Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 23 - S02E03 - Runner

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (111 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (10 głosów [9.52%])

Procent z głosów: 9.52%

2. 9.5 (16 głosów [15.24%])

Procent z głosów: 15.24%

3. 9 (30 głosów [28.57%])

Procent z głosów: 28.57%

4. 8.5 (17 głosów [16.19%])

Procent z głosów: 16.19%

5. 8 (18 głosów [17.14%])

Procent z głosów: 17.14%

6. 7.5 (4 głosów [3.81%])

Procent z głosów: 3.81%

7. 7 (1 głosów [0.95%])

Procent z głosów: 0.95%

8. 6.5 (4 głosów [3.81%])

Procent z głosów: 3.81%

9. 6 (2 głosów [1.90%])

Procent z głosów: 1.90%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [0.95%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (1 głosów [0.95%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [0.95%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#21 Jazon

Jazon

Szeregowy

• Email
  • 23 postów
  • MiastoPuławy

Napisano 01.08.2005 - |13:59|

Odcinek spox :P Dex jest fajnym kolesiem miło jest też potrzeć jak Teyla ślini się na jego widok. Pojawił się nowy major ( tekst z reprodukcją mnie rozwalił ) a Ford wreszcie coś pokazał. Oczywiście Rodney jak zwykle bohater ( ja też go postrzeliłem :hyhy: ). Myślałem, że już w tym odcinku złapią Forda a tu niespodzianka, nadal się buntuje.Na pewno wydostanie się z tego Darta ( w końcu tam zawsze są takie cienkie kratki a co to jest dla supermena ). Cieszy mnie nowa postać i jej ciekawa przeszłość. Napewno sporo wniesie do serialu. Ciekawe jak będzie rozmawiał z Rodneyem. Ci faceci są całkowitym przeciwieństwem :]
  • 0
Głupiec który jest świadom swojej głupoty wcale nie jest taki głupi
---------------------------------------------------------

Niektóre kobiety są bezcenne. Za wszystkie inne zapłacisz kartą Master Card.
[/FONT]

#22 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 01.08.2005 - |14:59|

Odcinek na 9,5. Atlantis trzyma poziom i oby tak dalej.
Nowa postać w obsadzie - Ronan Dex. Klimatyczny koleś wywijający bronią. Taki Teal'c tylko ze w Atlantis. Dobrze że się pojawił bo Shepard miał trochę za mało siły ognia w drużynie ;) Postać wprowadzona bardzo ładnie przy wykorzystaniu wspomnień. Co zasługuje na uwagę to to że w galaktyce pegaza istniały inne dobrze rozwinięte cywilizacje - jak ta Ronana. Jednak niestety zostały przetrzepane przez Wraith.
Co do pozostałych elementów które są na plus. Rodney of course - z tym ze w tym odcinku trochę przekolorowany. Ale i tak świetny
Dr Beckett - cóz poradzić postać bardzo sympatyczna i zyskująca w moich oczach.
Ford - wreszcie się chłopak rozgadał i zaczął jakoś porządnie przykładac się do roli. Wychodzi na to że gra dobrego chłopca mu nie pasowała.
Ten nowy major który pilnował Rodneya - może być kolejną ciekawą postacią drugoplanową o ile wcześniej go nie zabiją :P

Sama fabuła ok. Nie była jakaś przebojowa gdyż chodziło głównie o wątek Forda i wprowadzenie Dexa do Atlantis Team.
Jednak podsumowując przyjemnie się to oglądało.

@januszek odnośnie DHD - uważam że o to w tym chodzi że skoro pradawni stworzyli skoczki to po to aby nie było DHD na niektórych planetach. Coś jak zabezpieczenie i ułatwienie bo wątpie aby on mieli jakieś grupy wypadowe które potrzebowały DHD. Mój pomysł to to ze jeśli już wyruszali "na misję" na inną planetę to zapewne mieli jakieś miniaturowe DHD wielkości palmtopa albo zegraka. Tylko że nasi boharerowie z Ziemi nie dokopali się jeszcze do tej części zbrojowni aby to znaleźć :)
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#23 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.08.2005 - |15:12|

Więc teraz, pewnie wrócili spowrotem na planetę, aby uprawiać roślinki na niej  :)

Wyświetl post

Rosliny? Po wybuchu bomby atomowej to chyba moga hodowac 2-metrowe grzyby i dynie o srednicy 2 km :)
  • 0

#24 MikuŚ

MikuŚ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 01.08.2005 - |19:13|

No wydaje mi się, że całej planety nie napromieniowało. Ona jest nawet większa od Ziemi jak wspominali w którymś z odcinków z 1 sezonu. Jeszcze nie wiadomo jaka jest odległość Atlantis do lądu. A po za tym na planecie mogą być inne warunki, jak ich po pięciu sekundach po wybuchu śmiertelnie nie napromieniowało (no chyba, że Atlantis ma jakieś super zabezpieczenia).

Użytkownik MikuŚ edytował ten post 01.08.2005 - |19:18|

• 0

#25 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 01.08.2005 - |20:51|

Interesujący odcinek. Poznalismy nową postać - Ronnon'a, ciekawi mnie jaką rolę odegra w serialu. Znalazł się też Ford, co prawda nie na długo bo odleciał sobie :D dart'em razem z Wraith. Może wróci na Atlantis tym dart'em i będzie okazja zapoznać się z technologią Wraith ?
Moja ocena 9
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#26 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 01.08.2005 - |21:02|

Ocena 9,5
+++ Za Ford'a psychopatę nigdy nie sądziłem że to powiem ale naprawdę podobała mi się ta postać.
+ za Runner'a
+ za zachowanie Rodney :) (szczególnie po tym jak postrzelił Forda)
+ za stylizacje walki na noże
+ za scenariusz od jakiegoś czasu nie było tak dobrego

- no i w końcu nikt się nie napromieniował, nawet Runner który przebywał tam sporo dłużej niż pozostali.
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#27 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 01.08.2005 - |21:21|

Wow bardzo dobry odcinek
Daje 9.5 :)
duzo sie działo,akcja,strzelanie,walka wręcz :hyhy:
Pojawił sie Ford to też plus
Mamy nowego bohatera pewnie ,fajny gość sie wydaje wiec to też plus
Kapitalny Rodney :D piękny skafander miał
Ogólnie w tym tygodniu wszyste 3 seriale wypadły znakomicie :clap:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#28 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 01.08.2005 - |21:25|

Obejżałem .

5 na start .
+1 za Runnera - Ronon (bo to o niego chodziło )
+0,5 za watek z Fordem
+0,5 za Rodneya

-0,5 za bzdury , omdlał i za minutę go już nie ma .

razem 6,5 .

3po3
Powinienem jeszcze zabrać 0,5 punktu za brak zdrowego rozsądku w przypadku operacji , no ale niech im bedzie .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#29 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.08.2005 - |22:21|

Obejżałem .

5 na start .
+1 za Runnera  - Ronon (bo to o niego chodziło )
+0,5 za watek z Fordem
+0,5 za Rodneya 

razem 6,5 .

3po3
Powinienem jeszcze zabrać 0,5 punktu za brak zdrowego rozsądku w przypadku operacji , no ale niech im bedzie .

Wyświetl post

Hmmmm a słyszaleś o czymś takim jak znieczulenie miejscowe??? ponadto co to była za operacja, ledwie mały zabieg chirurgiczny (vide Rambo z przepalaniem rany)
Tak swoją drogą to myślałem że ten adajnik jakiś cwańszy będzie (oplecie się dookoła kręgosłupa, zespoli, a tu raz ciach i po bólu - to co w Pegazie niema juz lekarzy, sami znachorzy są????
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#30 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 01.08.2005 - |22:22|

Witamy Dexa ! Fajny gość. I powiem Wam,ze zapowiada się na kogoś ciekawszego niż Tealc, co to tylko się uśmiecha, kłania i zna 3 zdania... Mam nadzieję,że Dex będzie bardziej wygadany, żywszy, będzie miał swoje zdanie i nie będzie ulegał regulaminowi Sił Powietrznych , któremu Teyla tak łatwo się poddała (a taka była niezależna). Niestety potrzeba takim serialom postaci mocnych i "żywych" (coś jak Han Solo w SW - dzięki niemu Luke nabrał rumieńców i dobrze się uzupełniali.).W 40 minutach nie ma wiele czasu na pogłebienie portretu postaci, więc aktor ma trudne zadanie. Zwłaszcza jeśli ogranicza go scenariusz, w którym scenarzyści starają się aby zrozumieli ich młodzi Afroamerykanie o trudnym dzieciństwie ;).

Co jeszcze mi brak ? Pogłębienia Wraith. Poznalismy sporo wrednych ale krwistych Goauldów, co prawda trochę jednostronnych i zadufanych w sobie ale jednak będących wyraźnymi jednostkami. Wraith, po efektownym wejściu, stali się "masą", mało kto odcina się z ogółu.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#31 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.08.2005 - |23:42|

Wyświetl post

A moze tylko udal ze zemdlal zeby mogl uciec? przeciez to zolnierz, zna rozne sztuczki :)

P.S.
mnie tez troche denerwuje to ze nikt nie zostal napromieniowany. pol odcinka pieprza jakie to promieniowanie jest na tej planecie i w ogole nawet radary nie dzialaja, mckay pierdzi ze strachu, a inni na luzie bez niczego wychodza bez szwanku. mogli pokazac chociaz jak po powrocie na atlantis sa w ambulatorium, albo przechodza jakies chemiczne czyszczenie :) nie znam sie na tym :)
  • 0

#32 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 02.08.2005 - |04:53|

Hmmmm a słyszaleś o czymś takim jak znieczulenie miejscowe??? ponadto co to była za operacja, ledwie mały zabieg chirurgiczny (vide Rambo z przepalaniem rany)
Tak swoją drogą to myślałem że ten adajnik jakiś cwańszy będzie (oplecie się dookoła kręgosłupa, zespoli, a tu raz ciach i po bólu - to co w Pegazie niema juz lekarzy, sami znachorzy są????

O ile pamiętacie „Sare” to Boguś Linada takiego zabiegu dokonał widelcem i wszyscy wiemy jakiego znieczulenia użył (ciężko je nazwać miejscowym :) ).
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#33 MikuŚ

MikuŚ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 02.08.2005 - |06:48|

...mnie tez troche denerwuje to ze nikt nie zostal napromieniowany... mckay pierdzi ze strachu, a inni na luzie bez niczego wychodza bez szwanku.

Wyświetl post

Może dlatego, że McKay miał tydzień temu bliskie spotkanie z gwiazdą, a on boi się śmierci, co już wiele razy udowadniał i udowodnił w tym odcinku. Oczywiście zapytasz: Czemu Sheppard się nie bał? Pewnie dlatego, że mu zależało na sprowadzeniu Forda jak najszybciej i nie obchodziło go już nic po za tym. Aha, to promieniowanie słoneczne było? No to co niektórzy mieli z nim mało kontaktu jak siedzieli w jaskini lub w tej dżungli poszukiwali (zależy od roślinności).

PS. Komicznie wygląda Dr Beckett ze snajperką w dłoniach :)
  • 0

#34 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 02.08.2005 - |16:53|

Hmmmm a słyszaleś o czymś takim jak znieczulenie miejscowe???

Hmm . Niechciał żadnego znieczulenia . Obejżyj sobie raz jeszcze , Becket mu proponował , ale ten kazał ciąc się na żywca .

ponadto co to była za operacja, ledwie mały zabieg chirurgiczny (vide Rambo z przepalaniem rany)

W przypadku operowania skalpelem i innymi nażędziami , w pobliżu kręgłosłupa , to z wiedzy którą posiadam każda taka operacja kwalifikuje się do miana poważnej .
A to dlatego że wejdzie ci skalpel kilka mimlimetrów głębiej i masz przycięte nerwy .

to co w Pegazie niema juz lekarzy, sami znachorzy są????

Widocznie ci któży zdradzali się swoją wiedzą , to już dawno zostali odpowiednio potraktowani przez Wraith .
Albo kryją się tak jak Genni .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#35 sledzik1984

sledzik1984

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.08.2005 - |10:27|

Podobało mi się. Nowy gość może być całkiem niezłym sojusznikiem i nie obraziłbym się gdyby dołączył na stałe do drużyny Shepparda. Mógłby być sensownym zastępstwem dla Forda - jak zapewne wszyscy zauważyli szajba delikatnie mu bije :) Jednak gdyby potwierdziły się słowa MacKay'a dotyczące uniezależnienia od enzymu Wraith wraz z jednoczesnym utrzymaniem nowych "umiejętności"... Hmmm... To mogło by być też fajne. Ogólnie odcinek odceniam na 8. Jeśli ten poziom utrzyma się do końca sezonu będę naprawdę zadowolony :]
  • 0

#36 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 04.08.2005 - |13:48|

Jak dla mnie kolejny typowo rozrywkowy odcinek z dużą ilością biegania po lesie i strzelania do wszystkiego co się rusza. Ogląda się to nawet przyjemnie, nie wymaga uruchamiania mózgu a potem można szybko zapomnieć. Przewidywany powrót Forda nastąpił szybko, ale sama postać jakoś mnie nie przekonała, nic nie poradzę, że warsztat aktorski tego pana jest dla mnie mizerny. Nowa postać wypada ciekawiej niż Teyla na początku swojej kariery, więc może stanowić dla niej konkurencję. ;)

Co mi się bardzo nie podobało to naiwność i amatorszczyzna w wykonaniu grupy wypadowej z Atlantis. Wiara Shepparda w możliwość nawrócenia Forda, po tym co zrobił poprzednio nie powninna być taka niezachwiana, mam tylko nadzieję, że chociaż po tym odcinku, w którym Ford okłamywał swoich i strzelał do byłych kolegów niektórym wróci rozum na miejsce. Chociaż biorąc pod uwagę to, w jaki bnanalny sposób całe towarzystwo właziło pod lufy zarówno Fordowi jak i Rononowi to chyba liczę na zbyt wiele. :>
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#37 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 04.08.2005 - |14:34|

Z czystym sumieniem 10
Wreszcie jakaś akcja.Niezłe teksty Rodney'a,świetna walka Forda z Dexem.I wogóle nieżle.Zobaczymy jak rozwiną postac Dexa w następnych odcinkach
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#38 LIO

LIO

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoCHORZÓW

Napisano 06.08.2005 - |20:10|

B) niezły odcinek bardzo podobała mi sie postać samego uciekiniera niezły nabytek do ekipy 7 lat ucieczki I te dredy(predator)miodzio:O)

Użytkownik LIO edytował ten post 06.08.2005 - |20:14|

• 0

#39 QQQ

QQQ

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.08.2005 - |20:55|

bardzo fajny odcinek moze chwilami troszke uproszczony ( dałem 9 ) - choc pózniej obejrzałem SG1 i było jeszcze lepiej - oba seriale trzymaj pozom - oby tak daej
  • 0

#40 Kultin

Kultin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.08.2005 - |22:33|

McKay rozwala akcja jak biegnie w nocy przez las w skafandrze i krzyczy pomocy!!! pomocy!!! po czym wali serie z pistoletu a kiedy skończyly sie naboje jest tylko takie zajefajne aaaaaaaaa ;D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych