Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Hunt for Red October (1990)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak oceniasz film (32 użytkowników oddało głos)

Jak oceniasz film

1. 0 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 0,5 (0 głosów [0.00%])

3. 1 (0 głosów [0.00%])

4. 1,5 (0 głosów [0.00%])

5. 2 (0 głosów [0.00%])

6. 2,5 (0 głosów [0.00%])

7. 3 (0 głosów [0.00%])

8. 3,5 (0 głosów [0.00%])

9. 4 (0 głosów [0.00%])

10. 4,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [3.33%])

Procent z głosów: 3.33%

12. 5,5 (0 głosów [0.00%])

13. 6 (0 głosów [0.00%])

14. 6,5 (0 głosów [0.00%])

15. 7 (0 głosów [0.00%])

16. 7,5 (0 głosów [0.00%])

17. 8 (2 głosów [6.67%])

Procent z głosów: 6.67%

18. 8,5 (4 głosów [13.33%])

Procent z głosów: 13.33%

19. 9 (6 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

20. 9,5 (7 głosów [23.33%])

Procent z głosów: 23.33%

21. 10 (10 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 15.01.2006 - |20:07|

Tez ostatnio kupilem PNCP za 29 zl w MM.
Ale brak sciezki dzwiekowej polskiej, brak dodatkow ( tylko zwiastun kinowy). Ogolnie slabe wydanie. Film naprawde polecam, swietne kino.
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#22 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 15.01.2006 - |21:19|

Co ty chciałeś z lektorem ? A napisy nie mogą być ? A po co jakieś dodatki. Sam film jest wartościowy. Ja dodatków nie potrzebuję, te całe menu i dodatki tylko mi zasmiecają płytę. A potem takie palanty dystrybutorzy windują cenę dajmy na to Star Wars bo jest edycja dwupłytowa, film i dodatki. Ja wolę mieć film i nie muszę oglądać śmieci.

Użytkownik Lord Rayden edytował ten post 15.01.2006 - |21:21|

• 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#23 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 15.01.2006 - |23:20|

Co ty chciałeś z lektorem ? A napisy nie mogą być ? A po co jakieś dodatki. Sam film jest wartościowy. Ja dodatków nie potrzebuję, te całe menu i dodatki tylko mi zasmiecają płytę. A potem takie palanty dystrybutorzy windują cenę dajmy na to Star Wars bo jest edycja dwupłytowa, film i dodatki. Ja wolę mieć film i nie muszę oglądać śmieci.

Co do dodatkow to sie w 100% zgadzam. Jednak mozliwosc wyboru polskiej sciezki dzwiekowej jednak powinna byc. JA jej nie preferuje, ale juz na przyklad moi rodzice tak, ajk i wiele odob, ktorym az tak bardzo nei zalezy na oryginalej sciezce dzwiekowej.
  • 0

#24 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 16.01.2006 - |09:47|

Mi napisy starczaja. Ale rodzice by woleli lektora. Mogli by tez wydac wersje 2 plytowa z dodatkami wtedy by moglsobie wybrac jaka wersje chce.
  • 0

#25 kimera

kimera

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 274 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.01.2006 - |01:00|

W tej wersji są dodatki - jest bardzo ciekawy film "Beneath the Surface", o tym, jak powstawało "Polowanie na "Czerwony Październik". Są w nim rozmowy z tworcami efektów specjalnych, aktorami, reżyserem i twórcą scenariusza. Poza tym film dokumentalny ma polskie napisy, co w dodatkach nieczęsto się zdarza.
Główny film ma komentarz reżyserski, co należy uznać również za rodzaj dodatku, plus wymieniany już zwiastun.
Niektórym osobom może rzeczywiście brakować polskiego lektora, ale sądzę, że bardziej denerwujący jest w niektórych płytach DVD brak polskich napisów, jak na przykład w przypadku "Ostatniego smoka" albo "Za horyzontem".
  • 0

#26 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 17.01.2006 - |10:10|

Faktycznie brak lektora to osobiscie przezyje(najwyzej restza rodzinki nie obejrzy filmu :D), ale jak nie ma napisow i jestem zmuszony tylko do lektora, to mnie cos tak trafia :P
  • 0

#27 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 17.01.2006 - |22:21|

lektor to jeszcze miozna przebolec a jak jest dubing hehehe
  • 0

#28 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.01.2006 - |22:37|

Ksiazka jest duzo lepsza niz film, a film? bardzo dobry. Tak wiec wszyscy ktorym sie film podobal do bibliotek/ksiegarn po ksiazke Toma Clancy'ego :).
  • 0

#29 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 17.01.2006 - |22:48|

Ksiazka jest duzo lepsza niz film, a film? bardzo dobry. Tak wiec wszyscy ktorym sie film podobal do bibliotek/ksiegarn po ksiazke Toma Clancy'ego :).

Oczywiscie Książke czytałem wczesniej, he,he.... Ale i tak najepszy jest CZERWONY SZTORM. Nie do przeniesienia na ekrany. Za dużo walk w różnych środowiskach.

[Edit] Jako ,że to wątek morski... Obejrzałem właśnie stary film wojenny na DVD - Bitwa u ujścia La Plata - o walce brytyjskich krążowników z Admiral Graf Spee (pancernik kieszonkowy). Wydanie taniutkie (bardzo dobrze) ale napisy Polacy spieprzyli... Ships tłumaczą z uporem jako statki (takie kuriozum jak "Statek wojenny") zamiast OKRĘTY, centrala bojowa z dalocelownikami to u nich torpedownia, wiezyczki zamiast wieże działowe. Poza tym literówki. Nasi tłumacze z Hataka o wiele bardziej dbają o jakość napisów.

Użytkownik Lord Rayden edytował ten post 18.01.2006 - |01:30|

• 0
"

#30 McPangrys

McPangrys

Wielki Organizator

• VIP
  • 205 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.01.2006 - |10:03|

Lepsze od Czerwonego Sztormu jest Kocioł Larrego Bonda.
Bond współpracował z Clancym przy większości jego książek.
A co do Czerwonego Sztormu to niestety może czyta się nieźle ale błędów jest tam co niemiara.
Francuskie myśliwce Srusader o prędkości max ok 1.6 macha doganiają Tu22 o prędkości 2 machów :D :D
Po stronie radzieckiej latają tylko myśliwce i bombowce, szturmowce szlag trafił :blink: :blink:
Brak wojsk państw układu Warszawskiego :P :P Ach ta poprawność polityczna :)
W rzeczywistości wojska polskie miały atakowć Danie i kraje beneluxu. Czesi wraz z Polakami mieli zapewniać wsparcie bezpośrednie pola walki (Su7, Su-20, Su 22, Su 25) a enerdowcy parasol powietrzny nad polem bitwy.
Takich błędów jest duuużo więcej:hyhy: :hyhy:
np. Nie można zestrzelić nisko lęcących B-52 bo komputery (?!?) w bateriach plot nie mogą się zdecydować w co strzelać. :hyhy: :hyhy:
Amerykanie zestrzeliwują Migi -29 rakietami kierowanymi na radar a rosjan nic nie ostrzegło :hyhy: :hyhy: Co nie mieli urządzeń do ostrzegania o opromieniowaniu ?????
  • 0
Pereant qui ante nos nostra dixerunt

#31 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 18.01.2006 - |10:39|

Brak wojsk UW świadczy,ze i Amerykanie i Rosjanie mieli nas w [beeep]e. USA widać traktowało nas jako część Armii Sowieckiej.
  • 0
"

#32 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 18.01.2006 - |11:51|

Oczywiscie Książke czytałem wczesniej, he,he.... Ale i tak najepszy jest CZERWONY SZTORM. Nie do przeniesienia na ekrany. Za dużo walk w różnych środowiskach

NIe zgodze sie zeby "Czerwony Sztorm" byl lepszy niz "Polowanie na ...", oczywiscie byl dobry ale jak dla mnie to taka odskocznie byla od glownego (i przezemnie ulubionego ) watku Jacka Ryan'a. Z kolei najlepsza ksiazka Clency'ego to "Niedzwiedz i Smok". Jak zczelem jha czytac kolo 20 to skonczylem dopiero o 4-5 nad ranem jak sie ksiazka skonczyla a ostatnie kilkadziesiat stron nie moglem normalnie usiedziec taka byla akcja, duzo lepsza niz w wiekszosci filmow sensacyjnych (a to jest ksiazka).
  • 0

#33 McPangrys

McPangrys

Wielki Organizator

• VIP
  • 205 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.01.2006 - |11:52|

Pewnie tak

Ale nie mniej polecam Kocioł i Czerwony Feniks.
Pod względem rzetelności niewiele można ima zarzucić ale akcja :D :D
Szczerze polecam
  • 0
Pereant qui ante nos nostra dixerunt

#34 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 24.04.2006 - |22:09|

To dopiero był fim!!! Jak każdy film z Sean'em Connery'm nie pozastawia wybory - trzeba o nim napisać, że jest świetny... POLECAM - warto obejrzeć i to NAPRAWDĘ!!! :] najwyższa ocena
  • 0

Dołączona grafika

#35 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 24.04.2006 - |22:24|

Sean Connery jest na tyle charakterystycznym aktorem, i w dodatku znanym, że każdy film z jego udziałem jest w miarę do obejrzenia. Nie chodzi mi o jego grę aktorską, bo ta jest bez zarzutu. Czasami tylko daje się odczuć, że niektóre filmy są robione pod niego. Ale skoro jest się gwiazdą światowego formatu, to czego się dla takich gości nie robi :P
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#36 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 24.04.2006 - |22:34|

On jednym słowem jest jednym z najbardziej znanych i szanowanych aktorów wszechczasów! Grał we wszystkich najlepszych filmach XX wieku - począwszy od Bondów, przez filmy gdzie był "dobrym gliną", a skończywszy na "The first knigth" - takie filmy z nim naprawdę lubię...

OT: jak przeglądam program tv, to szukam najpierw jego nazwiska :P
  • 0

Dołączona grafika

#37 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.04.2006 - |22:50|

Co do ,,Czerwonego października.." to wyśmienity film szkoda tylko,że Polsat go tak zarzyna :/ częstymi powtórkami i reklamami niczym Mega premiera w tv. Connery to klasa sama w sobie bez żadnego porównania. Jedyny film który z nim się nie podobał to mam nadzieją ,że nie mylę tytułu ,,Wydział Rosja" czy jakoś tak. Oglądałem go dosyć dawno temu i nadal nie ma ochoty do niego wracać nie to co do innych filmów z Seanem.

Użytkownik biku1 edytował ten post 29.07.2007 - |12:49|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych