Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon ósmy - podsumowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
265 odpowiedzi w tym temacie

#21 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 16.10.2003 - |20:16|

Mam dzisiaj super humor więc moja wypowiedz będzie lekko frywolna

Widze ogólne podniecenie wątkiem Anubisa

Tak się zastanwiem dlaczego taki niedorobiony Anubis wywołuje takie emocje. Wedłóg mnie bardziej intrygującą postacią od Anubisa jest Ball - ale jak to ma miejsce w całym SG-1 ciekawe postacie są oleawne z góry naduł i z dołu do góry. Ale chyba wszyscy nie dostrzegacie jednej podstawpowej rzeczy - na nim opiera sie cała fabuła 6 i 7 sezonu co mnie osobiście przyprawia o ból głowy i wielu innych części ciała.

Co do postaci to przydał by się ich podmiana na nowe - tyle że teraz jest na to za póżno bo ci nowi nie będą w stnie naprawic tego co było dobre w sezonie 5 a systemtycznie niszczono przez cały 6 a w 7 dobito cepem atomowym. W losach naszych suprdzielnych bothaterów, brak zróżnicowania sytucaji (kurde cholera wie jak nazawć to o co mi chodzi) konkternie ich zachoania, ich decyzji, oraz tego co im się przytfia np: Grupa murzynów z PX-33F4 dopadła Sam która coś tam gmerała sobie przy jakimś urządzonku i zabawiła się z nią w bara-bara. Rozwścieczony Jack wycią toporkiem harcerskim pół murzyńskiej wsi, zanim dowiedział się ze zrobili to dzikusi z innego plemiena

Wedłóg mnie --tu spoiler---to Sam powina wyciągnąć nużki i wąchać kwiatuszki od korzeni w Heroes a nie Janet--koniec spoilera-- Było by to lepsze dla Jacka może w koncu by sie w niej zakochał, i córke by mieli odchowaną, i ciurlali by się do woli.

Użytkownik rexus edytował ten post 16.10.2003 - |20:34|

• 0

#22 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 16.10.2003 - |20:35|

Rexus, a co ty masz taki dobry humor? :D Patrząc na twój post, chyba jestem w stanie wyodrębnić pewną sferę życia, która wprawiła cię w tak dobry nastrój. :lol:
  • 0

#23 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 16.10.2003 - |20:36|

Zgadzam się z SGTokarem, że szósty sezon jest fajny. W siódmym też jest kilka fajnych odcinków.

Czemu mnie Anubis interesuje? Bo to nie jest typowy goa'uld taki jak Apophis, Sokar, czy wspomniany przez Ciebie Baal. Nie wiemy o nim wszystkiego, nie znamy jego prawdziwych możliwości. Jest tajemniczy, a przynajmniej był do końca sezonu szóstego. Za to go lubię. :D
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#24 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.10.2003 - |20:54|

Rexus, a co ty masz taki dobry humor? 

Hehe... te kolory... z da;eka widać odmianę ;)

Widze ogólne podniecenie wątkiem Anubisa

a to dlatego ponieważ jest typowym złym bohaterem, z kapturem i olejistą skórką jak to Jack powiedział:>

Grupa murzynów z PX-33F4 dopadła Sam która coś tam gmerała sobie przy jakimś urządzonku i zabawiła się z nią w bara-bara. Rozwścieczony Jack wycią toporkiem harcerskim pół murzyńskiej wsi, zanim dowiedział się ze zrobili to dzikusi z innego plemiena

Czy to streszczenie 103 - Emancipation? :>

Było by to lepsze dla Jacka może w koncu by sie w niej zakochał, i córke by mieli odchowaną, i ciurlali by się do woli.

Po mojim trupie
... "I'm sorry. did i say that out loud">...
Log65: Happy camper

#25 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 17.10.2003 - |07:17|

Po mojim trupie

Tak SGTokar. Będziemy razem bronić Sam przed złym rexusem :D.
  • 0

#26 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 17.10.2003 - |17:24|

rexus nie lubic Sam, rexus nie kochac Sam

rexus kochać Janet, rexusowi ona śnic się po nocach ...cenzura.. ...cenzura... ..cenzura..

rexus wziąść toporek i udac się do producentów serialu i wybić i z głów pozbycie się Janet z serialu

Rexus zastanwiający sie co się stanie z Casandrą - ciekawi mnie okrótnie kto ją przygarnie - lub co bardziej prawdopodobne wątek ten zostaie obsikany przez scenarzystów

Rexus lubiący wszytko duże i kolorowe - wyjątek dla Janet :)
  • 0

#27 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.10.2003 - |17:45|

Moim zdaniem w ósmym sezonie fabuła powinna się skupić na kilku ciekawych wątkach. Np. moi ulubieńcy Re’tu. SGC powinno sobie uświadomić ich możliwy potencjał. Tym bardziej, że stanowią potencjalne zagrożenie. SGC powinno dołożyć wszelkich starań na porozumienie się z nimi. Zamiast wysadzać swoimi bombami miasta i wioski ludzi, którzy kiedyś mogą stać się nosicielami, Re’tu mogliby przeprowadzić kilka ataków na bazy Gauldów. Na pewno stali by się dla tych ostatnich niezłym bólem głowy.
Teraz Anubis. Zgadzam się z mathixem, że Baal to tylko typowy Gauldziak. SG-1 załatwiła takich wielu, ale Anubis to co innego. Ponieważ zgadzam się z opiniami, że SG-1 za dobrze sobie radzi, kwestie Anubisa według mnie powinien rozwiązać Azgard. Po tym jak udało im się opanować sytuację z Replikatorami to problem Anubisa powinien stać się dla nich pierwszorzędnym. W końcu konfrontacja między nimi wykazała po czyjej stronie jest przewaga. W takiej sytuacji to właśnie on powinien stać się teraz głównym wrogiem. Jak powiedział Thor, kiedy ktoś im zagraża starają się odpowiedzieć bardziej zaawansowaną technologią. Czy coś takiego. Replikatory przez pewien czas dawały im niezłe popalić, więc Azgardczycy mogli by wykorzystać nowo opracowane technologie przeciwko Anubisowi. Tym bardziej, że zostali skutecznie o nim „ostrzeżeni”. Tak więc do walki z Anubisem mogli by się specjalnie przygotować.
Na razie to tyle, chociaż to jeszcze nie jest wszystko co mógłbym tu napisać. Może później coś wymyślę.

p.s. Dajcie dziewczynie trochę rozrywki. :D
  • 0

#28 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 18.10.2003 - |22:35|

Teraz Anubis. Zgadzam się z mathixem, że Baal to tylko typowy Gauldziak. SG-1 załatwiła takich wielu, ale Anubis to co innego

Pytanie jest następujące: czy Anubis sam doszedł do tego, czym jest, czy ktoś mu w tym pomógł. Logiczna jest odpowiedź, że raczej ktoś mu pomógł, Ktoś znacznie potężniejszy od Goauld. Anubis zdecydował się temu komuś służyć. Jedna z nim jeszcze Tauri powinni sobie poradzić przy pomocy Tok'ra, zbuntowanych Jaffa i kto się tam jeszcze nawinie do końca siódmego sezonu. Natomiast w ostatnim odcinku ostatnie pół minuty powinno być zapowiedzią pojawienia się kogoś potężniejszego. I tu już w sezonie ósmym tylko połączone siły wszystkich, włącznie z Asgardem będą mogły się przeciwstawiać nowemu zagrożeniu.
Obawiam się tylko, że taka eskalacja zagrożeń prowadzi w kierunku, z którego nie bardzo będziemy zadowoleni i ósmy sezon już wybitnie nie przypadnie do gustów.
  • 0
There is always a bigger fish.

#29 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 19.10.2003 - |07:31|

Kiedy rozpoczęła się aktywacja w bazie wysiadł cały prąd. Zgasło światło, powyłączały się komputery, silniki zamykające przesłonę przestały działać. W końcu pojawił się horyzont zdarzeń. Zgromadzeni w pomieszczeniu wrót żołnierze czekali w napięciu na to co się stanie, jednak Jack wiedział kto przybywa.
- Thor, tym razem dobre wieści?
- Tak O'Neill dzięki temu, że nie musimy już obawiać się replikatorów swoją siłę możemy całkowicie wykorzystać prrzeciwko Goa'uldom. Ostatnio spore problemy sprawia Anubis.
- I chcecie nas wysłać na jakąś niemożliwą misję?
- Nie. Uznaliśmy, że przyda się wasz tok myślenia podczas walki z naszym wspólnym wrogiem. Chcemy, abyście byli na pokładzie jednego z naszych statków.

Anubis vs Asgard? Jak najbardziej! :)
  • 0

#30 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.10.2003 - |08:19|

SPOILERY DO S8!

Nowe wieści na temat obsady - http://www.savedanie...118s8cast.shtml :ph34r:
Poniże jest próba polskiego strzeszczenie tego co tam pisze :>

Strona "Solutions" potwierdziła że nowi bohaterowie są naprawdę zamysłem producentów i MGMu która wynikła z problemów związanych z małą ilością Jacka na ekranie. I nowa postać ma go zastąpić, promując Jacka na generała. (na co RDA się zgadza).
Wątpliwe jest by po kampani SDJ druga nowa postać miała być zastępstwem dla Daniela. SDJ już zaczyna wpadać w panikę że nie daj boże by coś łączyła Daniela z tą nową i nie powstał nowy ship lub nawet wątek miłosny!
Jak dotąd tylko RDA podisał kontrakt na ósmy sezon. Istnieje obawa że w wyniku tych wydarzeń inni aktorzy mogą nie podpisać. SDJ uważa że przeciek ten może być formą nacisku na aktorów!
Osobiście dalej jakoś niechce mi się wierzyć że będzie to co ma być i ciekawi mi jak z tego bałaganu uda się twórcą serialu wyjśc jeśli to prawda.

Rexus lubiący wszytko duże i kolorowe - wyjątek dla Janet 

LOL :D :D

#31 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.10.2003 - |21:28|

Jak już wspomniałam nie chcę żadnych nowych. Serial powinien wrócić na stare tory. Jeśli zostanie tylko RDA to już nie będzie w ogóle mój ukochany serial. Zreszta jako generał będzie tylko figurantem, a co wtedy będzie z shipem? Dla mnie to koniec.
Jeśli chodzi o Anubisa to też myslę, że ktoś pokazał mu jak się stać kimś potężnym, ale ponieważ już wcześniej był złym robalem to coś mu nie wyszło, albo ktoś się wystraszył jego potencjalnej władzy i mocy i mu trochę przeszkodził. Chętnie dowiedziłąbym się kto to jest, i jak do tego doszło, oraz jakimi możliwościami dysponuje Anubis i jak go można pokonać.
Ciekawa jestem również Asgard - jak poradzą sobie z kwestią klonowania - może to będzie powiązane z możliwościami pokonania Anubisa. Albo może też przeniosą sie na wyższą płaszczyznę egzystencji i posiądą moce dorównujące Anubisowym?
Mam strasznie dużo pytań. Tak naprawdę to gdyby scenarzyśi popytali trochę fanów, to mieliby więcej pomysłow na scenariusze kolejnych odcinków ( bo możliwości techniczne na pewno są) i nie trzeba by robić takich cudów jak teraz mają w planach.
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#32 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.10.2003 - |17:40|

News
http://forums.delphi...ages?msg=3131.1

Cała główna obsada aktorska wraca do sezonu 8.
Dzisiaj (27.10) Scf-FI Channel wysłał e-mail do jednej z osób że MGM oficjalnie podpisało umowy z aktorami i cała obsada wróci do osmego sezonu.

Wiadomość ta może trochę uspokojić wątpliwości znaczneia propozycji nowych aktorów w serialu, które albo najwyraźniej są przeznaczone dla Atlanis albo są rolami pobocznymi (jak Janet).

Entire Original Cast Returns for s8 
Thought you folks might be interested in this: tonight (Monday, Oct. 27), SciFi Channel stated by email - to me personally, not via press release - that MGM has finally closed the deals and the entire original cast will return for season eight. So concerned viewers can rest easy. Best, Mary P.S. Feel free to post this news elsewhere. 

#33 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.10.2003 - |19:08|

tak czytam ten wątek, czytam. I dochodzę do wniosku, ze obsada forum powoli ogarnia szaleństwo, związane na 99,99999 % z brakiem nowych odcinków sg1, stare już powielokroc obejrzanee, przeanalizowane, brak nowej pożywki dla dyskusji. Dzieje się źle. Poprzednia przerwa w pojawianiu się nowych odcinków nie była tak odczuwalna dla większości bo nadrabiali zaległości w oglądaniu starych odcinków, teraz większość forumowiczów majuż to za sobą i w oczekiwaniu na nowe odcinki świruje coraz bardziej (a jest to najbardziej widoczne w tym wątku, wypowiedzi np. Rexusa). gHmmm nałożyła się na to jeszcze paskudna jesień i mamy skutki fixum dyrdum w całej okazałości.
A żeby nie było całkowicie nie na temat 8 sezonu, to ja jestem za, ale jeden warunek RDA NIE MOŻE ZASTAĆ GENERAŁEM, NIE NIE PO TRZYKROĆ NIE...
bez nioego jako dowódcy to nie bedzie to samo, a wtedy może sie kończyć...
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#34 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.10.2003 - |19:21|

RDA NIE MOŻE ZASTAĆ GENERAŁEM, NIE NIE PO TRZYKROĆ NIE...

Kiedys mu wreszcie musza tego generala dac, to juz 7 lat bez awansu w SGC. Kiedy dostal tego pulkownika? Jak dobrze pamietam to w filmie juz nim byl. Tyle razy Ziemie ratowal ze w koncu mu sie nalezy a ze to wplynie jakos na SG-1 to troche bedzie szkoda :(
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#35 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.10.2003 - |19:32|

RDA NIE MOŻE ZASTAĆ GENERAŁEM, NIE NIE PO TRZYKROĆ NIE...

Kiedys mu wreszcie musza tego generala dac, to juz 7 lat bez awansu w SGC. Kiedy dostal tego pulkownika? Jak dobrze pamietam to w filmie juz nim byl. Tyle razy Ziemie ratowal ze w koncu mu sie nalezy a ze to wplynie jakos na SG-1 to troche bedzie szkoda :(

skoro ja mogę byc od prawie 6 lat referendarzem, TO TYM BARDZIEJ RDA MOŻE BYĆ PUŁKOWNIKIEM ;-))))))))
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#36 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 28.10.2003 - |19:59|

No i bardzo dobrze,że cała obsada zostaje. W końcu tak się już do nich przyzwyczailiśmy, że każda zmiana byłaby niemile widziana. W dodatku byłaby kolejnym przyczynkiem do kłótni i wymiany poglądów. Aczkolwiek to ostatnie byłoby całkiem in plus. Żyby tylko ta ósma seria była o SG1 a nie o jej poszczególnych członkach. Zobaczy się, jestem raczej ostrożny w oczekiwaniach.
Co do Rexusa zaś to jest ciekawy człowiek. Nienawidzi SG1 jak nikt inny i walczy z całym forum przy pomocy wszelkich dostępnych argumentów (vide toporki ;)). A jednak zostaje na naszym forum i da się lubić. I chwała mu za to :D .
  • 0
"...something takes a part of me..."

#37 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 28.10.2003 - |20:19|

ze obsada forum powoli ogarnia szaleństwo, związane na 99,99999 % z brakiem nowych odcinków

U mnie nie... ja nawet nie mam czasu na nic... nie mam czasu się zastanowić... odpocząć chcwile... szkoła ... szkoła szkoła ;( z jednej strony to dobrze szybciej odcinek się pojawi nowy (przypuszczalnie 15 grudnia).... i wtedy to już na pewno obleje mature :>
Też jestem przeciwny generałowi Jackowi. To już nie byłby SG1. Nie wyobrażam sobie tego jak na razie.
Wiemy z odcinka 2010 że Jack został pułkownikiem aż do końca jednak wtedy już w 2000 roku był zbuntowany przeciwko Aszenom więc sobie nachlapał w papiery i pokrzyżował swoją karierę, chociaż i tak dla niego stopnie wojskowe nie są aż tak ważne

Co do Rexusa zaś to jest ciekawy człowiek. Nienawidzi SG1 jak nikt inny i walczy z całym forum przy pomocy wszelkich dostępnych argumentów (vide toporki ).

Właśnie :) Ja to uwielbiam :D
I tak w 113 było Jack!
Mówię to po to by utryzmać rexusa w takim stanie by Janet ciągle się nim troskliwie opiekowałą :D

#38 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.10.2003 - |23:36|

1. Polubiłam zawsze odmienne zdanie rexusa:) Jest z kim dyskutować:)
2.Jack może dostać nominację na generała ale ją odrzucić. Cóż może ciekawego robić jako generał. Teraz ma ciekawsze życie i nie tak łątwo zrezygnuje z niego.
3. To nie szaleństwo Ulan tylko mania fanów. Poza tym szaleństwem by było, gdyby faktycznie już nie było o czym pisać. A jest:)

Howgh:)
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

#39 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.10.2003 - |08:37|

News
Jednak! Słowo główni bohaterowie w niektórych mniemaniu nie oznacza także Don S Davisa (Hammonda)! Zostało powiedziane że w ósmym seoznie wrócą wszyscy z SG1 oprócz Hammonda, ponieważ dalej jest decydowane przez scenarzystów czy Jack ma dostać awans.
Powoli robi się straszny mętlik informacji... zostało zaprzeczone że w SG1 mają zastąpić jacykolwiek aktorzy (wbrew wcześniejszemu info). Natomiast ta informacja że Don nie podpisał kontraktu zgadza się z tym co powiedział na zjeździe SGC 2003 :)

#40 121277

121277

Wielki Organizator

• VIP
  • 561 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.10.2003 - |12:13|

Szkoda:( Lubię Davisa już od czasów Twean Peaks....coraz smutniejsze wieści...:(
  • 0
Daleka droga
do serca człowieka
zimnego jak głaz

Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Dołączona grafika

Mój świat

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych