Odcinek 31 - S02E11 - The Hive
Napisano 24.11.2005 - |21:02|
A dla mnie Wraith to zawsze były popłyczyny po Pradawnych,którzy, co prawdopodobne ich stworzyli.
to tak jak dac szympansowi włączony telefon,pogada sobie ale i tak nic nie zrozumie :clap: :clap:
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 24.11.2005 - |21:29|
Dałem 9.Mnie sie podobało,niezła akcja,fajne efekty.McKay nieźle napruty i nieźle zagrał.
A dla mnie Wraith to zawsze były popłyczyny po Pradawnych,którzy, co prawdopodobne ich stworzyli.
to tak jak dac szympansowi włączony telefon,pogada sobie ale i tak nic nie zrozumie :clap: :clap:
Czyli Pradawni stworzyli wszystko dla Wraith ?
Nawet tetelepatycznie otwierane i zamykane cele więzienne? (no oczywiście można je jeszcze otworzyć nożami )
Tylko po co to Pradawnym ?
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 25.11.2005 - |01:38|
Ale w jednym sie z niektorymi nie zgadzam- Nigdzie nie jest powiedziane,ze ludzie uwazaja Wraith za Bogow.Oni im po prostu sluza, bo tak jest bezpeczniej dla nich.ale nigdzie nie pojawila sie wzmianka o bogach. Wiec nie jest to taka chamska zrzynka z SG-1. A ze ten watek bedzie pewnie rozwienity, to tutaj jestem milo zaskoczony.
Szkoda tylko panny z celi Shepparda...
A Klauni sa koszmarni-strzelalbym jak do kaczek! :hyhy:
Napisano 25.11.2005 - |11:23|
Napisano 25.11.2005 - |14:16|
I mogli by nakręcic odcinek pokazujący macierzysta planete tych Pokopańców. W końcu jak non stop żrą albo śpia kto wymyślił te ich technologię, skąd surowce itp. Co do religii tak jak napisał jeden z przedmówców to dla tych ludzi to była nic więcej jak ucieczka przed nieucronną smiercia a nie wiara, czysty pragmatyzm wg nich.
Napisano 25.11.2005 - |18:33|
Ale w jednym sie z niektorymi nie zgadzam- Nigdzie nie jest powiedziane,ze ludzie uwazaja Wraith za Bogow.Oni im po prostu sluza, bo tak jest bezpeczniej dla nich.ale nigdzie nie pojawila sie wzmianka o bogach. Wiec nie jest to taka chamska zrzynka z SG-1. A ze ten watek bedzie pewnie rozwienity, to tutaj jestem milo zaskoczony.
Klrólowa roju w trakcie rozmowy z Shepardem:
[19637][19671]Jest jedną z wielu tysięcy|którzy przyszły nam służyć.
[19684][19711]A nawet czcić.
[19746][19768]Oni wykonują moje polecenia,
[19803][19825]a ja pozwalam im żyć.
[19842][19858]Wyznawczyni Wraith, co?
Więc raczej nie masz racji...
Napisano 25.11.2005 - |19:07|
Może Wraith są jak tamci obcy, mają ileś tam statków-matek, zajmują jakąś planetę jako bazę i czerpią surowce do technologi, a część statków "rozpełza się" po okolicznych światach w poszukiwaniu "jedzonka". A gdy nie ma już na planecie nic, a w okolicy zasoby żywności są na wykończeniu, odlatują dalej i szukają nowych "żyznych okolic". I tak od wieków podróżują całą cywilizacją. Są wśród nich rózne "frakcje", więc może podróżują "klanami". I po prostu de facto ich ojczysta planeta na której ewoluowali z robali dawno zagineła w ich pamięci.
Może po prostu jeszcze żadna drużyna z Atlantis nie natrafiła na taką planetę, jej adres jest zablokowany (była pokazana taka możliwość w którymś z ostatnich odcinków SG-1) albo planeta nie ma w ogóle wrót (tak bezpieczniej).
Użytkownik Lukassuss edytował ten post 25.11.2005 - |19:08|
Napisano 25.11.2005 - |22:52|
Po takim długim czekaniu spodziewałem sie czegos lepszego,lost tegotygodniowy bije Sga bez problemu
Zobaczymy co bedzie za tydzien
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 28.11.2005 - |01:06|
Użytkownik Popo edytował ten post 28.11.2005 - |01:07|
Napisano 28.11.2005 - |11:27|
Napisano 28.11.2005 - |19:27|
Tekst "Starbucks na każdym rogiu" to jest nawiązanie do BSG??
Nie, tu chodzi o całkiem inne Starbucks
Kawiarnie, o których wspomina się również w SG-1, bo rzeczywiście są na każdym rogu w amerykańskich i kanadyjskich miastach, i dają tam dobrą kawę.
A poza tym, zgadzam się z kolegą psjodko w kwestii zaplecza technologicznego i ekonomicznego Wraith. Już goa'uldowie byli nazywani złodziejami technologii, ale oni przynajmniej mają jakiś naukowców (np. ta kobieta na statku Kronusa, która badała Jacksona androida), a poza tym są całkiem inteligentni. Natomiast Wraith sprawiaja wrażenie głupich jak kilo gwoździ. Myślą tylko o tym, jak się najeść, a w chwilach wolnych od żerowania śpią i może jeszcze się rozmnażają.
Ponoszą ogromne straty materialne, a mimo to ciągle nie brak im zasobów. I akurat nie mam na myśli surowców, tylko raczej produkty technologii. "Daj szympansowi telefon..." dobra, to się samo nasuwa na myśl, ale strasznie dużo musiałoby być tych telefonów po Pradawnych. A może od czasów Pradawnych nikt nie dał Wraith takiego kopa jak Ziemianie i wkrótce Upiory zaczną mieć kłopoty z zapleczem?
Napisano 28.11.2005 - |20:36|
A może od czasów Pradawnych nikt nie dał Wraith takiego kopa jak Ziemianie i wkrótce Upiory zaczną mieć kłopoty z zapleczem?
Wygląda na to, że pomysł z Wraith jest jeszcze przez scenarzystów "niedopracowany". Ponieważ to dopiero początek sagi to na razie skupili się na przedstawieniu bohaterów (ziemian) i "srodowiska" ich działania. Nie wnikają za bardzo w szczegóły, które jak widze nie tylko mnie nurtują. Wkrótce pewnie będziemy mieli okres "zastoju" w przygodach (oby jak najpóźniej) i może wtedy pojawią się odcinki z wyjaśnieniami.
Jak sobie przypominam z SG to dopiero po trzech / czterech sezonach zaczeły pojawiac się bardziej naukowe odcinki.
Może i tu nas to dopiero czeka...
Napisano 28.11.2005 - |22:54|
Najlepszy w odcinku był nabuzowany McKay i panienka z celi i to chyba w odwrotnej kolejności.
A co do Forda to chłopak mógłby już zginąć, jego nieśmiertelność zaczyna mnie irytować, jest lepszy niż Rambo.
Użytkownik CNR edytował ten post 28.11.2005 - |22:54|
Napisano 28.11.2005 - |23:17|
Nie do końca. W próżni kosmicznej nie za bardzo jest z czego wytworzyć taką falę, a w samej bombie jest niewiele materii, która mogłaby zastąpic atmosferę planety.Odcinek OKi. Dałem 9:) Jedno mnie zastanawia. Skoro Wraith zakłócają transporter i nie można przesłac bombki do wnetrza statku to dlaczego nie spproboja w poblize, przeciez i tak nie maja oslon a fala uderzeniowa tez narobi sporo zniszczen
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 29.11.2005 - |02:16|
P.S dobiło mnie to ze dedalus stracil tak szybko osłony i wogole flak przeciwko tylko 2 hive statkom ...
wczesniej bym pod odstrzalem 6-7 i jakos nie mial taki problemów ....
Napisano 29.11.2005 - |08:39|
Szkoda, ze Nira(tak miala na imie ?? ) nie byla tymkim za kogo sie podawala. Fajny moglby byc watek z miloscia do Shepparda
Napisano 29.11.2005 - |10:43|
Choc wydaje sie ze krytykuje SGA to i tak 2 sezon SGA wydaje mi sie lepszy od 9 SG1.
PS: i na koniec... PANIE CHRON KANADE! (gdyby nie kanadyjczycy to bysmy dluuugo czekali)
Napisano 29.11.2005 - |10:50|
Nie do końca. W próżni kosmicznej nie za bardzo jest z czego wytworzyć taką falę, a w samej bombie jest niewiele materii, która mogłaby zastąpic atmosferę planety.
Ale fala uderzeniowa zniszczyła drugi statek, a siła wybuchu bombki z naquada sadze ze dałaby rade.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych