzucał mi wtedy odcinki Voya (w formacie *.asf - przeżycie niezapomniane). Mam więc ten sam problem co Lord Rayden, ale chyba jednak pokolenie TNG :unsure: .
  • 0

#22 KilinX

KilinX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 67 postów
  • MiastoDanzig

Napisano 15.10.2005 - |00:18|

W moim wypadku jest to zdecydowanie pokolenie TNG. Zaczęło sie w 98r. bodajże, kiedy to na TVN puszczali ową serie. Pamietam jak dziś, że zaczęłem oglądać gdzieś w drugim sezonie, pierw bez przekonania, ale jeden odcinek zadecydował o wszystkim - 2x16 - Q Who. Od tamtej pory zaczęłem nagrywać wszystko jak leci na VHS, potem DS9 z Polsatu i VOYa z C+ z pasma niekodowanego. I zawsze pamiętam, że przerywali pod koniec jakiegos sezonu ( piątego w przypadku TNG i DS9 i czwartego w przypadku VOYa). VOYa dokończyłem po niemiecku z SAT1, do dziś mam jeszcze VHS z niemieckim bełkotem ;) W 2002r. nadszedł czas szerokopasmowego dostepu do netu i jak nie trudno się domyślić, wszystko już mam obejżane :) Nie byłem przekonany do ENTka, dopiero teraz obejżałem wszystko w sumie, ale wyraźne wskazanie na 3 sezon :D

Podkreślić muszę, że od Treka zaczęła się moja mania?, pasja? (jak zwać, tak zwać), ale takie seriale jak Babylon 5, Farscape, Stargate :D, Dark Angel, Andromeda, Battlestar Galactica nie są mi obce :)

Pozdro dla wszystkich fanów :)
  • 0

#23 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 10.07.2006 - |19:12|

Pierwszy raz ze Star Trekiem "' spotkalam sie" w końcówce lat 80 na kanale SKY ONE.Grali wtedy Star Trek : TNG i Star Trek : The Orginal Series. Moi rodzice zakupili tak zwany talerz czyli antenę satelitarna. Należałam do tych szczęsliwców ,ktorzy mieli owy program i wiele ,wiele innych nie mowiąc już o MTV .W tamych czasach nikt jeszcze nie słyszał o kodowaniu programów .Byłam jeszcze jednak zbyt mała i szczerze mówiąc nie przykładalam wagi do ogladania odcinka za odcinkeim.Moje zamiłowanie urosło do Star Treka od czasu kiedy zaczeto grac Stacje Kosmiczną na Polsacie.To był chyba 1998.Potem przyszedł Star Trek Voyager. Jedynym serialem z rodziny Treków ,ktorego nie widziałam to Star Trek :Enterprise.Przykro mi,ale jakos nie moge zrozumiec fabuły ,nie mowiac juz o bohaterach ,którzy dla mnie są bezpłciowi.
URL=http://img374.imageshack.us/my.php?image=sevenofnine0110xn.jpg]Dołączona grafika[/URL]
  • 0

#24 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 11.07.2006 - |06:59|

Jedynym serialem z rodziny Treków ,ktorego nie widziałam to Star Trek :Enterprise.Przykro mi,ale jakos nie moge zrozumiec fabuły ,nie mowiac juz o bohaterach ,którzy dla mnie są bezpłciowi.

Ciekawe ;)
Nic dziwnego, że nie możesz zrozumiec fabuly skoro NIE WIDZIAŁAŚ serialu. :P
No i w dodatku WIESZ, że bohaterzy sa bezpłciowi - to już zakrawa na jakąś telepatię albo "cóś takiego" :D

::. GRUPA TARDIS .::

#25 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 11.07.2006 - |15:54|

Co do Star Trek Enteprise, to raczej zle umotywowałam swoja wypowiedz.Chciałam napisac,ze widziałam tylko 2 odcinki i to mi wystarczy :P :(
  • 0

#26 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 11.08.2006 - |18:44|

Jak byłem małym chłystkiem moja siostra cioteczna mieszkała w Stanach przez 3 lata i przywiozła z TNG pierwszy i drugi sezon nagrany na wideo, pamiętam jak siedziałem u niej przez ponad tydzień i oglądałem a że angielski był dla mnie czarną magią więc ona siedziała i wszystko mi tłumaczyła. A później TNG pojawiło się u nas w TV.

To był mistrzowskie beztroskie czasy

Użytkownik Avarhis edytował ten post 11.08.2006 - |18:52|

• 0

#27 Broken Fang

Broken Fang

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 10.11.2006 - |21:54|

szczeże mówiąc niepamiętam :D star treka miałem we krwi chyba od urodzenia :D, ale sądze, że pierwszy był TNG później DS9 (wiernie wszystko co puścili) , filmy kinowe, TOS na wizji 1 no i wcześniej nieszczęsny Voy na C+ a później na TV 4 nie zapominając o Entku cięko zdobytym jeszcze zanim pojawił się w AXN

[size=7]JA NALEŻE DO POKOLENIA TNG[/sise]
[size=7]STOP DZIECIOM VOYAGERA[/sise]
  • 0
STOP DZIECIOM VOYAGERA

#28 Sagat

Sagat

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 13.11.2006 - |09:02|

Pierwszy Star Trek, na którego trafiłem to Next, w ogóle mi nie przypadł do gustu. Dołował mnie ten pseudonaukowy żargon i schematyczność. No ale Canal + w czasie niekodowanym zaczął puszczać Voyagera i tu miła niespodzianka. Pojawiło się poczucie humoru, autoironia, sensowne scenariusze. Next teraz też mi się podoba - trzeba tylko zacząć od trzeciej serii :D
  • 0

#29 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 15.11.2006 - |18:09|

Ave,

Ja niewiem co żescie się czepneli tego Voya na C+ - przecież wcześniej był puszczany w TV4 (sezony 1-3 - całe i kawłek 4 ) , tylko tyle że o dziwnej godzinie -kiedy wszyscy byli w szkołąch lub w pracy .
Dopiero pużniej , Voy pojawił sie na C+

sluchaj mlody jestes to i nie pamietasz
Najwczesniej lecial TNG (10 odcinkow 1 sezonu na TVP1 w piatki o 18 z roszkiem pod koniec lat 80) potem tez na TVP polecial sezon 1 TNG i po nim 1 sezon DS9 apozniej to rozprol sie worek z ST zaczol leciec Voy na C+(naziemnej) TNG w TVN, DS9 w Polsacie i TOS na Wizji1(i tylko tu puscili wszystko czyli caly)To wszystko lecialo praktycznie w jednym czasie i gdyby nie 2 magnetowidy w domu to za jasna ..... bym nie dal rady obejrzec!!! Zwlaszcza ze polsat co chwila przenosil z godziny na godzine i na rozne kanaly (Polsat, Polsat2, Junior czy On).
Choc podobno (ale to juz tylko z opowiesci znam) ze podobno na RTL7 czy tez Poloni1 byl puszczany TAS.

Moje pierwsze spotkanie z ST bylo nie z sezonami czy filmami z tej rodziny ale w jakis filmach fabularnych w ktorych przy okazji byly pokazywane kawalki z TOSa czy tez filmow kinowych. Troche starsi pamietaja czasy jak to sie chodzilo na bazary czy gieldy powymieniac kasetami (bo nie bylo wtedy jeszcze innych miejsc zeby cos zdobyc a zeby miec dostep do satelity to trzeba bylo miec specjalne zezwolenie aby zamontowac antene). I wrescie po jakims roku udalo mi sie na bazarze w innym miescie kupic kasete z 2 pierwszymi filmami - przez 5 dni nic innego nie ogladalem tylko je a pozniej z jakis rok pozniej w kinach polecialy 2 kolejne filmy.
I to taki u mnie byl poczatek przygody z ST

Żelazny
  • 0

#30 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.11.2006 - |23:13|

Przyznam, że brakuje mi Star Treka po tym jak zakończono produkcję Enterprise'a. Wbrew wielu fanom mnie osobiście Enterprise bardzo się podobał.

Pierwszy S-F, który widziałem to Powrót Jedi w 1986 roku w kinie w Suchej Beskidzkiej na kolonii. Wtedy jednak film ten jakoś przeleciał mi przez głowę i wyleciał, bo byłem zbyt młody. Zostawił jednak pewien ślad.
Tak na dobre swoją przygodę z S-F zacząłem właśnie od Star Treka TNG. Nigdy nie widziałem pierwszych odcinków i chyba dobrze, bo teraz kiedy je oglądałem to są, jakby to powiedzieć, śmieszne. Dopiero później się wyrabiają aktorzy i scenarzyści. Lekką ręką licząc zacząłem oglądać gdzieś od trzeciego sezonu aż do końca. Potem był Voyager i to chyba właśnie on wywarł na mnie największy wpływ jako nastolatka chłonącego zewsząd wiedzę i kształtującego swoją osobowość. Mogę chyba powiedzieć, że moje dzieciństwo to TNG a dojrzewanie to VOY.

Buuuu. Kiedy będzie następny serial Star Trek?
  • 0
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#31 DeFenc

DeFenc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 24.11.2006 - |10:54|

Najwczesniej lecial TNG (10 odcinkow 1 sezonu na TVP1 w piatki o 18 z roszkiem pod koniec lat 80)

A nie było to gdzieś w początku lat 90 ?

Ja swoją przygodę zacząłem z TNG ze SkyONE (tak tak na początku lat 90 nie była jeszcze kodowana). Później była TVP1 w piątki o 18 (TNG). Następnie poleciało TNG też w piątki ale o 10 rano. Później było DS9 też w tym samym bloku.

A następnie to już znana historia z Voyem na C+ (dubbing był chyba najlepszy ze wszystkich seriali).
Ach i te piękne chwile spędzone w wakacje na oglądaniu filmów pełnometrażowych w TVP (The Search for Spock oraz The Voyage Home).

No oczywiście nie mogło zabraknąć także wyjścia do kina na Star Trek: Generations. A później było już z górki, bo zarówno TVN oraz Polszmat zaczęli emitować TNG i DS9. Chodź na zakończenie przygód TNG oraz DS9 musiałem czekać do 2004, kiedy to ściągnęły się odcinki.
  • 0

#32 Komandor Ciepły

Komandor Ciepły

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoKielce

Napisano 24.11.2006 - |23:57|

Najstarszy Star Trek jaki pamietam to na Sat1 Pokolenia w piątki o 15, zawsze przyjeźdzała babcia i ogladalismy jedząc frytki :D

Poźniej były Pokolenia na TVN jakoś po południu, ale tak naprawde Trekiem zacząłem sie interesować od DS9 na Polsacie.
W trakcie puszczania przypomniałem sobie o Sat1 i tam też ogladałęm każdego treka jaki leciał.

Był jeszcze TOS na Wizja1 i to były czasy kiedy można powiedzeć "żyłem trekiem"

eh, to były czasy:P

Użytkownik Komandor Ciepły edytował ten post 25.11.2006 - |00:00|

• 0

#33 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 26.11.2006 - |19:35|

pierwsze ogladalem chyba jakis film ale to dawno jesli chodzi o serial to TNG na chyba polskiej jedynce lecial ale jak by to powiedziec to bylo jeszcze w zeszlym wieku tak kolo lat poczatku 90 tak mi sie wydaje
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych