Skocz do zawartości

Zdjęcie

Okładki - Stargate SG-1 (DVD video)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
156 odpowiedzi w tym temacie

#21 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.02.2005 - |12:56|

Co do Promka z okladek... jak kilka osob zauwazylo i mi zglosilo, pozniej i sam tak stwierdzilem, ze poszukiwania obrazkow du.. khmm.. silnikow Promka sa nadal aktualne. Optymalnym obrazkiem bylby podobny do tego co jest teraz, lecz z okretem obruconym +/- 20 stopni dziobem w lewo. Wygladalby wtedy lepiej w tej kompozycji, gdyz uzyskaloby sie efekt kursu kolizyjnego. Jesli ten obrazek wstawie na kurs kolizyjny, to nagle pol okladki stanie sie puste :(
Jesli ktos ma cos takiego (najlepsze to obiekt w 3Ds ;) ) to bardzo prosze o wiadomosc :)
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#22 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 15.02.2005 - |15:28|

Co do Promka z okladek... jak kilka osob zauwazylo i mi zglosilo, pozniej i sam tak stwierdzilem, ze poszukiwania obrazkow du.. khmm.. silnikow Promka sa nadal aktualne. Optymalnym obrazkiem bylby podobny do tego co jest teraz, lecz z okretem obruconym +/- 20 stopni dziobem w lewo. Wygladalby wtedy lepiej w tej kompozycji, gdyz uzyskaloby sie efekt kursu kolizyjnego. Jesli ten obrazek wstawie na kurs kolizyjny, to nagle pol okladki stanie sie puste :(
Jesli ktos ma cos takiego (najlepsze to obiekt w 3Ds ;) ) to bardzo prosze o wiadomosc :)

Wyświetl post

A nie można np pokombinować w photoshopie z perspektywą ?? są tam przecież opcje przekształć zaznaczenie i te 20 stopni można by było umiejętnie uzyskac.
No chyba że chodzi ci o typowy obrót 3d to wtedy ta opcja odpada
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#23 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.02.2005 - |15:37|

A nie można np pokombinować w photoshopie z perspektywą ?? są tam przecież opcje przekształć zaznaczenie i te 20 stopni można by było umiejętnie uzyskac.
No chyba że chodzi ci o typowy obrót 3d to wtedy ta opcja odpada

Wyświetl post

Niby mozna, ale chyba nie w tym przypadku :( Przypatrz sie- teraz Promek jest na granicy obrotu, gdzie jeszcze nie widac kadluba bocznego. Przy obrocie o te 20 stopni bedzie juz spora czesc widoczna a nie ma jej skad wyciagnac :(
  • 0

Dołączona grafika

#24 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 15.02.2005 - |16:11|

Tak w tym wypadku to będzie awykonalne :( dobrze by było mieć cały model w 3d wtedy sobie robisz rzut z której strony chcesz niestety takowego chyba nie ma w sieci ;) :(
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#25 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 15.02.2005 - |17:22|

Najgorsze że był na scifi-meshes tylko ten co go umieścił nie był jego autorem i go usuneli. Ale jest szansa że ktoś go sciągnął.
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#26 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 16.02.2005 - |21:45|

grzesiu jesli sie uda to ja prosilbym o dobry render wrot atlantis z przodu z i bez horyzontu :D
  • 0

#27 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 16.02.2005 - |23:04|

BrinX: jak chcesz to mam wrota Atlantis w miare kit jakości szerokie na ~800px, czyli cosik z tego się da zrobić, chyba że do dużych zbizeń to trzeba by je lekko obrobić.
Jakby co daj znać.
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#28 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 16.02.2005 - |23:09|

bst pewnie ze chce zobacze do czego sie beda nadawaly :D jak mozesz wrzuc gdzies albo podeslij na maila :D
  • 0

#29 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 16.02.2005 - |23:26|

BrinX: poturlałem mejla do Ciebie. W zasadzie z tych renderków da sie zrobic dużo. Moze na billbord sie nie nadają ale na okładke stykną:)
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#30 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 17.02.2005 - |22:22|

Welcome!
We are polish group of fans of 'Stargate SG-1' and 'Stargate Atlantis' series. A few days ago we decited to prepare covers to dvd cases to colect discs. Work on covers is under way, to an end we need picture of Prometheus. While searching on the web I have found your website with very well prepared model of this ship. When I showed your pictures to other people they were very impressed.
We have not found picture that would fit to our design. We will appeciate if you could render this image for us. Entire cover set in here: http://gwrota.com/covers/_forum/covers-prom.jpg . As you can see there is a pink box instead of X-303. We need a picture which fits to proportions and angles of this box. This picture is of course low quality small version, original set needs picture of Prometheus having approximately 1000pix in heigh.
Being thankfull we will place your name or/and link to your website on these covers.
Takiego maila przed minutka wyslalem do wlasciciela stronki, ktorej adresik podalem wczesniej.
Oglaszam rozpoczecie grupowego trzymania kciukow :D :] :lol:

DOPISEK:
Narazie jest niedobrze :( Serwer cofnal maila z komunikatem,ze podany adresat nie istnieje :/

DOPISEK2:
Za rada kumpla wyslalem maila z innego adresu. Co sie okazalo... ze adresy z domeny [literka(i)+cyferka] sa uznawane za spam na wielu zagranicznych serwerach :( Z innego adresu mail polecial bez problemow, czekamy na odpowiedz :) :]
Oglaszam wznowienie grupowego trzymania kciukow :D :] :lol:

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 18.02.2005 - |12:52|

• 0

Dołączona grafika

#31 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 01.03.2005 - |23:56|

Dzieje sie niedobrze ;( Do dzis nie dostalem odpowiedzi w sprawie tego prometeusza :( Ani pozytywnej, ani negatywnej... nic :(
Czekam na Wasze propozycje rozwiazania problemu :(

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 02.03.2005 - |00:05|

• 0

Dołączona grafika

#32 Cyberbol

Cyberbol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoNewark - ENGLAND

Napisano 02.03.2005 - |11:51|

:-( Szkoda. Chyba jedynym wyjściem jest zmienic troszke wygląd, no chyba, że ktoś zrobi taki model w 3d maxie :D .

Osobiście troche się na tym znam, ale taki model jak na tamtej www to bym chyba całe zycie robił :P
  • 0

#33 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 02.03.2005 - |12:13|

Obiekt jako taki mam, Cholek znalazł go gdzieś na sieciach p2p. Był w formacie pakieciku Maya, ale skonwerterowalem go już do Maxa i naprawiłem normale które sie strasznie napsuły podczas konwersji. Obiekt 80% wyglądu oryginału. Trzeba go teraz tylko oteksturować, a składa sie raptem tylko z kilkuset zgrupowanych obiektów :)
Skończe foldery które robie, bo do piątku musze je zrobić to wracam do okładek. Chyba ze ktoś ma czas i umiejętnosci i chciałby obiekt do chętnie prześle bo ja prędzej jak w weekend do niego nie usiąde.
  • 0

SKLEP - TAURISHOP

#34 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 29.03.2005 - |22:05|

I jak ida prace ?
  • 0

#35 Blue

Blue

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 18.05.2005 - |22:04|

Ja ze swojej strony miałbym tylko taką prośbę, aby tło było dostepne w wersji pokazowej. Nawet juz po zrbieniu okładek, gdyz tak samo jak Atron jestem zwolennikiem wąskich pudełek i sprubuje sie z tym sam pobawic. Jak wyjdzie dobrze nie będzie problemu z udostepnieniem.

ps. życze szybkich postępów w realizacji projektu
  • 0

#36 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.05.2005 - |15:07|

Sprawa wyglada tak- caly projekt, poza rysunkami okretow, to reczna robota (wrota zrobil dla mnie BST). Calosc tla i napisow zostala recznie wykonana w programach graficznych.
Jakos nie widzi mi sie, bym po ciezkiej pracy oddawal projekt tla w inne rece, by ten tylko to pokroil i zrobil z nie swoim projektem co dusza zapraganie.
A swoja droga- na slimach tracisz polowe szerokosci grzbietow, wiec polowe okladek. Ciekawe jakbys przystosowal dwa razy szersza scene do swoich potrzeb? (Nie, pliku z warstwami na pewno nie udostepnie).
  • 0

Dołączona grafika

#37 Blue

Blue

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 19.05.2005 - |19:13|

Rozumiem że masz zastrzeżenia do mojej propozycji, ale możemy tak to zrobić. Że okładki najpierw dam do twojej akceptacji i wcale niemam zamiaru sie pod tym podpisywać. Moja propozycja wypływa tylko z chęci pomocy, jeśli nie będzie twojej zgody poradze sobie w inny sposób. Nie chce robic nic coby tobie niepasowało i doceniam wkład pracy twój i innych osób zaangażowanych w ten projekt.

Użytkownik Blue edytował ten post 19.05.2005 - |19:17|

• 0

#38 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 04.08.2005 - |10:33|

Jak tam sprawa z projektem? Ruszyła do przodu?
Czy ten człowiek z modelem odpowiedział na twój email w końcu?

Mam nadzieję ze nie łamię regulaminu ale nie było żadnych wieści już od dobrych paru miesięcy :)
Jakby co to usuńcie posta.
  • 0
Zawsze po grudzie

#39 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.08.2005 - |10:42|

Musimy podjac jakas decyzje :/ Modelu nie ma do dzis, ale to nie bylby najwiejszy problem. Problemem jest czestotliwosc ukazywania sie plytek i ich kolejnosc. Mamy caly 6ty sezon i 2 plytki z 8go. Na drugiej plytce z 8go sa tylko dwa odcinki, wiec zapewne sezon nie zmiesci sie na 8 plytach - 4 pudelkach. I tu powskaje problem, bo jesli bedzie tak z innymi sezonami (o ile wogole wyjda) to rozjada sie nam pudelka i okladki :/
Myslalem sobie wiec, czy nie zrobic tak, by kazdy sezon byl w osobnym, niezaleznym komplecie (4-6) pudelek. Wtedy nie byloby problemu z rozjezdzaniem sie okladek, a kazdy sezon, poruszajacy inne watki mialby troszke inne wykonczenie pudelek.
Co Panstwo na to?
  • 0

Dołączona grafika

#40 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 04.08.2005 - |11:15|

Musimy podjac jakas decyzje :/ Modelu nie ma do dzis, ale to nie bylby najwiejszy problem. Problemem jest czestotliwosc ukazywania sie plytek i ich kolejnosc. Mamy caly 6ty sezon i 2 plytki z 8go. Na drugiej plytce z 8go sa tylko dwa odcinki, wiec zapewne sezon nie zmiesci sie na 8 plytach - 4 pudelkach. I tu powskaje problem, bo jesli bedzie tak z innymi sezonami (o ile wogole wyjda) to rozjada sie nam pudelka i okladki :/

Wyświetl post

No ja chciałem wykorzystać je na HQ, wtedy sezon na 4 płytkach wszedł by na 4 pudełka.

Myslalem sobie wiec, czy nie zrobic tak, by kazdy sezon byl w osobnym, niezaleznym komplecie (4-6) pudelek. Wtedy nie byloby problemu z rozjezdzaniem sie okladek, a kazdy sezon, poruszajacy inne watki mialby troszke inne wykonczenie pudelek.
Co Panstwo na to?

Wyświetl post

Zawsze można zrobić taką duża panoramę i w zależności od sezonu wstawiać tam inne motywy. Coś jak Kolekcja kapitańska Ric'a Eston'a.
Wtedy na przykład w 8 sezonie mogły by być z boku statki Replikatorów i Baal'a jak toczą bitwę, a jakby się spojrzało z perspektywy to zobaczymy jedną dużą bitwę.
Li Hor robi taki taki projekt do Star Treka (cała chronologiczna historia Star Treka). Projekt jest w fazie zaawansowanej i za niedługo powinien ujrzeć światło dzienne, wtedy zobaczysz dokładnie o czym mówię. To będzie tylko bok, do wklejenia do okładki.
  • 0
Zawsze po grudzie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych