Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 024 - S01E24 - Exodus - Part 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#21 lizzy_maxia

lizzy_maxia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 28.05.2005 - |12:30|

Jak nic codzi o kopalnię!!! Jeszcze nie było napisane o "BLACK ROCK". Tam Też jest temat o niewolnikach płynących do kopalni.

Wyświetl post

Czyli co, Black Rock była własnością tych "Piratów", którzy porwali Walta?
  • 0

#22 pumeks

pumeks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 28.05.2005 - |14:35|

moje warzenia po obejrzeniu pierwszej serii sa bardzo pozytywne
potraktowalem ten serial jako przerwe z SG-1 a tu mila niespodzianka, jest kolejny serial do ogladania w napieciu
i kilka dygresji
- cos z tym Lockiem musi byc skoro odzyskal sily z nogach (i pchal sie do dziury)
- nie wyjasniona sprawa ze swiatelkiem we wlazie
- ognisko od czarnego dymu tragedyja
- jak przezyja bohaterowie z tratwy?
- inni to zwykli przymytnicy ?
- heroina zabija..pamietaj o tym gosciu..
- ile ma byc tych serii ?...toz beda ciagnac watki latami ;)
- liczby ok

pozdrowiania dla maniakow Losta.....powoli tez lapie bakcyla :)
  • 0

#23 xxx2

xxx2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 28.05.2005 - |15:52|

obrazek
http://img212.echo.c...2/5427/46lu.gif

hmmmm nasuwa mi się jedna myśl..

Katastrofa samolotu Walt jako że posiada "moce"wymarzył ,
wygenerował świat "zlepił myśli" wszyskich z katastrofy osób : liczby , strach , wolność
I dlatego jest taki cenny gdyż tylko dzięki niemu można się z tego "czegoś" wydostać..
  • 0

#24 sebog

sebog

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29.05.2005 - |10:42|

czy ktos widzial zapowiedz "2 sesson" ?

widac na nim dokladnie ze uciakaja przed czyms
miedzy innymi Sawyer

czyli chlopak przezyl i wrocil na wyspe
z w nim pewnie cala ekipa , oprucz walta

co to ostaniej sceny : drabina sie szybko konczy , czyzby ktos specjalnie ja skrocil zeby inni nie mogli wejsc/wyjsc ??

wyspa to moze byc jakis "program rzadowy" - tajny bo fajny
system zapezpieczen troche przypomina park jurasjki ,
ale pewnie jes to maszynka / ..nki , ktore kraza po wyspie i wylapuja wsio co zyje i sie rusza

Walt cos wie, albo ma niezle nawalone pod kopula , gwiezdne dziecko :P
pamietacie odcienek w ktorym ptak uderza w szybe i sie zabija ?
oraz text jaki powiedzial do Locke'a ? na temat wlazu ? skad wiedzial - Hurvey mu nie powiedzial tego

w ten program musial rzad wywalic kupe kasy , i nie moga sobie pozwolic zeby kogokolwike uratowano ...
  • 0

#25 garraty

garraty

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29.05.2005 - |12:03|

tak sie sklada ze ten zwiastun jest z urywkami z pierwszwgo sezonu :hyhy:
  • 0

#26 sebog

sebog

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29.05.2005 - |14:17|

mimo wszsytko
tworcy nie pozwololi by sobie na taki blad , skoro pokazuja Sawyera

...... to znaczy ze przezyli rozbitkowie tratwy lub chociaz on sam
  • 0

#27 Figo

Figo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29.05.2005 - |16:44|

Witam

Ja wnioskuje że faktycznie za tym wszystkim stoi rząd / wojsko ... baza w podziemiu no albo jest nawiedzona ale to troche bybylo głupotą ... ten potwór gdzie on w tej sekwencji w pilotowym odcinku jest?? prosze wskazac go wyraznie bo jak niemoge go zczaić :)

Użytkownik Figo edytował ten post 29.05.2005 - |16:45|

• 0

#28 GHOST

GHOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29.05.2005 - |19:36|

Zobacz dokładnie 5.00-5.03 min
  • 0

#29 Figo

Figo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29.05.2005 - |20:31|

aj widac hehe ciekawe czy to napewno potwór moze blad tworcow ??:P ale wrescie widac ze cien uderza w silnik tylko po co ??? jesli tak bardzo chcial zabic ich to mogl zrobic odrazu i po filmie :)) i co ten potwor umie latac?? troche to wszytko porąbane a moze to jakis inny mniejszy cień ?:P
  • 0

#30 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 29.05.2005 - |21:50|

ale wrescie widac ze cien uderza w silnik tylko po co ???

Ej, ludzie nie przesadzajmy. Niekoniecznie od razu za wszystko odpowiedzialny jest cień. Akurat, że silnik wybuchł to wina tego kolesia, co go wciągnęło.
Zresztą w tym serialu można wysnuwać takie spekulacje, że to się w pale nie mieści... :) Można o tym gadać godzinami, a i tak się do niczego nie dojdzie. I na tym polega piękno. :P

Pozdrawiam.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#31 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 30.05.2005 - |04:36|

Mnie ciut odcinek rozcarował. Wątek Russou czy jak tam jest tej francusce. To wg mnie niewypał + źródło dymu...
Na trwatwie wg mnie dało się przewidzieć to co się stało. Miałem 2 teorie, że to będą bad guys z wyspy lub rozbitkowie z tej drugiej wyspy. SPrawdziło się to 1sze. Ok - niech będzie. Szkoda tylko, że goście na łodzi wyglądali dość normalnie - ethan wydawał się letko odmieniony - miał zmienione czoło bodajże. Poza tym wydawało mi się, że bombkę na tratwę rzuciła z Łodzi kobieta. Czyli mielibyśmy jeszcze 1ą kobitkę.

Generalnie ciekawe to wszystko tylko materiału na więcej niż 2 sezon to ja nie widzę. Mam wrażenie, że serial tym tropem co obecnie nie może iść w nieskończoność. Coś musi się zacząć wyjaśniać. Jeśli - jak słychać, że tak ma być - chłopcy zaczną historię rozwlekać na max tj. jakieś 4-6 sezonów to mam wrażenie, że serial się wypali bo zanudzi zagadkami? Ale może przesadzam.

Z tego co widziałem dotad to wygląda, że Walt + "Grubasek" wydają się kluczowymi postaciami - siewcami czy też przyczyną wszelkich kłopotów i całej sytuacji -i z 2ej strony Locke oraz Jack to jakby dwa archetypy bohaterów jasnej strony???

Wydaje mi się, że przemowa Locke do0 Jacka jest kluczem do dalszego ciągu serialu. Oby tylko cały drugi sezon nie zajęło im włażenie do włazu bo to byłoby przegięcie.

Hmmm no mam mieszane uczucia. Serial podoba mi się, ale zawiało mi jakby absurdem i brakiem sensu. Może się mylę, ale póki co lekko mi się zapał do Losta wypalił bo trochę za dużo mieszania jakby, a za mało akcji i logicznego tropu.
Czekamy na 2gi sezon.
  • 0

#32 nOisEr

nOisEr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 30.05.2005 - |17:12|

Szczerze powiedziawszy do tej pory sam niewiedziałem co mam napisac (i dalej nie wiem) odcinek na który oczekiwałem z wielu powodów m.in. rozwikłania zagadki bunkra czy tajemniczego potwora.Z szokowała mnie scena z Artzem...ten wybuch ,pare dobrych min. byłem zaskoczony całą tą sytuacją.Pokusa Charliego ,a może ta figurka Matki Boskiej to jakby ta nadzieja (wiara) w lepsze jutro.Porwanie Walta przez innych...hmm mieli łódz,paliwo ,bron...sam nie wiem z kad byli.Może jak większosc uwaza cała wyspa jest pewnego typu realityshow lub wg mnie jakiegos typu COMĄ (spiączką ,którą przechodzą po jakiegos typu wypadku czy eksperymencie)
  • 0

#33 coma

coma

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 31.05.2005 - |00:10|

Wszyscy skupiaja sie na tym cieniu dolatujacym do silnika przed samym wybuchem a czy zwrocil ktos uwage na takie brazowe cos przeskakujace przed ekranem dokladnie przed wessaniem goscia do silnika ?? Koles odwraca glowe za tym. W wersji ktora mam postac ta jest na 3 klatkach (lost.s01e01.hdtv-lol.avi klatki 7221, 7222, 7223). W sumie to wyglada jak machniecie reki przed obiektywem ale to nie tlumaczy ruchu cialem wciagnietego goscia, wyraznie widac ze sie temu przyglada, przynajmniej probuje ;)
  • 0

#34 sebog

sebog

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 31.05.2005 - |13:24|

dzizas

przeciez etgo lata w cholere
ludzie juz nie badzmy takimi manaikami ze klatka po klatce ogladamy
dla mnie to od poczatku filmu cos lata , wiatra wieje ..
tam chyba samolot sie rozbil nie ? :P

masa dymu i jakis czesci lata wiec , kazdy moze to sobie odebrac inaczej

ciezka sprawa z tym , dziwne ze na zagranicznych forach nie poruszali tego tematu jeszcze
  • 0

#35 dzudo

dzudo

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 08.06.2005 - |21:50|

Pare spostrzezen po przeczytaniu wazysz postow, Gdy jest wspomnienie Walta z domu jak jego rodzice rozmawiaja nie wiem dokladnie w ktorym odcinku bo nie trzymam ich wszystkich jest w telewizji Hurleya (Grubasek) jak odbiera wygrana za totka stad moze ten kciuk
Panowie z motorowki wygladali podejzanie, moze odejdziemy od kopalni a raczej sprobuje sie skupic i polaczyc samotol i kupe heroiny z panami z motorowki, przeciez idealna wyspa zeby produkowac i uprawiac wszelkie uzywki a nastepnie je wysylac (sam schecia zasadzil bym tam konopie:=) )
Wlaz - laboratorium lub jakis magazyn chyba najwieksza zagadka tego serialu
Duszki latajace tego juz nie mam jak sie czepic z zadnej strony troche ztym zamotali
Pare powiazan z ich przeszlosciami np Soyer z ojcem Jack i wspomniany grubasek z waltem w tv i potem w samolocie
Najbardziej zaskakujaca osobe w tym serialu i najbardziej tajemnicza jest Kate bo nie wiadomo co ona zrobila i za co jest poszukiwana i jak bylo w jej wspomnieniach z doktorkiem od dziecinstwa chciala uciekac (kaseta korej sluchali) dlaczego ??
  • 0

#36 Luna

Luna

Szeregowy

• Email
  • 16 postów

Napisano 07.07.2005 - |16:43|

Pare spostrzezen po przeczytaniu wazysz postow, Gdy jest wspomnienie Walta z domu jak jego rodzice rozmawiaja nie wiem dokladnie w ktorym odcinku bo nie trzymam ich wszystkich jest w telewizji Hurleya (Grubasek) jak odbiera wygrana za totka stad moze ten kciuk

Yyyy.... chyba Cie nie rozumiem. Przeciez Hurley nie widzial Walt przez ekran telewizora.

Jeszcze chcialabym dodac, ze w odcinku, w ktorym Jin idzie do jakiegos faceta, zeby go pobic to corka tego faceta oglada program o Hurleyu.
  • 0

#37 Gość_SoJeR_*

Gość_SoJeR_*
  • Gość

Napisano 12.07.2005 - |01:46|

Ktoś napisał w poście że " INNI " porwali Walta żeby zszedł po tej wąskiej dziurze pod włazem !! Tylko nie wzieliście pod uwage tego że we Włazie nie było otworu od zewnątrz. :> więc to było jedynie wyjście !!! :) Troche mnie wkurzyło w Lostach to że nie wyjaśniło sie czemu zapaliła sie lampka we włazie a potem zgasła przecież jak oni to otwarli to nie było widać tam żadnej lampki :> oraz ciekawe było to że w odcinku o Locku wracał mu paraliż w Nogach a w następnych odcinkach było już wszysko wporządku :> ??!! Chodziło tutaj pewnie o ten ich AMERYKAŃSKIE 3 GROSZE KTÓRA ZAWSZE MÓSZĄ WPIEPRZYĆ !!! Lock w tym odcinku przezwyciężył ból i paraliż żeby zanieść umierającego Boona !!!

PS: Do Bani Że Zginął Boone :( Bardzo go Lubiałem był jedną z moich ulubionych postaci :( Mógła Zginąć Claire :D Tylko Zamieszania Narobiła !!!
  • 0

#38 makron

makron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 12.07.2005 - |23:35|

oraz ciekawe było to że w odcinku o Locku wracał mu paraliż w Nogach a w następnych odcinkach było już wszysko wporządku  ??!!

To byl Sen/Koszmar jak winika locke sie polozyl to mu sie przysnilo, obudzil sie poszedl po Boone i razem poszli szukac tego, miejsca tzn samolotu.
  • 0

#39 Gość_SoJeR_*

Gość_SoJeR_*
  • Gość

Napisano 13.07.2005 - |20:37|

Makron tej osobie chodziło o to że Lockowi wracał paraliż bo zaczynał ciężej chodzić nie czuł bulu w nogach a przy samolocie już prawie wogule nie umiał chodzić !!! a w następnym odcinku czuł już sie wyśmienicie i nie miał problemów z Paraliżem

Użytkownik SoJeR edytował ten post 14.07.2005 - |00:12|

• 0

#40 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 15.07.2005 - |20:42|

(...) a w następnym odcinku czuł już sie wyśmienicie i nie miał problemów z Paraliżem

Wyświetl post

A w następnym odcinku (Do No Harm) to Locke'a nie było ani przez chwilę! Nie wiemy, co się z nim działo od chwili włączenia światła we włazie do jego powrotu na pogrzeb Boone'a! :P
  • 0
Everything happens for a reason!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych