Skocz do zawartości

Zdjęcie

Point Pleasant

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
251 odpowiedzi w tym temacie

#21 Hamster

Hamster

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30.01.2005 - |23:25|

Widze że są już wypowiedzi o trzecim odcinku, a ja dopiero przed chwilą skończyłem oglądać odcinek nr. 2. Co do samego odcinka to przystąpiłem do niego z nieco innym nastawieniem niż do pierwszwego i musze powiedzieć że się nie zawiodłem. Doszło pare nowych szczegółów i wogóle jakoś ten odcinek wydawał mi się mroczniejszy, a to zadziałało na korzyść. Trzeci odcinek na dysku już mam, czekam tylko na napisy. Widze po wypowiedzach że będzie dobry więc musze go czym prędzej obejrzeć i sam go ocenić.
  • 0

#22 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 30.01.2005 - |23:25|

Analizując te wszystkie Wasze wypowedzi dochodzę do wniosku, że jednak warto jest pościągać te parę odcinków.
Jak rozumiem nie ma nigdzie dostępnych napisów ? Czy ktoś pracuje już nad tym ? ;)
  • 0
Dołączona grafika

#23 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 31.01.2005 - |00:00|

Nie potrafię rozgryźć "ojca" Christiny, czyli Kingstona. Jest w tej grupie wraz z Boydem? Jest. Czy ta grupa chce doprowadzić do Apokalipsy, zmuszając Christinę aby poddała się złu? Chce. Więc jak niby zachowanie Kingstona idzie w parze z satanistyczną organizacją? Rozumiem, że wychował ją jako córkę, ale z serialu wynika jakby ten gośc był good guy, co lekko mi nie pasuje.

Druga sprawa - latarnia i światło. Myślicie, że to był Bóg?
  • 0

#24 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 31.01.2005 - |00:26|

Ankh - Sa napisy do 2 pierwszych odcinkow, do 3 skonczylem i powinny byc jutro dodane.

A co do 3 odcinka i swiatla z latarni. Oto moja teoria [uwaga,uwaga]:
Otoz Christina przekazala cale swoje zlo Kramerowi wiec chwilowo stala sie calkowicie dobra. I to swiatlo z latarni bedace swego rodzaju Swiatlem Wszelkiej Dobroci [cudna nazwa:D] pochodzi wlasnie od niej...
Pamietajmy, ze Bog nie moze ingerowac w takie walki bo nie lamie zasad gry.... On czeka tylko na wyniki:)
A co do Kingstona - w 2 odc. powiedzial, ze nie wiedzial [ale zabrzmialo] iz Christina ma byc wykorzystana na skale swiatowa.... Mysle, ze o niedlugo wykoncza bo bedzie chcial jej pomoc;)
Jest jedna irytujaca rzecz - znikajacy pies:) W 1 odc. nie ma go, w 2 jest przez 2-3 minuty:)

Użytkownik Hesuspl edytował ten post 31.01.2005 - |00:31|

• 0

~I rather be dead than cool~

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

#25 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 31.01.2005 - |00:34|

Wiem, że Christina powiedziała "musisz oddać mi je z powrotem", ale potraktowałem to jako przenośnię, albo jako głupią frazę scenarzystów. Wątpię aby na chwile stała się całkowcie dobra. Moim zdaniem światło nie zostało spowodowane przez Christinę, zapaliło się kiedy ona jeszcze szarpała się z Benem.
  • 0

#26 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 31.01.2005 - |00:37|

Hmmm...ale interwencja Boga w takiej sprawie wydaje mi sie glupia.... Nawet bardzo...bo w takim razie moglby zabic Boyda [albo spowodowac jeden z tych "wypadkow" :> ].Hmm....moze swiatlo bylo kolejna rzecza wywolana podswiadomie przez Christine?
  • 0

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

#27 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 31.01.2005 - |00:39|

Ja też obejrzałem już 3 odcinek i - podobał mi się.
Na + zaliczyłem: kolejne zdarzenia z udziałem Christiny duszenie goscia w szpitalu wpływ na doktorka [aż mnie ciarki przeszły hehe], Motyw z latarnią [wg mnie to Bóg bo nie wiem czy dobrze to rozumiem ale Point Pleasant ma być miejscem walki dobra i zła więc taka interwencja jest całkiem na miejscu, bo skoro zło się objawia to czemu nie dobro ?!]
kolejny + to akcja w kościele - swoją drogą ten młody ksiądz wydaje mi się jakiś nawiedzony :P i baardzo religijny wg to on będzie Bożą ręką w późniejszych epizodach.
+ za gmatwanie życia pozostałym bohaterom bo się powoli cukiereczkowa atmosfera wykrusza i robi się coraz mroczniej
+ Boyd za to że jest typowym czarnym charakterem swoją drogą on mi pasuje na "prawdziwego" tatusia Christiny kto powiedział, że musi być stary ?! wg jest dosyć demoniczny <_<
+ relacje Christiny z jej przyszywanym ojcem widać że facetowi na niej zalezy ale nie moze tego głośno powiedzieć

- ciągle mimo wszystko serial ogląda się trochę z wymuszeniem w niektórych momentach
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#28 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 31.01.2005 - |01:53|

Co do światła z latarni. Ja także myślę, że był to Bóg. Gdy Ben chciał zrobić gostkowi "operację plastyczną" przy pomocy łomu , Christina z twarzą zwróconą ku niebu błagała o pomoc ("...aby to się skończyło"). I w tym momęcie światło latarni padło na Bena. Więc to nie mogła być ona, tylko Bóg.
  • 0

#29 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 31.01.2005 - |09:00|

Ankh - Sa napisy do 2 pierwszych odcinkow, do 3 skonczylem i powinny byc jutro dodane.

Wyświetl post

Ok, dzięki - już widzę te napisy (włącznie z 3 odcinkiem) :clap:
Aha, mam jeszcze takie pytanie - z jaką częstotliwością ukazuje się ten film w telewizji?
  • 0
Dołączona grafika

#30 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 31.01.2005 - |09:12|

Aha, mam jeszcze takie pytanie - z jaką częstotliwością ukazuje się ten film w telewizji?

Wyświetl post

W każdy czwartek o godzinie 21.00 czasu USA (3.00 w piątek w Polsce). Emituje go stacja FOX.
  • 0

#31 lord pinek

lord pinek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 31.01.2005 - |17:30|

3 odcinek do tej pory najlepszy. W końcu coś się dzieje. Trudno jeszcze snuć jakieś teorie ale ja stawiam na to, że młody ksiądz ( przystojny do bólu : )) ) padnie ofiarą ciemnej strony.

Troche zmieniam zdanie na temat tego serialu ale jescze w pełni mnie nie przekonał. Ktoś napisal, że to taki OMEN i trudno się z tym nie zgodzic. A z Omenami było tak, że 1 dobra , dwójka bardzo słaba, 3 słaba, 4 beznadzieja. Mam nadzieje, ze po dobrym 3 odcinku P.P poziom nie spadnie : ))
  • 0

#32 Hamster

Hamster

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 31.01.2005 - |19:42|

Trzeci odcinek niezły. Coraz bardziej staje się wyrazista walka dobra ze złem, tylko ciągle brak jest jakiegoś konkretnego przedstawiciela strony dobra który miałby odwieść Christine od zła. Po złej stronie jest Boyd, a po drugiej jakoś nikogo nie ma. Cóż zobaczymy co przyniosą następne odcinki.
  • 0

#33 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 31.01.2005 - |23:36|

Serial sie rozkreca :clap:
Moje teoria brzmi tak ,że o tej latarni sie dowiemy czegos,moze to jest najwyższe miejsce w miescie w i teoretycznie najblizej boga,przeciez wiemy ze Christina jest dzieckiem dobra i zła wiec moze Ojciec tez sie o nia troszczy.Co do pomocnika Christiny,to nikt nie zauwazył..że...To jest super uczucie..... To tak się cały czas czujecie?(kto zgadnie skad ta frasa jest??Licze tu na opd Castora :P )
Otóz Jessy !!!!!w urywkach jest jak Christina rozpiździla miasto i tylko Jessy z nia jest i mowi ze on to naprawi,potem dowiadujemy sie od jego matki ,że jakis "Specjalny" jest
to moze byc człowiek ktora "wywlecze" z niej ta dobra strone

a tekst odcinka : DO this Daddy :afro:

Użytkownik Michał edytował ten post 31.01.2005 - |23:50|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#34 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 01.02.2005 - |08:12|

przeciez wiemy ze Christina jest dzieckiem dobra i zła wiec moze Ojciec tez sie o nia troszczy.

Jej ojcem jest Szatan... :/
Co do cytatu - kolega Gates'a z "Skarbu Narodów". :D
Co do Jesse'ego - jego matka jest przekonana o tym, że syn jest "wyjątkowy" i "dotknięty przez Boga". Dodając do tego jego sny o Christinie, która mówi mu aby "ją zabił" - cóż, nie jest to coś o czym fantazjujesz na co dzień, nie? Z Jessem coś będzie.
  • 0

#35 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 01.02.2005 - |11:07|

Jej ojcem jest Szatan... kwasny.gif

aaaa no tak :P ...hmm to matka jest naznaczona przez boga :]
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#36 Hesuspl

Hesuspl

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoDesperacja

Napisano 01.02.2005 - |11:25|

Szczerze mowiac na poczatku gdy w 2 odc. bylo cos wspomniane o jej wpadce to myslalem, ze bedzie matka Christiny....No coz to chyba bedzie jeszcze bardziej zakrecone:D
Az jestem ciekaw co Amber zrobi Meg by odzyskac swego ideala:D
  • 0

(\ /)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

#37 jurandzik

jurandzik

Starszy szeregowy

• Grupa Hatak
  • 131 postów
  • Miastopomorskie

Napisano 02.02.2005 - |12:50|

Ja mówiąc krótko Polecam serial wszystkim, którzy lubią takie mocne SC-FI :D. No i napiski są bardzo dobrej jakości, dzięki tłumaczowi i korektorowi ;), więc gdyby ktoś się obawiał lipy to niech zaprzestanie tak myśleć :P. Czekamy na kolejne epizody.
  • 0

#38 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 02.02.2005 - |18:57|

Obejrzałam do tej pory trzy odcinki i mam mieszane uczucia co do tego serialu. Niby nie jest źle, ale jednak czegoś mi brakuje... Pomysł na serial nie jest zbyt oryginalny, w końcu walka dobra ze złem (także ta ubrana w chrześcijańskie symbole) jest stara jak świat, a samo wykonanie też chwilami nie zachwyca. I nie chodzi tylko o cukierkowe otoczenie ale głównie o dłużyzny w odcinkach oraz swego rodzaju "napompowywanie" na siłę niektórych wątków i spore uproszczenia w pokazywaniu nadprzyrodzonych zjawisk (spadające ptaki, czarne i brzydkie owady itp.) Da się to oglądać, chwilami jest ciekawie, chwilami nudnawo (niestety) ale wg mnie nie jest to hit - ot niezły, a chwilami dobry serial na średnim poziomie, który można obejrzeć z pewną przyjemnością ale wracać do niego nie ma po co. Dobry wypełniacz czasu, takie serialowe "czytadło". ;)
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#39 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 03.02.2005 - |18:30|

Właśnie sobie obejrzałem. Podobnie jak Gosiek trochę nie wiem co o tym sądzić. Nie oglądałem tego z jakimś wielkim przymusem, ale z nieprzepartą ochotą też nie. Chociaż trzeba przyznać, że sam pomysł na fabułę jest dosyć ciekawy. Jak narazie to chyba najlepszą postacią jest Boyd, jak dla mnie jest najbardziej przekonywujący w swojej roli. Reszta jak już napisano taka lekko cukierkowa, chociaż ta słodycz się jakby zmniejszyła od pilota.

No i cieszy ujrzenie aktora grającego w SAAB :) Jak dla mnie jeszcze może coś tu namieszać.
  • 0

->1019<-

#40 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 04.02.2005 - |16:46|

Point Pleasant 1x04 - The Lonely Hunter

Zdecydowanie najlepszy odcinek do tej pory, widać show nabiera rozpędu. Doskonale pokazana mało-miasteczkowa mentalność, to co tak smuci Boyd'a:

"Najsmutniejsze w tym co robimy jest to, że jest to takie proste. Wystarczy unieść palec..."

Plan Boyd'a zaczyna działać, osoby sobie bliskie stają się wrogami. Ostatnie 30 sekund to prawdziwy tour de force. No i efekty obecności Christiny zaczynają przybierać na sile - więcej niż zwykle ludzi u spowiedzi, pierwszy "sługa". Ciekawe jest to co powiedział - że Armia dla Christiny już nadchodzi. Może chodzić mu o kolejnych ludzi takich jak on, albo o... :D Podobała mi się podejrzliwość Jesse'ego, że naprawdę zaciekawiły go słowa Forrestera.

Jedyne co można zarzucić serialowi to to, że nadal nie widać wyraźnego celu dla postaci Jesse'ego. Ok, z poprzedniego odcinka wiemy, że nie jest on synem policjanta, że matka uważa go za "dotkniętego przez Boga". Wiemy także, że ma dość dziwne sny związane z Christiną. Ale mogliby powiedzieć już trochę więcej.

Ten serial ma potencjał. Z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych