Wasze zażalenia
Napisano 15.10.2007 - |13:43|
Napisano 05.11.2007 - |21:46|
Napisano 04.12.2007 - |19:43|
mnoza sie tylko jednoposowe tematy, wyrzucane do black hole'a.
moim skromnym zdaniem, dziwne to jak polityka ....
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 05.12.2007 - |19:50|
Napisano 15.12.2007 - |02:28|
Ja również dołożę swoje 3 grosze - przez tzw. "porządki" na forum straciłem chęci do pisania nowych postów :/ Bo po co - czy po to by ktoś według subiektywnej oceny zdecydował, że to nieważny lub nic niewnoszący post ??? Wiem, że sprawy związane z "czystkami" były już wałkowane na forum, dlatego nie będę się powtarzał, co jednak nie zmienia mojego zniesmaczenia takim procederem. Ja straciłem 80% napisanych postów, przez co niektóre wypowiedzi nie miały ciągu myślowego (to jak rozmowa ze schizofrenikiem).
Zgadzam sie z ta utrata checi do pisania postow. Kiedys tyle napisalam w kwestii podzielenia sie wrazeniami po obejrzeniu oststniego sezonu LOST a tu ... pip... Po prostu wywalilo w kosmos! Juz potem nie mialam checipisac tego jeszcze raz tym bardziej ze nie da sie powtorzyc tych przemyslen i emocji ktoremi towarzyszyly podczas pisania pierwszej wersji.
Poza tym nie wiem gdzie kierowac zazalenia odnosnie np. kalendarza forum? To byla piekna sprawa i na biezaco uzupelniana. A teraz? Nic tam nie ma w tym kalendarzu a na dodatek bywaja bledy! Chcialam cos dodac od siebie bo znam terminy emisji niektorych seriali ale nie mam uprawnien? bo wyskakuje blad a administrator mi na maila nie odpowiedzial!
Moze warto byloby sie zastanowic nad dostepem do kalendarza bo kazdy z nas ma swoje ulubione seriale i sledzi terminy ich emisji wiec moglby sie podzielic z innymi.
To taka luzna sugestia. Ponadto czekam z utesknieniem na Hatak Live - OBIECANY a termin oddala sie w nieskonczonosc. Szkoda...
Bo to co bylo naprawde fajne i pomocne zniknelo... czyzby bezpowrotnie
Napisano 15.12.2007 - |03:22|
Najlepiej pisać w jakimś edytorze tekstowym - wtedy nie zniknie , a i od razu załatwi sprawe błędów .Zgadzam sie z ta utrata checi do pisania postow.
Bo w USA jest strajk scenarzystów - wiec jest mało seriali , a i sporo kończy sie wcześniej .Poza tym nie wiem gdzie kierowac zazalenia odnosnie np. kalendarza forum? To byla piekna sprawa i na biezaco uzupelniana. A teraz? Nic tam nie ma w tym kalendarzu a na dodatek bywaja bledy! Chcialam cos dodac od siebie bo znam terminy emisji niektorych seriali ale nie mam uprawnien? bo wyskakuje blad a administrator mi na maila nie odpowiedzial!
A nie naszą winą , jest że czasem stacje robią przesunięcia w programie - co powoduje pewne błędy w naszym kalendarzu.
Dostęp dla wszystkich dla kalendarza - broń nas panie . będzie większy bałagan niż to ustawa przewiduje - a wiesz mi , ustawy mamy zawyżone .
Forum nie jest o wszystkich ulubionych serialach . Tylko o serialach SF.Moze warto byloby sie zastanowic nad dostepem do kalendarza bo kazdy z nas ma swoje ulubione seriale i sledzi terminy ich emisji wiec moglby sie podzielic z innymi.
Użytkownik Obi edytował ten post 15.12.2007 - |18:47|
Napisano 15.12.2007 - |17:22|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 15.12.2007 - |18:47|
Napisano 16.12.2007 - |12:26|
zastanawiam się czy osoba usuwająca temat przeczytała treść posta czy tylko temat ??
Napisano 05.04.2008 - |16:46|
Napisano 08.04.2008 - |09:36|
Szanuje ludzi, ktorzy tłumacza tutaj napisy ale jaki jest sens w tym forum jak wszystkie prozby sa usowane
Po pierwsze to nie jest forum tłumaczy a fanów seriali (wśród których znajdują się również niektórzy tłumacze).
Po drugie nie wszystkie prośby są usuwane a tylko te niezgodne z regulaminem.
(jak sądzę nie dotyczy to DooSHeK'a - to raczej wypadek przy pracy )
Użytkownik psjodko edytował ten post 08.04.2008 - |09:36|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 31.01.2009 - |22:03|
Oczywiście drugi moderator, który się tym zajął, nawet dokładnie nie przeczytał o co mi chodzi, potraktował, jak idiotę i rzecz jasna ja nie mam racji. W sumie to się tego spodziewałem - rzuciło się na mnie trzech moderatorów i po 20 minutach od założenia tematu, zamknęli go. I tak dobrze, bo mogli skasować...
Ponieważ miałem jeszcze coś do powiedzenia, więc zmuszony byłem założyć drugi wątek http://forum.gwrota....showtopic=15461 I tu niespodzianka - okazuje się, że moderator kontynuuje dyskusję w pierwszym wątku, tym zamkniętym... A po chwili się mnie pyta już w drugim wątku "Po co zakładam kolejne tematy?" Chciałem mu odpowiedzieć, ale okazało się, że i drugi wątek też jest już zamknięty...
Odpowiadam tutaj: założyłem nowy wątek, ponieważ zamknąłeś pierwszy.
I potem mi jeszcze napisał:
"Chcesz napisać, że jesteś nalepszym przykładem tu powinna być inwektywa, ale się powstrzymam."
Tak więc chciałbym zapytać się Administracji Forum Orion - Tokra:
1. Czy chamstwo moderatora Toudi jest standardem na tym forum, czy też może jednorazowym wybrykiem i powinno być w związku z tym ukarane w stosowny sposób?
2. Czy dyskusja na temat tego, czy moderator naruszył Regulamin Forum jest tematem tabu i jest w związku z tym zakazana i zwalczana?
3. Czy sytuacja w której moderator zwraca się do swojego rozmówcy z bezpośrednim pytaniem, po czym złośliwie blokuje mu temat, uniemożliwiając przedstawienie własnych argumentów, jest nową formą prowadzenia dyskusji na forum?
4. Czy sytuacja, w której moderator dopisuje posty do zamkniętego wątku, stawiając usera na z góry przegranej pozycji, to norma?
Napisano 01.02.2009 - |03:56|
Obowiazuje wszystko poza ostatnim – ostateczna ocena należy do administatora.Specjalny wątek na spojlery jest po to aby podawać spojlery BEZ tagu spoiler.
Wszędzie indziej można podawać spojlery pod warunkiem UŻYCIA tagu spoiler.
Oczywiście o ile CAŁY post nie jest jednym wielkim spojlerem...
Pieniactwo nic tu nie pomoże.
Ostateczna ocena należy wyłącznie do moderatora.
Skargi na dzialanie staffu są w tym temacie.Chciałem zauważyć, że używanie tagu "spojler" nie zawsze się sprawdza, czego jestem najlepszym dowodem.
I proszę nie blokować wątku w trakcie dyskusji, jest to co najmniej nieuprzejme. Biorąc pod uwagę, że wątek dotyczy skargi na moderatora, rodzi to też podejrzenia o stronniczość. Rozumiem, że tak kontrowersyjny temat może wywołać chaos na forum i kolejny kryzys na świecie, ale proponowałbym pozostawienie wątku otwartym przez co najmniej dobę. Może ktoś inny też chce się wypowiedzieć?
Nikt wcześniej nie zglaszal takiego problemu. Przypadkowe klikniecie na replay, nie oznacza ze trzeba czytać to co sie pojawi w okienku, dodatkowo zważywszy na to ze post Katji był dość dlugim postem i wcześniej bylo widać, że jest w nim odpowiednio zaznaczony spoiler, skarga jest malo przekonujaca.
1. Może wykaże się małą empatią, ale w postach które ja przeczytałem, nie było żadnego slowa, które wskazywaloby na obrażanie przez moderatora.Oczywiście drugi moderator, który się tym zajął, nawet dokładnie nie przeczytał o co mi chodzi, potraktował, jak idiotę i rzecz jasna ja nie mam racji. W sumie to się tego spodziewałem - rzuciło się na mnie trzech moderatorów i po 20 minutach od założenia tematu, zamknęli go. I tak dobrze, bo mogli skasować...
Ponieważ miałem jeszcze coś do powiedzenia, więc zmuszony byłem założyć drugi wątek http://forum.gwrota....showtopic=15461 I tu niespodzianka - okazuje się, że moderator kontynuuje dyskusję w pierwszym wątku, tym zamkniętym... A po chwili się mnie pyta już w drugim wątku "Po co zakładam kolejne tematy?" Chciałem mu odpowiedzieć, ale okazało się, że i drugi wątek też jest już zamknięty...
Odpowiadam tutaj: założyłem nowy wątek, ponieważ zamknąłeś pierwszy.
I potem mi jeszcze napisał:
"Chcesz napisać, że jesteś nalepszym przykładem tu powinna być inwektywa, ale się powstrzymam."
Tak więc chciałbym zapytać się Administracji Forum Orion - Tokra:
1. Czy chamstwo moderatora Toudi jest standardem na tym forum, czy też może jednorazowym wybrykiem i powinno być w związku z tym ukarane w stosowny sposób?
2. Czy dyskusja na temat tego, czy moderator naruszył Regulamin Forum jest tematem tabu i jest w związku z tym zakazana i zwalczana?
3. Czy sytuacja w której moderator zwraca się do swojego rozmówcy z bezpośrednim pytaniem, po czym złośliwie blokuje mu temat, uniemożliwiając przedstawienie własnych argumentów, jest nową formą prowadzenia dyskusji na forum?
4. Czy sytuacja, w której moderator dopisuje posty do zamkniętego wątku, stawiając usera na z góry przegranej pozycji, to norma?
2. Jak widać, jest odpowiedni temat do tego tupu dyskusji, więc pytanie uważam za bezcelowe.
3. W ktorym miejscu pada pytanie? Bo ja tego nie widzę. w poście Toudiego kończącym dyskusje w pierwszym temacie jest wyraźnie podany link do odpowiedniego tematu, w którym należy kontynuować dyskusje jeśli to konieczne.
4. Moderator może dopisać do zamkniętego tematu – ma takie prawo i możliwość.
Napisano 01.02.2009 - |14:23|
Spójrz na linijkę tekstu, np. "Ala ma kota" i powstrzymaj się od jej przeczytania. Ja przeczytałem z postu Katji tylko ostatnią linijkę... właśnie trzy wyrazy. Może i dla ciebie mało przekonywujące, ale fakt faktem, że przeczytałem spojler, inaczej nie było by tego "pieniactwa", jak to kulturalnie ujął moderator psjodko.Przypadkowe klikniecie na replay, nie oznacza ze trzeba czytać to co sie pojawi w okienku, dodatkowo zważywszy na to ze post Katji był dość dlugim postem i wcześniej bylo widać, że jest w nim odpowiednio zaznaczony spoiler, skarga jest malo przekonujaca.
Nigdzie nie napisałem, że moderator mnie obraził. Napisałem, że zachował się wobec mnie w sposób chamski. Chamskie zachowanie nie jest równoznaczne z obrazą. I tak na marginesie, obaj doskonale wiemy, że obrażać można nie tylko za pomocą konkretnego słowa. Niedopowiedzenie lub aluzja mogą być równie obraźliwe jak najgorsze przekleństwo.1. Może wykaże się małą empatią, ale w postach które ja przeczytałem, nie było żadnego slowa, które wskazywaloby na obrażanie przez moderatora.
Więc jeszcze raz pytam, czy poniższa uwaga, napisana pod moim adresem przez moderatora, według Administracji Forum Orion - Tokra mieści się w ramach kulturalnego i ogólnie przyjętego zachowania:
"Chcesz napisać, że jesteś nalepszym przykładem tu powinna być inwektywa, ale się powstrzymam. "
BTW, dwa tygodnie temu napisałem do innego usera "Mógłbym ci złośliwie napisać, że są setki możliwości, ale tego nie zrobię." Dostałem za to ostrzeżenie i bana na 24h. Moderator nie potrafił mi wskazać, który punkt Regulaminu naruszyłem, stwierdził za to, że się "zachowywałem prowokacyjnie i szukałem zaczepki".
http://forum.gwrota....showtopic=15459 post nr 9.3. W ktorym miejscu pada pytanie? Bo ja tego nie widzę.
W sytuacji, gdy user dyskutuje WYŁĄCZNIE z moderatorem (i w dodatku na temat innego moderatora) i moderator zamyka temat, blokując tym samym userowi możliwość wypowiadania się, a POTEM jeszcze kontynuuje dyskusję, dopisując do tego tematu posty, to jest to zwyczajne chamstwo i nadużycie.4. Moderator może dopisać do zamkniętego tematu – ma takie prawo i możliwość.
Napisano 01.02.2009 - |21:11|
Po drugie - momentami przypominasz niejakiego COSMO - co wchodził na nasze forum po to aby się z kimś pokłócić . Skończyło się tym ze po kilku tygodniach ignorowania , dał sobie spokój i poszedł na inne forum .
Po trzecie - No i jeśli na prawdę jest tu ci tak złe , czujesz się prześladowany przez moderatorów , wszyscy na tobie się wyżywają - to się spytam - Co ty tu jeszcze robisz. Bo jeżeli mi jest gdzieś nie dobrze to żegnam się z tym miejscem i nie wracam tam .
Napisano 01.02.2009 - |21:11|
A co do skargi spoilerowej.
Możesz mieć tylko do siebie pretensje, że kliknąłeś tam gdzie kliknąłeś i przeczytałeś to, co przeczytałeś. Od samego początku cała dyskusja była bezprzedmiotowa. Zakrył, inni też zakryli więc jeśli to przeczytałeś, to nie jest niczyja wina, tym bardziej biku.
->1019<-
Napisano 01.02.2009 - |23:14|
Możesz mieć tylko do siebie pretensje, że kliknąłeś tam gdzie kliknąłeś i przeczytałeś to, co przeczytałeś.
No tak, teraz to widzę jasno i wyraźnie. Moja wina. Wyłącznie.Po pierwsze - napisałeś że nacisnełeś przypadkiem w czasie przewijania strony - czyli pretensje możesz mieć tylko do siebie o własną nieudolność , a nie do tego że są spoilery .
BTW, Neo, czy to nie ty przypadkiem założyłeś w dziale BSG temat "SPOJLERY", bo się zdenerwowałeś po przeczytaniu tego, czego nie chciałeś?
I skoro już obaj zabraliście głos w tej dyskusji i wyjaśniliście mi, jak bardzo jestem nieudolny, to może również ustosunkujecie się również do reszty mojego ostatniego posta. Bo jak na razie poszliście na łatwiznę i zgrabnie ominęliście niewygodne tematy.
Więc, moderatorze Obi, czy gdyby moderator Toudi napisał tobie to, co mi, to uznałbyś, że wszystko jest OK?
Moderatorze Neo, proszę wyjaśnij mi, czy uważasz, że moderator Toudi zasługuje może na jakąś naganę za całokształt?
I wciąż mam pytanie do Administracji:
A w związku z tym:Więc jeszcze raz pytam, czy poniższa uwaga, napisana pod moim adresem przez moderatora, według Administracji Forum Orion - Tokra mieści się w ramach kulturalnego i ogólnie przyjętego zachowania:
"Chcesz napisać, że jesteś nalepszym przykładem tu powinna być inwektywa, ale się powstrzymam. "
mam kolejne pytania do Administracji:Wtedy dostałeś 24h za całokształt, że zacytuję Twoją wypowiedź "obaj doskonale wiemy, że obrażać można nie tylko za pomocą konkretnego słowa. Niedopowiedzenie lub aluzja mogą być równie obraźliwe jak najgorsze przekleństwo." W mojej opinii wtedy zacząłeś sprawę i za to dostałeś te 24h.
1. Który punkt Regulaminu przewiduje warny z banem za "całokształt"?
2. Czy moderator może sobie wybiórczo stosować Regulamin? Czy może są równi i równiejsi, którzy mogą łamać regulamin i obrażać innych bezkarnie?
W mojej prywatnej korespondencji zgłosiłem moderatorom Neo i Biku1 posty, które były wobec mnie obraźliwe. Wykazałem również, na podstawie numeracji postów, że to najpierw mnie obrażono. I teraz Neo mi odpisuje "W mojej opinii wtedy zacząłeś sprawę i za to dostałeś te 24h". Kłamiesz, Neo, i wszystko jest na forum do sprawdzenia. Obaj z Biku1 uznaliście, że w tych postach nie było dla mnie nic obraźliwego, a teraz ty Neo robisz zwrot o 180 stopni i piszesz "że zacytuję Twoją wypowiedź <obaj doskonale wiemy, że obrażać można nie tylko za pomocą konkretnego słowa. Niedopowiedzenie lub aluzja mogą być równie obraźliwe jak najgorsze przekleństwo>."
To są właśnie podwójne standardy, Neo. Masz nade mną odrobinę władzy jako moderator i już ci ta władza uderzyła do głowy. Na Regulamin patrzysz przez palce, tak jak ci wygodnie. Jeśli ktoś inny obraża mnie, Asigniona, ale poprzez aluzje i niedopowiedzenia, to idziesz z literą Regulaminu i nie robisz nic. Kiedy ja robię to samo wobec kogoś innego, oooo, to wtedy idziesz z duchem Regulaminu i walisz na odlew warny z banem za "całokształt", "prowokacyjne zachowanie" i "szukanie zaczepki". Założę się, że jesteś z siebie cholernie dumny.
I bardzo jestem ciekaw, co ma Administracja do powiedzenia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych