Skocz do zawartości

Zdjęcie

Arrow

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#21 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 03.11.2012 - |14:10|

01x04 Damaged
Niezły odcinek. Sporo się wydarzyło. Na plus zasługuje używanie przez Oliviera zniekształcacza głosu, natomiast na minus snucie się wokół Laurel, która powinna być w stanie skojarzyć jego rysy twarzy, i się domyślić, że jest to Olivier. Końcówka oczywiście mocna, gdyby nie przewidywalność dalszych wydarzeń, nie trudno się domyślić, że Diggle zastąpi Oliviera - przebierze się za Arrowa -, pojawi się parę razy w publicznych miejscach dowodząc, że Olivier nie może być Strzałą, w rezultacie czego zostanie zwolniony, i wszystko powróci do normalności.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 03.11.2012 - |14:16|

• 0

#22 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.11.2012 - |14:30|

1x4

Powiem tak, scena w więzieniu utonęła w oparach absurdu, nawet jak się ogląda serial z dużym dystansem :) A tak poza tym to wciąż jest to zlepek różnych banałów, ale o dziwo nadal mam ochotę oglądać dalej. Mam tylko wrażenie, że Katie Cassidy w każdym serialu gra dokładnie tak samo i tak naprawdę ratuje się tylko urodą, bo talent ma niewielki.
  • 0

#23 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 03.11.2012 - |16:41|

Co racja to racja. Najdziwniejsze, że nikt nawet nie zwrócił uwagi na strażnika biegającego w kominiarce i nieprzepisowym wyposażeniem (łukiem i strzałami).
  • 0

#24 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 06.11.2012 - |16:19|

A nie powinni mieć w więzieniu specjalnych procedur na wypadek zaistniałej sytuacji? Bo wyglądało to trochę dziwnie. Wszyscy biegali jakoś tak haotycznie, zostawili podejrzeanego o morderstwo sam na sam z adwokatem. Ba! Zostawili go samego z kobietą, cywilem i po prostu sobie poszli. Dopiero później przybył na odsiecz cały oddział uzbrojony w tarcze.
Oczywiście nikt nie zauważył w jednym z e strażników niczego niezwykłego, ale mam jeszcze jedno pytanie: skąd Oliver wytrzasnął w tak krótkim czasie mundur służb więziennych? No chyba, że gwizdnął komuś spod prysznica... No i Laurel patrzyła mu prosto w oczy i nic. Przecież człowieka można rozpoznać nie tylko po głosie. Jest jeszcze budowa ciała, postawa, sposób poruszania się, gesty i właśnie oczy. Ale dobra, umówmy się, że było ciemno. Wprawdzie mogła odczytać z tych oczu emocje, ale one same były skryte zbyt głęboko w cieniu. ;)
Diggle dołącza do przedsięwzięcia i bardzo dobrze, bo każdy Batman musi mieć swojego Robina.
  • 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#25 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 06.11.2012 - |18:03|

Oczywiście nikt nie zauważył w jednym z e strażników niczego niezwykłego, ale mam jeszcze jedno pytanie: skąd Oliver wytrzasnął w tak krótkim czasie mundur służb więziennych?

Wydaje mi się, że rozebrał strażnika którego ogłuszył w pierwszej scenie na terenie więzienia, która podajże miała miejsce na spacerniaku przy ogrodzeniu.
  • 0

#26 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 06.11.2012 - |18:13|

Wydaje mi się, że rozebrał strażnika którego ogłuszył w pierwszej scenie na terenie więzienia, która podajże miała miejsce na spacerniaku przy ogrodzeniu.

No rzeczywiśnie, to możliwe. Tym bardziej, że Oliver jest mistrzem przebieranek w pełnym pędzie.
  • 0

F. Nietzsche

#27 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 07.11.2012 - |13:23|

1x04
O tym odcinku nie mam co specjalnie dodawać bo już wszystko zostało powiedziane. Ogółem było fajnie no i ta zaskakująca końcówka. Choć tak jak ktoś już wspomniał, pewnie Diggle przebierze się za Arrow'a i Oliver będzie niewinny.
  • 0

#28 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 07.11.2012 - |17:41|

1x04
Na plus przebłyski z wyspy, Dig i śledztwo Waltera. Wątek zbira tygodnia beznadziejny.

1x05 i pełno spoilerów
Dużo lepiej i może jednak ten serial nie robi się coraz głupszy. Dość zgrabnie wybrnęli z niektórych dotychczasowych dziur i głupot typu: powrót Olivera i równoczesne pojawienie się Arrowa, monitoring (w 1x04 "hokus pokus" zmiana głosu, jeszcze powinni zrobić coś z wyglądem i przebierankami...). Oczywiście wyjaśnili to kolejnym idiotyzmem. Ciekawe jak wyglądałby plan gdyby Dig się nie przyłączył albo gdyby wsadzili Olliego do normalnego aresztu zamiast trzymać w domu. Łatwo poszło z oddaleniem zarzutów, ale czego się spodziewać po bajce ;)
Bardzo liczę na to, że Dig trochę naprostuje tego głupka i uświadomi mu, że wcale nie jest takim geniuszem i zbawcą świata jak myśli. A właśnie - fajna była scena jak Dig się dorwał do zabawek. Po drugie - Arrow wyraźne celuje tak żeby zatrzymać, a nie zabić. Wpływ Diga?
Na szczęście oszczędzono nam eliminacji kolejnego celu z listy. Handlarze bronią zajęli tylko tyle czasu ile musieli i pa pa.
Po pilocie chyba pisałam, że będę oglądać głównie ze względu na wyspę i faktycznie to jeden z lepszych wątków (najlepszy?). Wiadomo już, że nie było żadnej szkółki strzeleckiej przed pobytem na wyspie, a "Łucznik" ma bogatą przeszłość.
Rozwija się wątek Moira-"organizacja"-Walter. W tym odcinku trochę wybielili mamuśkę. Wygląda na to, że naprawdę zależy jej na synu i rodzinie i jakoś nie widzę jej pozorującej wypadek. Problem z tym, że sprowadziła i ukryła jacht, wie o uszkodzeniu, wie kto to zrobił (i nic) i teraz wie że oni wiedzą. Ciekawe co robiła jako "dobry żołnierz" i jakie mają na siebie haki. Lubię Waltera.
Znowu zobaczyliśmy kamyczek podarowany siostrze, wspomnieli o więzieniu, lubię takie wstawki. Szkoda że gosposia przepadła. Za to wróciła sędzia z poprzedniego odcinka.

Z uwag ogólnych.
Laurel byłaby fajniejsza, gdyby potrafiła zrobić chociaż ze 3-4 różne miny. Największy minus postaci to aktorka. Jeśli nie chciało im się daleko szukać, to mogli zatrudnić chociażby Lauren Cohan (Bella z Supernatural). Nawet Thea jest o wiele lepsza, szkoda że za młoda.
Łuki robią chyba z tytanu czy czegoś. Świetne w roli maczugi i nigdy się nie łamią.
  • 0

#29 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 07.11.2012 - |23:43|

01x05 Damaged
Całkiem niezły odcinek. Jednakże całość była schematyczna i przewidywalna, miejscami aż do bólu, ale ogólnie przyjemnie się to oglądało. Flashbacki z wyspy były dosyć interesujące, szczególnie za sprawą pojawienia się Deathstroka.

l W tym odcinku trochę wybielili mamuśkę. Wygląda na to, że naprawdę zależy jej na synu i rodzinie i jakoś nie widzę jej pozorującej wypadek. Problem z tym, że sprowadziła i ukryła jacht, wie o uszkodzeniu, wie kto to zrobił (i nic) i teraz wie że oni wiedzą.

Wiedziała o sabotażu, końcówka drugiego odcinka: "My son knows nothing. Robert didn't tell him anything that could hurt us. And he has no idea that the yacht was sabotaged.". Moża oczywiście spekulować czy osobiście przyczyniła się do niego czy też została postawiona przed faktem dokonanym. Jedno z dwóch. Osobiście wydaje mi się, że jednak wiedziała o sabotażu od samego początku i sama się do niego przyczyniła, ale podejrzewam również, że w założeniu zginąć miał wyłącznie Robert. Niestety w wyniku nieprzewidzianych wydarzeń Olivier wraz z Sarą dołączyli do ojca. Tłumaczyłoby to poszukiwania zwieńczeniem których było wydobycie jachtu. Oczywiście to wyłącznie moje domysły.
  • 0

#30 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 08.11.2012 - |15:37|

01X05
Początkowo sądziłam, że Walter również jest zamieszany w całe przedsięwzięcie, ale okazuje się, że o niczym nie wiedział i teraz jest lekko zszokowany powiązaniami swojej żony. A wie ona całkiem sporo. Czy była powiązana z wypadkieł łodzi? Myślę, że tak, choć nie spodziewała się obecnośći Olivera na łodzi, jak również tego, że Robert przekaże synowi notatnik. Fakt posiadania tego notatnika ściąga na Olivera zagrożenie i to jest zdecydowanie nie po jej myśli.
Dużo działo się na wyspie. Po kurczakach przyszedł czas na króliki i nowych, niezbyt przyjaźnie nastawionych znajomych.
  • 0

F. Nietzsche

#31 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 15.11.2012 - |08:50|

01x06 Legacies
Nudy. Nudy w Starling City i nudy na wyspie. W dzisiejszym odcinku nie wydarzyło się nic ciekawego. Ponownie czarni charaktery były zaledwie marną namiastką postaci znanych z kart komiksu. Chociaż w tym przypadku można to jeszcze zrozumieć, w przeciwieństwie do tego co zrobili Deathshotem, ale z drugiej strony po co brać postacie, które i tak wiadomo, że nie można przedstawić, jak w komiksie.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 15.11.2012 - |08:51|

• 0

#32 michelangelo

michelangelo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 15.11.2012 - |18:54|

Mnie ciekawi coś innego. Serial ma wciąż bardzo wysoką jak na The CW oglądalność co oznacza, że może trwać nawet kilka lat. Zobaczymy jak wybrną z tego scenarzyści, bo może się skończyć jak ze Smallville, gdzie na 22 odcinki sezonu dało się oglądać może 3-4...
  • 0

#33 Przemek Lipski

Przemek Lipski

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów

Napisano 17.11.2012 - |22:36|

01x06 tragedia, z trudem dało się obejrzeć, ale nie obyło się bez przewijania do przodu i przerw...
  • 0

#34 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.11.2012 - |19:02|

Jeśli w takim tempie będzie wykańczał co odcinek każdego ważniejszego bad assa dla uniwersum DC to może im ich braknąć na następne sezony.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#35 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 19.11.2012 - |13:06|

01x06

I w tym momencie mówię koniec.

Serial bardzo słaby, większość jego wad już została wymieniona dlatego nie będę powtarzał.
Szkoda czasu na taki ..... ( niech każdy sobie wstawi właściwe określenie gniot/szmirę itd.)
I tak długo wytrzymałem, zdecydowanie za długo, bo już po drugim odcinku powinienem skończyć oglądanie.

Tym, którzy jeszcze nie oglądali nie polecam, wręcz odradzam.
Jest zdecydowanie za duży wybór seriali żeby marnować czas na Arrow.
  • 0

#36 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 24.11.2012 - |14:43|

No to teraz już powinni się zabrać za kieszonkowców i dilerów rozprowadzających w szkołach narkotyki. W końcu to też bardzo zli ludzie.
  • 0

F. Nietzsche

#37 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 29.11.2012 - |09:33|

01x07 Muse of Fire
Kolejny nudny odcinek z rzędu, wprawdzie dowiedzieliśmy się kilku interesujących rzeczy, ale niczego to nie zmienia, bo i tak wiadomo, jak wszystko ma się potoczyć, więc nie ma sensu emocjonować się rozterkami Tommy'ego, bo wiadomo, jak się to skończy, czy romansem Oliviera z Hunnters, bo również wiadomo, jak się skończy, szczególnie, że nie zapowiada się na to, by zagościła na dłużej w obsadzie, by miała odgrywać jakąś ważniejszą role poza zapychaczem tła.
  • 0

#38 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 11.02.2013 - |22:58|

Najchętniej oglądana Premiera tego sezonu stacji The CW, otrzymała zamówienie na 2 sezon!

• 0

#39 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.02.2013 - |19:50|

Ja tam nie wiem na co wy narzekacie. Oczywiście serial nie zasługuje na żadnego Oscara, czy co tam przyznają serialom ale on nigdy do tego nie aspirował ;) Włączając Arrow, wyłączamy mózg i cieszymy się dobrym serialem akcji. Gwarantuje, że przy takim podejściu jest to dobrze spędzone 45 minut.

• 0

#40 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 14.02.2013 - |11:04|

@up Problem polega na tym, że serial, jako ekranizacja komiksu, jest nieporozumieniem, ciężko ścierpieć to co wyprawiają z postaciami znanymi z kart komiksów... Natomiast, jako mroczna i realistyczna produkcja wypada równie słabo, a na jaką to serial był promowany... Zatem narzekania i zarzuty można uznać za całkowicie uzasadnione. 

BTW: Ostatni odcinek (The Odyssey) był nad wyraz dobry, chyba najlepszy w cały sezonie, sporo retrospekcji (praktycznie cały odcinek) oraz stosunkowo niewiele głupot, co się chwali mając w pamięci wcześniejsze odcinki.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 14.02.2013 - |11:23|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych