Odcinek 194 - S09E20 - Camelot
Napisano 11.03.2006 - |18:57|
Napisano 11.03.2006 - |19:07|
- urządzenie - patrzą sie na nie jak szpak w przysłowiową piz... a to samo urzadzenie widzieli 2 razy - w jednym ze starych odcinków gdy jakiś opętaniec kombinował zmienić przeszłość non stop (nie pamiętam już o co tam chodziło dokładnie) a drugi raz podczas walki z replikatorami !!!
Daniel zwraca uwagę, że już takie konsole widzieli i przypomina, że teraz musi tylko odpowiednio odczytać symbole ;]
Napisano 11.03.2006 - |19:21|
Bez podrozy w czasie sie chyba nie obejdzie. Rowniez w naszym przypadku by zobaczyc jak sie skonczylo to wszystko. Dobra okazja dla furlingow aby w koncu nareszcie wkroczyli na ekrany i pomogli nam zrobic porzadek.
Napisano 11.03.2006 - |19:39|
Bardzo fajne są te statki Ori - w poprzednim odcinku jak je pokazywali na ziemi nie wydawały mi się aż tak duże.
A może z tych statków zbudowali Superwrota? Bo jak je zobaczyłem w poprzednim odcinku to się trochę zdziwiłem
Mam tylko jedno zastrzezenie odnosnie broni anty-ori. Bylo powiedziane ze ascendenci zyja w innym wymiarze, wiec po co wysylac bron do galaktyki Ori.
A może po to, że w naszej galaktyce żyją ascendenci Pradawnych ???
wydaje mi sie że zniszczony Bc 304 jest ruski statek. Mitchell chyba poleciał f-302 walczyć wiec przeżył, tealc przyleciał puźniej więc tez przeżył, carter raczj także przetrwała!!
Ruski statek nie mógł zostać zniszczony bo na jego pokładzie był Daniel, który ma się dostać do Atlantis
Użytkownik Wąski. edytował ten post 11.03.2006 - |20:29|
Napisano 11.03.2006 - |20:25|
Napisano 11.03.2006 - |20:47|
Nie ma zadnych przeslanek za tym by stwierdzic, ktory zostal zniszczony.Oba wygladaja tak samo i tak samo obrywaly. Pytanie troszki OT ale musze je zadac. Kazda seria SG1 to 20 odcinkow. Prawda?To dlaczego ostatni 20 odcinek serii numer 9 ma numer 194?Hmm - a skąd ta pewność ze zniszczony został statek Ruskich :> - bo wg mnie to właśnie statek USA został zniszczony... ??
Ale ze mnie gapa. Przeciez kazdy z wyjatkiem serii 8 i 9 mial 22 odcinki. Stad moje drugie pytanie. Dlaczego obecnie serie sa krotsze?Jakies teorie?
Użytkownik Thor`s Hammer edytował ten post 11.03.2006 - |20:57|
Napisano 11.03.2006 - |20:51|
Nieprawda.Kazda seria SG1 to 20 odcinkow. Prawda?
Użytkownik Bunio edytował ten post 11.03.2006 - |20:54|
Napisano 11.03.2006 - |21:13|
Napisano 11.03.2006 - |21:18|
Nie ma zadnych przeslanek za tym by stwierdzic, ktory zostal zniszczony.Oba wygladaja tak samo i tak samo obrywaly.
Przeczytaj sobie mój pierwszy post, tam zamieściłem jako takie wyjaśnienie( przynajmniej ja sądzę że jest logiczne).
Napisano 11.03.2006 - |21:32|
Po pierwsze z tego wszystkiego co wiadomo o pradawnych nie zyja oni w przestzreni w takiej w jakiej my postrzegamy nasza. Czas i miejsce nie ma tam znaczenia.A może po to, że w naszej galaktyce żyją ascendenci Pradawnych ???
Ruski statek nie mógł zostać zniszczony bo na jego pokładzie był Daniel, który ma się dostać do Atlantiswreszcie
Zalozenie ze ruski statek nie zostal zniszczony bo byl na nim Daniel traci kiedy wezmiemy pod uwage ze SG1 wyjdzie calo z opresji dzieki podrozy w czasie. Wtedy Daniel moglby sie w ogole nie pojawic na pokladzie Koroleva, a nowiutki stateczek truskich moglby ze spokojem przejsc do historii radziecko/rosyjksiego programu kosmicznego, w ktorym jak zwykle Rosjanie korzystali z obcych omyslow. Najpierw niemieckich, a pozniej po chasmku sciagnietych od Amerykanow (patrz Buran). Oki oki Amerykanie tez kopiowali to i owo.
Napisano 11.03.2006 - |21:41|
Po pierwsze z tego wszystkiego co wiadomo o pradawnych nie zyja oni w przestzreni w takiej w jakiej my postrzegamy nasza. Czas i miejsce nie ma tam znaczenia.
Zalozenie ze ruski statek nie zostal zniszczony bo byl na nim Daniel traci kiedy wezmiemy pod uwage ze SG1 wyjdzie calo z opresji dzieki podrozy w czasie. Wtedy Daniel moglby sie w ogole nie pojawic na pokladzie Koroleva, a nowiutki stateczek truskich moglby ze spokojem przejsc do historii radziecko/rosyjksiego programu kosmicznego, w ktorym jak zwykle Rosjanie korzystali z obcych omyslow. Najpierw niemieckich, a pozniej po chasmku sciagnietych od Amerykanow (patrz Buran). Oki oki Amerykanie tez kopiowali to i owo.
Broń Merlina jak powiedział Daniel też może nie działać w przestrzeni takiej jak my ją postrzegamy.
Po drugie skąd pewność, że użyją maszyny czasu? Ostatnim razem jak to robili to nieźle namieszali :hyhy:
Napisano 11.03.2006 - |21:47|
Pewnosc stad ze scenarzysci nie zostawia biednej sam na krancu drogi mlecznej a reszcie druzyny pozwola zginac. bo nie bylo widac zeby cokolwiek mialo jakiekolwiek szanse w starciu z Ori. A tak sie cofna do odcinka Avalon i nigdy nie poznamy ORI ani ich ksiazeczki. :hyhy:Po drugie skąd pewność, że użyją maszyny czasu? Ostatnim razem jak to robili to nieźle namieszali :hyhy:
Napisano 11.03.2006 - |21:51|
no wlasnie.... techlologia rakietowa to raczej niemiecka (czytaj nazistow) mysl techniczna, i Rosjanie rownie chetnie jak i Jankesi entuzjastycznie 'zapraszali' prosba i grozba po wojnie niemieckich inzynierow...Najpierw niemieckich, a pozniej po chasmku sciagnietych od Amerykanow (patrz Buran). Oki oki Amerykanie tez kopiowali to i owo.
a to jest bardzo oryginalna teoria. To po co w ogole ja tracilem czas na ogladanie 9 sezonu? :>Pewnosc stad ze scenarzysci nie zostawia biednej sam na krancu drogi mlecznej a reszcie druzyny pozwola zginac. bo nie bylo widac zeby cokolwiek mialo jakiekolwiek szanse w starciu z Ori. A tak sie cofna do odcinka Avalon i nigdy nie poznamy ORI ani ich ksiazeczki. :hyhy:
Ja stawiam na to, ze pojawia sie jednak Pradawni...
ps. i jeszcze jedno odnosnie tego odcinka: w przeciwienstwie do finalu sezonu 8 wcale mnie po finale sezonu 9go jakos specjalnie nie ciagnie do sezonu 10. Owszem, zobacze latem 2006 ale jak dla mnie ten serial staje sie nieprawdopodobny do granic absurdu. A mnie to wkurza..
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 11.03.2006 - |23:25|
Napisano 11.03.2006 - |21:54|
Pewnosc stad ze scenarzysci nie zostawia biednej sam na krancu drogi mlecznej a reszcie druzyny pozwola zginac. bo nie bylo widac zeby cokolwiek mialo jakiekolwiek szanse w starciu z Ori. A tak sie cofna do odcinka Avalon i nigdy nie poznamy ORI ani ich ksiazeczki. :hyhy:
Jak dobrze zauważyłem Asgardzki statek pozostał w jako takiej całości, więc się zajmie Sam, a co do reszty to naliczyłem stratę 3 Ha'taków i jednego klasy Dedal.
Napisano 11.03.2006 - |22:06|
Napisano 11.03.2006 - |22:08|
Może nie taki jak ostatni BSG ale i tak jest świetny.
Najlepsza jest końcówka - uwielbiam takie bitwy z dużą ilością wymiany ognia i ślicznymi efektami
Dostalismy w duspko - to było do przewidzenia - teraz musimy im dać w duspko a tu już nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić...bez jakiejś potężnej rasy z masakryczną flotą stojącej po naszej stronie to za dużo nie zdziałamy...nie wiem nawet czy jakby Atlantis sie poderwało do lotu (co nie nastąpi bo potrzeba do tego 3x ZPM a do tego lot by dużo czasu zajął) to czy samymi dronami by im naklepali, więc ze strony ziemskiej nie widze możliwosci obrony.
Vala na pokładzie jednego ze statków Ori też wyglądała bardzo bezradna...nie sądzę żeby ona sama coś zdziałała - może jakoś pomoże ale napewno sama nie zapobiegnie inwazji.
No cóż czekamy do wakacji...
Użytkownik ()))FPPfan))> edytował ten post 11.03.2006 - |22:10|
Napisano 11.03.2006 - |22:11|
Ale bitwa wciaz trwa. Jezeli statki klasy dedalus maja takie same oslony jak klasy o`neill to nie wieszcze gray skinny asses dlugiego zywota.
Ja wiem czy takie same? Raz że statki Asgardu to 98% elektrownii, więc ich osłony wytrzymują napewno więcej niż nasze. Dwa w odcinku Asgard dostał parę razy co prawda nie z głównego działa, ale Ha'tak rozwalił się juz po kilku strzałch z "artylerii" mniejszego kalibru.
Napisano 11.03.2006 - |22:17|
A odcinek w sumie fajny podobało mi się prawie wszystko poza sceną z wyciąganiem miecza i finałową bitwą. Po pierwsze brak myśliwców (chciaż do tego jestem trochę przyzwyczajony) po drugie nasi powinni walić wszystkim co mieli tylko w jeden statek Ori a nie we wszystkie na raz. po trzecie trochę mało statków brało udział.
nota 9 -lepsze zakonczenie niż w SGA i przynajmniej będę czekał z niecierpliwością na 10 sezon.
Napisano 11.03.2006 - |22:21|
Ludzie przecież to proste. Został zniszczone Amerykański statek ponieważ nie było na nim nikogo z SG1 a Sam zostanie uratowana albo przez statek Asgardu albo przez Rosjan. Potem w 10 sezonie albo Rosyjski statek zdąży uciec albo przyleci jakieś wsparcie. I jestem prawie pewien, że nie będzie żadnego cofania się w czasie.
Wszystko się zgadza tylko nie wyobrażam sobie tego "wsparcia" :hyhy: i czy będzie ono tak skuteczne jak komitet powitalny
Napisano 11.03.2006 - |22:23|
Bylo powiedziane ze ascendenci zyja w innym wymiarze, wiec po co wysylac bron do galaktyki Ori. Bez wzgledu na galaktykje wymairy sa wszedzie te same i nie ma znaczenia czy wlaczyloby sie te bron tu czy tam.
W naszej galaktyce nie ma ORI, wiec jedyni zniszczeni ascendancji w naszej galaktyce byliby pradawani+ekipa.
A może z tych statków zbudowali Superwrota?
Nie, worta zbudowane sa z calkowicie innych jednostek.
Bo jak je zobaczyłem w poprzednim odcinku to się trochę zdziwiłem że takie małe.
To tylko sie wydaje tak na pierwszy rzut oka. Wystarczy przyjzec sie dokladniej zeby zobaczzyc ze te malutenksie kropeczki to ludzi, przy ktorych okrety wydaja sie ogromne.
Co do pomyslu z powrotem w czasie jest on calkowicie niemozliwy! (sam kilkukrotnie zdecydownaie mowila "NIE")
Użytkownik Modes edytował ten post 11.03.2006 - |22:29|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »