Wszystkie pokolenia Star Treka
Gość_jooboo_*
Napisano 12.10.2005 - |02:06|
Napisano 15.10.2005 - |00:18|
Podkreślić muszę, że od Treka zaczęła się moja mania?, pasja? (jak zwać, tak zwać), ale takie seriale jak Babylon 5, Farscape, Stargate
Pozdro dla wszystkich fanów
Napisano 10.07.2006 - |19:12|
URL=http://img374.imageshack.us/my.php?image=sevenofnine0110xn.jpg]
[/URL]
Napisano 11.07.2006 - |06:59|
Jedynym serialem z rodziny Treków ,ktorego nie widziałam to Star Trek :Enterprise.Przykro mi,ale jakos nie moge zrozumiec fabuły ,nie mowiac juz o bohaterach ,którzy dla mnie są bezpłciowi.
Ciekawe
Nic dziwnego, że nie możesz zrozumiec fabuly skoro NIE WIDZIAŁAŚ serialu.
No i w dodatku WIESZ, że bohaterzy sa bezpłciowi - to już zakrawa na jakąś telepatię albo "cóś takiego"
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 11.07.2006 - |15:54|
Napisano 11.08.2006 - |18:44|
To był mistrzowskie beztroskie czasy
Użytkownik Avarhis edytował ten post 11.08.2006 - |18:52|
Napisano 10.11.2006 - |21:54|
[size=7]JA NALEŻE DO POKOLENIA TNG[/sise]
[size=7]STOP DZIECIOM VOYAGERA[/sise]
Napisano 13.11.2006 - |09:02|
Napisano 15.11.2006 - |18:09|
Ja niewiem co żescie się czepneli tego Voya na C+ - przecież wcześniej był puszczany w TV4 (sezony 1-3 - całe i kawłek 4 ) , tylko tyle że o dziwnej godzinie -kiedy wszyscy byli w szkołąch lub w pracy .
Dopiero pużniej , Voy pojawił sie na C+
sluchaj mlody jestes to i nie pamietasz
Najwczesniej lecial TNG (10 odcinkow 1 sezonu na TVP1 w piatki o 18 z roszkiem pod koniec lat 80) potem tez na TVP polecial sezon 1 TNG i po nim 1 sezon DS9 apozniej to rozprol sie worek z ST zaczol leciec Voy na C+(naziemnej) TNG w TVN, DS9 w Polsacie i TOS na Wizji1(i tylko tu puscili wszystko czyli caly)To wszystko lecialo praktycznie w jednym czasie i gdyby nie 2 magnetowidy w domu to za jasna ..... bym nie dal rady obejrzec!!! Zwlaszcza ze polsat co chwila przenosil z godziny na godzine i na rozne kanaly (Polsat, Polsat2, Junior czy On).
Choc podobno (ale to juz tylko z opowiesci znam) ze podobno na RTL7 czy tez Poloni1 byl puszczany TAS.
Moje pierwsze spotkanie z ST bylo nie z sezonami czy filmami z tej rodziny ale w jakis filmach fabularnych w ktorych przy okazji byly pokazywane kawalki z TOSa czy tez filmow kinowych. Troche starsi pamietaja czasy jak to sie chodzilo na bazary czy gieldy powymieniac kasetami (bo nie bylo wtedy jeszcze innych miejsc zeby cos zdobyc a zeby miec dostep do satelity to trzeba bylo miec specjalne zezwolenie aby zamontowac antene). I wrescie po jakims roku udalo mi sie na bazarze w innym miescie kupic kasete z 2 pierwszymi filmami - przez 5 dni nic innego nie ogladalem tylko je a pozniej z jakis rok pozniej w kinach polecialy 2 kolejne filmy.
I to taki u mnie byl poczatek przygody z ST
Żelazny
Napisano 19.11.2006 - |23:13|
Pierwszy S-F, który widziałem to Powrót Jedi w 1986 roku w kinie w Suchej Beskidzkiej na kolonii. Wtedy jednak film ten jakoś przeleciał mi przez głowę i wyleciał, bo byłem zbyt młody. Zostawił jednak pewien ślad.
Tak na dobre swoją przygodę z S-F zacząłem właśnie od Star Treka TNG. Nigdy nie widziałem pierwszych odcinków i chyba dobrze, bo teraz kiedy je oglądałem to są, jakby to powiedzieć, śmieszne. Dopiero później się wyrabiają aktorzy i scenarzyści. Lekką ręką licząc zacząłem oglądać gdzieś od trzeciego sezonu aż do końca. Potem był Voyager i to chyba właśnie on wywarł na mnie największy wpływ jako nastolatka chłonącego zewsząd wiedzę i kształtującego swoją osobowość. Mogę chyba powiedzieć, że moje dzieciństwo to TNG a dojrzewanie to VOY.
Buuuu. Kiedy będzie następny serial Star Trek?

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 24.11.2006 - |10:54|
A nie było to gdzieś w początku lat 90 ?Najwczesniej lecial TNG (10 odcinkow 1 sezonu na TVP1 w piatki o 18 z roszkiem pod koniec lat 80)
Ja swoją przygodę zacząłem z TNG ze SkyONE (tak tak na początku lat 90 nie była jeszcze kodowana). Później była TVP1 w piątki o 18 (TNG). Następnie poleciało TNG też w piątki ale o 10 rano. Później było DS9 też w tym samym bloku.
A następnie to już znana historia z Voyem na C+ (dubbing był chyba najlepszy ze wszystkich seriali).
Ach i te piękne chwile spędzone w wakacje na oglądaniu filmów pełnometrażowych w TVP (The Search for Spock oraz The Voyage Home).
No oczywiście nie mogło zabraknąć także wyjścia do kina na Star Trek: Generations. A później było już z górki, bo zarówno TVN oraz Polszmat zaczęli emitować TNG i DS9. Chodź na zakończenie przygód TNG oraz DS9 musiałem czekać do 2004, kiedy to ściągnęły się odcinki.
Napisano 24.11.2006 - |23:57|
Poźniej były Pokolenia na TVN jakoś po południu, ale tak naprawde Trekiem zacząłem sie interesować od DS9 na Polsacie.
W trakcie puszczania przypomniałem sobie o Sat1 i tam też ogladałęm każdego treka jaki leciał.
Był jeszcze TOS na Wizja1 i to były czasy kiedy można powiedzeć "żyłem trekiem"
eh, to były czasy:P
Użytkownik Komandor Ciepły edytował ten post 25.11.2006 - |00:00|
Napisano 26.11.2006 - |19:35|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »