Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 183 - S09E09 - Prototype

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (99 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (9 głosów [9.78%])

Procent z głosów: 9.78%

2. 9.5 (10 głosów [10.87%])

Procent z głosów: 10.87%

3. 9 (24 głosów [26.09%])

Procent z głosów: 26.09%

4. 8.5 (10 głosów [10.87%])

Procent z głosów: 10.87%

5. 8 (19 głosów [20.65%])

Procent z głosów: 20.65%

6. 7.5 (9 głosów [9.78%])

Procent z głosów: 9.78%

7. 7 (5 głosów [5.43%])

Procent z głosów: 5.43%

8. 6.5 (3 głosów [3.26%])

Procent z głosów: 3.26%

9. 6 (1 głosów [1.09%])

Procent z głosów: 1.09%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [1.09%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (1 głosów [1.09%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.09.2005 - |08:10|

khem.., a kiedy nastapilo rzekome zerwanie? Bo jakos nie pamietam...

W 7x16 Death Knell. Potem dopiero w 8x16 przybywa do nas wbrew radzie Jacob z informacjami. W 8x18 przybywają przedstawiciele Tok'Ra do umierającego Jacoba.
Problem w tym że Goa'uld'owie są w sumie pokonani i Tok'Ra wykonali swoją misję i całiem logiczne jest że odnowili znajmości. Aczkolwiek w serialu powinno było coś być o tym wspomniane.
Log65: Happy camper

#22 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.09.2005 - |09:02|

Tak naprawdę, jak rozumiem wspomniany odcinek, Tok'ra nie zerwali przymierza, tylko go zawiesili, bo stwierdzili, że tak będzie lepiej na jakiś czas. Możliwe, że po śmierci Jakoba, ponowili relacje z ludźmi, ale możliwe też jest to, że pomogli ziemianom w tym momencie, bo sami zdawali sobie sprawę, co może się wydarzyć. Prawdopodobnie - idąc tym wątkiem - woleli załatwić sprawę cudzymi rękoma. Ale to tylko przypuszczenia. Może coś dalej będzie wyjaśnione
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#23 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 20.09.2005 - |14:48|

W 7x16 Death Knell. Potem dopiero w 8x16 przybywa do nas wbrew radzie Jacob z informacjami. W 8x18 przybywają przedstawiciele Tok'Ra do umierającego Jacoba.

Wyświetl post

E,tam...to ja pamietam. Moim zdaniem nie bylo to zerwanie, owszem byla grupa i to u wladzy, ktorym Tauri nie pasowali, ale byla tez opozycja jak np Jacob. Wiec bym jednak nie powiedzial autorytatywnie ze nastapilo zerwanie. Raczej zamrozenie stosunkow...
  • 0
Dołączona grafika

#24 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.09.2005 - |16:54|

Delak pod koniec tamtego odcinka zapytał czy jeżeli nasze "partnerstwo" ma dalej funkcjonować znaczyć to ma że będą musieli wyjawiać swoje informacje. Hammond odpowiedział twierdząca. Wtedy Delak powiedział że muszą odejść, a Selmak nawet temu przytaknął.
Trudno nazwać opozycję jedną osobę :)

#25 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.09.2005 - |17:15|

Delak pod koniec tamtego odcinka zapytał czy jeżeli nasze "partnerstwo" ma dalej funkcjonować znaczyć to ma że będą musieli wyjawiać swoje informacje. Hammond odpowiedział twierdząca. Wtedy Delak powiedział że muszą odejść, a Selmak nawet temu przytaknął.
Trudno nazwać opozycję jedną osobę :)

To, że muszą odejść, jak rozumiem, wcale nie powoduje zerwanie stosunków, ale zawieszenie. Przecież jednak nikt nie mówi o zerwaniu traktatu podpisanego przez najwyższego członka rady Tok'ra i prezydenta USA.
  • 0

#26 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.09.2005 - |17:57|

No tak :) Ale w sensie o który dyskutujemy zamrożenie czy zerwanie nie ma znaczenia. Czy to że dostajemy informacje oznacza że koniec tej ery lodowcowej?

#27 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 20.09.2005 - |18:05|

Interesujący odcinek, daje zasłużone 8,5. Mamy synka Anubisa ktory stara się dorównać tatusiowi i całkiem nieźle mu to wychodzi. Papa może być dumny z małego Anubiska :P. Chociaz kilka rzeczy może itytować, np: Mitchel ktory dotyka wszystkiego i wali tekst ze Daniel nacisnął tamto ( dla mnie to pachnie O'Nellem, ale moze jestem przewrażliwiony), oraz Sam która w kilka sekund rozgryzła zabezpieczenia Anubisa, mogła chociaż pomęczyć się z kilka godzin.

Troche mnie zniecheca Daniel podczas odpraw SGC, po nadaje jak kulomiot, i nawet znajac angielski perfect mozna sie pogubic

A myślałem ze to tylko mi przeszkadza :)
  • 0

#28 gzeho_p

gzeho_p

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGłogowiany

Napisano 20.09.2005 - |18:59|

Odcinek całkiem spoko dałem 9 :D

Rzeczywiście trochę za szybko te zabezpieczenia obeszli, ale mogłoby im braknąć czasu na inne rzeczy gdyby im dłużej zeszło :-)

O tak zgadzam się to i kilka innych rzeczy definitywnie zalatuje O'Nellem :D , i dobrze czemu nie :-)
  • 0

#29 Christof

Christof

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa, Bridgetown

Napisano 21.09.2005 - |08:07|

Ciekawy odcinek, cieszy taki maly powrot do korzeni :)
Piekna scena gdy Khalek przestaje udawac zagubione biedactwo, i ten jego monolog o przyjemnosci zabijania - cudo. Mialem nadzieje ze uda mu sie uciec i SG1 bedzie mialo innego wroga poza Ori, ale Daniel wszystko zepsul ;)
  • 0

#30 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 21.09.2005 - |12:16|

No tak :) Ale w sensie o który dyskutujemy zamrożenie czy zerwanie nie ma znaczenia. Czy to że dostajemy informacje oznacza że koniec tej ery lodowcowej?

Czas okaże. Póki co jest tu sytuacja analogiczna do wzajemnych relacji Goa'uldów. W czasie spokoju raczej sie nie odzywamy do siebie (no chyba, że walczymy ze sobą, ale ta opcja odpada w relacji Tok'ra - Ziemiania), ale w momencie zagrożenia - istnieje współpraca.

Użytkownik jack edytował ten post 21.09.2005 - |12:16|

• 0

#31 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 22.09.2005 - |21:35|

Fajny odcinek tyle że chciałem szybko go obejrzeć i muziałsm ręcznie dopasować napisy Crimson do wersji SFM co przy moich umiejetnościach okazało się tragedią :))
  • 0

#32 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.09.2005 - |23:52|

Odcinek udany, bardzo mi sie podobal. Jednak czy Khalek umial czytac w myslach? Szczrze powiem ze nie pamietam tego, wg mnie on moze tylko podsluchiwac :)
  • 0

#33 darth_MiRa

darth_MiRa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoTarnów

Napisano 23.09.2005 - |17:56|

Dalam 8...
...no i nawet ciekawy watek z Khalekiem i z jego zdolnosciami telekinezy:) Najnudniejszy byl poczatek ale gdzies dopiero w srodku sie rozkrecilo. Najpardziej dobijal mnie ten facet co chcial zabrac Khaleka na jakies eksperymenty - on po prostu byl az za bardzo upierdliwy:)
  • 0

#34 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 27.09.2005 - |18:33|

Niezły ten odcinek, ponownie pojawia się Woolsey (którego po 7/8 sezonie bardzo lubię) i robi z siebie idiotę :D
Z tą "reinkarnacją" Anubisa to trochę chybiony pomysł jak dla mnie, ale i tak oglądało się to dość przyjemnie. (No i jest to kolejny odcinek, w którym Ori byli tylko wspominani :) ).
Dałem 7,5
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#35 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.12.2005 - |00:08|

Ostatnie 10 minut uratowały honor kolejnego epizodu SG-1 :) Jakież zdziwienie musiało wytopić się na twarzy Syna ciężkostrawnego Anubisa,że po udanej ucieczce i przejściu przez wrota.....wrócił do SGC :]
Ciekawy ten pomysł z tym pseudo synem Anubisa,ale w końcu coś się musi dziać w świecie StarGate.

7,5 :afro:
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#36 Grishka

Grishka

Starszy kapral

• VIP
  • 277 postów
  • MiastoMiasto Świętej Wieży

Napisano 30.12.2005 - |02:23|

Po drugim oglądnięciu trzeba dać tak 8,5 - nie poraził mnie ale mam słabość do SG-1 :P Zwyczajnie uwielbiam ten serial :rolleyes:
  • 0
* złość, wstyd, strach, zazdrość, smutek - nie dają nic a zatruwają duszę... żyj tak, by ich nie doświadczać...
* ciesz się życiem - ale tak, by nigdy nikogo nie krzywdzić, by każdemu móc spojrzeć w twarz i nie pluć sobie w lustro z rana...
* szczęście, które dajesz wraca do ciebie w trójnasób
* wybaczaj i nie bój się prosić o wybaczenie

#37 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 16.04.2006 - |17:39|

dalam 8
Odcinek ciekawy, dobry aktor, grajacy syna Anubisa, jak i sam pomysl, zeby na chwile zawiesic watek Ori i powrocic do starych, znajomych wrogow - osobiscie takich wole :), Anubis wiecznie zywy, heh.
pare rzeczy wydaje mi sie naciaganych, np. fakt, ze Danielowi udaje sie go zranic na koncu (ze co, niby tamten go nie widzial, i dlatego kula przeleciala? )
No i jak dlugo ten facet przebywal w stanie stazy?? najwidoczniej krotko, kilka lat maksymalnie, skoro wiedzial o Danielu i jego konfrontacji z Anubisem - a laboratorium wygladalo na opuszczone od wielu wiekow. to mi zgrzytnelo najbardziej.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#38 MonkeyNH

MonkeyNH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 06.05.2006 - |14:08|

Nawet mi sie podobal!! Dalem 8 :D
Uwazam ze fabula tego odcinka jest ciekawa. Grozba pojawienia sie drugiego Anubisa jest doskonalym pomyslem, ale moim zdaniem mozna bylo troche bardziej rozwinac ten motyw :( pozwalajac aby zdobyl jakas armie :P wkoncu motyw Guldow troszeczke ucichl a nawet calkiem zamarl a takie male nawiazanie nie bylo by zle :D Oglnie odcinek uwazam za udany! A manewr jaki zastosowali na "synu" Anubisa wrecz extra :D :D :D !
  • 0

#39 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.05.2006 - |15:15|

No no, już dawno nie było tak dobrego odcinka :D Super pomysł, dobra akcja, trochę tajemnicy i nawiązania do starych czasów daje to nam świetny odcinek.

Ocena: 9

PLUSY:

+ bardzo dobra fabula to główny plus tego odcinka. Od samego początku, czyli od problemów z wrotami zapowiadało się ciekawie, potem znalezienie laboratorium do badań genetycznych (w domyśle należące do Pradawnych), w środku jakiś człowiek, ja już myslę, ze to Pradawny a tu nagle szok, gdy Daniel odkrył prawdę. :o Okazuje się, ze mamy do czynienie z genetycznym tworem, dzieckiem mojego ulubionego Goul'da Anubisa. Dalszy bieg akcji, problemy, gra z czasem a potem super koncówka niepozwalająca oderwać się od monitora.
+ fajna gra aktorska Khelaka: jego zachowanie, miny, ruchy, teksty no i ten wzrok. Najlepiej to było widać w czasie rozmowy Daniela z nim, scenka z nagłą przemianą Khelaka i najazd na oczy :hyhy:
+ podobała mi się ucieczka prototypa z bazy, jak po kolei likwidował żołnierzyków wykorzystując triki niczym Sith z SW. Nie dość, że telekineza, odbijanie pocisków niczym Neo to jeszcze czytał w myślach (ach ten "Dick" :lol: )
+ taki miły stary klimat SG1 (baza, super-Carter wpadająca na super pomysły, Anubis duchem, syn Anubisa ciałem, SGC znów zajęta przez jakiegoś wroga, Woolsey itp.)

MINUSY:

- zbyt łagodne potraktowanie tego wrednego typka Woolsey'a na końcu odcinka. Przecież facet odpowiada za ten cały bałagan, ale jak widać nie bierze tego zbyt mocno do siebie a Daniel to powinien odwrócić się do dtułu i mu przywalić w twarz (podobnie było w SGA, a raczej tak powinien zostać potraktowany McKay przez Shepparda w którymś odcinku 2 sezonu)
- Landy coś za późno się posawił Woolsey'owi, tak smao Daniel mógł mocniej argumentować sowje oawy co do zagrożenia plynącego ze strony Khelaka. Tak jak mówił mały Anubisek na końcu, Daniel mogł wcześniej zabić go. Ale wiadomo, amerykański serial propagujący love, peace and freedom nie mógł sobie na to pozwolić :]

No i jak dlugo ten facet przebywal w stanie stazy?? najwidoczniej krotko, kilka lat maksymalnie, skoro wiedzial o Danielu i jego konfrontacji z Anubisem - a laboratorium wygladalo na opuszczone od wielu wiekow. to mi zgrzytnelo najbardziej.

też mnie to drażniło, zastanawiałem się nad ty, i wychodzi na to, ze to jakiś bug w odcinku
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#40 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 20.08.2006 - |10:42|

Ciekawosc kiedys zaprowadzi SG-1 na skraj zniszczenia, gdyby nie Carter to mogloby byc kiepsko.Ten caly syn Anubisa mial niezle moce, to co robila Nirrti to by pryszcz, ale ona nie miala takiej wiedzy pradawnych.Dalem 10 bo mi sie bardzo pdobal"Dick"
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych